Chocolicious

Alla inlägg under november 2011

Av Malin - 14 november 2011 19:30

Jaha...måndag morgon och jag började jobba kl 07.00 Underbart sätt att börja veckan på!

Efter en ganska rörig dag på jobbet åkte jag till stallet och borstade på min stjärna. Han fortsätter att visa god min genom att inte rulla sig lika hysteriskt. Borstade av honom ordentligt och bjöd på morötter.

Det värsta är att det är så sablans kallt i stallet nu när temperaturen har sjunkit ner under nollgradigt. Tyvärr hade jag inte täckbyxor med mig idag, men det verkar blir ett måste framöver för nu fröst jag rejält!


Hemma myste jag och sambon i soffan med god mat i form av Skagenpanna med lax och räkor samt tittade på en lite smårolig film! Tidigt i säng och nya tag imorgon!

Av Malin - 13 november 2011 19:15

Mm...dagen började med en skön sovmorgon med mina kissar. Vi njöt av en gemensam frukost och kissarna fick gå ut en stund. Var dock inte jättepoppis pga kyla och otäcka grannar  

Åkte till stallet efter frukost och grejade med lite av varje. Krattade ridbanan tex...ingen favoritsyssla men det är ju till allas fördel när ridbanan är snygg och lättriden!


Åkte till Coop för att köpa trisslotter till pappa på fars dag och döm om min förvåning och lycka när kassörskan frågade efter leg   Ja menar jag fyller ju faktiskt 28 om ett par veckor, och hon tvekade på ifall jag passerat 18??!!


Babyface...or what?!


 


Ägnade eftermiddagen åt att städa hemma och invänta sambons återkomst från London. Blev inte alls avunsjuk när jag fick veta att de haft 18 grader varmt och gått omkring i kortärmad tröja...suck!


Bjuder på en bild på Månse när han har intagit mysläge i soffan  


   

Av Malin - 12 november 2011 18:47

Hua vad kallt det var imorse. Äntligen har vädret slait om och vi verkar vara mer i normala temperaturer. Hade -5 grader imorse när jag steg upp. Gick en skön långpromenad på 1,5 timme och hade turen att få se sol ocj blå himmel, för en stund senare hade det molnat ihop sig totalt. Tyvärr kom solen inte fram något mer utan hela dagen vart gråkall och trist. Åkte till mamma och pappa efter frukost och vi bytte till vinterdäck på transporten. Lastade hela transporten full med hö och körde till stallet och lastade ut allt hö. Men nu har jag fullt igen och borde klara mig iaf 2 månader innan det åter är dax för påfyllning.


Pluttispållen hade bara rullat sig måttligt så vi tog en mysborstning i boxen medans han käkade eftermiddagshö. Det börjar märkas att han har vilat ett par veckor för han är lite smått rastlös och lite mer fjompig och på tårna än vanligt. När Wardon knaprade till på en morot flög Jerez i luften som om någon stuckit en nål i rumpan på honom. Lille killen  


Tog svängen förbi mamma och pappa på vägen hem för att lämpa av transporten. Ska dit och fixa lite ved till kaminen imorgon och gratta pappa på fars dag  


När nu blir det soffan och mys med kissar och titta på film!


Mattes alienkissar   


   

Av Malin - 11 november 2011 18:30

Skönt med helg, dock blir det en lite ensam helg eftersom sambon ska till London med kompis som fyllt 30. Så jag ska vara gräsänka  

Var till stallet direkt på morgonen efter nattpasset och släppte ut pållisarna. Borstade och myste lite med Jerez som anlagt riktigt björnpäls...haha det är som att krama på en stor nallebjörn.

Hem och sov till 13.30 då jag gick ut och gick. Skönt att få lite friskt luft när man jobbat natt och ska vända, hjärnan klarnar till lite.

Ägnade eftermiddagen och kvällen till att mysa med sambon, tittade på Wallander film i soffan. Kändes ganska lagom. Kvällen bjöd på Tacos...mums  

Efter maten skulle sambon bege sig till Skavsta så det var bara att pussa hejdå och sen var det bara jag och myskillarna hemma. Vi belägrade soffan och tittade på tv och hann med en stund i telefonen med mamma.



Bjuder på lite galoppbilder på Jerez!


  


          


                 

Av Malin - 10 november 2011 18:30

Allt är så grått ute nu. Grå lera, gråa moln och gråa trädstammar. Suck!

Var ute och sprang på morgonen. Skönt med lite aktivitet så man kommer igång, blev en 8km runda idag. Svängde förbi stallet på eftermiddagen och hade för en gångs skull en icke smutsig häst. Bjöd Jerez på extra många pussar för sin omtanke. Storhandlade på Ica, yippie! Hade iaf turen att få handla tillsammans med sambon så jag slapp vandra runt själv.


Jobbar inatt...så då går eftermiddagen fort och sen är det bara att packa sig iväg till jobbet   Tacksamt nog bara en enkel natt, vilket är ganska lättjobbat. Är f.ö sista nattpasset på den här perioden, sen är jag ledig fram tills måndag.

Av Malin - 9 november 2011 18:17

Underbart väder idag. Solsken och 7 plusgrader är ganska lagom. Fick nästan lite vårkänslor i solen  

Började dagen med en skön promenad på en timme i solskenet, blev lite sen frukost, men det var det värt. Åkte till stallet vid lunch och hämtade in pluttisen från hagen. Han fortsätter att överraska mig med att inte ha rullat sig lika fullkomligt som de senaste veckorna. Vi tog tillvara det sköna vädret och stog ute och borstade idag. Vet inte vem som njöt mest av solens strålar, jag eller Jerez. Han blev iaf riktigt välputsad och det kändes nästan lite synd att släppa tillbaka honom i hagen igen med risk för att han skulle ta tillfället i akt och rulla sig.


Tycker han skötte sig bra idag när vi stod ute och borstade, var första gången jag bundit upp honom ute och han stod som ett ljus även när matte försvann in i stallet för att skölja ur trasan.


Tog ytterligare en promenad på eftermiddagen i sällskap med sambon. Trevligt att röra på sig tillsammans och prata igenom dagen.


Bjuder på lite skrittbilder från Jerez inridning;


 


     


   

Av Malin - 8 november 2011 15:00

Fortsätter att njuta av mina lediga dagar.

Har ägnat dagen åt mina älsklingar. Började morgonen i stallet med min stora kille. Tro det eller ej, men han hade knappt rullat sig igår, vilket medförde att han inte var tillnärmelsevis lika skitig som han brukar vara. Passade på att putsa lite extra på honom idag med glansspray osv.


 


Efter det tog jag ut mina snåbjörnar här hemma på en lite upptäktsfärd i omgivning. Uppksattat av dom både. Beskådade en fin lila blomma som kändes lite fel eftersom det är 8 november idag   Men den var ju fin iaf!


     


Nu blir det ut på promenad med sambon innan solen försvinner!

Av Malin - 7 november 2011 08:30

Tjoho...första helt lediga dagen på jag vet inte hur länge. Hade stallet på morgonen och släppte ut samtliga hästar. Fördelen med att ha morgon är att man är färdig rätt ridigt och har resten av dagen över till annat.

Plockade lite hemma, tvätta, stryka, diska...dvs det vanliga. Men nu har jag inte ett klädesplagg som inte är tvättat, struket och inlagt/inhängt. Å det är en bra start på vintern!


Tog en skön promenad på eftermiddagen. Bra musik i lurarna och sen bara att trampa på. Friskt luft i lungorna och skön känsla i kroppen! När sambon kom hem hade vi mysstund med kanelbullar och mjölk, inte illa  


Kvällen ägnades åt mys i soffan med sköna filmer. Tittade på The Switch och The Rebound. Lite småroliga faktiskt.


Bjuder på en trippel travbilder från vår/sommar/höst 2011


 


 


 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards