Chocolicious

Alla inlägg under december 2011

Av Malin - 23 december 2011 11:30

Oj..vad tiden springer fort. Har jobbat idag med, men pga att det var ganska lugnt kunde jag smita ifrån jobbet redan vid 14.30 Skönt, då blir eftermiddagen lite längre och man hinner lite mer. Jerez och jag tog en promenad längs vägen. Dock var det inte så många andra ute så vi mötte endast en bil, vilket gick bra. Jerez verkade nöjd med att få komma ut och röra lite på sig.


Efter jobbet var det hem och pyssla lite. Dessvärre så blev det något konstigt fel med elen i vardagsrummet för jordfelsbrytaren gick xflera och vi kunde inte finna orsaken trots upprepade felsökningar. Så nu får strömmen till vardagsrummet vara avstängd så får pappa komma förbi och testa vad som kan vara fel.


Bakade mammas rågbröd, vilket är ett måste till skinkan, och de blev riktigt gott. Så jag och sambon hade en myskväll i sängen med film på datorn, blev The Backup plan, rolig!


Av Malin - 22 december 2011 19:51

Tack å lov så har det fortsatt att småsnöa i flera dagar så nu har vi riktig julkänsla här hemma med snötäcke och någon minusgrad!

Var till stallet efter jobbet och Jerez hade precis ätit upp sin mat när jag kom så jag plockade ut honom på direkten. Borstade och lindade benen innan vi gav oss ut i snöfallet. Ridbanan var trots allt i riktigt trevligt skick eftersom snön isolerat lite så det var alldeles lagom mjukt underlag med lite motstånd. Tömkörde i ca 35 minuter med mycket jobb längs fyrkantsspåret. Jobbade fram i skritt och trav och lite galopp på volten för att få igång trampet och bakbenen. Ägnade mycket jobb åt att hitta ett lugnt och taktmässigt tempo längs fyrkanten och Jerez gick riktigt bra idag. Hittade formen och takten så jag kunde småjogga snett bakom honom och han flöt fram med god takt varv efter varv. Avslutade när det gick som bäst och skrittade ett par varv som avslutning.


Väl inne i stallet övade vi på lite frihet på stallgången så Jerez stod lös och still medan jag plockade av alla grejor och medan jag gick och hämtade en morot. Mattes duktiga kille!


   

Av Malin - 21 december 2011 21:42

Mmm...men vi får väl se hur länge det går. Vi pyntade granen igår och kissarna fullkomligt älskar att skogen har flyttat in i vardagsrummet med mysiga barr, kulörta kulor som är så roliga att slå på och luddigt glitter som bara väntar på att bli klappat på! Så under eller i granen spenderas den mesta av katternas tid just nu!


Har jobbat 7-16 med att inventera läkemedelsförrådet...hej vad kul och ojj vad mycket siffror det blir. Både jag och Anna var helt slut i huvudet innan vi var klara!


Åkte till stallet direkt efter och hade idag lyckan att vara ensam i stallet. Skönt med lite lugn och ro att rå om sin egen häst. Vi myste lösa på gången och det går några steg framåt för varje gång vi tränar. Idag kunde jag gå helt utom synhåll och hämta morot och han stod snällt kvar och väntade. Myspållen min  


Nattis...


Av Malin - 20 december 2011 12:46

Äntligen en ledig dag med lite sovmorgon och stallet direkt därefter. Jerez fick vara kvar inne i väntan på hovslagaren som kom och slog på ny sko med sula och broddar! Så nu är vi tillbaka på banan igen  

Efter att hovis var klar tog jag på Jerez det nyaste tränset som är tänkt att bli tävlingsträns ocgh tog en promenad med kameran. Hade egentligen behövt haft någon som kan hålla hästen för att få riktigt bra bilder, eftersom Jerez väldigt gärna vill stå precis bredvid sin matte...   Vi gick en sväng och njöt av snö, solsken med stundtals blå himmel och ett par minusgrader..perfekt!

Väl hemma ägnade jag mig åt att fotografera kissarna för lite julmejl till respektive uppfödare! Så nu ska jag ta tag i pyntet inför jul och så blir det tid att klä granen när sambon kommer hem från jobbet.


Lägger upp lite av dagens bilder på såväl pållis som kissar!


               

Av Malin - 19 december 2011 22:34

Tjohooo....äntligen är långhelgen på jobbet avklarad och jag har en ledig dag imorgon. Inte illa  

Jobbade 7-16 och åkte till stallet på direkten. Hästarna var inne och döm till min lycka när jag plockar ut Jerez ur boxen för att finna att hans högra framsko är borta...underbart, då var hovis ute i lördags och satte om skon för att det hade lossnat en söm, och idag saknas hela skon inklusiva snösnula och fyra broddar tur att jag har en toppenhovis som efter ett telefonsamtal lovade att komma ut redan imorgon och fixa ny sko! Vad bli´re  


Borstade och redda ut manen med massvis av pälsglans och mjuk borste. Den glänser som silke när man den är borstad och fin. Står i valet och kvalet ifall jag ska klippa av manen och göra vanlig frisyr på honom, eftersom han älskar att rulla sig och fullkomligt impregnera manen i lera. Är så svårt att hålla den ren och den blir så sliten när man ska ta bort leran ur den   Mm...det tål att funderas på ett tag till tror jag!  


Väl hemma hade sambon dragit igång julstädningen, vilket jag tänkt spara tills imorgon, men med facit i hand var det ganska skönt att bli av med det redan idag. Då kan jag ägna mig åt pynt och dylikt imorgon istället!


Mattes älsking njuter av värmen från diskmaskinen   


   

Av Malin - 18 december 2011 22:15

Var till stallet på morgonen och såg till min glädje att hovis varit där igår och haft tid att slå i den söm som Jerez lyckats pilla bort ur hoven. Vill ju inte ha någon tappsko i snön!


Plockade fram lite bommar för markarbete uppe på banan. La tre bommar längs raksidan och två bommar på böjt spår. Tömkörde igång lite på banan innan vi började med bommarna. Eftersom Jerez haft en tendens till att hellre hoppa över bommarna än trava så hade jag lagt med lite längre mellanrum idag så han blev tvingad att trava. Gick helt ok, även om han gärna vill hoppa. Jobbade bommarna i skritt och trav och sedan utförde vi lite galopparbete på volt och fyrkantsspåret. Jerez bjöd på fint och till hans stora lycka så tyckte övriga hästar i hagen att det såg superkul ut när han galopperade omkring på banan, så de bjöd upp till show och Jerez var inte sen att svara...knäppisen  


Efter stallet blev det julgodistillverkning hemma. Har gjort Mozartkulor, glöggbollar och lite grundsmeter till tryffel. Får färdigställa om någon dag när tryffeln stelnat i kylen. Spännande!


Lite hagbilder på Jerez, hur udda det än är att vi har barmark fast det snart är julafton!


     

Av Malin - 17 december 2011 21:00

Yises...första gången ever som jag har försovit mig! Kul att vakna och klockan visar 07.00, dvs den exakta tiden som mitt arbetspass börjar! Panik!!!   Var bara att ringa till jobbet och säga att jag skulle komma så fort jsg kunde! Var dock en lugn och skön dag på jobbet som flöt på i sakta mak. Kompade ut kl 15 och åkte till stallet. Myste och borstade Jerez och bjöd avslutningsvis på spolning av benen pga lera som fortfarande var blöt och således inte gick att borsta bort.


Hem och göra lite julgodis! Har efter eget huvud gjort mörka chokladtryfflar med flingsalt på...ska bli spännande att testa eftersom jag älskar Lindts Seasalt choklad  


 


Påbörjade även smeten till Mariannetryffel, men den får vi färdigställa imorgon! Hade även tänkt göra Mozartkulor, pepparkakstryffel samt ljus kardemummatryffel   



Av Malin - 16 december 2011 12:10

Underbart...idag hade iset totalt smält undan från hela banan så jag och Jerez kunde ta ett ordentligt pass med bra udnerlag. Tog med mig kameran och fotade lite, dock blir det ju inte så bra bilder när man ska tömköra med ena handen och fota med den andra...men alltid något  


Jerez kändes riktigt trevlig idag. Trampade på bättre och i mer riktig form. Bjöd på riktig show när han fick syn på något ute på gärdet. Jises vilken trav han plockade fram. hästen fullkomligt svävade fram   dessvärre hade jag inte kameran redo naturligtvis!

Jobbade igång med trav längs fyrkantsspåret, Jerez gick fram fint men är otroligt lyhörd och med på alla svängar och volter etc. Fokuserade lite mer på att han skulle hitta en något mer avslappnad form så jag spände på inspänningstyglarna en stund så han får lite hjälp på traven. Spänner dom dock ganska löst eftersom jag enbart vill ha hjälp av dem när han ger sig upp lite för högt. Han är ju fortfarande en oigångsatt 3 åring som jag inte har några jättekrav på än! Galoppen gick betydligt bättre idag. Tror han gillade udnerlaget bättre idag med. Drev på honom ordentligt så han verkligen trampade på framåt och rundade igenom galoppen. Syns ju tydligt att han saknar mycket rygg/ländmuskler än, men det kommer ju med tiden och träningen!


                   


Nu blir det till att försöka hinna med julskinkan innan det är dags att åka till jobbet!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards