Chocolicious

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin - 7 januari 2012 13:45

Fortsätter i samma anda, jobbat natt och direkt till stallet efter det. Har fått in lite kallare väder så det riktigt biter i kinderna när man ska ut i kylan på morgonen. Jerez låg och slumrade jag när jag kom till stallet, han är så söt när han ligger och blinkar åt mig när jag kommer in. Borstade lite på mysplutten och pussades så här på morgonen. Bjöd även stjärnan på lite morötter. Mockade, fixade fodret innan jag släppte ut samtliga pållisar.


Vände bilen hemåt för en varm, väntade säng. Såå skönt att krypa ner under täcket och stänga ute världen en stund. Gick upp vid 17-tiden och sjönk ner i soffan en stund. Har varken ork eller energi till att göra så mycket annat.


Till middagen hade sambon testat att göra ytterligare en glass till efterrätt. Fransk nougat glass, var dock inte lika god som lindt tryffel glassen. Är så roligt att kunna testa egna varianter.


Myser med kissarna som är glada att deras matte är hemma och i mysposition hela kvällen.


 

Av Malin - 6 januari 2012 17:38

Mmm...det är det värsta när man jobbar nätter. Att dagarna försvinner i ett slgas töcken. Jobbade som sagt inatt och åkte till stallet direkt på morgonen. Pussade på Jerez innan han fick gå ut i hagen med kompisarna, 6 minusgrader, vilket talar för att det kommer att bli en toppenfin dag idag.

Mockade, fixade mat och var hemma vid 9-tiden. Bara att krypa ner i sängen och sluta ögonen.


Sov fram till 15 utan att vakna en enda gång, dessvärre var jag superpigg när jag vaknade, hade gärna sovit någon timme till. Låg iallafall kvar till 16-tiden innan jag knatade upp. Eftermiddagen blir sedan en förlänging av sängen med enda skillnaden att jag hamnar i soffan och läser bok innan det är dags att återvända till jobbet  


Jaja, det är ju lite lättförtjänta extra pengar dessa nätter eftersom det är afton och röd dag mm. Alltid något!


FInaste killen   


 

Av Malin - 5 januari 2012 02:15

Vilken trälig natt det blev för min del. Vaknade redan 05.30, vilket inte är så strålande med tanke på att jag ska iväg och jobba inatt. Vred och vände mig som en kolmask i sängen och varje gång jag var på väg att somna så ryckte jag till och vaknade igen. Så när klockan ringde vid nie var jag allt annat än utsövd! Hade tid hos frissan kl 10 så det var bara att pallra sig upp. Skönt att få klippa sig iaf, äntligen ser jag något för den långa luggen har försvunnit!'fter frissan drog jag igång veckostädningen hemma. Hann med hela övervåningen samt att plocka undan allt julpynt innan jag åkte vidare till stallet. Hade tänkt rida på Jerez idag men fick tänka om eftersom det var isgata i stallet. Så vi myste lite i stallet istället och hann med en ordentlig rykt!Sen var det bara att återvända hem och fortsätta med städningen. Tog tillfället i akt och slängde ut granen, så nu är vi äntligen kvitt alla barr :-D Så nu bär det iväg på nattarbete för min del!

Av Malin - 4 januari 2012 19:30

Helt ledig dag för min del. Bjöd mig själv på en sovmorgon och därefter en promenad innan frukost. Snö/regnade men med hjälp av sköna vattentäta och ventilerande kläder är det riktigt skön att vara ute trots busväder.

Efter frukost åkte jag till stallet och fick iordning i stallet lagom tills vi skulle ta in hästarna. De fick gå in lite tidigare idag pga busvädret. Hästarna såg iaf mkt nöjd ut över att få komma in i värmen och slippa regn och blåst och istället mumsa på hö och morötter  


Borstade och pillade lite med Jerez i boxen innan jag återvända hemåt för ett skynda mig in i duschen innan jag fick lasta kissarna i varsin bur och åka till vet för vaccinering. Båda kissarna fullkomligt avskyr detta så det är med en tagg i hjärtat som jag stoppar in dom i burarna och vidare in i bilen. De skötte sig med den äran och vi fick beröm av vet för att de är så snälla och mysiga att hantera. Passade på att väga björnarna, vilket jag brukar göra vid varje vaccination för att ha lite koll på vikten.


Bagheera vägde in på 4,8kg och Måns 7,2kg. Snacka om skillnad  


   

Av Malin - 3 januari 2012 19:05

ÄNTLIGEN...så vad det dags för ridning igen, som jag längtat  


Jobbade ju inatt så var hemma och sov till 12.30 Tog en skön promenad före frukost och njöt av att vara ute i dagsljus. Åkte till stallet vid 15-tiden och fixade stallet och borstade på pärlan. Sambon hade lovat att komma förbi stallet när han slutat jobbet för att vara med som en säkerhet när jag skulle upp på Jerez rygg igen efter lite mer än två månaders vila.


Plockade på samtliga grejor och var så gott som klar när sambon anlände. Vi gick upp till banan som tyvärr inte visade sig från sin bästa sida idag. Det var hårt och fruset i grunden med lite lösare underlag ovanpå, samt mycket vatten. Gick ett par varv för att känna på underlaget, spände på longerlinan och lät Jerez trava ett par varv för att påminna om stigbyglarna. Sen plockade vi fram pallen och sambon höll i longerlinan medan jag klev upp på hästen. Jerez skötte sig med den äran och stod komplett still under själva uppsittningen. Brydde sig inte nämnvärt över att ha matte på ryggen igen.


Skrittade enbart idag och övade på halter och att svänga. Märks att han tappat en del under viloperioden för det var lite vinligt och stelt idag, precis som när vi startade förra gången. Han skrittade dock lugnt och trevligt runt med mig på banan. Svarade korrekt och lätt för såväl framåtdrivande som bromsande kommando. Avslutade efter ca 10 minuters skritt och sen hoppade jag av. Jerez stod komplett still. MIn stjärna  


Väl tillbaka i stallet sod han snällt still på gången medan jag plockade av alla grejor. Sen visade vid stretchtricket för sambon innan pållis fick återvända in i boxen. Glad och nöjd!

Tog lite bilder i boxen på sötnosen eftersom det var lite för mörkt uteför att få några ok bilder, får bli en annan dag med bättre väder och dagsljus!


     

Av Malin - 2 januari 2012 18:45

Jobbat natten och åkte till stallet direkt efter jobbet. Morgonpigga hästar som hälsade mig god morgon.

Mockade och fixade iordning maten innan jag tog en mysborstning av Jerez. Han är så extremt lättskött nu när manen är borta, även om jag inte riktigt vant mig vid att finna min ädla springare i ny form  

Men han är rätt så söt i den korta manen och pannluggen, ger ett vaket, lite busigt intryck tycker jag.

Utsläpp av samtliga hästar innan jag fick vända bilen hemåt. Sov mellan 9.30 - 17.30 så nu känner jag mig riktigt utsövd faktiskt. Tyvärr är det snart dags att ge sig iväg till jobbet igen.


Bjuder på lite bilder på min minsta prins som älskar trånga utrymmen som man kan klämma ner sig i!


   


SÖTNOSEN   

Av Malin - 1 januari 2012 18:09

Nytt år - nya möjligheter!   

Hoppas alla haft ett bra avslut på 2011 och inleder 2012 på ett bra sätt!

Själv började jag med en skön sovmorgon efter att ha haft folk här igår kväll. Gick och lade mig vid 03 och vaknade 10.30 Småmojade i sängen och gick upp vid 11.30 Sedan har dagen förflutit i ett lugnt mak. Tittat på Tour de ski på tv och myst i soffan med katter och sambo.


Åkte till stallet vid 15-tiden och hittade en mätt och belåten Jerez i boxen. Plockade ut, borstade och så gick vi upp till ridbanan för lite tömkörning. Har kommit nästan 1dm snö under natten, så det blev lite att pulsa i. Jobbade mycket skritt och trav. Var lite för hårt underlag under snön för att få till galoppen, så den struntade vi i idag. Jerez skötte sig fint och jobbade i trevlig form. Avslutade med att tömköra upp till vägen och tillbaka. Jerez skötte sig jättebra!


Ska jobba inatt, ska bli både skönt att gå på nätter, men lite jobbigt att behöva ge sig iväg redan ikväll. Hade gärna haft hela dagen ledig.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards