Chocolicious

Alla inlägg under september 2012

Av Malin - 6 september 2012 22:18

Dagens rubrik står för mitt och Neros gemensamma ledord den närmaste tiden!

Nero är inte någon herre som ligger på den heta sidan, utan han föredrar att ta det lilla lugna, så länge han inte tror att han är ensam ute i hagen och att alla andra hästar har försvunnit, men det är ju en helt annan sak!


Ridningen idag bestod av mycket övergångar och att få Nero att svara för för lätta hjälper och att svara omedelbart. Han har blivit mycket bättre sedan han kom, men är fortfarande lite seg och vill gärna sakta av när vi kommer till hörnet där utgången från banan är.


Hoppas naturligtvis att detta problem ska få en naturlig lösning när jag nu tänkte börja rida ut, eftersom de flesta unghästar får en naturlig bjudning där.

Så på lördag hoppas jag på att få med mig sambon till stallet, så han kan följa med oss ut på en liten sväng. Om det går bra kommer jag att börja med att skritta honom för hand tills vi kommer till vägar med obefintlig trafik, å börja rida där.


Så som ett steg inför detta, så provade jag idag för första gången att hoppa upp direkt från marken. Använder alltid pall annars för att skona mina "snapping hips" och skona ryggen på hästen. Men ska jag kunna promenera en bit och sedan hoppa upp så behöver jag veta att han är ok med det! Å det gick strålande. Nero stod helt stilla och verkade inte bry sig om att jag klev upp från backen, skönt!


Imorgon har vi hovis inbokad kl 10.00 Spännande   

Av Malin - 5 september 2012 19:40

Rubriken är en strålande beskrivning av hur jag lever mitt liv. Fick kommentaren på jobbet idag att det vore perfekt om man kunde klona mig, för då kunde jag kanske vara på ännu fler ställen samtidigt än vad jag kan idag. Hade egentligen inplanerad utbildning 8-16.30, men på den tiden hann jag även med ett möte mellan 10-11.30 och ytterligare ett mellan 14-16.30 Så ja, egentligen var jag ju på tre ställen samtidigt, eftersom jag mellan mötena var tillbaka nere på utbildningen.


Kom från jobbet vid 17-tiden och åkte då direkt till stallet. Hästarna var fortfarande ute i det fina vädret, så jag skyndade mig att mocka och sen tog vi in hästarna. Nero fick äte upp kraftfodret innan jag plockade ut honom för att borsta lite. Idag var det vilodag för Nero-pojken, så efter borstning och mys så fick han återvända in till boxen och äta hö.


Visar upp en snygg bild på Nero och mig, när han visar sin torka ur näsborrarna min... han gör alltid så här när jag torkar ur näsborrarna med en mjuk svamp. Sötnosen   


 

Av Malin - 4 september 2012 20:06

Ja för om det var solskensdressyr i lördags så blåste det full storm idag istället.

Sen som jag var från jobbet så var jag inte i stallet förrens klockan var efter 17. Hästarna var inne och hade redan avslutat eftermiddagsmaten. Så jag ställde ut Nero på gången och satte fart med mockning och mat.

Sen borstade jag en lerig pålle och plockade fram sadel och träns.


Upp till ridbanan där jag funderade en kort stund kring hur han skulle reagera på den kraftiga blåsten, men det var inget jag behövde fundera särskilt länge på eftersom han inte brydde sig öht.

Han skrittade på som om det inte blåste alls, och jobbade sedan med god bjudning i traven. Idag låg fokus på att trava lite längre, och jobba med lite övergångar. Nero skötte sig bra, och vi skippade således galoppen idag. Kan ju inte orka med allt varje dag, utan då är det bättre att fokusera på olika saker varje gång. Avslutade med att skritta av innan vi återvände till stallet där övriga stod och gapade över att han var så cool i stormen som härjade ute.


Mattes prins   

Av Malin - 3 september 2012 21:18

Ja så fick det bli idag.

Hade återbesök med Bagheera hos veterinären kl 16.30, så det var bara att åka direkt hem från jobbet, hämta kissen, till vet och var tillbaka hemma vid 18-tiden. Vi var där och bedömde knölen som han fortfarande har kvar på halsen, nu när hesheten har givit vika. Vet inte om vi blev så mycket klokare, de ultraljudade knölen och var tre veterinärer som kände och klämde. Å mattes bebis är helt underbar. Han sitter så snällt still och rör inte ett morrhår under hela tiden. Får alltid höra att jag har världens snällaste katter, vilket känns kul!


Iaf så ska de skicka en remiss till Solstadens Djurklinik i Karlstad för bedömning och ev operation av knölen. Så fortsättning lär följa!


Så det var bara att släppa in katterna och ge dem lite plåster på såren blötmat, och sedan vända bilen till stallet.

Eftersom klockan var så pass mycket, så fick Nero vilodag idag. Så jag fixade maten och mockade undan, pratade och pillade lite på Nero innan jag återvända hemåt igen.


Imorgon skulle vi haft hovis på besök, men han ringde idag och hade haft ryggskott som inte var helt bra, så han skulle försöka med en häst om dagen, och vi fick ny tid på fredag förmiddag, vilket egentligen passade mig bättre. Så imorgon hoppas jag hinna rida på stjärnan!


 

Av Malin - 2 september 2012 19:04

Åhhh...ibland blir jag så trött. Insåg precis att jag lyckats ändra inställningen i de två senaste inläggen så de enbart blivit sparade och inte publicerade, men nu är de upplagda, så håll till godo med tre inlägg samtidigt!


Idag stod således trafikträning på schemat för Nero. Tråkigt nog så spöregnade det imorse, så vi njöt av en lugn förmiddag hemma med lite allmänt pyssel. Ni vet tvätt och disk osv....


Efter lunch åkte vi förbi hos mamma och pappa för att hämta hö till analysen och låna pappas gamla häck till bil, som får tjänstgöra vid sådana här tillfällen.

Väl i stallet så hämtade jag in Nero i hagen och borstade och fixade innan vi gick ut. Sambon hade parkerat bilen längs med stallväggen så vi började från scratch....dvs avstängd bil som vi bara gick förbi. Nero verkade inte brys sig nämnvärt om detta;


   


Sen höjde vi svårighetsgraden ytterligare genom att gå i passagen mellan bilen och stallväggen, som faktiskt var ganska trång. Dock verker inte Nero särskilt klaustrofobisk av sig, utan gick snällt med matte, duktiga killen!


       


Nästa steg var att vi startade bilen och flyttade ut den en bit från väggen och gjorde om samma sak, dvs att gå förbi bilen på båda sidor, å även här skötte sig Nero fint, även om han ville kika och undersöka lite mer när motorn brummade!


     


Sen hoppade sambon in i bilen och började köra runt den lilla rundeln som är mitt på stallplanen, å jag och Nero gick runt åt båda hållen så att vi ömsom blev omkörda framifrån och bakifrån. I början stannade vi när bilen kom och åkte förbi, men allt eftersom fortsatte vi bara att gå. Nero skötte sig superbra under hela tiden.


Avslutningsvis började vi gå längs uppfartsvägen från stallet, som är ganska smal, å sambon körde om oss med bilen från båda håll. Till att börja med stannade jag Nero och visade tydligt att bilen kom, han hoppade till någon gång när bilen körde för nära ett par trädgrenat så det skrapade, men annars skötte han sig toppenfint!

Sista vänderna så stannade vi inte när bilarna kom åkandes, utan vi fortsatte att promenera när bilen körde förbi.


Massor med beröm till en duktig kille som skötte sig utomordentligt bra!

Av Malin - 1 september 2012 16:15

Härlig dag! Solen sken redan när kissarna väckte mig första gången vid 6-tiden imorse. Eftersom vi var hemma sent från kräftfisket, så bad jag dock om lite mer sovmorgon, så vid 8.30 gick vi upp.

Å redan då var det varmt och skönt ute med solsken. Sambon stack en sväng till golfbanan och jag och kissarna njöt av solskenet och städade huset.

Vid lunch styrde jag bilen mot stallet där ett pass på banan stod på dagens schema.


Gick ett varv på banan innan jag hoppas upp. Nero skötte sig jättefint idag, om än lite segare än sist.

Idag ökade vi på svårigheten lite och jobbade med övergångar. Skritt till trav och från trav till skritt, där jag har som mål att han ska göra igångsättningarna direkt på kommandot och avsaktningarna ska ske gradvis, istället för att han slår på tvärnit när jag sätter mig tillbaka lite. Å idag gick det riktigt fint faktiskt, så stolt över honom.


Som avslutning provade vi även på lite galopp, och Nero fattade superduktigt rätt galopp för skänkeln och vi körde bara ett varv åt vardera hållet innan vi travade av och beröm i massor.


Resten av dagen har ägnats åt att njuta av solskenet i trädgården med katter, sambo och en god bok.

Imorgon ska sambon med till stallet för lite trafikträning, ska försöka få med oss kameran oxå!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards