Chocolicious

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin - 22 juni 2011 10:00

Idag var det således dags för ett dressyrpass igen. Testade att rida på pessoabettet även där, eftersom han kändes som väldigt trevlig igår.

Alcytano gick superbra på banan idag. Jobbade ungefär liknande som sista träning för Lina, dvs mycket med rakriktning och små volter. Lade stor kraft på galopparbetet idag och han kom verkligen upp i formen och gick enormt trevligt stundtals. Skönt att inte ha honom hängandes i handen, vilket han gärna gör när det blir lite jobbigt. Avslutade efter ca 50min med en mycket nöjd ryttare och en trött häst  

 Jerez fick fortsätta sin lunk i hagen, nu har han ju snart haft två veckors total vila, varför det börjar blir dags för lite arbete vid hand iaf, även om ridningen får ligga nere ytterligare ett par veckor!


På eftermiddagen tog jag och sambon en sväng till Örebro för att shoppa lite.

Införskaffade två nya grimmor till Jerez, lite fyra ess salva samt lite nya kläder till matte (dock inte ridkläder)  Åt kinamat på kvällen och avrundade med jordgubbar och glass hemma   

Av Malin - 21 juni 2011 10:00

Såå... då var det dags för en Alcytano dag igen då.

Pga att han blir väldigt stark i munnen vid uteritter och ffa när vi galopperar så skulle vi prova att byta till ett lite skarpare bett på honom. Så vi testade ett tvådelat pessoabett idag. Åh vilken skillnad, det kändes som om jag red med sytrådar i handen. Kunde sitta och jobba honom för sätet utan att han hängde på i handen och drog iväg.

Red samma fina utetur som sist och fortsatte fokusera på att komma igenom i samtliga gångarter och att han ska bära sig själv med bibehållen takt. Gick riktigt trevligt idag.


Pratade med hovis ang Jerez och det verkar som om han kan komma på torsdag och verka. Så idag blev det lite mysigt borstande på gången.


Hemma körde jag stortstädning av hela huset eftersom sambon jobbade den eminenta tiden 10.30 - 18.00   Fint blev det, men tråkigt är det!

Av Malin - 20 juni 2011 09:45

Guuud så skönt det är att bara får vara ibland. Skrota runt hemma, läsa en god bok på verandan när solen skiner, eller sjunka ner i soffan när regnet och åskan härjar.

Myste med mina kissar och tog en sväng till stallet på em.


Tvättade bilen, som var skitigare än på länge och lagom tills jag var färdig så vräkte regnet ner igen  


Bjuder på en bild på min ena älsklingsmisse;

  Världens vackraste Måns   

Av Malin - 19 juni 2011 12:30

Äntligen, som jag har längtat efter att få köra ut från jobbet och veta att jag har fyra veckor efterlängtad ledighet framför mig  

Så nu hoppas vi på fint väder och sköna dagar!

Tog en sväng upp till stallet på eftermiddagen och pussade lite på Jerez. Han njuter i hagen med kompisarna!

Hoppas hovis har tid att komma förbi i början av veckan och fixa hoven, så vi kan ta lite promenader sedan. Vill inte belasta hoven med att gå på hårda grusvägar i onödan eftersom bärranden får ta lite väl mycket tryck i fram!


På kvällen firade jag och sambon semestern med fläskfilé, färskpotatis i ugn och tsatsiki, samt jordgubbar med glass till efterätt   

Av Malin - 18 juni 2011 19:38

Åkte till stallet direkt efter att jag gått av jobbet imorse.

Det var bevisligen fler än jag som hade tidig morgon eftersom hästarna redan var ute när jag kom. Mockade, fixade mat och tittade en stund på när Jerez lattjade i hagen med kompisarna.

Imorgon har han haft full vila i en vecka och jag tror vi ska smyga in någon liten promenad och kanske en lastning i veckan!

 

Av Malin - 17 juni 2011 19:15

Idag var det så dags för dressyrträning för Lina med Alcytano. Hade riktigt flax med vädret eftersom det regnade hela förmiddagen, var uppehåll under hela mitt träningspass och började åter regna strax därefter.

Ett toppenpass idag, Alcytano blir stundtals lite tung i handen, ffa när man kräver mer samlat jobb från honom. Jobbade mycket med att lätta av och påminna om att hankan bära sig själv.

Jobbade 10m åttvolter där han ska bära sig själv genom volten och inte förböja, lägga huvudet på sned etc. Fokuserade en hel del på galopparbetet och fattningar. Han får lite hjärnsläpp vid höger fattningarna och tar vänster alt brallar iväg- Efter lite diskussioner insåg han att jag inte ger mig förrens han tar rätt galopp. Samlade mycket i galoppen och jobbade lite svag öppna längs fyrkanten för att få in bakbenen ordentligt under kroppen. Ett bra pass där han kändes riktigt fin på slutet. Även skönt att höra att när jag kommer till ridning och han slappnar av i arbetet så stämmer min sits, gött!


Plockade in Jerez efteråt och borstade lite. Han verkar njuta av lata hagdagar. Tänkte försöka ta lite promenader samt lasta lite och kanske någon löshoppning.

Uppmärksammade att han måste ha sparkat på en sten eller något i hagen för han har lyckats få bort en bit av hovväggen mitt fram på höger framhov. Är bara hovväggen ca 2x2cm som saknas och bärranden är intakt under. Ringde hovis och han skulle komma ut i helgen/början av nästa vecka och fixa lite. Tills dess blir det boots i hagen så han inte sparkar in saker där i onödan.

Av Malin - 16 juni 2011 11:15

En sammanfattning av det sista dygnets happenings!


Jobbade natten tis-ons och åkte direkt från jobbet till stallet och därefter vidare till Oslo för att gå på konsert med Bon Jovi. Tanken var att jag skulle sova i bilen, vilket gick sådär, fick 2,5 timmes sömn. Väl framme i Oslo tog vi oss en tur längs Karl Johann och jag shoppade en jeanskjol, trots att det var dyrt  

Tog tunnelbanan ut till Ullevål Stadion för konserten. Hade glädjande nog sittplatser under tak, eftersom vädret inte riktigt visade sig från sin bästa sida.

Vilken konsert Bon Jovi bjöd på   Är ett stort fan av deras musik och det här var verkligen outstanding. Vilket liveband! 31 000 personer i publiken och utsålt!

   

Enda besvikelsen var att han inte spelade min ena favoritlåt (Always), vilken jag hade sett fram emot att få höra live, fick dock höra den andra (Bed of roses).

Torsdagen bjöd på en tur längs Oslo´s gator  och en mycket god lunch innan resan bar hemmåt igen.


Åkte direkt till stallet och pussade på min prins som verkade må bra. Fick lite äpplen och morötter att mumsa på.

Sen hem och pussa på mina små busdjur innan sängen lockade.

Av Malin - 15 juni 2011 09:38

Idag hade Jerez redan hunnit ut i hagen när jag kom till stallet imorse. Skönt att beta på morgonen innan knott och skit kommer igång.

Matte ska till Oslo på BON JOVI konsert - superkul!

På återseende med rapport imorgon!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards