Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin - 23 oktober 2011 17:02

Jahopp, helgen tog slut fort som vanligt. Tyvärr tar min slut något snabbare än de flesta andras eftersom jag går ut redan ikväll och jobbar inatt. Således startar min nattperiod nu, vilket brukar innebära ett något lugnare tempo med fler lediga dagar...me like  


Tog en lång sovmorgon imorse och efter en sen frukost blev det en sväng till Elgiganten där sambon införhandlade en ny mobiltelefon. Åkte gemensamt till stallet och fixade med mat och mockning. Var ute i hagen och pussade på Jerez samt bjöd på en morot. Lika glad som alltid. syns dock när han rör sig att det är lite orytmiskt och knackligt, precis som sist han växte. Så jag hoppas att jag har rätt, får ha det hela under uppsikt en tid så det inte är något annat.


Tog en skön promenad i solen efter lunch och nu blir det soffan med en god bok innan nattarbete kallar!

Av Malin - 22 oktober 2011 16:45

Vilken lyx att ha en hel dags ledigt som man kan ägna åt precis vad som helst.

Njöt av en skön sovmorgon med sambon, en lång god frukost, lite mys med katterna och en skön stund i soffan med en god bok. Åkte till stallet efter lunch och tog en sväng ut med Jerez. Tyvärr fick jag avbryta ridturen efter knappt halva då Jerez inte kändes riktigt fräsch. Tror han går in i en växtperiod nu, för jag tycker mig känna igen rörelsemönstret från förra gången. Så jag hoppade av och vi promenerade tillbaks till stallet. Kände för säkerhetsskull igenom hela hästen, men han är varken öm, svullen eller värmeökad i varken ben eller rygg. Så nu tar vi en periods vila, vilket han är välförtjänt av.


Var en sväng till mamma och pappa och fikade efter stallet, gott med äppelpaj.

Kvällen ägnades åt god mat och filmmys i soffan. Underbart!   

Av Malin - 21 oktober 2011 11:30

Mm...där har ni mitt liv i ett nötskal!

Jobbade 7-16 idag, hade -6 grader imorse när jag skulle till jobbet, galet kallt  

Hade som tur är satt i motorvärmaren igår kväll och hade således en tinad och varm bil att hoppa in i. Stallet efter jobbet, borstade lite på favoritplutten som helt otroligt nog itne rullat sig sedan badet i veckan, och således fortfarande är väldigt blank, ren och snygg  

Hem efter stallet, in i duschen och sedan iväg på fest med jobbet. God mat och trevlig stämning! 

Av Malin - 20 oktober 2011 11:15

Stallet på morgonen. Borstade av Jerez  och myste med en morot innan han fick gå ut i hagen med kompisarna.

Fint det är med frostiga hagar och klarblå himmel  


       

Av Malin - 19 oktober 2011 19:18

Idag hade vi förlagt konferens till LokaBrunn. Började dagen med föreläsning från Mölnlycke sårmaterial. Intressant och givande. Åt lunchbuffe i restaurangen och det fanns massor att välja på. Flertalet goda sallader, soppa och två varmrätter. När magen var full förflyttade vi oss in till salongen där vi kunde njuta framför öppen brasa med kaffe och efterätt, vilket jag skippade eftersom jag inte dricker kaffe och pannacotta inte är my thing!


Efter det var det dags för SPA-delen. Jag och Camilla började eftermiddagen med en löptur längs elljusspåret. Trist dock att det var dåligt skyltat och väldigt blött och sunkigt underlag. Som grädde på moset fick hag fruktansvärd hållkänsla i magen, vilket säkert berodde på att jag sprang för tidigt efter intagen lunch.

Iaf fortsatte vi sedan in till badet där vi stissade om till bikini och återförenade oss med våra kamrater. Skönt att glida ner i det varma vattnet i bubbelpoolen   Avslutade med fika på färsk frukt och lite juice.

Hem, byta om och sedan vidare till stallet.

Dressyr på banan stod på schemat för mig och Jerez. Pga de senaste dagarnas regn var banan väldigt blöt och tung. Tog ett kortare pass med anledning av detta. Jobbade vidare på det vi pratade om när jag tränade för Lina. Jerez hittade formen på direkten och behöll den passet igenom. Övade på övergångar, vilket gick riktigt bra med bibehållen form i såväl avsaktning som igångsättning. Jobbade även en del med galoppen på stora mittvolten.


Efter avslutat ridpass var det klistund då Jerez måste haft något otäckt bett i svansroten, för som det kliade  


   

Av Malin - 18 oktober 2011 20:30

Isch vilket vidrigt väder det har varit idag.

Jobbade 7-16 och redan imorse när väckarklockan ringde önskade jag att jag kunde fått krypa tillbaka ner under täcket och sova vidare.

Stallet efter jobbet och när jag kom dit möttes jag av en mycket blöt och mycket lerig pållis.

Ställde honom i duschspiltan och bjöd på en varm dusch med schamponering   Jerez såg ut att njuta av det varma vattnet. Mängder med glansspray i man och svans innan jag redde ut båda. Trimmade runt kotorna och klädde på pållis ett fleecetäcke innan han fick återvända in i boxen.

Av Malin - 17 oktober 2011 12:40

Så var helgen över och veckan igång igen. Stallet på morgonen med en pigg pållis som blinkade åt matte över boxdörren när jag kom dit.

Idag red vi ut på en ny liten runda med bra underlag för att jobba mycket trav, kan tro att det även blir en bra galoppsväng om man vänder och rider åt andra hållet. Jerez var framåt och pigg från start idag och vi fick möjlighet att öva på mycket bilmöten, vilket gick som en dans.

Klättrade uppför galoppbacken och svängde vänster efter den så vi kom ut på en grusvägsslinga där vi travade på i trevlig takt och form. Har börjat lite försiktigt att flytta undan honom för skänkeln ett par steg när vi rider på rak väg och han är superduktig. Verkar förstå innebörden av att det är en sidförande skänkel jag ger och inte en drivande. Travade en sammanhängande stund av 30 minuter kanske, innan vi saktade av och skrittade hemåt på lång tygel.


Soterade in alla nytvättade schabrak och benlindor på sina rätta platser. Passade på att räkna schabraken och kom upp till 28st   Schabrakoman...jag...näe   

Av Malin - 16 oktober 2011 12:45

Jerez hade vilodag och jag var till stallet på förmiddagen och mockade.

Ägnade resten av dagen åt att städa hemma och byta till vinterdäck samt tvätta bilen. Skönt när det är gjort!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards