Chocolicious

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin - 15 juli 2011 21:29

Idag var det således dags för dressyrträning för Lina igen. Hade tur med vädret eftersom det regnade sånt där fint otäckt regn som man blir dyngsur av på förmiddagen, men lagom tills jag anlände till stallet så slutade det.

Gjorde iordning Alcytano och värmde upp på banan. Passet gick riktigt bra idag. Jobbade en del med få till uppridning och halt samt igångsättning. Gick riktigt bra mot slutet och han hittade takt och uppställning. Arbetade vidare med galoppen och att försöka hitta en bättre samling där han orkar bibehålla takt och styrka. Jag fick även jobba med att hitta sits och skänkelläge - nyttigt!

Fick en god känsla genom passet och nör vi avslutade var Alcytano rejält mör. Han stod och sov medan vi efterpratade  


Grejade lite i stallet innan jag hämtade in Jerez. Pysslade lite och så gjorde vi oss iordning för ett ridpass. Tog med mig pallen upp till ridbanan idag och satt upp från den för första gången. Gick jättebra och Jerez var superduktig som stod still och väntade på mitt kommando för att gå framåt. Var lite fundersam på ifall han skulle komma ihåg hur han grejade tidigare med pallen och lyckades trampa in den under sig, men han stod still och inväntade kommando innan han gick framåt.

Skrittade runt ett par varv och genomföre ett par volter och vändningar. Travade igång och fortsatte gårdagens jobb med att hitta ett lagom arbetstempo, vilket han gjorde nästan från direkten idag. Travade på med framåtbjudning och trevlig form utan att ligga på och rusa. Jobbade rakriktning och volter där jag genom att använda kroppen och skänkeln guidade honom runt. Vill få honom så uppmärksam för så lätta hjälper det bara går från början. Provade även att rida ett par åttavolter med ändring av ställningen åt båda varv.

Lade in ett par halter och några skrittpauser.

Övergick till galopparbetet vilket Jerez tycker är superkul. Han känner på sig när det är dags för galopp och blir supertaggade på direkten. Jättebra att han har framåtbjudningen och glädjen, det gäller dock att jobba med att han fortfarande ska lyssna på lätta hjälper och inte bli för till sig. När han väl har fått fatta galopp, vilket han gör väldigt lätt lugnar han ner sig och vi jobbade vidare med att hitta en trevlig form på både fyrkant som voltspår. Efter avslutat galopparbete travade vi av, även här med fokus på att han inte ska tagga vidare på galoppen och vilja fatta galopp i varje hörn  

Duschade av honom och ställde in honom i boxen med belöning och eftermiddagsmat   

Av Malin - 14 juli 2011 17:23

Idag var jag åter på plats i stallet, så skönt att vara hemma igen. Mysplutten verkade glad när jag dök upp i hagen för att hämta honom. Kom och mötte mig. Borstade och grejade lite i stallet innan vi klädde på oss grejerna och gick ut till ridbanan. Hoppade upp på direkten idag med, gick superbra, duktigaste killen  

 Skrittade runt ett par varv på halvlånga tyglar och gjorde lite volter och snett igenom. Tog traven och han hade betydligt bättre känsla idag. Mer fokuserad och mindre springig. Jobbade med att trava i ett trevligt tempo med mycket lätt kontakt via bettet och att hålla samma tempo, göra försiktiga halvhalter för sitsen osv. Jobbade med att göra volter och att vända mer för sitsen utan lika mycket tygeltag. Fick en bra känsla där han hittar en trevlig låg och rund form med ok balans.

Verkar ha kopplat skänkelns inverkan eftersom jag itne behöver använda rösten för att gå framåt i skritt och trav. Använder fortfarande rösten för att ptrooa, mest för att slippa ta så mycket i munnen. Dessutom använder jag ett litet snuttljud för galoppskänkel. Jerez galopperade på i gott tempo och med trevlig framåtbjudning. Jobbade även här med att rakrikta på spåret och runda lite lätt på volterna. Avslutade med att skritta av på långa tyglar innan vi återvände in till stallet för spolning och morötter.

Imorgon blir det dressyrträning med Alcytano för Lina.

Av Malin - 13 juli 2011 22:00

Jaha...då var man hemma igen efter en liten tvådagars trip till Stockholm. Trevligt att göra sådana lagom små turer. Jag är så väldans hemmakär och tycker om att åka bort, men saknar båda kissarna och hästen väldigt mycket när det blir längre turer.

Iaf ställde Kerstin upp och tog hand om Jerez åt mig och min syster tog hand om kissarna - Stort Tack!


Vi åkte tåg på tisdag morgon, ägnade dagen åt Shopping, strosande och att äta och dricka gott. Väldigt mysigt och trevligt. Åt himmelskt god italiensk glass...verkligen to die for   Shoppade ett par otroligt sköna Hush Puppies skor, lite underkäder samt en ny mp3spelare, eftersom jag förstört mina två som jag redan hade. Blev en ipod shuffle, en rosa...haha   Så hoppas vi att den funkar lite bättre. Sov i Stefans lägenhet i Nacka, vilket var super eftersom det var så pass smidigt att ta sig in till stan.

Onsdagen startade med ett skönt bad   Efter frukost tog vi en sväng ut på Djurgården, promenerade runt och bara mös, gick in på skansen och tittade på djuren, vilket jag tycker är lika kul, fast jag är vuxen. Kommer nog aldrig att växa ifrån det. Underbart söta lemurer, lodjur och berguvar! Åt och drack gott även här. Avslutade dagen med lite mer shopping och god glass innan SJ förde oss hemåt. Borta bra...men hemma bäst   

Av Malin - 11 juli 2011 21:14

Idag åkte jag lite tidigare till stallet i hopp om att värmen och bromsarna inte riktigt skulle ha kommit igång. Tjii fick jag, det var mer bromsar än på länge idag och Jerez blir galen när han måste stå still för länge, vilket jag har full förståelse för. Det gäller att snabba på med uppsittnig och dylikt, för det är ingen höjdare när hela bromsmaffian anfaller på en och samma gång. Duktiga killen står dock duktigt still tills matte hoppat upp. Idag var för övrigt första gången jag hoppade upp utan att longera innan, kändes onödigt att låta honom flänga runt och bli varm och trött innan själva ridningen i onödan. Så jag skrittade endast ett par varv innan vi tog itu med traven för att slippa undan bromsarna. Fortsatt väldigt pigg och framåt, så vi jobbar med lite halvhalter för att påminna om att vi inte bara ska springa. Fortsatte jobba med volter och rakriktning längs spåret. Jobbade med galoppen på liknande sätt. Avslutade med att skritta ett par varv på lång tygel innan vi avslutade.

Duschade Jerez, fyllde på med flugmedel och ut i hagen igen.


På hemvägen tog jag svängen förbi Granngården för att köpa refill till flugsprayen, ramlade in mitt i REA starten och fyndade ett pa saker till Jerez;


Ett svart Horseware Amigo träns;

 
  


Ett Amigo Jersey Cooler täcke i Navy/Silver


 


Ett par svarta boots samt en Mountain Horse tävlingstopp till mig själv.

Hann med en löptur på kvällen, 8km idag med. Känns toppenbra!

Av Malin - 10 juli 2011 18:02

Idag var så äntligen dagen här då det var dags att börja rida Jerez igen, efter att ha vilat sen den 6/6. Så nu kändes det som om det var dags att börja rida igen.

Plockade in honom från hagen och han kom i princip springandes och mötte mig. söta lilla pållisen! Borstade och klädde på. Idag var första gången vi skulle prova paden som ska höja/fylla ut lite i fram eftersom sadeln är lite vid. Duktiga killen brydde sig inte alls om alla saker som skulle plockas på igen.


Gick ut till ridbanan och longerade ett par varv o såväl skritt, trav som galopp. Han brydde sig överhuvudtaget inte om stigbyglar eller sadel, trots att det är mer än en månad sedan han hade det på sig. Lite seg i galoppen, vilket kan bero på värmen. Plockade in honom till mig och hoppade upp. Duktiga killen stod helt still, vilken stjärna. Inte en tendes till att fundera på vad matte höll på med.

Sen var det kommando framåt och så skrittade vi runt på banan. Övade på lite halter och svängar. Bad om trav och Jerez älgade på som en tok, såg verkligen superglad ut  

Efter lite lirkade travade han i ett mer lagom tempo och vi övade även här på att svänga, sakta av och komma igång igen. Sen tog vi ett par varv längs spåret i galopp åt båda hållen. Han hade lättare för vänster galoppen, vilket var precis som i början när jag red in honom. Men han fattar rätt galopp även i höger och fick jobba runt ett par varv. Sen travade vi och skrittade av innan jag satt av. Duktigaste killen stod still som en staty och fick massvis med beröm  

Fick sig en skön dusch, morötter  och flugspray innan han fick återvända till hagen!

   

Av Malin - 9 juli 2011 10:15

Idag var det åtminstone dags för en vilodag för Jerez. Vi har ju kört på med lite av varje senaste dagarna oh planen är att jag ska börja rida till veckan igen. Idag vinkade vi bara till honom där han gick och njöt med kompisarna i hagen.

 



Hann även med att klippa lite på vår nya gräsmatta samt måla det det sista på huset.

Därefter drog vi till stugan och ett superväder. Närmare 30 grader varmt och strålande solsken. Solade, badade och åt gott. Riktig semester!

Hann även med en löprunda innan middagen och idag ökade jag på och sprang 8km, helt opåverkad. Känns riktigt bra och det lutar åt att det blir tjejmilen till hösten   

Av Malin - 8 juli 2011 12:22

Fortsatt väldigt fuktigt och kvalmigt väder ute. Det är så kläderna klibbar när man rör sig. Idag var det iaf återigen dags att öva lastning med Jerez. Åh vilken kille han är. Första påstigningen tvekade han lite, men efter lite smackningar så bestämde han sig för att följa med matte in i lådan. Stod snällt still och backade på kommando lugnt och fint ut igen. Massor med beröm och morot. Gick en sväng runt gårdsplanen och äntrade återigen transporten. Mindre tvekan och in gick vi. Beröm, morot och sedan backade han lugnt ut. Massor med beröm, en liten sväng runt gårdsplanen.

Vid nästa anläggning mot transporten gick han rakt på utan betänkligheter. Matte bad honom stå still, vilket han gjorde med lite modifikation. Dvs han backade något steg, men gick sedan snällt tillbaka fram när jag bad honom. Jag smög ner, satte fast mellanväggen och stängde bakom honom. Gick ut, stängde luckan och gick fram för beröm med morot och klapp. Öppnade sedan luckan igen, flyttade mellanväggen och bad Jerez att backa ut!


Finaste killen skötte sig med den äran. Fick massor med beröm och goda morötter att knapra på innan han fick återvända till kompisarna i hagen. Snacka om lättlärd kille som verkligen gör det man ber honom om!  


Satt och tittade på lite bilder som är tagna för snart ett år sedan, innan jag hade köpte honom. Vad ljus han har blivit bara under detta året!



Jerez, juli 2010

  Foto: Sara Rudqvist Pepino Pre

Av Malin - 7 juli 2011 12:15

Åkte till stallet på förmiddagen och tog med mig Jerez ut på en skön promenad. Han är fortsatt Mr Duktig efter vilan och verkar ta det mesta med sådan ro. Dagens uppgift var att promenera över järnvägsövergången. Vi gick dit utan något missöde. Mötte bilar samt en traktor som skramlade väldans, lite spänd, men ingen stor grej. Otäckast var när en av de enorma svarta kallblodshästarna kom dundrandes i sin hage. Då kröp Jerez nära mattes rygg  

Järnvägsövergången var lite läskig men han trampade över med höga benlyft. Gick en sväng på andra sidan innan vi vände tillbaka och tog järnvägen en gång till. Mindre otäckt denna gång.


Efter stallet drog vi vidare till sommarstugan. Hade turen att få riktigt varmt och skönt väder vilket innebar sol och bad. Tog en löptur i stugan på kvällen, 6,5km. Skönt, svetten lackade så jag såg ut som om jag hade duschat men fortfarande inte ont i höften och det känns super! Skönt att slänga sig i sjön efter löpturen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards