Chocolicious

Alla inlägg under juli 2012

Av Malin - 7 juli 2012 23:30

Ledig dag för såväl mig som Nero. Jag och sambon hade en tur till sommarstugan inbokad efter lunch och åkte gemensamt till stallet och fixade mat och mockade. Nero rullade sig grundligt i hagen när vi kom. Vilken smutsgris han är   

Imorgon är det sista ridpasset innan sommarvilan och då ska sambon med och fota oss.


    


Efter stallet rullade vi vidare ner mot sommarstugan, där vi till skillnad mot vädret hemma faktiskt hade solsken. Så vi hade en skön dag i solen med lite bryggbygge och god mat.


Nu börjar semesterna närma sig för min del. Har två arbetspass kvar till veckan och på onsdag morgon 7.30 påbörjar jag semesterledigheten. Ska bli riktigt skönt faktiskt!

Av Malin - 6 juli 2012 19:03

Ja idag har jag hunnit med mycket, trots att jag sov till lunch efter att ha jobbat inatt.

Startade med att åka till stallet direkt efter frukost. Fixade stallet innan jag hämtade in Nero för ett pass på ridbanan. Gick fint att sitta upp idag och arbetet fokuserades på bjudning och takt. Nero kändes lite seg idag i travarbetet och vi jobbade därför med att han ska gå fram ordentligt. Mycket beröm när han gör rätt.


I galoppen körde vi ett par varv runt spåret med samma fokus där, dvs bra bjudning och takt. Går lättare i vänster varv och lite trögare i höger. Avslutade med att trava och skritta av ordentligt.

Efter stallet åkte jag hämtade ut mina nya stövlar, ett par Mountain Horse Classic Rider, dom satt som gjutna så förhoppningsvis blir det bra!


 


Därefter hem till mamma och pappa för att lasta in lite hö till Nero. Tungt och varmt, men så skönt när det är klart.

Sen var det bara att vända bilen hemåt för en tvätt och både bil och mig innan jag hade inbokade spekulanter på bilen. Swisch sa det så var bilen såld och jag lite rikare, men en bil fattigare. Skönt dock att det gick smidigt, så nu ska jag bara hitta en ny till mig själv med! Så jag får väl tacka för dom här åren, då bilen varit en riktig klippa!


 

Av Malin - 5 juli 2012 17:43

Ja det är tyvärr inte det lättaste att försöka sova när solen skiner och värmen är tryckande. Hade flera fönster på glänt i ett försök att få lite cirkulation inomhus, men det är dödsdömt. Vaknade redan 13.30, men låg kvar och slappade till 14.30 Sen har jag spenderat eftermiddagen på en filt i skuggan. Skönt att bara ligga och blunda lite, samt läsa bok när andan faller på.


Stallet klarade jag av redan imorse. Var faktiskt riktigt skönt och det syntes att hästarna njöt av den svala morgonluften där de gick och betade. Nero har ju vilodag idag och jobbar på hullet   


Här hemma är höskörden i full gång och sambon har varit hos mamma och pappa och buntat idag. Så nu är vi snart i hamn med Neros mat för resten av året. Själv åker jag på avlastning av buntarna imorgon när jag vaknat. Det är mcyket gräs i år och höet ser ut att bli av toppenkvalitet. Kul!


 


Bilannonsen ligger nu ute och det ringer lite nu och då. Får väl se om det är någon som bestämmer sig efter att ha varit här och tittat. Alltid svårt att veta när rätt tillfällen för att sälja bilen är, antingen sparar folk inför semestern, eller så är dom panka efter semestern, eller så sparar dom inför julen, eller är panka efter jul?

Hmm...jaja, blir den inte såld nu så får jag väl vänta ett tag och sen prova igen!



Av Malin - 4 juli 2012 19:58

Skönt med sovmorgon, men dessutom nödvändigt eftersom jag ska jobba inatt. Ägnade förmiddagen åt att städa bilen som ska ut till försäljning. Blev snyggt och fräscht. Ägnade sedan en timme åt att städa huset tillsammans med sambon. Så nu är det rent och fräscht även där.


Åkte till stallet på eftermiddagen och det var redigt pottvarmt och klibbigt idag. Avskyr just den kombinationen, då det känns som om det behövs en rejäl urladdning som aldrig kommer. Nero verkade ganska störd över bromsar och fläckflugor som hetsade runt honom så jag skyndade mig med stallet och hämtade sedan in honom.


Kan säga att foderökningen har gjort underverk för Nero. Han har lagt på sig på rätt ställen och börjar bli rundare och trevligare i formerna. Han har fått lite mer rumpa och är fylligare över rygg och bål. Ska bli kul att fota honom under slutet av veckan för att visa på skillnaden. Han sticker dessutom över rumpan, så det är nog växtperiod på gång.


Under tiden jag borstade och grejade med Nero på gången så tog Kerstin in övriga hästar, mycket nyttigt för Nero som blev lite steppig och skulle kika på vad som hände. Han klarade dock av att fokusera om på mig medan jag sadlade, vilket talar för framsteg även där.


Sprayade hela Nero med flugspray innan vi begav oss upp till ridbanan. Han fortsätter dock med sina små dumheter vid uppsittningen. Vet inte riktigt vad han reagerar på för det är innan jag sätter foten i stigbygeln som jag ser hur han lägger fokus bakåt och blir stirrig, sen rätt vad det är så börjar han backa? Han stannar dock när jag ber honom och gång nummer två står han helt stilla när jag hoppar upp?!


Ridpasset idag gick iaf riktigt fint. Han hade betydligt mer framåtbjudning och turbo. Skrittar på med god bjudning. Travade stundtals överilat idag, så vi fick jobba med lite halvhalter. Doch hade han fin form och gjorde trevliga rundade volter. Galoppen var den stora aha-känslan idag. Det händer så otroligt mycket från en dag till en annan. Han bjöd på riktigt bra framåt och kändes luftig och rund i sprången. Idag kunde vi galoppera ett flertal varv med god bjudning och känsla.


För att ytterligare förhöja dagens pass så anlände Kerstin med Alcytano till banan mitt i vårat pass. Nyttigt för Nero som faktiskt bibehöll fokus på mig och vi fortsatte rida våra hästar samtidigt på banan. Kul att det går stadigt framåt. Å det är dessutom då jag vet att jag ligger rätt med vilan, man ska ge sig när det går som bäst så hästen går in i viloperioden med en positiv känsla.


Efter avslutat pass hann vi med ytterligare en nyhet, dvs duscha. Nero var nämligen riktigt svettig efter passet så vi gick helt sonika in i duschspiltan och spolade av honom. Han stod jätteduktigt, helt stilla och verkade njuta av vattnet som spolade över honom. Duktiga killen   


    

Av Malin - 3 juli 2012 23:30

Idag hade vi en ledig dag och Nero hade hagmys för sig. Åkte till stallet efter frukost och fixade med mat och mockning. Nero stod nöjt och tuggade på gräs som Putte slagit av med trimmern och lämnat åt honom. Gott sa pållis   


Efter fixat stall åkte jag hem och bakade jordgubbstårta. Svärfar fyller år idag och vi skulle till sommarstugan och fira honom med mat och tårta.

Tårtan som för övrigt blev supergod och väldigt fin och gick åt som smör i solsken. Har sällan varit med om att en hel tårta gått åt på 9 personer. Men väldigt glädjande att den uppskattades   

Så dagen har varit lugn och skön med mycket skitsnack och god mat. Passade på att köpa 35liter jordgubbar idag som vi har rensat och fixat med. Magen står i nitton hörn och jag är lite mätt på jordgubbar nu   


 


Imorgon blir det ridning igen för vår del. Ska försöka få med mig sambon för lite fotografering och filmning inför sommarvilan. Så vi kan jämföra med hur det såg ut när han kom hit och även att jämföra med senare i höst när vi kommer igång igen. Alltid roligt att kunna följa utvecklingen.


Av Malin - 2 juli 2012 20:38

Jobbade ju sista natten inatt och sov således inte längre än till lunch idag. Åkte till stallet på eftermiddagen och träffade på Kerstin som röjde för fullt i sadelkammaren. Det stora sommarröjet var igång. Skönt för min del eftersom jag gjorde det när Jerez flyttat, så jag har mitt på det torra redan. Fixade i stallet och snackade lite skit innan jag hämtade in Nero. Tycker faktiskt att proteinfodret har börjat ge lite effekt nu. Han ser mindre tanig ut och har fått lite bättre fyllnad.


Väl uppe på ridbanan kändes han riktigt trevlig från starten idag. Skrittade på i bra takt och även i traven kändes han stadigare och mer luftig. När jag ridit i ca 15 minuter kom Kerstin upp till banan och bad mig rida lite LC-program. Det är närmligen träningstävlingar och programridning på ridklubben under sommaren och Kerstin tycker det vore ett utmärkt tillfälle att komma ut och se nya miljöer och andra hästar. Så sagt och gjort, jag red ett improviserat LC-program, kommer ju inte ihåg exakt hur det går, men man kan ju de ungefärliga vägarna och rörelserna efter alla tävlingar man genomfört.


Nero skötte sig faktiskt riktigt bra och vi fick till och med beröm av Kerstin. Hon tyckte Nero var jätteduktigt och ansåg att vi inte skulle ha några problem att åka ut och rida en modifierad LC. Jag skulle ju naturligtvis inte delta i tävlingen utan rida utan tävlan så jag kan rida lätt osv. Mest tänkt som en miljöträning för pållis.


Ja det tål att tänkas på...får väl fundera lite om vi skulle åka iväg på något sådant efter sommarvilan.


Var ute och gick med sambon innan maten. Sjukt mycket smultron i år, och dessutom börjar kantarellerna att ploppa upp. Verkar bli ett ordentligt svampår.



Av Malin - 1 juli 2012 16:34

Ja idag var det således vilodag nummer två eftersom jag jobbar tre nätter på raken.

Åkte till stallet direkt på morgonen och idag stod hästarna fortfarande inne när jag kom, så jag hann borsta och flygspraya Nero innan jag åkte hem för att sova. Alltid skönt att fylla på med lite nytt medel mot de vidriga insekterna.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards