Chocolicious

Alla inlägg under november 2011

Av Malin - 22 november 2011 19:30

Lång dag med jobb 7-16, sen stallet där jag möttes av en mycket smutsig lite häst  

Jaja, vi får ju kvalitetstid tillsammans eftersom det i runda slängar tar 1,5 timme att få honom ren. Hade för ovanlighetens skull med mig huvudet imorse och kom ihåg att ta med Jerez's pass, eftersom det är dags för vaccinering imorgon och jag troligtvis inte hinner till stallet innan veterinären åker därifrån igen. Så snälla Erika har lovat att hålla i Jerez och se till att få en signatur i passet!


När jag efter mångt om mycket kom hem så hade älsklingen startat en brasa...gissa om det var skönt att sjunka ner i soffan och njuta av värmen!


 


Månse njuter av brasan    

Av Malin - 21 november 2011 19:30

Så kickade vi igång en ny vecka med en skön morgonpromenad! Lite tråkigt väder men med bra musik i lurarna så är det inga problem! Ägnade sedan halva förmiddagen åt att göra iordning paket med hästtäcken som jag sålt på Tradera och som skulle skickas över halva Sverige med olika bolag! Men nu är dom iväg iaf, och jag hoppas att köparna blir nöjda! Pga allt krångel blev det bara en snabbis i stallet med mockning och mat, vinkade till pållisarna i hagen och sedan fick jag snabba mig hem för att hinna duscha innan jobbet!

Sen väntade jobbet ända fram till sängdags!

Ved

Av Malin - 20 november 2011 22:03

Så äntligen fick vi ändan ur att klyva lite ved så vi kan mysa med kaminen. Så vi tog släpet med oss och överlämnade pappas saker från gårdagens förrådsröj och fyllde släpet med vedsäckar istället. Så nu ska vi elda så det blir varmt och skönt!

Mamma bjöd på både lunch och fika. Gott med årets första saffransbröd. Även om vädret inte inger vidare värst med adventskänsla så gör iaf saffransbröd det!


 


Åkte till stallet i mörkret och hade glädjen i att finna en väldigt ren och söt pålle i boxen. Tror dagens småregnande avskräckte honom från att rulla sig för han var endast lite lerig på benen. Myste och borstade samt övade på att stå lösa på gången och buga med huvudet mellan benen för att fånga en morot. Nyttig stretchövning för ryggen!

Nu är ju tyvärr helgen slut och en lång vecka som väntar. På onsdag ska Jerez vaccineras, så blir det vila ungefär en vecka till innan vi ska sätta igång med arbete för hand. Åh vad jag längtar efter att få börja jobba igen!


 

Av Malin - 19 november 2011 21:45

Skönt med treledig helg för man hinner så mycket mer än annars. Idag tog vi tidig morgon och sambon började med att sätta ihop gårdagens införskaffade garderob och jag tog en promenad i solskenet. Åt en mysig frukost och tog sedan en sväng ut i förrådet för att påbörja städning och röjning av allt som inte ska vara där. Fyllde två släpkärror med prylar som skulle bort och nu har vi plöstligt massvis med plats för allt annat. Nu återstår det att sätta upp garderober och hyllplan så vi kan få undan allt som står på golvet.


Åt god lunch och tittade på skidorna som gick på förmiddagen. Smidigt med inspelningsboxen så man kan titta när det själv passar  


Tog en sväng ut i skogen och plockade lite tallris för att göra en krans till dörren samt mossa till att göra lite dekorationer inför advent. Så nu ska jag bara hinna med att pyssla med allt detta. 


Stallet tog jag när mörkret fallit och hästarna ätit färdigt eftermiddagsmaten. Möttes av en helt hysteriskt smutsig Jerez som verkligen lagt ner sin själ i att gnida in leran över hela kroppen. Manen var som en stor lerkocka. Så det var bara att sätta igång att reda ut. Resten av stallets invånare bara skakade på huvudet åt oss där vi stod i lerdimman och umgicks. Jag och min pållis   Jaja, han blev ju ren tillslut iaf!

Av Malin - 18 november 2011 22:53

Jaja, bara för man är ledig behöver man inte ta det lugnt vet ni! Så idag har tempot rullat på som vanligt!

Gick upp vid 8-tiden för jag hade tid hos frissan för att klippa luggen vid 9. Gick snabbt och resultatet ser ni nedan! Ingen större förändring jämfört med tidigare, bortsett från att jag ser framåt utan att ideligen behöva ruska på huvudet som en ruffsig ponny  



   


Efter frissan åkte jag till stallet och mockade och fixade mat. Hämtade in en nästan kliniskt ren pållis och mysborstade lite. Passade på att fylla på med pälsglans i man och svans. Jerez fick sedan återvända ut i hagen med en morotsbit på vägen!


Hade dagen till ära veckohandling på listan så det fick bli en tur till Ica. Mycket folk och dyrt som alltid..suck! Specialerbjudande på Aladdin/Paradis askar så jag köpte en paradis å så den nya Aladdin mörk choklad, någon special utgåva. Ska bli spännande, jag som är en sådan sucker för mörk choklad  


Eftermiddagen ägnades åt en shoppingsväng till Örebro med sambon. Vi tog släpkärran med oss och införskaffade en ny garderob. Dyrt men nödvändigt! Åt god kinamat och kikade runt lite i affärerna. Hittade ett par supersköna kängor som jag skulle vilja ha, men 2995:- kändes lite surt  


Aja...tänk om jag hade obegränsat med pengar...vad trevligt det skulle vara ibland! 

Av Malin - 17 november 2011 22:45

Ahh...vilken härlig dag!

Hade lite sovmorgon idag med och gick upp vid 8-tiden. Vaknade med min lillskrutt på favoritplatsen, dvs mattes nattduksbord så man inte missar en minuts gos. Snutten min  


 

 Tog en promenad i solskenet och begav mig efter frukost till stallet. Pållisarna gick och betade och verkade njuta av solskenet. Tog en mys och fotostund med Jerez i hagen. Bjuder på lite härliga bilder!


    


   


Efter stallet blev det jobb hela kvällen och nu lämnar jag av jobbet för en tre dagars ledighet! Himmel så skönt!


Av Malin - 16 november 2011 09:45

Bjöd mig själv på en skön sovmorgon imorse och slog inte upp ögonen förrens klockan var 9. Frost och -4 grader bjöd mig på en kall men fin promenad innan frukost. Stallet efter frukost bjöd oxå på fina vyer med vitfrostiga hagar och frustande hästar som flanerar runt!


 


Insåg till min stora lycka att jag jobbar två kvällar på raken, vilket för min del innebär att jag slipper tidiga mornar ändå fram till tisdag nästa vecka   

Av Malin - 15 november 2011 19:52

Jaha...ytterligare en dag med tidigt morgon. Till min stora lycka så hade motorvärmaren inte skött sitt jobb imorse och jag fick således skrapa rutorna på bilen, vilket jag avskyr!


Åt lunch i matsalen med Lena, gott och trevligt att komma ifrån avdelningen och få äta i lugn och ro med salladsbuffe till maten! På eftermiddagen hade vi utbildning på vår VAC-pump! Riktigt bra utbildning där vi dessutom bjöds på godis i form av Daim, Riesen, Werthers samt kexchoklad....mums  


Stallet efter jobbet och idag hade jag bara en halvsmutsig häst, yihaa..lyckan ar fullständig! Längtar efter att få sätta igång och jobba Jerez igen, dock kan jag väl villigt erkänna att det på sitt sätt är väldigt skönt att slippa ge sig ut och rida i mörker och kyla när man jobbat fram till 16. Förhoppningsvis hinner det komma lite snö tills jag ska börja rida vid årsskiftet igen, så det lyser upp omgivningen lite!


Skönt att komma hem och ta på sig myskläder och sjunka ner i soffan med fleecepläden virad omkring sig. Har dessutom lyckan att ha sovmorgon imorgon bitti eftersom jag jobbar kväll, så det ska bli så skönt att hinna ut och få lite dagsljus på sig!


Mammas finaste killar har mys på torktumlaren   På ett av kissarna högt älskat schabrak!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards