Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin - 7 augusti 2011 19:15

Riddags igen. Hade regnat friskt hela förmiddagen så jag trodde faktiskt vi skulle få skippa ridningen. Men lagom tills jag anlände till stallet så slutade regnet att vräka ner så jag hämtade in en glad pållis från hagen.


Tog en sväng på banan där vi idag jobbade en del med ställningen på volten samt att hitta takten. Mycket igångsättningar och avsaktningar. Tog ett par varv i galopp där jag bad om ordentlig framåtbjudning så han får till rejäla språng och blir rund.


Lagom tills vi var färdiga kom regnet igen...ibland har man tur   

Av Malin - 6 augusti 2011 11:18

Sötaste pållisen gick och mumsade i hagen när jag kom till stallet på morgonen. Kändes så trist att plockan in honom när det var så skönt ute. Så jag plockade helt sonika med mig borstarna ner i hagen och borstade honom lös medan han betade och myste. Det syntes verkligen vad han njöt av det, stod med halvslutna ögon när jag skrubbade på ryggen. Med jämna mellanrum vände han sig om för att pussas och få en bit morot  

Det är verkligen livet på en pinne det. Att ha världens finaste pållis som verkar njuta lika mycket som matte av tiden vi spenderar ihop!

 

Av Malin - 5 augusti 2011 11:00

Idag väckte pluttiskissen sin matte tidigt, tyckte det räckte med sovmorgon tror jag  

Men lite skönt för det innebar att jag hann ge mig ut och springa före frukost, innan värmen slog till, utan att frukosten blir så fasligt sen. Sprang 7 km rundan, men kände tyvärr av höften idag...  Stretchade noga efteråt, så vi får väl se hur det känns framöver.

Jerez hade välförtjänt vilodag efter gårdagens hoppning och fick bara skrota runt i hagen. Ringde och pratade med hovis om att det är dags att slå på skor fram på Jerez nu, eftersom han rids 4 dagar/vecka och får lite flisor såväl i hagen som när vi rider ut. Vi skulle försöka till veckan!

Av Malin - 4 augusti 2011 22:44

Haha...åh vilken härlig häst jag har!!!


Idag åkte jag till stallet efter jobbet, strålande solsken och en lätt, skön bris. Tänkte vi skulle jobba med lite bommar uppsuttet idag.

Plockade fram två stycken vita cavalettis som man genom att vända åt olika håll kan få olika höjder på. Jag valde mittenhöjden, dvs så den inte ligger på backen utan befinner sig kanske 30-40cm ovanför marken. Promenerade med Jerez i handen ett par ggr över för att påminna om vad vi gjorde med dessa saker. Sen hoppade jag upp utan pall idag, bäst att hålla även den kunskapen vid liv ibland. Gick toppen.


Skrittade fram och började med att skritta över cavalettisarna. Jerez lyfta duktigt på benen och verkade inte bry sig nämnvärt om dom nya leksakerna. Travade igång och styrde sedan stegen mot bommarna. Trodde nog att han skulle kliva över som ingenting, så döm om min förvåning när han hoppar...haha...tur att man har god balans och en extremt snäll häst. Han bara ploppade över som om ingenting hade hänt. Så vi fortsatt med ett par anridningar från båda hållen och busen hoppade så vackret över dom små hindren.


Var superduktig och bjöd fint, försökte smita åt sidan en gång men matte var snabb att korrigera så han saktade av till skritt, men gick över hindret, vilket visar vilken lagom höjd det är att jobba på. Dvs så hästen kan lära sig att man alltid ska gå över hindret och att den i början klarar utav det oavsett hastighet.


Taxeringen är väl lite si och så, vilket jag inte hade förväntat mig något annat, men oavsett om han kommer lite långt ifrån eller lite för nära så gör han fina språng och hittar rätt galopp efter hindret.


Tog väl totalt 10 språng över bommarna innan vi avslutade med att skritta och massvis med beröm. Kanske en blivande hopphäst   


  Busen i spolspiltan efter en välförtjänt dusch     

Av Malin - 3 augusti 2011 22:30

Stallet på morgonen, var riktigt lagom varmt ute till att börja med, men lagom tills hästarna var påklädda och uppställda på stallplanen så bröt den kvava hetten igenom igen. Dagen bjöd på uteritt tillsammans med Emma och Vivaldi. Tog en för Jerez ny runda, men en tur som jag brukar rida med Alcytano. Är så imponerad av min kille... 

Vi började med att skritta i bredd med Vivaldi längs vägen. När vi svängde av in mot grusgropen fick Jerez gå först och jises vad han älskar att gå i skogen. Öronen spetsade och han skrittar ifrån Vivaldi på nolltid med pigga aktiva steg, utan att ligga på det minsta i handen eller försöka takta. Han bjuder bara på framåt helt enkelt! Sen skulle vi passera längs med vägen osm går genom en stor gård med flertalet hus, byggnader och mycket att titta på. Eftersom det var första gången för Jerez tänkte jag att han skulle få skritta efter Vivaldi. Pyttsan så Jerez, eftersom Vivaldi minsann tyckte det var otäckt och bjöd på dåligt framåt tog Jerez saken i egna hovar och skrittade upp jämsides och förbi Vivaldi. Bästa killen skrittade utan minsta fundering genom alla tittsakerna, kikade nyfiket in i ladan där en herre stod och spikade och fortsatte hela vägen förbi utan att bry sig. Vilken kille  

Sen travade vi lite längs grusvägen, och inte heller här hade Jerez tid att vänta på Vivaldi utan han travade iväg längs vägen, fullkomligt nöjd med att få gå först och se sig omkring. Lite otäckt blev det när vi passerade ytterligare en gård med många balvagnar och en ridbana bakom ett hörn där en tjej red runt. Dock inte värre än att han saktade av, kikade lite och sen fortsatte framåt. Var duktig kille och fortsatte trava fast han fick syn på en kille som var ute och gick med hunden. Toppen att han lär sig från början att man inte måste stanna för att titta, utan att man kan fortsätta framåt och kika samtidigt om man vill det.


Sen svängde vi in på en mysig grusväg där Jerez fick öva lite på att gå i nerförsbacke. Gick toppen. Därefter kommer en fin slinga med lite smått uppförslut som vi passade på att galoppera lite i för att öka på flåset. Det märks att kondisen inte riktigt finns för han bjuder på så fint i början, men blir snabbt trött och det är inga problem att sakta av  

Skrittade sista biten på långa tyglar och det var en nöjd kille med en ännu nöjdare matte som skildes åt i hagen! Min stjärna     

Av Malin - 2 augusti 2011 22:59

Idag skulle jag egentligen ha ridit Jerez, men när jag kom till stallet vid halv fem, efter att ha jobbat så hade smutsgrisen rullat sig i den blöta leran och hade som lerinpackning över hela kroppen. Vara bara att ställa pållis i duschen och köra igång. Sen var det ingen ide att tänka ridning efter det med en hel blöt häst. Ägnade mig åt att reda ut den trassliga manwn efter duschen så han blev så snygg. Myste med lite morötter innan han fick krypa in till maten i boxen. Vi gör ett nytt försök med ridningen imorgon!

Av Malin - 1 augusti 2011 22:45

Åkte till stallet på morgonen, vilket egemtligen inte gjorde någon skilland värmemässigt eftersom det var kvavt som tusan. Hoppade upp utanför stallet och skrittade Jerez upp till ridbanan. Fortsatte i traven att jobba med fokus lång och låg med rundning samt att han inte ska dra till med lite egna ökningar när han blir sugen på att galoppa lite ;-) I galoppen la vi fokus på att göra fattningar för skänkeln samt att han inte ska rusa på och snedda genom hörnen utan att han ska trampa igenom hörnen istället. Funderar på att börja flytta honom lite eftersom det går så bra hitintills. Avslutade med att skritta upp till vägen och tillbaka.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards