Chocolicious

Alla inlägg under april 2011

Av Malin - 14 april 2011 16:30

Skön promenad med Jerez i grimma och grimskaft utan krav på något annat än att bara njuta. Mötte bilar, utan problem. Skönt med fint väder och avslappnad häst.


Fått förfrågan ifall jag vill rida Alcytano 1g/vecka för att komma igång med ridningen i samband med inridningen av Jerez. Jättetacksamt för min del, eftersom jag inte ridit på riktigt sen i höstas.

Idag var det premiärturen för vår del. Då Alcytano har vilat hela vintern är han muskelfattig och har varit igång i ca 3v. Körde ett lång/låg pass med syfte att bygga upp honom. Jobbade mycket övergångar och blandade volt med fyrkantspår. Tyckte han kändes väldigt trevlig för att vara nyss igångsatt och dessutom med helt ny ryttare på ryggen. Fick honom till trevligt arbete i traven där han sökte sig fint ner/fram utan att bli hängande. Jobbade mycket övergångar här och han kändes uppmärksam och arbetsvillig. Svårt med galoppen. Han orkar ett par varv men bär sig inte riktigt. Fick honom dock att galoppera på framåt och runda sig något. Nöjd häst och en mycket nöjd ryttare

Av Malin - 13 april 2011 21:15

Efter lite funderingar och test hemma valde jag att lämna in sadeln för omstoppning eftersom jag upplever att den inte riktigt ligger an som jag vill. Alltid svårt med unghäst eftersom dom ändrar sig så kopiöst mycket under kort tid. Så nu håller vi tummarna för att den ligger bättre efter omstoppning.


Av Malin - 13 april 2011 10:30

Då var det dags för gång nummer två med uppsutten träning på banan. Hade med mig sambon som säkerhet. Började med att hoppa upp i stallet som förra gången, gick helt ua. Fortsatte ut till ridbanan där jag hoppade upp med pallen. Skrittade ca 5minuter på såväl fyrkant som små volter med sambon som säkerhet vid grimskaftet. Jobbade med att göra halt på kommando och sedan gå framåt igen. Kändes lite säkrare på kommandona idag och det gck något mindre vingligt att svänga. Jerez går i en jättetrevlig grundform där han självmant söker sig framåt/neråt utan att bi för lång. Nästa gång kan vi förhoppningsvis koppla bort grimskaftet :)

Av Malin - 12 april 2011 09:15

Longering på ridbanan med träns och sadel på. Började med att skritta ett par minuter i vardera varv, Jerez trampade på avspänt och trevligt. Travade därefter ett par varv utan inspänning, för att han skulle få komma igång. Kopplade därefter på inspäningstyglarna med gummiringar och fortsatte att jobba i trav i båda varven. Söker sig fint neråt/framåt och trampar på i god takt. Bad därefter om lite galopp. Fattar fint med har lite dålig kondis i galoppen. Orkar hålla något varv åt gången i galopp, men bryter därefter självmant av. Genomförde ett par fattningar och gick på för att få honom att hålla galoppen en stund. Avbröt sedan och lät honom jobba av i trav, först inspänd och därefter utan inspänning. Skrittade av ordentligt. Trevlig och i rätt tänk, svarade fint för longering med träns och inspänningstyglar.

Av Malin - 11 april 2011 16:00

Jaha, första uppsuttna turen på ridbanan med Jerez. Hade sällskap av Lotta, som skulle vara med som lite säkerhet. Bra val av dag eftersom det var varmt, och hästarna hade lekt av sig den värsta energin i hagen.

Sagt och gjort. Började med att sitta upp inne i stallet, som han är van. Därefter tog vi med oss pallen ut och jag skuttade upp på ryggen som vanligt. Jerez tog ingen större notis om nyheten i att att vara ute på banan. Hade även kopplat tyglar till tränset för att kunna styra lite. Skrittade ett par varv på banan med Lotta som gick bredvid med ett grimskaft i grimman, utifall att. Övade att starta och stanna samt att svänga. Pluttis trampade på runt banan utan att bry sig nämnvärt om de nya omgivningarna, eller att ha matte på ryggen. Svara dock duktigt för såväl drivande kommando som för att stanna. Mkt nöjd över dagens övningar. Avslutade med att gå en promenad för hand tillsammans med Lotta&Chili. Superduktiga Jerez brydde sig inte nämnvärt om att Chili skuttade runt honom och vi skrittade lugnt på när bilarna kom.

Av Malin - 10 april 2011 16:30

Vilodag för Jerez med enbart mysborstning av en riktigt smutsig pållis. Han verkligen älskar att gnugga in leran i hela pälsen, inklusive man och svans.

Av Malin - 9 april 2011 21:00

Tog en promenad med Jerez i det fina vädret. Beslutade mig för att göra ett nytt försök med de otäcka gässen :) Tog träns med grimma under och kopplade kedjegrimskaftet i grimman som en extra säkerhet, med tanke på förra gångens uppvisning.

Skönt väder och Jerez vid gott mod. Gick superfint att promenera färbi gässen i båda riktningarna. Visst han tittade lite och blåste lite misstänksamt, men vi gick förbi i ett trevligt tempo. Dessutom mötte vi på traktor som passerade förbi utan minsta anmodan till att han skulle bry sig.

Dagens farligaste var hunden Gizmo som ägnade sig åt att skälla bakom häcken i staketet, vilket var lite otäckt eftersom Jerez hörde honom, men inte kunde lokalisera. Dock kom matte ut och hämtade fram Gizmo, så då var det inte lika förbryllande längre.

Av Malin - 8 april 2011 16:00

Tömkörningsdax Jerez är totaltorädd för tömmarna, vilket är väldigt skönt. Han bryr sig inte alls oavsett om tömmarna ligger över ryggen eller längs sidan.

Började i skritt med att gå längs fyrkantspåret. Lite vinglig fortfarande, men förstår bättre yttersidans stöd. Jobbade mycket med att svänga, förstärkte innertömmens ledande tag med att använda yttertömmen för att ringa in honom Gick bättre än förra gången. Jobbade även en del på volt, fick trava lite och jag mötte upp med yttersidan, för att få honom mer stabil. Avslutade med att trava lite längs fyrkantspåret, där han bjuder på fint. Avslutade passet med att jobba med halt-skritt-halt. Mer uppmärksam än tidigare.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards