Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin - 15 augusti 2011 17:12

Så, då var nattperioden igång, vilket innebär att Jerez får vila när jag är mellan två nätter. Har inte riktigt tid/ork att rida när jag jobbat hela natten och sen sovit hela dagen och endast är vaken hemma mellan 16-20.30 På den tiden ska jag dessutom hinna med att äta två mål mat samt duscha  


Åkte direkt till stallet på väg hem från jobbet imorse. Killarna var redan utsläppta så jag gjorde stallet och tittade till Jerez ben, vilket såg ungefär likadant ut som igår.


Ringde till vet när jag kom hem och bokade tid för en biopsi av såret på Måns läpp, eftersom det inte har blivit bättre så är det lika bra att vi tar reda på vad det är, så vi förhoppningsvis kan göra något åt det. Så vi fick tid på torsdag förmiddag!

Av Malin - 14 augusti 2011 15:06

Åkte till stallet på förmiddagen och plockade in Jerez. Hade tänkt ta en tur på ridbanan idag, men tyvärr så var Jerez lite svullen och värmeökad på utsidan av höger underben. Fått sig en spark eller något kan jag tänka mig.

Tog en ordentlig rykt och trimmade pälsen nere vid kotorna.

Passade även på att mäta mankhöjden på Jerez idag, var längesedan och visst stämde min känsla in om att han nog hade växt på sig lite sen sist. Han mätte idag 164,5 cm fram och 164cm bak. När han kom hit i höstas var han 160cm fram och 161,5 bak   så det är ju tacksamt att förhållandet har jämnat ut sig lite mer. Har ju ingen lust att ha en häst som är högre bak   


Bjuder på två bilder från Jerez första dagar här hos mig, dvs från september förra året;

   


Påbörjar min nattperiod inatt...vilket är både skönt och lite jobbigt. Ffa första natten brukar kännas evighetslång eftersom man sällan sover så bra innan.

Av Malin - 13 augusti 2011 20:03

Idag tog jag stallet efter jobbet, var inne en extra tur pga sjukdom på jobbet. Funderade på om jag ska ha en städdag då jag verkligen skrubbar boxen och tar bort all spindelväv etc innan kylan slår till på riktigt. Alltid skönt att göra ordentligt rent inför vintern.

Jerez hade vilodag och jag passade på att borsta honom lös i hagen. Han betar snällt vidare medan matte borstar och masserar. Fick även lyfta och kratsa samtliga hovar löst i hagen. Han är så mysig och tillitsfull. Börjar få slut på hö i stallet så det blir till att ta med sig transporten och åka och fylla på inför hösten.

Av Malin - 12 augusti 2011 18:53

Åhh vad jag tycker om när hösten börjar smyga in. Soliga dagar med klar luft och noll bromsar   

Åkte till stallet på eftermiddagen och fick med mig sambon på cykel ut på en tur. Duktiga Jerez imponerade stort som vanligt!

Ryckte till ett par gånger när sambon provade att växla och bromsa i ordentligt, men sen brydde han sig öht inte om cykeln. Skrittade på i ett bra tempo på långa tyglar. Blev riktigt pigg i traven idag, tror han såg cykeln som sin nya kompis och ville gärna hänga på sambon när han tryckte på lite. Lyssnar dock fint på förhållningarna och höll sig i skinnet. Testade att galoppera lite mer i uppförsbacke idag och jises vad han tog i...haha snuttisen   Tror han tyckte det var väldigt skoj att få trycka i ordentligt och for som en projektil uppför backen med en skrattande matte på ryggen. Dock saktar han av så snällt när jag ber honom. Hann med att bli omkörda av flertalet bilar, samt möta en bil med släp inne på den smala skogsvägen i en trång sväng där han snällt lät matte lirka honom förbi. Duktigaste killen   

På hemvägen stack sambon före så sista kilometern skrittade vi själva och Jerez skötte det med den äran. Han trampade snällt på med pigga steg och vi fick möte med två bilar, men Jerez stod så snällt stilla medan de körde förbi. Vilken guldklimp han är  


   

Av Malin - 11 augusti 2011 09:00

Hästarna i stallet försvinner i en rasande fart får jag lov att säga. Maranello på foder för några månader sen och idag var Vivaldi såld och åkte till sina nya ägare. Så nu är det bara Jerez och Alcytano kvar i hagen. Ser lite tomt ut när man kommer för att hämta in dom. Lite senare i höst kommer iallafall Wardon, Kerstins ettåring tillbaka.


Jerez fick en vilodag idag med tanke på gårdagens träning. Borstade och pussades lite innan han fick smita in i boxen och mumsa i sig eftermiddagsmaten.

Har gått jättebra med skorna än så länge och han har inte trampat av sig dem, eller trampat sig själv så det har blivit några sår.


Eftersom vår uterittskompis har försvunnit idag så ska sambon följa med upp med sin cykel imorgon så kan jag få lite sällis med mig på en sväng ut i naturen.

Av Malin - 10 augusti 2011 19:30

Såå...idag var det så dags för första passet för Lina med Jerez.

Dagen kunde ha börjat bättre dock eftersom jag var till veterinären med Måns på förmiddagen, då han har fått ett otäckt sår vid underläppen, och idag hade en lymfkörtel under hakan svullnat upp. Så vi var där på morgonen och de pillade och tog utstryk på såret. Svårt att säga vad det kan vara, hon trodde i första hand på herpes men kan inte utesluta varken eosiniofila plaque eller malignitet??? Usch...tycker sådant här är fruktansvärt jobbigt. Mina djur är mina älsklingar och jag vill inte att de ska behöva lida. Iaf så kom vi överens om att låta det vara fram tills på måndag och se hur det utvecklas. Om det inte blir bättre, alt om det blir sämre så söver vi honom som kortast till veckan och tar en biopsi, så vi får reda på vad det är  

Mammas älskling  

   


Vidare till stallet på eftermiddagen och träning för Lina med Jerez. Hade trots allt tur med vädret då det bara kom sånt fint regn när jag red, stora delar av dagen har det fullkomligen vräkt ner.


Iaf så började vi med att skritta fram ordentligt på långa tyglar och sedan trava igång. Började sedan jobba med att hitta ett lagomt tempo och en bra takt längs med fyrkanten. Fick jobba ett varv i taget på stora mittvolten där fokus låg på att han skulle hitta en lagom form och spåra. Jobbade även lite snett igenom med avsaktning på mitten, ett par steg i skritt och sedan igång igen. Duktiga killen gick supertrevligt och var verkligen hur duktig som helst.

Jobbade lite galopp på slutet där vi galopperade på fyrkanten även här med fokus på att hitta ett jämnt rakt stöd  längs långsidorna, samt lite böjning vid hörnpasseringarna. Jerez galopperade på i stora trevliga språng.


Fick massor med beröm av Lina som tyckte det såg toppen ut och att han verkade jättetrevlig att jobba med samt visade så härlig framåtanda och egen bjudning till jobbet hela passet igenom. Hon tyckte vi låg väldigt väl med i träningen och att det vore lagom om vi körde ett pass ca var 5- 6:e vecka, mest för att kolla av lite.


Känns toppen och jag är så stolt över min prins   

Av Malin - 9 augusti 2011 19:15

Idag var det vilodag för Jerez. Plockade in honom från hagen och borstade lite. Lagom tills vi var klara drog världens åskoväder in, så pållisarna fick komma in istället.

Han hade båda skorna kvar, vilket bådar gott. Unghästar som är nyskodda brukar trampa av sig dem första dygnet om man har lite otur.


Imorgon blir en spännande dag. Skulle egentligen ha tränat med Alcytano för Lina, men eftersom Alcytano har haft hosta sista veckan och inte blivit riden ordentligt så känns det inte som någon bra ide.

Så jag messade Lina och frågade om hon kan tänka sig att komma upp och hålla ett kortare pass med mig och Jerez, vilket hon kunde. Så imorrn ska Jerez ha sitt första träningspass för tränare   

Av Malin - 8 augusti 2011 19:15

Åkte till stallet på morgonen, skulle eg ridit ut med Emma idag, men pga att hon fick jobb så passade jag och Jerez på att ta ett tömkörningspass istället. Alltid nyttigt med lite jobb utan ryttare och dessutom ett utmärkt tillfälle för mig att se hur han jobbar.


Testade även nya tränset från Horseware samt ett lite rejälare två delat bett. Tyckte han fungerade riktigt bra på detta. Kanske har han lättare för att ta stöd när bättet är mer massivt. Jobbade mycket längs fyrkantsspåret idag med rakriktning samt att göra volter och serpentiner. Fick jobba trav på volt där han fick hitta god takt och ställning innan vi övergick till lite galoppjobb. Syns att han har stärkt sig rejält och fått mer muskler. Han tar i betydligt bättre.

Avslutade med lite travjobb längs fyrkanten där han verkligen fick länga ut och ta ut stegen ordentligt. Roligt tyckte Jerez och matte fick springa för att hänga med  


Släppte ut stjärnan i hagen och skulle precis åka hem när jag kom på att jag skulle ju ringa hovis idag för att boka tid. Hovis föreslår att han ska komma förbi på direkten, så det var bara att vända tillbaka ut i hagen och hämta in Jerez.


Duktigaste killen stod som ett ljus när han fick skor fram för första gången. Brydde sig överhuvudtaget inte om att hovis bankade på skorna på ställningen, eller när han började slå i sömmarna på Jerez. Makalöst vad han är cool  


Hovis berömde honom och han såg mäkta nöjd ut när han trampade ut i hagen i sina nya dojjor   Stora killen nu! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards