Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin - 15 oktober 2011 21:30

Idag var schemat fullspäckat från tidig morgon till midnatt! Var hos mamma och pappa från 9-tiden på morgonen för att stycka och dela iordning älgköttet. Passade även på att tvätta massor med schabrak och benlindor i wascatormaskinen.


Dressyrträning kl 14.00 för Lina. Hade sambon med mig som fotograf  

Passet gick toppen. Jerez var lite på tårna idag och har ju rejält med framåtbjudning så vi fick inleda passet med att fånga upp honom lite och påminna om att vi kan bära runt på oss själva utan att bli överilade. Travarbetet fokuserades vid att bibehålla form och takt oavsett var vi befann oss på banan. Jobbade även med lite övergångar mellan skritt och trav och att bibehålla formen även genom dem.

Galopparbete fokuserades på stora mittvolten i att hitta bärighet och form. Jerez var riktigt duktig även om det märks att han är starkare i vänster varv där han är riktigt bärig och fin. I höger får vi lirka lite mer innan vi hittar rätt form och tempo. Varvade med att galoppera på fyrkanten. Ett jätteroligt pass som verkligen gav mersmak inför framtiden  

Lite bilder från dagens övningar!

Flätad man dagen till ära  

       Jerez spanar och svarar på kompisarnas hejjarop  

                           

Av Malin - 14 oktober 2011 21:00

Tack å lov att det äntligen är fredag. Trots att jag bara jobbat tors/fre så kände jag verkligen för att ta helgen idag!

Jerez hade vilodag så han fick en ordentlig rykt samt att vi provade säsongens täcken. Samtliga passade men jag är glad att jag tog strl 155 på termotäckena eftersom en storlek mindre hade varit tight redan nu, och förhoppningsvis ska han lägga på sig lite mer muskler.


Imorgon blir det dressyrträning för Lina, spännande   Ska ta med mig sambon för lite fotografering!

Av Malin - 13 oktober 2011 12:20

Uteritt med Jerez i solsken en klar höstmorgon, det är knappt det finns något härligare. Å min pärla till häst är så underbar att rida ut med att det är en dröm varje pass. Han är så avslappnad och ärlig i allt han gör. Hur många andra sitter och skrittar på långa tyglar ensamma på uteritt med sin 3½ åriga unghäst och kan göra det vare sig vi är på väg ut eller på väg tillbaka. Tog en nygammal sväng idag, jag gick ofta där med honom innan vi började rida, men vi har aldrig ridit där. Vart iaf en trevlig lite kortare tur som innehöll mycket nyttig träning. Bla var det massor med vattenpölar modell sjö längs vägen. Jerez är ju inte superglad i vattenpölar och går gärna bredvid eller hoppar över om det går. Iaf så skrittade vi på och han skrittade efter en halv sekunds tvekan så duktig igenom samtliga pölar. På tillbakavägen bad jag honom trava igenom dem och duktiga killen gör det jag ber om. Var endast på ett ställe som han fick bus i sig och hoppade över.

Min stjärna   

Åkte förbi Djur & Natur och hämtade ut Jerez nya innetermotäcke. Så nu blir det snart modevisning med alla nya täcken   

Av Malin - 12 oktober 2011 12:00

Yes, idag hade jag utsläpp i stallet eftersom jag var ledig och Kerstin började redan kl.6 Möttes av 10 par glada hästar när jag lev in genom stalldörrarna. På med grimmor och sedan påbörjade vi utsläppet.

Börjar med killarna, Alcytano, Wardon, Inci och Jerez. Sedan är det ponnyhagen med Urax och Ditte och slutligen stohagen med Loppan & Miller samt Minell och Wilhja. Allt flöt på och därefter dror jag igång med mockning och foderiordningställande.


Tog en promenad i det sköna vädret och på kvällen var vi på 20 års kalas i Örebro. Trevligt och gott med fisksoppa och hembakt bröd!

Av Malin - 11 oktober 2011 12:00

Superskönt med ledig dag. Tog lite sovvmorgon tillsammans med sambon som inte började förrens lunch idag.

Var iväg till frissan och fick äntligen luggen klippt, herregud vad det växer fort och mycker. Har ju fått återgått till lång lugg frisyr sista veckan eftersom det var omöjligt att se något med luggen i ögonen. Tog en promenad i det sköna vädret efter lunch och åkte sedan till stallet.


Dressyr på banan stod på schemat idag och banan var tyvärr väldigt tung eftersom det regnat en del sista tiden. Så vi körde ett något kortare pass med mycket jobb längs fyrkantsspåret för att inte belasta så hårt på böjt spår när det var så tungt. Jerez frustade på och bjöd fint framåt.

Mattes pusspållis  

   

Av Malin - 10 oktober 2011 13:30

Så drog årets älgjakt igång. Upp tidigt imorse och på plats i skogen kl 06.00 Tacksamt nog var det inte jättekallt och dagen gick utan några större frysupplevelser. Jag sköt vid 13.30 en kviga och vi ägnade eftermiddagen åt att ta ur och flå älgen så köttet får hänga.

Tog svängen förbi stallet på kvällen, fixade det nödvändiga, hem,  äta middag, duscha och sen sova...  

Av Malin - 9 oktober 2011 13:15

Stort GRATTIS till min gosebjörn Bagheera som fyller två år idag! Lite bilder på snuttisen!

     

Jobbade 7-16 idag och åkte till stallet direkt efteråt. Uteritt med Jerez och det var riktigt otäckt väder med snålblåst och småregn. Mötte traktor med släp både på utvägen och hemvägen. Ena gången styrde jag upp Jerez i skogen så det blev lite mer plats och det gick jättebra, andra gången smet vi in på en garageuppfart så traktorn kunde åka förbi. Duktiga killen. Red galoppbacken idag och höll ganska bra fart hela rundan. På hemvägen började det regna ordentligt men pluttisen skrittade så snällt på hemåt utan att tjura över vädret.

På kvällen kom mamma, pappa och syrran med pojkvän på besök och vi lagade genensam middag med hemmagjord pizza. Trevligt och gott!

Av Malin - 8 oktober 2011 22:32

Stallet på morgonen. Mockade och fixade mat. Pållisarna var redan ut och njöt av det fina vädret.

Jobbet ikväll, skönt med sovmorgon iallafall.

Imorgon blir det födelsedagsfirande då Bagheera fyller två år. Mammas lilla busbjörn!

    Två bilder på snuttisen när han precis anlänt hit, vilken lite plutt han var   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards