Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin - 23 oktober 2012 22:52

Ja idag hade både Nero och jag en ganska skön vilodag. Började min med en sovmorgon och sedan en långpromenad i solen efter frukost. Inte illa med lite solsken och blå himmel.

Åkte till stallet på eftermiddagen och kom dit lagom för att hinna mocka innan hästarna får komma in. Nero var inte alls sugen på att gå in idag pga det fina vädret, utan hans hage blev den sista att bli insläppt, och de kom först uppåt i sakta mak när vi ropade och tjoade på dem. Känns skönt att han är så nöjd i sin hage att han inte längtar efter att få komma in, så länge vädret är ok.


Nero fick äta i fred och jag satte fart med att smörja läder istället. Hann med både träns och sadel idag, som fick sig en grundlig genomgång. Alltid skönt när det väl är gjort, även om man gärna suckar lite när alla delar är isärplockade och smutsiga.


Efter avslutade lädervård tog jag min an Nero istället. Han fick komma ut på gången och bli ordentligt borstad idag. Var tacksamt nog knappt smutsig idag, så vi hann med en rejäl puts och även lite borstning av lera i svansen. Nero njöt av uppmärksamheten, och kikade sig nyfiket omkring på allt som hände i stallet under tiden. Passade även på att mäta Nero idag, för att se om han växt något....men nada...han är 163cm fortfarande.


Får mycket beröm och sköna kommentarer om min lilla kille. Bla fick han idag beröm för att han är så duktig och väluppfostrad som bara bajsar i en hög längst bak i boxen, mycket lättmockat och smidigt   

Å en annan tjej påtalade att han inte alls känns som tre år eftersom han är så lugn och välhanterad. Han tar allt med sådan ro, vilket känns väldigt roligt att höra med tanke på hur fladdrig han var när han kom, och att allt arbete faktiskt har givit resultat.


Åh imorgon väntar vi besök av hovis..nya skor på pållis!


En suddig bild på pluttisen när han står på stallgången och spanar på kompisarna.


 

Av Malin - 22 oktober 2012 20:35

...stod på schemat för Nero idag. Provred hoppsadeln idag igen, och den känns trång, är nog dax för en ny kontakt med sadelmakeriet, vilket inte är så konstigt eftersom Nero har breddat sig ganska rejält med mycket nya muskler.


Var ute på hoppbanan idag med, och skrittade igång och passade på att gå över lite hinderbommar som låg på backen, nyttigt för Nero. Sen jobbade vi igång med lite travarbete utan några större krav än att han ska bjuda framåt och bära sig själv. Travade ett par gånger över bommarna, å vid den ena randiga bommen så var det allt lite tvekan från Neros sida, men efter lite övertalning så travade han över den med.


Sen körde vi igång med dagens egentliga uppgift, nämligen galopparbetet. Så vi fattade galopp och tog två varv i höger galopp, skrittade sedan snett igenom och tog två varv i vänster. Jag stod i lätt sits och försökte bara driva på framåt ordentligt.

Skrittade sedan ett varv och gjorde om samma procedur. Kan väl inte säga att Nero bjöd på någon sprakande show, utan han lallade runt snällt och väluppfostrat. Önskar dock lite mer egen framåtbjudning, så jag ska försöka komma ut med sällskap och galoppera lite i skogen där vi kan få lite mer egen bjudning.


 


Promenerade sedan av killen från backen och så återvände vi in till boxen för eftermiddagsmat!


Av Malin - 21 oktober 2012 22:07

...är vad jag blir på i detta fallet ungdomar som saknar uppfostring och hästvett!!!!

Var till stallet på eftermiddagen och hittade en mycket smutsig pållis i boxen. Så det blev en tur ner till duschspiltan i ridskolestallet där vi spolade halva hästen iaf.

Färdigspolad och någerlunda ren så återvände vi till stallet och borstade. På med grejorna och ner till utebanan, eftersom ridhuset var upptaget med prova-på-ridning i ridskolans regim.

Hinner inte mer än ut på stallplanen och hoppa upp på Nero så anländer det tre tjejer på varsin ponny och rider ner till ridbanan. Skulle uppskatta tjejernas ålder till 14, så det är, i min mening, inga småbarn vi pratar om.


Väl på banan sätter de omedelbart igång med att busrida, flänger runt och hoppar över bommar med ponnyer som bockar och sticker om vartannat. Kändes lagom roligt att gå ner med min treåring och försöka rida. Men, utmaningar är till för att genomföras. Trodde väl att de skulle lugna ner sig och inse att det fanns andra ekipage på plats. Men inte då...det hela fortsatte. Den ena tjejen flängde runt på något som såg ut som en islandshäst, som bevisligen inte var van vid att arbete på ridbanan, för den lyssnade öht inte. Hon hade ingen förmåga att svänga hästen utan rätt vad det var så stack den iväg rakt mot mig och Nero, så jag fick väja. Den andra ponnyn bockade omkring i friskt tempo och tjejen på ryggen hade ingen som helst kontroll. Hon fick inte stopp på hästen utan fick tvinga ihop den på en volt för att tillslut få stopp på den, å att stå still visste den inte vad det var.


När jag efter 30 minuters arbete i en egen hörna för att undvika kollision hoppade av och skrittade av Nero för hand, för att slippa risken att åka av när deras ponnyer brallade omkring så kommer det ytterligare ett ekipage på väg in på banan. Vägen in till ridbanan är en ganska smal väg med stängsel på båda sidor, å precis när hon kommit in så beslutar sig dessa tre ponnyekipage för att dom har demolerat färdigt, och kommer sättandes i slängtrav mot utgången, då den ena av ponnyerna tröttnat och bockar sig ut från ridbanan medan tjejen på ryggen har noll kontroll. Totalt fullkomligt vansinne. Om man inte har kontroll på sin häst, då framför man den i ett tempo där man kan kontrollera den.


Hade god lust att skälla ut dem för så fruktansvärt oansvarigt uppförande där de utsätter såväl sig själva som alla andra ekipage för stora risker. Ska man bralla omkring på ett så idiotiskt sätt är det minsta man kan begära att de håller sig på gärden eller i skogen där vi andra slipper bli utsatta för detta!


Önskar det fanns krav på genomfört grönt kort innan man tillåts införskaffa häst!


Så, nu har jag skällt färdigt en stund!


Nero skötte sig efter omständigheterna jättebra och lyssnade fantastiskt fint på mig trots allt. Men visst tappar han fokus, vilket är förståligt. Å mycket energi går åt till fel saker, vilket för att han tappar orken i ridningen. Men passet idag fick bli en social träning å Nero fick massor med beröm och goda äpplen att mumsa på när vi var färdiga.


Finaste killen

 

Av Malin - 20 oktober 2012 22:00

Japp, på väg mot natt nummer två hade jag idag kvällsfodring i stallet. Åkte dit vid 20-tiden och fixade Neros mat, å sen började jag dela ut mat till samtliga pållisar. När alla fått mat och stod nöjda och tuggade mockade jag åt Nero medan han mumsade hö. Passade även på att mysa lite med pussar och lite kliande.

Nero verkade lite missnöjd över att det inte blev något jobb idag, men det får vi ta igen imorgon. Sen var det bara att släcka och stänga innan jag styrde bilen mot jobbet!


Av Malin - 19 oktober 2012 21:00

Idag var det således åter dags för Nero att vila. Innebar att han hade en heldag i hagen och jag fixade stallet på förmiddagen. Åkte förbi Djur&Natur och köpte lite hästmat innan jag åkte till stallet. Känns som att jag har hittat en alldeles lagom foderstat med rätt foder till Nero. Han är superfin i hull och börjar bygga muskler på ett fint sätt. Han ligger ju högt i sin kvot, dvs 7,8. Men å andra sidan så behöver han säkert det för att må bra.


Är så glad över att han verkar trivas så bra i sitt nya stall. Han känns lugn och harmonisk, vilket naturligtvis bidrar till att han får ett bättre hull och kan bygga muskler. I hagen går han lugnt och betar, stundtals nära sina hagkompisar, och andra ggr för sig själv. Nu får vi se hur det går i månadsskiftet när Skutt ska flytta och Nero ska få en ny hagkompis i form av Lester.


För egen del jobbar jag nätter i helgen och då blir det mycket sovtid   

Av Malin - 18 oktober 2012 17:28

Ja det kan ju diskuteras vad en ledig dag är. Tror aldrig jag har riktigt lediga dagar, för även om jag inte är på jobbet, så har jag alltid så mycket andra måsten.

Idag hade jag besök av en reparatör för att fixa vår ugnslucka, så nu ska den förhoppningsvis fungera. Har ägnat stora delar av dagen åt att städa och röja här hemma. Får riktiga vansinnesattacker ibland och då slänger jag det mesta. Idag var en sådan dag, så nu är det rent och fint i diverse skåp   


Hade stallet på eftermiddagen och kom dit lagom för att hinna mocka och fixa mat innan Nero fick komma in. Borstade och grejade medan han åt lite eftermiddagsmat. Sen klädde jag på oss båda och vi begav oss ner till ridhuset. Idag var det en tjej där som red när vi kom, och Nero skötte sig jättebra. Han har verkligen lärt sig att det inte är hela världen med andra ekipage där samtidigt.


Dagens pass fokuserades på skritt och trav med övergångar och volter. Å det går framåt. Idag genomförde Nero jättetrevliga övergångar med bibehållen form och bra takt. Även voltarbetet blir bättre. Får till riktigt fin bärighet och ställning stundtals. Red i 30 minuter innan vi skrittade av och nöjde oss för idag. Under tiden vi red gick det andra ekipaget ut, och Nero brydde sig öht inte, vilket känns toppen! Skönt att han är så trygg med bara oss!

Av Malin - 17 oktober 2012 21:48

Ja idag tror jag vädret uppfyller samtliga krav på ett riktigt skitväder. Regn och stormvindar gjorde det vidrigt att vara utanför dörren öht. Hade ju en inplanerad uteritt tillsammans med Madde&Loffe idag, men den frös inne eftersom det var sådant skitväder. Tror inte någon, varken hästar eller människor, trivs att vara ute i ett sådant här väder.


Så vi skippade uteritten och tog en tur i ridhuset istället. Idag var det mycket folk i ridhuset och ett nyttigt pass för Nero eftersom vi fick öva på att jobba trots att det var andra ekipage som rörde sig samtidigt. Nero jobbade fint och var uppmärksam på mig, även om han spände sig och skulle kika på allt som rörde sig. Tar dock inte många minuter innan han slappnar av och kommer till ordentligt arbete.


Fortsatte att jobba med trav och galopp där vi fokuserar på framåtbjudning och bärighet. Upplever att han får mer och mer bjudning i galoppen, och med bjudningen så kommer även bärigheten tillslut.

Hoppas på bättre väder framöver så vi får till lite fler uteritter.


Trött pluttis efter genomfört pass...

 


Eftermiddagen har spenderats hemma med några trevliga mattidningar i soffan, bäst sättet att spendera ledig tid på, när vädret visar sig från sin sämsta sida.


  

Av Malin - 16 oktober 2012 20:45

Försökte mig på lite sovmorgon imorse, vilket gick sådär, eftersom Bagheera tyckte att matte skulle gå upp och släppa ut honom minsann.

Hade tid hos veterinären för ett återbesök med Bagheera pga knölen på halsen idag, den har minskat betydligt, och vi tror att det var en främmande kropp som han fått i halsen, dvs en liten pinne eller något annat som inte ska vara där, som sedan gått ut genom strupen och hamnat i ett igenmansland där kroppen kapslat in det. Å nu verkar det som om kroppen försöker att ta hand om sin inkapsling och att det är därför knölen minskar i storlek. Så vi avvaktar ett tag till och ser vad som händer.


Var till stallet därefter och mockade och fixade maten. Vinkade endast till Nero på avstånd idag eftersom han skulle vila och såg nöjd ut i hagen tillsammans med kompisarna. Tog med mig all smutstvätt från stallet och åkte hem till mamma och pappa för lite tvättning. Så nu är alla smutsiga schabrak och lindor nytvättade och hänger på tork. 


Därefter ägnades resten av eftermiddagen och en bra bit av kvällen till att stycka älg och paketera i fryspåsar för att slutligen frysas in. Mycket jobb är det, men nu har vi kött så det räcker för ett tag. Nu bär det av till jobbet för lite nattarbete för min del.


Imorgon står uteritt tillsammans med ett nytt ekipage, Madde&Loffe på schemat för min och Nero´s del. Blir kul och spännande att se vad han tycker om en ny kamrat att gå på tur med!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards