Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin - 15 oktober 2012 19:58

Å det är helt underbart att stå på en anläggning med tillgång till ridhus. Idag, när regnet stod som spän i backen och utebanan är blöt och tung så är det helt underbart att bara glida ner till ridhuset och komma in i det lagom tempererade utrymmet med torrt och fint underlag att rida på.

Dagens pass blev lite av varje. Vi skrittade fram och jobbade sedan med att hitta en bra takt och bjudning i traven och jobbade med lite voltarbete där han rundade sig fint och börjar ta ett bra stöd på bettet. I galoppen jobbade vi med framåtbjudning och att även här hitta lite balans och börja runda oss rätt. Jobbar ffa på fyrkantsspåret eftersom han inte riktigt har styrkan att bära sig på volter ännu, å jag tycker det är onödigt att göra det svårare än vad som behövs.


Fick höra att det planerades för programridning i december, å det blir vårat närmaste mål att jobba mot. Känns kul att ha ett litet mellanmål att jobba mot, som ändå är på rätt väg. Planerar även att komma igång och rida för tränare så småningom. Känns dock som att Nero behöver få lite mer ork och blir lite mer igång innan det är dags för tränare. Känns inte så meningsfullt ifall hästen inte riktigt orkar jobba under passet.


Fina killen   


 



Av Malin - 14 oktober 2012 21:04

Jobbade ju sista natten av tre inatt, och sov således bara fyra timmar. Så upp vid lunch och iväg till mamma och pappa på en fika. Åkte till stallet vid 15-tiden, hästarna hade precis kommit in och smaskade glatt i sig eftermiddagsmaten. Fixade Neros mat och höpåsar innan jag mockade, medan Nero mumsade hö. Sen borstade vi lera från benen och gladde oss åt att han hade haft täcke på sig, för annars hade hela hästen sett likadan ut.


Idag var det uteritt med Ewa och Skutt på schemat igen. Lagom tills vi skulle ge oss iväg så satte det igång att regna ganska friskt. Så på med regnkläder och ländtäcke på Nero. Han verkade inte bry sig alls om ländtäcket, trots att det var första gången.

Idag red vi en lite längre tur än sist och det gick jättebra. Nero kändes väldigt avslappnad idag och skrittade på med pigga ben och vippande öron. Vi mötte såväl bilar med hästtransporter samt bilar med båtar på släp. Å Nero verkade inte bry sig om någotdera. På hemvägen tog Nero ledningen och både skrittade och travade först genom skog och upp på vägen. Kul att se hur hans självförtroende stärks för varje gång. Han mötte bilar självständigt både framifrån och bakifrån utan att bli upprörd eller rädd. Massvis med beröm till duktiga killen.



Av Malin - 13 oktober 2012 18:31

...stod på mitt schema idag. Jobbade ju natt och åkte direkt till stallet på morgonen för att ge pållisarna frukost och sedan släppa ut dem. Blir allt lite stök när alla hästar vill ha frukost samtidigt, men det är bara att ta en påse i taget.

Medan hästarna mumsade frukosten så passade jag på att fixa Neros matpåsar och hinkar. Började sedan det något tidskrävande arbetet att klä på alla pållisarna inför utsläppet. Idag skulle åtta hästar av nio ut och samtliga skulle ha täcke på sig, dessutom hade några innetäcken som skulle tas av först, och ytterligare några skulla ha boots på sig.


Så när alla var påklädda mockade jag Neros box medan hästarna avslutade sin frukost. Hann även med att borsta och pussa lite på Nero.


Sen påbörjade jag utsläppet. Gick fint och jag tror att alla hästar hamnade i rätt hage    Avslutade med att sopa stallgången och mata Häxan (stallkatten)

Sen bar det vidare hemåt för att sova. Vaknade vid 16-tiden idag och tog en skön promenad efter frukost. Så härligt att få lite frisk luft och röra en stund på sig.


Mammas fina Månsebus...  


 

Av Malin - 12 oktober 2012 18:15

Ja det är livet när man jobbat natt, att få sova.

Är aldrig så skönt att få krypa ner i sängen som då. Sov 9-17 idag och åkte till stallet efter frukost. Nero verkade nöjd och glad i sin box. Ställde ut honom på gången och mockade under tiden. Sen ägnade vi en lång stund åt att borsta och mysa lite. Nero var lerig om benen och hade fått ett bett på halsen av någon ab hagkompisarna. Var dock inget större utan lite svullet och skrapat.


Sen var det bara att åka hem och göra sig färdig för ytterligare en natt på jobbet.

Av Malin - 11 oktober 2012 22:45

Skippade morgonpasset i skogen med anlednigen av att jag ska jobba inatt och således inte skulle orkat det om jag gick upp vid 5-tiden och sen vara vaken i 27 timmar med nattarbetet. Så jag tog sovmorgon och ägnade förmiddagen åt att åka till stallet och att handla.


Nero hade vilodag och skrotade runt i hagen med kompisarna. Eftersom han jobbat så himla fint i två dagar så är det viktigt att han får vila och att det vi har gjort får sjunka in.


Efter lunch återvände jag ut i skogen och vid 17.30 sköt min passgranne en älgkalv. Så då var det bara att sätta fart med urtagning och att sedan flå och göra rent. Fick lämna arbetet med älgen vid 20.45, för att springa in i duschen, äta lite fil och flingor och sedan vara på plats på jobbet vid 21.30 för att jobba natt!


Så nu är älgjakten avslutad för min del eftersom jag jobbar tre nätter framåt.

Av Malin - 10 oktober 2012 23:00

Härlig väder hade vi idag. Lite kallt kanske, ffa när man ska sitta ute i skogen från 06.00 på morgonen. Då biter det fint i kinderna. Dock blev resten av dagen strålande med solsken och hög klar luft. Ingen älg för min del idag heller    Men men, det här är ju en viss del av tjusningen med jakten, att man aldrig vet när det är ens tur!


Hann med stallet mitt på dagen även idag. Hämtade in Nero och så tog vi en sväng på utebanan idag, när solen sken. Å det är så himla härligt just nu, för jag känner verkligen hur Nero utvecklas från vecka till vecka. Igår jobbade vi ju mest med galoppen, och idag hade vi fokus på traven istället. Så dagens pass gick ut på att trava runt längs banan och lägga volter med jämna mellanrum, för att stärka upp Nero och hjälpa honom att hitta formen. Tror inte på att ligga på en volt och nöta med en unghäst, eftersom det sliter innan dom är tillräckligt balanserade för att bära upp sig med ryttare på ryggen. Så då är det bättre att trava längs ett stort spår och bara lägga en enkel volt med jämna mellanrum. Å som Nero börjar hitta formen. Stundtals känns han så himla fin, avslappnad, bärig och sugande på bettet.


Så efter 20 minuters travarbete med små skrittpauser här och där så fick det räcka för idag. Skrittade av och bjöd Nero på mycket beröm och goda morötter.

Bjuder på en fin bild av Nero med läppstift efter dagens pass   

 

Av Malin - 9 oktober 2012 20:36

Jaha, så var dag två på älgjakten avklarad. Mindre bra väder idag med regn och blåst. Hade möjlighet att dela på passen i skogen idag, och fick således ledigt mitt på dagen och kunde ta stallet då.

Såg ingen älg alls idag, men fick dock lyssna på bråkande vildsvin som skrek i högan sky.


Åkte således till stallet mitt på dagen och hämtade in Nero från hagen. Spolade leriga ben och sen gick vi in och borstade resten av hästen. Nero protesterade högljutt mot att vara ensam inne till att börja med, men accepterade snart att matte fanns med. På med sadel och träns och sedan promenerade vi ner till ridhuset.


Hade lyckan att komma till ett helt nysladdat ridhus utan mellanvägg, vilket innebar att vi hade massor med plats att rida på. Nero såg riktigt upprymd ut och rörde sig med vippande öron. Gick ett varv med Nero i handen först och hoppade sedan upp. Gick jättefint att skritta och Nero brydde sig mindre om speglarna idag. Travade runt hela ridhuset med stora steg och jobbade lite lätt på fyra olika volter.

Ägnade sedan 10 minuter åt att bara rulla runt i ridhuset i galopp. Skoj tyckte Nero som diggade underlaget och bjöd på jättefint. Så idag orkade vi med 4 varv åt vardera håll innan vi avslutade med att trava och skritta av. Duktiga pållis fick massor med beröm innan han fick återvända ut i hagen!


Å idag var det Bagheeras födelsedag. Mammas busbjörn blir 3år idag, vilket har firats med räkor ikväll! Världens finaste kille   


 


Av Malin - 8 oktober 2012 20:15

...var idag. För min del innebar det 12 timmar i skogen, såg älg men fick inte möjlighet att skjuta idag. Dock härligt att bara vara ute i naturen och njuta av att inte ha några mera måsten eller tider att passa. Härligt väder fick vi oxå, vilket inte gjorde det hela sämre.


Åkte till stallet direkt efter avslutad jakt och hade tacksamt nog förberett en hel del igår, så all mat fanns färdig vilket underlättade ganska mycket för mig ikväll. Så jag kunde ägna tiden åt att borsta och prata med Nero istället för att stå på höskullen eller bland matbyttorna.

Nero verkade nöjd och glad, men var lerig och fin om ben och mage. Så det blev lite rafs och riv med leran innan vi kunde ta mysborstningen som uppskattas mer. Avslutade med ett par goda morötter att knapra på.


Trött Malin som går och lägger sig tidigt ikväll   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards