Chocolicious

Alla inlägg under september 2011

Av Malin - 22 september 2011 13:15

STORM....yises vad det blåser ute. Håll i hatten vill jag lova.

Åkte till stallet vid lunch efter en skön sovmorgon och morgonpromenad. Fixade stalljobbet och tog emot morotsleveransen. Gött, nu har vi morötter att festa loss på iaf.

Hämtade in stjärnan och snyggade till oss lite. Blev ridbanan idag eftersom Jerez inte blivit riden på ett par dagar, samt att det som tidigare nämnt blåste storm. Jerez inledde med att dansa lite eftersom det stod ett berg av ensilagebalar på gärdet bredvid banan och där hade plasten slitit sig och fladdrade och smällde i vinden. Men duktiga killen insåg efter några klappar på halsen att det inte var något värre än så, och att vi således kunde fortsätta jobba istället. Var dock mycket fart under fötterna på herren idag, vilket inte var så  konstigt efter mycket vila och så med blåsten. Beslöt mig med anledning av det för att fokusera dagens pass på travarbete. Å som han gick. Bärig och i fin form, jobbade mycket med förhållningar och halvhalter när han ville gasa iväg. Vi fokuserade på att rida serpentiner och snett igenom. Duktiga killen, vilket pass han bjöd på. Skrittade av och han fick återvända till kompisarna i hagen.


Själv for jag hemåt, käkade lunch och duschade innan jag tog med mig sambon en sväng till ica och veckohandlade. Vi tog vägen förbi mina föräldrar på hemvägen och fikade. Kvällen ägnades åt att tvätta bilen samt göra äppelmos, trevligt!


Fröken effektiv har varit i farten igen, åtminstonde är det mina föräldrars åsikt   

Av Malin - 21 september 2011 13:00

Idag var vår husveterinär Karin i stallet för att dräktighetsundersöka damerna och chippa fölisarna. Bad henne ta en titt i munnen på Jerez när hon ändå var där. Han hade några vassa kanter som hon mjukade till, men annars såg det bara fint ut. Skönt!

Eftersom vi pillade i munnen fick Jerez vila idag, så vi tog en skön borstomgång i boxen och pussades lite. Mitt hjärta  

Av Malin - 20 september 2011 22:08

Suck...vilket skitväder. Idag har det regnat mest hela dagen och jag hade kurs fram till 16.30 så det blev en snabbis till stallet. Hästarna var inne när jag kom dit så det var bara att riva igång med mockning och foder iordningställande. Borstade på prinsen och mumsade på morötter.


Såg att vi fått en lapp om att fodermorötterna börjar anlända i slutet av denna vecka, vilket blir toppen för då slipper man köpa och släpa hem från ica i 2kgs påsar.

Av Malin - 19 september 2011 12:20

Vi fortsätter väl i förkylningens fotspår, känner mig inte helt hundra så Jerex fick ta ett pass med tömkörning idag så mattes kropp får försöka hinna krya på sig! Regnade snitsigt nog rejält imorse så jag passade på att testa att fläta Jerezs man, har ju aldrig provat förut. Får väl lov att säga att jag är ganska nöjd eftersom det var första gången. Det är väl som att knoppa, får man bara hålla på ett par ggr så hittar man knepen för att få till den perfekta flätan  

   

Vill ju dock påtala att Jerez har väldigt tjock man  


Dressade upp snyggingen för tömkörning och passade på att fota och filma lite under dagens pass. Var dock inte så jättelätt att filma och tömköra samtidigt, så det blev en kort snutt bara för att prova. Ska ta med mig sambon upp för lite foto och filmning när jag rider tänkte jag. Blir lite bättre då. 

       

Å att det är sunkiga bilder beror på att de är tagna med mobilkameran som kanske inte är den bästa. Men hästen är både den bästa och snyggaste  


Å här kommer ett litet videoklipp, hann inte pilla och redigera något, men eftersom det är så kort och dåligt filmat, även detta med mobilen, så får ni stå ut   



   

Av Malin - 18 september 2011 19:17

Mhm...skönt det är med helg  

Tog sovmorgon eftersom jag inte kände mig riktigt kry i halsen igår, och inatt känns det som om kroppen har kämpat med lite feber. På morgonen kände jag mig dock lite piggare och halsontet var mindre framträdande än igår.

Åkte till stallet efter lunch, hade egentligen planerat att rida Jerez idag, men eftersom det blåste och regnade, läs stormade ute, och jag inte är riktigt kry så skippade vi det idag. Känns inte som om jag vill ligga hemma med feber igen.

Hästarna hade redan fått komma in när jag anlände, med anledning av det vidriga vädret. Putsade på pärlan som verkade njuta av att stå inne i det varma, torra stallet.

Återstår att se om vi kan ta en ridtur imorgon fm istället.

På eftermiddagen kom mamma, pappa och syrran på fika, äppelpaj med vaniljsås   namnam!

Av Malin - 17 september 2011 19:00

Haha...idag släppte vi således ihop de tre musketörerna tillsammans med 1½ åringen Wardon i stora hagen. Oj vad kul tyckte Jerez, som mer än gärna vill ha lekkompisar, så han tycker de två andra stofilerna har lite för dålig lekanda. Så dom körde ett antal galoppturer genom hela hagen. Jerez hade vilodag, men såg sannerligen till att jobba med konditionen iaf  

Jag gjorde stallet och åkte hemåt när jag såg att läget verkade lugnt i hagen. Tog en promenad med sambon, vilket jag i efterhand ångrar lite, eftersom jag inte är helt ok i halsen än, och det nog blev lite i kallaste laget att vara ute i 1,5 timme. Dock en väldigt mysig tur i fint väder.


På kvällen åkte vi till Örebro och gick på bio, supermysigt. Längesedan vi var på bio faktiskt. Såg Friends with Benefits, mycket rolig och söt film. Rekommenderas till den som gillar romantiska komedier med lite twist  

Trailer för den som vill...


Av Malin - 16 september 2011 20:41

Jobbat A-tur idag med och kom iväg från jobbet vid 16-tiden.

Upp till stallet och fixade stallet. Hämtade in Jerez och som vanligt hade han gnuggat sig i leran   Så det vara bara att borsta, å borsta å borsta innan han såg acceptabel ut. På med samtliga grejor och ut i naturen i eget sällskap idag. Bara jag och Jerez. Duktiga killen skrittade på med mer självförtroende än sist vi red ut ensamma. Hade turen att det var lugnt med trafik, vi mötte bara en bil. Dock red vi förbi en skördetröska som for omkring på ett fält, å den var han inte rädd för iaf.


Tog den trevliga svängen mot stugorna idag. Fick skritta förbi kossorna och Jerez är så duktigt. Han trampar på framåt, sneglar lite men verkar nöjd när jag klappar på halsen på honom och säger att det inte är något att hetsa upp sig över.

Travade på så trevligt i god form och med bra framåtbjudning. Fick sträcka ut i ett par galopper på såväl slätmark som i lite uppförsbacke. Tog en skrittpaus på mitten, innan vi fick vända och rida tillbaka. Det märks verkligen att han har hunnit få upp flåset lite för hej vad det gick i sista galoppen. Han var verkligen på bettet och blåste iväg som skjuten ur en kanonkula. Dock lätt att göra förhållning på och saktar så snällt av när man ber honom. Travade av ordentligt innan vi skrittade hem på långa tyglar.


Väl hemma i stallet kom Kerstin&Putte hem med Wardon, ettåringen som varit på hingstbete sedan i våras. Hoppsan vad stor han hade blivit. Spännande  


Därefter plockade jag in Alcytano och vi tog en kortare sväng till grusgropen och klättrade lite. Börjar ju mörkna så fort på kvällarna nu, så vi körde ett par klättringar i både skritt och galopp.


Imorgon blir det nytt ihopsläpp av killarna med återkomlingen Wardon    

Av Malin - 15 september 2011 19:57

Joho då, helt otroligt jag mår ännu bättre idag. Skönt, sådana här snabba grejer är min grej kände jag idag.Jobbat och det gick hur bra som helst, varken värmeflush, trötthet eller ont i halsen. Låter lite svullen runt stämbanden när jag pratar, men det är ju inget jag lider av!Stallet efter jobbet och dressyrpass med Alcytano. Hade tänkt rida ut, men eftersom så elaka moln drog in så ändrade jag mig, vilket nog var tur med facit i hand eftersom jag precis han rida klart innan regnet drog in.Alcytano kändes väldigt trevlig idag med. Tycker han hade fin framåtbjudning och var lätt att få in rätt arbetstempo i traven, där han tog i ordentligt utan att ramma på framåt. Jobbade mycket åttvolter idag och lösgjorde ordentligt. Jobbade skänkelvikningar över diagonalen och galoppjobb på volten. Körde fattningar från såväl skritt som trav och det är stor skillnad vad mycket stadigare han blivit i själva fattningen.Efter avslutade ritt borstade jag på min stjärna i boxen och smaskade morot. Jerez är så gullig för han ska undersöka allt jag håller på med och är väldigt nyfiken av sig. Upptäckte när jag borstade huvudet att han är jätteljus uppe i pannan. Mattes vita springare har börjat framträda :)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards