Chocolicious

Alla inlägg under september 2011

Av Malin - 14 september 2011 19:45

Ibland blir jag inte riktigt klok på hur min kropp och mitt immunförsvar faktiskt fungerar  

Gick och la mig igår kväll med feber 38,5, vilket för min kropp är ordentligt feber och fruktansvärt ont i halsen. Vaknade kl 05 imorse och hade fortfarande 38 graders feber och ringde således till jobbet och sjukanmälde mig. Somnade om och sov till kl 10.30 Tar tempen och har då 37,3 och är mest lite öm i halsen.

Pallrar mig upp, äter frukost relativt obehindrat och kryper ner i soffan med en bok. Efter lunch är termpen 36,9, halsontet helt borta och jag pigg som en mört. Tar en sväng till stallet för att se om det är på riktigt eller om feber kommer tillbaka när jag anstränger mig lite. Ordnade stallet och longerade Jerez på banan i solskenet. Ville inte riktigt utsätta kroppen för ett ridpass.


Jeres skötte sig fint och jag hade honom lite inspänd så han fick lite stöd. Körde ett ganska kort pass med trav och galopp så han fick runda sig. Roligt att stå på marken och titta hur han rör sig. Avslutade med att skritta av honom fri och ledig.

Återvända hem, ringde till jobbet och friskanmälde mig!


Så, nu får vi se om jag får ångra mig imorgon, men så här fort har jag aldrig blivit frisk?!

Av Malin - 13 september 2011 21:45

Suck, det suger verkligen att vara sjuk. Har ju precis återhämtat mig från förra veckans förkylningsflush när jag vaknade imorse med ont i halsen. Under dagen fått mer ont i kroppen och börjat frysa. Blir ju knappast bättre av att det blåser storm ute  

Snabbis i stallet där pållisarna hade fått komma in när jag anlände. Borstade och mös lite med min stjärna, vilken liten lortgris han är.

Åkte hem och kröp ner i soffan, där jag blev kvar resten av kvällen under dubbla fleeceplädar. Feber 38,5. strålande   Inget annat att göra än att krypa upp till sängen och sova. Blir med stor sannolikhet hemma från jobbet imorgon!

Av Malin - 12 september 2011 21:49

Så idag fick jag äntligen ändan ur och städade Jerez box inför hösten. Skrubbade samtliga väggar med vatten och yes så vi fick bort all smuts, sopade bort att spindelväv, skrubbade rent krubban ordentligt från gamla matrester och rengjorde vattenhinken både in och utvändigt. Passade även på att rengöra kraftfoderhinkarna och skriva om på locken samt byta ut höpåsarna så det blev matchande röda med vita hjärtan på och texta namn samt morgon/middag/kväll på. Blev snyggt och matchande, så nu är vi redo att möta hösten   


Jerez själv hade vilodag och skrotade runt i hagen.

 

Av Malin - 11 september 2011 21:52

Sådär ja, då var vi tillbaka i sadeln igen efter gårdagens utsvävningar  

Efter en lång sovmorgon och en skön förmiddag i soffan tog jag svängen om stallet på eftermiddagen. Hämtade in pluttispojken från hagen och hade turen att få sällskap på dagens uteritt. Fick med mig Madde&Tilda med Ditte och en cykel. Vi tog en något kortare sväng med lite mer fart istället. Skrittade iväg och Jerez var pigg och framåt idag, lite nyfiken på Ditte som han har som boxgranne, men inte går i samma hage som, och således inte har fått busa lös med i hagen. Han kikade lite under lugg på damen i fråga, men skötte sig fint. Mötte en bil och Jerez skrittade duktigt på, gick först hela tiden och var så cool. Travade och idag var det lite mer fart under fötterna på killen. God framåtbjudning, kan vi väl kalla det    Tog ett par galoppstråk och jises vilken bjudning han hade idag. Var på lite mer slätmark, vilket jag tror gjorde sitt för orken, Ditte fick trycka på ordentligt för att hänga med  


Avslutade med att trava av och slutligen skrittade vi sista biten. Ditte blev rädd, för ett par kossor som gjorde ett par glädjesprång när dom fick syn på oss, och for runt som en pingisboll på vägen. Hon hann med att springa upp i rumpan på Jerez, som var superduktig och bara drog in rumpan under sig och hummade lite. Han sprattlade några steg när Ditte dansade som värst men lyssnade jättefint när jag klappade på honom och lugnade ner sig omedelbart, 30 sek senare skrittade vi återigen på långa tyglar som om inget hade hänst! Min stjärna      

Av Malin - 10 september 2011 21:30

Vilodag för Jerez! Åkte till stallet på morgonen och mockade och fixade maten, sen bar det av hemåt med förberedelser för eftermiddagens/kvällens happenings!


Tjejkväll med start på relaxen G-vik. Vi tog bussen in och hade tid från kl 15. Väl där var det bara att dressa om till bikini, glida in i morgonrocken och inta relaxen! Vi hade  en toppen eftermiddag med mycket prat, gott att dricka om trevliga tillbehör. Hann även med lite bad i såväl utepool som bubbelbad. Efter sminkning och iordningställande av partyoutfiten gick vi vidare mot Harrys för att äta lite gott.

För min del blev det PASTA ROSSINI
Pasta tortiglioni med strimlad oxfilé i cognac och tryffelsås, färska örter, hyvlad parmesan och bladspenat!

Rekommenderas, mycket gott!


Resten av kvällen ägnade vi oss åt att svänga våra smäckra ben på dansgolvet  


Tack tjejer för en toppenkväll!


Lite bilder från www.orebroguiden.com


   




Av Malin - 9 september 2011 20:48

Vilken skön dag, slutade jobbet redan kl 15, vilket är lyx i min värld. Ute sken solen riktigt skönt, även om det var i kallaste laget imorse när jag åkte till jobbet, endast 2 grader ute...brr!

Fixade i stallet och hämtade in Jerez från hagen. Eftersom det är lite tyngre underlag på banan efter allt regn tog jag tillfället i akt och lindade Jerez ben, tycket det är viktigt med bra stöd när det blir lite tungridet. Jerez var måttligt road av benlindorna till att börja med   

Skrittade fram som vanligt och körde igång med traven. Jobbade lösgörande med åttvolter och varvade det med lite rakriktande längs spåret. Eftersom det trots allt var ganska tungt underlag så körde jag på lite i traven, tog en skrittpaus och jobbade sedan en kortare sväng i galopp. Jeerz blir lite ivrig och spinner gärna på i en väldans fart, tror det har att göra med att han har lite mer ork jämfört med tidigare och således orkar spinna på. Lyckades fånga upp honom lite utan att tappa den rätta farten och bjudningen. Avslutade med fin avtravning med avslappnad och låg pållis.

Avslutade dagen på Ica Maxi med storshopping   

Av Malin - 8 september 2011 20:30

Vilodag för Jerez och jag tog en tur till stallet på morgonen. Mockade, fixade mat och bar in de nya spånbalarna. Skönt att kunna pyssla med lite sådana saker på de ridlediga dagarna.

Börjar bli dags att skicka iväg hö för analys!

Vart så sugen på ett snyggt övergångs/vintertäcke till Jerez när jag var på djur&natur butiken. Var iofs bara 100g fyllning, men till en unghäst som jag max ska spårklippa så kanske det räcker. Går ju alltid att komplettera med ett täcka under. Mm...vi får se vad det blir   

Av Malin - 7 september 2011 21:26

Förkylningen fortsätter att härja dock mår jag inte sämre iaf  

Var på stan en sväng på förmiddagen, vilket inte händer särskilt ofta om jag ska vara ärlig. Shoppade lite nya bh:ar, en tröja och foundation. Var dessutom en tur till Djur&Natur butiken och handlade spån och linfrökaka till pållis.

Stallet på eftermiddagen där jag inledde med ett dressyrpass med Alcytano på ridbanan. Mycket reng och tungriden bana idag, vilket var mumma för Alcytanos ben   Som han fick jobba. Travarbetet koncentrerades kring att lyfta ordentligt på benen och hitta takten. Jobbade mycket åttvolter och bakdelsvädningar. Jobbade än mer galopparbete och tillslut fick Alcytano verkligen in ett rejält sug i bakdelen och bar sig riktigt trevligt med underbar eftergift.


Tog mig an Jerez därefter och fick sig en riktigt skön massage med borsten. Å som han njöt...  Överläppen blir så lång och han änna skruvar på sig när man kommer åt de mest kliande ställena. När Kina slutligen anlända till stallet för vår gemensamma uteritt så tittade till och med solen fram. Trevligt!

Första turen ute med nya bekantskapen Inci. Gick riktigt bra och Jerez tyckte det var kul att ha med sig en kompis ut. Jerez hade bra bjudning idag och vi kunde möta bilarna skrittandes utan problem. Körde ett lagom långt pass med såväl skritt, trav som galopp.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards