Chocolicious

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin - 7 mars 2012 19:51

Idag var det således dags för ett pass på ridbanan med de nya skorna på. Jerez hade tacksamt nog bara rullat sig på ena sidan, så han var hyffsat snabborstad!


Testade att byta bett idag eftersom jag upplever att han gapar och grejar lite med det vanliga tvådelade bettet som han haft nu. Fick låna ett smalt tredelat bett, men det var avskyvärt om man frågar Jerez.

Han crunchade och tuggade på detta bett hela passet och jag tyckte han kändes spänd och trälig i ridningen, så det tar vi bort igen.


Så nu går vi tillbaka och provar ett tjockare tvådelat så får vi se hur han känns på det.

Själva passet var som sagt lite spänt pga bettet och dessutom blåste det ganska så rejält ute. Jobbade iaf igenom samtliga gångarter.


Imorgon blir det uteritt tillsammans med Sari och hennes isis. Ska bli så kul att komma ut lite, så vi får hoppas att Jerez gillar sin nya ridkompis   

Av Malin - 6 mars 2012 19:52

Stallet efter jobbet idag och hittade en lagom smutsig häst. Dvs han hade rullat sig men, ganska snällt och inte i så mycket blöt lera. Blev en ordentligt rykt och putsning idag.

Hovis kom till stallet vid 17-tiden och slog på en ny sko, så nu är vi fit for fight igen. Uteslöt snösulan men tog broddar för säkerhetsskull. Är ju fortfarande halkigt, men ingen snö på ett bra tag!


Ringde och bokade tid för sadelprovning 15/3 kl 14.00 Så då ska jag stoppa in pållis i transporten och åka iväg till Grums sadelmakeri så får vi se vad vi hittar där. Är ju dax för en dressyrsadel nu!


Så ikväll blir det mys i soffan med en brasa och fleecepläd...inte illa   

Av Malin - 5 mars 2012 11:36

Ringde hovis på direkten imorse och fick tid imorgon eftermiddag....så då fick det bli en promenad med Jerez idag, så han slipper belasta hoven mer än nödvändigt. Tog en kortare sväng eftersom det var ganska fruset i backen och alla småstenar gör ont!


Släppte ut pållis i hagen och fixade stallet. Sen hem och dolade lite här hemma. Tycker alltid att det är så skönt med lediga förmiddagar då man hinner och orkar så mycket mer än vad man göra när man jobbat till 16 och kommer hem!


Messade även till min tidigar dressyrtränare och kollade om det fanns möjlighet att komma igång och träna, och det verkar det göra, så nu satsar vi lite mer seriöst och ordentligt framåt. Ska även försöka komma iväg och titta på sadel under närmsta veckorna!


   

Av Malin - 4 mars 2012 18:54

Japp...idag blev Jerez och jag fotomodeller då sambon skulle testa sin nya kamera. Det enda är att det tyvärr inte var 100% underlag för Jerez med sin tappade sko. Så vi tog en lugn och ganska kort sväng på ridbanan där det var mjukast, men sen tog vi en skön skrittsväng längs vägen.


Jerez kändes pigg men lite avvaktande eftersom det ömmar en del när han går på något hårt. Så nu hoppas jag verkligen att vi får på den där skon så vi kan köra för fullt under veckan när dom har lovat helt ok väder. Helgen ser ut att bli superfin med 8 plusgrader och strålande sol  


Går ju på mina natteveckor nästa söndag, vilket innebär mycket ledig tid för ridningen och förhoppningsvis ska jag kunna komma igång och träna för tränare då med!


Så här blir det lite bildbomb från testet med nya kameran!


                                 

Av Malin - 3 mars 2012 15:04

Stallet på morgonen och solen lyste från en klarblå himmel redan när jag vaknade. Det enda jag har att grumsa om är väl att det varit lite väl kallt inatt och att ridbanan frusit till lite. Vilket inte är så bra när jag hade tänkt rida där och Jerez har tappsko fram.


Jerez stod kvar inne när jag kom till stallet och var ren och fin   Så vi plockade på oss grejorn och gav oss ut på en skrittur i naturen. Ville inte belasta Jerez då jag kände att han var lite öm i hoven utan sko. Så vi gick på de frusna men släta grusvägarna i en stillsam och skön skritt på lång tygel. Det är så härligt att ha en 4-åring som vilat i två dagar men ändå skrittar så lugnt och snällt i skogen på helt långa tyglar utan att bry sig något vidare om vad som händer i omgivningen!


Tog lite bilder på stjärnan idag  


         

Av Malin - 2 mars 2012 20:45

Trodde jag skulle svimma när jag klev in i stallet i eftermiddags efter jobbet    Ja menar att Jerez är en lortgris vet jag, å att han älskar att rulla sig, men gårdagen tog priset. Har aldrig sett en smutsigare häst....ever!


Blev så chockad att jag glömde att fotografera underverket! Jerez var täckt av blöt lera från öronspetsarna och bak till hasspetsen! Det var så mycket lera att jag fick använda högsta trycket på spolslangen för att öht rubba leran. Så det tog väl gått och väl 45 minuter att bada min lilla älskling. Passade på att schamponera och dona när jag nu ändå fick blöta ner hela hästen  


Så det vara bara att glömma att jag skulle hinna med att rida eftersom det tar bra lång tid att få en häst i full vinterpäls torr. Så vi myste och redde ut manen och svansen och Jerez fick slutligen återvända in till boxen med ett täcke under natten så han inte blir nedkyld!


Å som om det inte räckte med lerchocken så hade han även lyckats trampa av sig vänster framsko....så nu får det bli kontakt med hovis på måndag morgon!


Jaja...det får bli nya tag imorgon helt enkelt!


Av Malin - 1 mars 2012 12:25

Stallet på morgonen,  så skönt med lite sovmorgon istället för att gå upp 05.20 När jag kom dit var Erika redan på plats och hade släppt ut ston med fölisarna så det var ju en baggis för mig att släppa ut killarna. Lite kletigt har det allt blivit i hagens insläpp, men hästarna letar sig snabbt vidare ner i hagen där det är torrare och mer gräs kvar sedan förra året.


Mockade och fixade maten innan jag åkte vidare till ICA för veckohandlingen! Även det är ganska skönt att hinna med innan alla andra slutar jobbet och invaderar mataffären! Har om hunnit med att plocka lite här hemma, alltid skönt att hinna plocka undan lite inför städningen som jag tänkte att sambon får dra igång med ikväll    Det finns vissa fördelar med att jobba lite kvällar ibland!


Tänk vad fort tiden går, hittade bilder som jag tog för ett år sedan på Jerez, då vi var mitt i sadelletandet. Det är genom biderna man inser vad han har växt och förändrats på ett år   

       



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards