Chocolicious

Alla inlägg under november 2012

Av Malin - 14 november 2012 20:15

Jajamensan, klart jag skulle bli sjuk   

Låg med frossbrytningar hela natten och när klockan ringde hade jag 38,5 i feber, så det var bara att ringa till jobbet och sjukanmäla sig!

Så dagen har spenderats under täcket, sovandes till stor del. På eftermiddagen förflyttade jag mig till soffan, under en pläd och slötittade på en film.

Hästen behöver ju skötas om oavsett om jag är sjuk eller inte, så när sambon kom hem var det bara att pallra sig upp, på med varma kläder och bege sig till stallet. Mockade och fixade maten medan sambon fick göra det som är jobbigare, dvs köra skottkärran, sopa och borsta Nero. Nero verkade dock må bra och fick ett gott äpple att mumsa på innan vi åkte hemåt igen, för att ånyo sjunka ner i soffan.


Hoppas jag mår något bättre imorgon!

Av Malin - 13 november 2012 21:30

Yep..idag var det således Neros tur att bli vaccinerad. Hade turen att få boka in mig på Jennifers redan inbokade tid, och således var Jennifer där och kunde se till att Nero fick sin vaccination. Så han var vaccinerad och klar när jag kom till stallet. Å passet korrekt ifyllt...inte illa   


Borstade och kammade ut manen ordentligt idag, den var riktigt skitig. Tänkte försöka duscha Nero någon dag, men vill ju gärna vänta tills det fryser på lite, så jag slipper duscha ena dan och sen rullar han sig i lervälling dagen efter. Ska även frisera till manen som börjar bli väldigt lång och fruktansvärt tjock och bångstyrig.


Plockade även ihop allt nytvättat och vek in på rätt plats, å så bytte vi stalltäcke idag så jag kan passa på och tvätta det andra.

Känner mig lite ruggig idag med ont i halsen och lite ont i kroppen, får väl se om det blir något mer eller om det stannar vid det här!

Av Malin - 12 november 2012 13:21

Älskar dessa lediga förmiddagar...man hinner så himla mycket mer än på eftermiddagarna...å idag sken dessutom solen vilket gjorde det riktigt härligt att vara ute.

Bjöd mig själv på sovmorgon imorse och åkte förbi Djur&Natur och handlade mat till Nero. Sen vidare till stallet där jag mockade, fixade mat, sopade, tvättade och impregnerade. Hann massor, och det känns toppen!


Så här ser Neros box ut efter natten, han är väldigt duktig och håller rent och snyggt i boxen, väldigt praktiskt och lättmockat;





Å så här ser det ut när jag mockat och fyllt på med stallpellets, vilket för övrigt är helt underbart att mocka med. Torrt och fint i boxen, dammar inte och flyger inte omkring. Boxen är alltid torr och mjuk!


   



Nu väntar kvällsjobb för mig!

Av Malin - 11 november 2012 22:34

Japp, idag var det pappas dag och vi var bjunda på middag hos mina föräldrar på kvällen. Förutom det har vi hunnit med att städa huset, byta gardiner, vara till stallet och dessutom varit ovh bowlat. Kul med ledig tid när man hinner göra så mycket roliga grejor.


I stallet hittade jag en Nero med mycket smutsiga ben, så vi tog en sväng ner till spolspiltan och gjorde rent. Pillade även på såret som kändes lite varmt och svullet idag igen, så då var matte där och pillade upp skorpan så vi kom åt och kunde tvätta ordentligt under. Är ju så lätt att bakterier smiter in nu när det är blött och lerigt ute. Nero viftar och lyfter gärna en hel del på benet, men hittar inte på några dumheter annars när man tvättar och pillrar på benet.


Till veckan väntar vaccination på tisdag och hoppas även hinna med lite promenader och kanske lite arbete för hand om Nero känns bättre i sitt ben.


Månseman inviger nya gosbädden från Ullared...

 

Av Malin - 10 november 2012 22:45

Såååå skönt har det varit med en ledig dag att spendera helt som vi önskat.

Sovmorgon imorse och därefter en skön frukost tillsammans. Bokade badmintontid och körde ett pass tillsammans, så roligt, även om det märks att det var ett tag sen vi spelade båda två, men det är ändå så himla kul, både att spela och att vi är så pass jämna att det blir match mellan oss. Bastade och duschade innan vi återvände hem för att äta lunch.


Pannkakor med sylt och grädde stod på menyn, mums   


Efter lunch tog vi en skön promenad i det något ruggiga vädret, men med rätt kläder så var det bara skönt med frisk luft.

Åter hemma kollade sambon på hockey samtidigt som jag letade fotografier till våra årskalendrar som jag gör med kissarna in varje år. Alltid roligt att summera årets händelser för katterna i en kalender, full med härliga bilder på mattes älsklingar.


 

Jag bara älskar den här bilden när Bagheera håller om Måns med tassen...snuttisarna   


Till middag blev det hemmagjorda piroger med köttfärs och svampfyllning och så en god sallad till, mumma!


Hade ju kvällsfodringen i stallet idag, så sambon och jag åkte gemensamt dit vid 20-tiden, mockade åt Nero, borstade smutsiga ben och fixade maten innan vi gav samtliga pållisar kvällsmat, nattade och släckte i stallet. Neros sår ser bättre ut och var betydligt mindre svullet och värmeökat idag, skönt att det verkar gå åt rätt håll!

Av Malin - 9 november 2012 18:29

Sista arbetsdagen denna vecka avslutades med en tur till stallet.

Tog med mig Nero ner och spolade leriga ben samt passade på att spola av såret ordentligt med ljummet vatten och göra rent. Tillbaka uppe i stallet så borstade vi och jag gjorde rent såret lite grundligare. Det ser mindre svullet ut och han ömmade även mindre. Sprayade på blåspray innan vi klädde på oss för en promenad längs med vägen. På med täcke med reflexkant, reflexboots och reflexväst på matte.


Gick en sväng på ca 20 minuter och till en början gick det väldigt fint med att möta bilar etc, men på tillbaka vägen när det började bli mörkt så tyckte Nero att det blev lite otäckt med lysena på bilarna och alla skuggor. Det fick blir ett par tillsägelser när han fjantade omkring, men tillslut var vi tillbaka hemma i stallet och Nero fick återvända till en nymockad box och äta hö.


Imorgon har jag kvällsfodringen i stallet, så då blir det ett sent besök för min del!

Av Malin - 8 november 2012 22:36

Stallet på eftermiddagen och Nero var fortsatt svullen, värmeökad och öm vid såret på vänster has.

Tvättade rent och klämde runt även idag utan något utbyte. På med blåspray och så tog vi tempen som var normal även idag.


Passade på att prova de nyinköpta täckena och sen gick vi ner till ridhuset för en promenad så han får röra ordentligt på kroppen utan belastning, vilket främjar sårläkning och cirkulation.

Nero tyckte nog att det var onödigt att promenera, han tjaffsade och taktade en del, men skötte sig på det stora hela väldigt bra. Så vi gick i 20 minuter i rask skritt innan vi återvände till boxen och eftermiddagsmaten.


I och med att han är lite lätt skadad nu, och tanken var att han skulle vila från och med nästa vecka, så kör vi på det redan nu. Dvs vi lägger ner ridningen under ca 4v tid och ska ägna oss åt lite promenader och annat smått och gott! Men ingen träning under ryttare!


Suddiga bilder på Neros nya täcken;


Ett grårutigt stalltäcke 200g.

 


Ett marinblått regntäcke med fleecefoder och halvhals

 

Av Malin - 7 november 2012 22:05

Jadå...det var väl inget annat att vänta än att Nero skulle ådragit sig någon form av blessyr efter gårdagens fight.

Hittade en sparskada på vänster hasspets som vi fick göra rent efter vissa protester. Kändes lite svullet och värmeökat i området, men han hade ingen feber och jag lyckades inte få något utbyte när jag klämde runt, så vi får helt enkelt hålla det under uppsikt.


 


Hade iallafall varit lugnare i hagen idag, alltid något. Vi avvaktar väl ett par dagar till och ser hur det verkar.

Nero fick vila pga sparkskadan och vi borstade och grejade en stund.

Väl hemma ägnade jag mig åt att packa upp allt inhandlat innan Bonde söker fru startade på TV. Underhållning på hög nivå   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards