Chocolicious

Alla inlägg under februari 2012

Av Malin - 21 februari 2012 15:15

Ledig dag idag som spenderades i stallet till stora delar!

Åkte ut imorse och fann att det inte var någon större skillnad med Jerez idag, fortsatt ömmande vid skapet men feberfri och äter, dricker, kissar och bajsar som vanligt. Idag var han dessutom sitt vanliga jag.


Typiskt att det ska bli så här när jag ska åka bort i helgen  

Ringde iaf till vet för att rådgöra eftersom jag inte riktigt vet varför han är så öm där när han inte uppvisar något annat konstigt.

Distr.vet kom till stallet vid lunchtid, och Jerez hade fått spendera förmiddagen inne. Han klämde och kände men kunde inte hitta något avvikande annat än att han var öm och sparkade när man närmade sig skapet. Lyssnade på lungor och hjärta som lät helt normalt, likväl fina tarmljud och inget avvikande öht.


Han trodde på att han kunde fått en spark eller dylikt, och att jag kunde ge honom Metacam ifall jag upplevde att han besvärades av smärtan.


Är dock inte så sugen på att behandla något som jag säkert vet vad det är, eftersom det känns som om man mdöljer symtomen genom att göra så!


Så jag tror jag provar att ringa till ATG imorgon, promblemet som varit är att vägen är som putsad såpa och således omöjligt att dra en transport på. Det är knappt vi tar oss till och från stallet med bilen!


Fortsättning följer....

Av Malin - 20 februari 2012 15:15

Jobbade 7-16 efter att jobbat helgen så jag åkte till stallet på eftermiddagen. När jag kommer dit är Jerez inte riktigt sig lik. Känns hängig och tagen. Tempar och går igenom hela hästen utan att hitta något avvikande. Fortfarande så äter och dricker han helt normalt.

Ställer tillbaka honom i boxen för lite observation, och då ser jag att när han ställer sig och ska kissa så lägger han öronen bakåt och kickar upp mot skapet. Smiter in och försöker känna om han är svullen eller värmeökad, eftersom han kissade precis som vanligt. Bra mängd och såg inte avvikande ut.


Dock reagerar Jerez starkt när jag närmar mig skapet och sparkar åt mig?! Vad månne detta vara. Är lite rädd att det ska vara en fortsättning på komplikationen efter kastreringen då han fick en infektion i området som vi fick tömma och ab behandla. ATG uppmanade mig att vara uppmärksam på problem i det området.


Jaja, vi avvaktar tills imorgon så får vi se hur det verkar!

Av Malin - 19 februari 2012 11:52

Jo man tackar! Har regnat hela natten och är på nollan ute, så samtliga vägar är isbanor utan tillstymmelse till minsta gruskorn. Åkte till stallet på morgonen och det var under krypfart jag tog mig dit. I en korsning skulle jag bromsa och hela bilen släppte. ABSen jobbade för fulla muggar men bilen fortsatte att glida. Så det vara bara att glömma att ge sig ut med hästen tills det blir bättre väder, och att dra transport vore förenat med livsfara!


När jag väl kom till stallet tog vi en gemensam titt på läget i hagarna och kom fram till att hästarna nog kunde gå ut iaf eftersom det inte var så isigt inne i själva hagen. Tempade Jerez 37,3 så inget där, dock berättade Kerstin att han haft en hostepisod igår kväll då han hostat under ca 10 minuter, men sen ingenting efter det. Är ju inte det minsta påverkad för övrigt och har inget slem eller klet i näsan. Så vi fortsätter väl att ta det lilla lugna och observera honom. Kan ju vara någon liten bakterie eller ett virus som flugit på. Fick täcke på sig idag med för att undvika att han blir kall och blöt!


Får väl se om vi kan ta en promenad imorgon eller kanske lite lugn tömkörning på gärdet om underlaget inte helt simmar bort!


 

Av Malin - 18 februari 2012 20:54

Jobbade 7-16 idag och Kerstin hade lite jour i stallet och tempade Jerez imorse. Tacksamt nog hade han ingen feber imorse heller, men fick iaf ett regntäcke på sig när han gick ut för att slippa bli blöt och kall i ovädret som drog in idag. Åkte till stallet efter jobbet och hade med mig Birgitta till stallet, hon ska vara hästvakt till helgen när vi ska iväg och fira sambon som fyller 30. Så då var det lägligt att hon fick följa med och bekanta sig lite med Jerez och kika igenom stall och rutiner.


Jerez var pigg och glad när vi kom till stallet. Perfekt med dubbla uppmärksamheten från två personer. Jag visade runt i stallet och vi gick igenom fodret, sen plockade vi ut Jerez från boxen och Birgitta ägnade sig åt lite borstning och lära känna medan jag mockade.


Jerez fick massor med beröm för att han är så himla trevlig att ha och göra med och att han är så mysig!

Mattes plutt   

Tempade Jerez och han hade ingen feber nu heller. Inte minsta tillstymmelse till slem eller hosta heller. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Han fick iaf på sig ett täcke under natten eftersom jag ändå ska till stallet imorgon bitti Så får vi se hur vädret är imorgon och hur Jerez känns om vi tar en liten ridtur på gärdet eller inte!

Av Malin - 17 februari 2012 12:20

Jahopp, så var vi tillbaka där vi startade igen!

Hade stallet på morgonen och tog en skön promenad med Jerez i det fina värdet. Solen kikade fram mellan trädtopparna och fåglarna kvittrade. Underbart promenadväder tyckte vi båda.


Jerez har verkat totalt opåverkad sedan söndagen med den ökade andningsfrekvensen, men idag när vi var ute och gick, och nästan var hemma igen så frustade han till och så rinner det gulkletigt från ena näsborren- Suck, pust och stön. Hästen har fortfarande ingen feber och är opåverkad, men detta stärker ju mina misstankar om att det nog finns någon liten basselusk någonstans i allt detta iaf.


Eftersom han dock är feberfri, pigg och glad så avvaktar vi väl ett par dagar för att se vart det tar vägen. Det blir tempkontroller och täcke på natten så han inte står kallt. Dessutom åker täcket på ute om vädret ser minsta hotande ut.


Februari anses ju som den månaden då flest blir sjuka, kanske även gäller hästar! Vi får väl hoppas att det om det blir något, att det är snabbt övergående utan några men.


Tog iaf lite bilder under promenaden med sötnosen!


       


Efter stallet var avklarat hade jag äntligen en tid hos frissan för att klippa luggen. Den har växt extremt mycket på kort tid sedan förra klippningen och idag nådde den halvvägs ner till nästippen! Men nu ser jag ju faktiskt något igen   

Av Malin - 16 februari 2012 19:12

Mmm..å vitare blir han. Jerez börjar se riktigt rolig ut nu för han är igång och skimmlar rejält på huvudet, där man snart inte kan urskilja stjärnan han har i överkant längre, medans han är brun på nästan hela kroppen och har svarta ben! Mattes plutt  


     


Hade ledig dag idag och kunde således göra nästan vad jag ville. Plockade lite hemma på förmiddagen och umgicks med mina bebisar. Åkte till stallet vid 13.30 tiden och när jag kom dit stod det ett gäng frusna och snöiga hästar vid insläppet och tittade på mig med bedjande blickar. Skyndade mig in och mockade till Jerez innan jag släppte in samtliga pållisar i stallvärmen och med boxarna fyllda av eftermiddagsmat. Det är så härligt att lyssna till det förnöjda tuggandet av ett helt stall med nöjda hästar. Borstade av Jerez den värsta snön och vätan samt la på ett fleecetäcke för att hjälpa kroppen på traven att bli av med det blöta. Fortsatte sedan med stallsysslorna och fixade iordning maten samt plockade fram allt för den väntande turen till ridhuset.


När Jerez ätit färdigt borstade vi och klädde på oss innan vi äntrade transporten. Tacksamt nog hade det slutat snö och blåsa lite tills vi skulle ut!


 


Jerez gick rakt in i transporten även idag och vi tog oss till ridhuset utan bekymmer. Lastade ur och på med sadel och träns. Jerez står som ett ljus medans matte grejar! Det är så kul att han är så fullkomligt trygg och avslappnad i det vi gör  


 


Själva ridpasset ägnade vi åt att jobba med galopparbete som planerat. Vi var själva i ridhuset och slapp störande moment under hela passet. Det kändes att Jerez behöver jobba med galoppen för han tyckte allt att det var jobbigt när matte krävde lite mer samling och form på det böjda spåret. Önskar jag kunde jobba lite mer galopparbete ute där man har en helt annan bjudning och sträcka att jobba på, får se om jag kan rida lite på gärdet nån dag i helgen!


Övade även lite på själva fattningarna där jag som mest funderar på vilken hjälp han fattar bäst för. Testade att fatta för såväl inner som ytterskänkel samt kombinationen. Å idag tyckte jag nog att han fick renaste fattningarna om jag fattar för ytter. Så vi får väl fortsätta att prova oss fram.


Efter avslutat pass begav vi oss åter tillbaka till stallet för lite stretching!


 

Av Malin - 15 februari 2012 20:30

Ja nu är Jerez och min träning i full gång iaf. Känns skönt att vi hållit igång kontinuerligt under ett par månader nu, trots tråkigt under lag ute och många resor till ridhuset. Jerez är dock så otroligt trevlig att jobba med då han alltid känns glad och pigg på arbete.


Jobbade till 16 idag och då blir det lite tight om tid eftersom ridhuset är uppbokat från kl 17.40 för lektioner. Så det blev till att skynda sig dit, borsta en snabbis och på med alla prylar. In med såväl häst som utrustning i bil och transport och sen iväg. Jerez sköter sig så otroligt bra med lastningen och vi åkte själva för andra gången idag. Gick in, stod still på direkten och är som en ängel att hantera genom hela lastning, åka transport och göra iordning utanför transporten proceduren. Finaste killen  


Väl på plats var det tomt i ridhuset så vi körde igång, fick sällis efter halva turen av ett annat ekipage, som dock valde att vara på andra sidan mellanväggen, vilket fungerar fint. Idag körde vi en liten genomkörare. Dvs skrittade fram, travade igång under lättridning och lite kombinerat arbete på såväl rakt som böjt spår. När vi värmt igång tar vi en liten skrittpaus, plockar upp honom lite och jobbar sedan lite mer fokuserat en kortare stund med galoppen samt trav under nedsittning. Avslutar med att skritta av och berömma killen som sköter sig så bra!


Imorgon blir det en ny tur till ridhuset och då är planen att jobba lite med fokus på galoppfattningar och galopp på böjt spår!


So long..

Av Malin - 14 februari 2012 21:16

Mmm...dagen för alla mina älsklingar  

Jobbat mellan 7-16 och hade stallet efter det. Jerez hade vilodag idag och vi ägnade oss åt att borsta och frisera manen lite. Den växer ju så snabbt, men jag tyckte han blev riktigt snygg efter dagens frisering.

Jerez hade en liten bula på höger sida av halsen, har nog åkt på en liten smäll under dagens lekar i hagen, lite värmeökad men verkar inte ha särskilt ont.

Tempade även idag för säkerhetsskull, men 37,5 är ju inget att bli upphetsad över  


Sambon hade köpt så fina rosor när jag kom hem, trevligt!  

Imorgon hoppas jag hinna med en tur till ridhuset för lite träning! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards