Chocolicious

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin - 7 maj 2011 08:00



ÄNTLIGEN...har stigbyglarna anlänt så jag fick hoppa upp med sadeln.

Hade bokat Kerstin i stallet som skulle hjälpa mig att hålla i, utifall att!

Men men...som vanligt så fanns det inget behov av det.


Longerade några varv i skritt och trav först, för att påminna om att dom där stigbyglarna var med även idag.

Kerstin slängde upp mig i sadeln och så skrittade vi ett varv med Kerstin som gick brevid, sedan blev vi löskopplade och skrittade självständigt runt på banan som vi brukar med lite volter, serpentiner och halter. Avslutade med att hoppa av och Jerez verkade inte bry sig det minsta om det nya påfundet! Skönt :) Imorgon ska vi prova trav!

Av Malin - 6 maj 2011 10:00

 


Idag var det vilodag för pluttisen. Borstade och myste lite imorse innan han fick gå ut i hagen tsm med kompisarna!


Tog istället ett nytt pass med Alcytano.

Började som tidigare med att lösgöra mycket i skritten. Gjorde trevligare sluta idag jämfört med sist. Fortsatte med travridning i friskt tempo med mycket övergångar och spårbyten. Valde att fokusera dagens pass kring galoppen, och började därför ganska tidigt med galoppjobbet, så han inte skulle vara för trött. Höger galoppen är han fortfarande lite kantigt och har lite svårt att ta igenom innersidan ordentligt. Arbetade dock på med ganska god vilja och vi jobbade lite med utåtställa och försökte oss på förvänd galopp, där fanns dock inte styrkan riktigt med så där bröt han av.

Vänster galopp är betydligt bättre och där kunde vi även jobba förvänd galopp med god känsla. Avslutade med lite mer travarbete där han är mjuknade och bjöd på fint. Trött häst och ganska nöjd ryttare   

Av Malin - 5 maj 2011 16:45



Idag var det då äntligen dax att testa på longering med de nya stigbyglarna på sadeln.

Liiiite otäckt var det i början, vilket Jerez demonstrerade genom att öka farten lite, men efter en stund så accepterade han dem utan funderingar.

Körde igenom samtliga gångarter och sedan var det bra!

Av Malin - 4 maj 2011 10:00



Idag var vädret bättre så jag tog med mig Jerez på en promenad till grusgropen för att klättra lite. Var en pållis med fart under fötterna idag, spelade rädd för änder och bilar och var allmänt på tårna. Tar dock tillsägelser bra så vi fortsatte turen utan större diskussion. Tog sedan två varv ner i gropen med klättring uppför, samt ett varv runt utanför gropen med lite lyft på fötterna träning och ojämnt underlag. Nyttigt för balansen :)


Jerez pigg och verkade tycka det var spännande med lite nytt.

Av Malin - 3 maj 2011 06:00



Vilket fruktansvärt vidrigt väder det har varit idag. Hagelstormarna har avlöst varandra. Hade tänkt promenera till grusgropen och klättra lite idag, men varken Jerez eller jag hade någon lust att gå ut när haglet vräker ner. Så vi borstade och myste en stund istället.

Av Malin - 2 maj 2011 16:00



Idag var det dags för tömkörning igen. Det märks att han verkligen tar till sig träningen för nu går han omedelbart ut på fyrkantsspåret när jag spänt färdigt tömmarna. Förut ville han gärna snurra in runt mig á longering. Skrittade på i båda varven och jobbade med att göra volter, ett enkelvarv, för att sedan gå tillbaka ut på spåret. Gick toppen! Han lyssnar på tömmarna på ett helt annat sätt nu. Jobade även med att göra serpentiner i skritt och det är så kul att se att poletten trillar ner, dvs att vi ska lyssna på mattes tömtag åt vilket håll vi ska gå.


Gick över på lite travarbete. Rund och fin, känns harmonisk. Jobbade en del på volt, där han får runda sig och trampa på. Fortsatte med några varv längs fyrkanten, ojj vad kul han tycker det är :)

Plockade sedan ner honom från trav till halt, duktiga killen!

Bytte varv och jobbade lite på samma sätt.


Därefter tog vi en kort sväng med galoppjobb. Höger varv gick toppen idag. han rullade på fint och hade bra tryck i steget.

Vänster varv är tyngre för honom. Kräver mer drivning och han bryter gärna av utåt när det blir lite tungt. Fick honom dock att galoppera ett par varv innan vi avslutade med att skritta ordentligt. Känns som han tycker galopen blir lite tung, så nu får den vila en stund och så fokuserar vi på lite annat.

Stretchade bakbenen ordentligt efteråt

Av Malin - 1 maj 2011 12:30



Idag fick Jerez en vilodag eftersom matte hade fullt upp ned att anlägga gräsmatta hemma.

Blir nya tag imorgon istället. Fick btw beställa om stigbyglarna eftersom första stället inte hade dom hemma, vilket betyder att jag skulle fått vänta i typ 2v, men nu får jag dom redan tisd eller onsd nästa vecka...längtar :)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards