Chocolicious

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin - 15 januari 2013 21:53

Idag hade jag ledig dag med sovmorgon och skön förmiddag hemma med busungarna. Jag och Bagheera gickut på promenad i snön och ingen var gladare än Geeris som for runt som en vettvilling i snön. Sötaste!


Stallet på eftermiddagen och idag stod träning för Anis på schemat för vår del. Började med att mocka och hämtade sedan in Neeo från hagen så han fick äta lite mellis innan det var dags att sadla och bege oss ner till ridhuset.


Hela ridhuaet öppet idag och inga andra ekipage där, superskönt!

Skrittade fram ordentligt och värmde sedan lite i trav, ny skrittpaus och sedan kände vi lite på galoppen innan Anis kom.

Dagens pass startade vi på samma sätt som sist, dvs vi började i galoppen medan han är pigg. Å även idag  fick vi beröm för vilken utveckling vi genomgått sedan sist. Nero var betydligt mycket mer bärig i galoppen och kom upp bättre i fram. Jag satt bättre och även fattningarna blev korrekta och luftiga.


Vi fick galoppera längs spåret och sedan på stora mittvolten där vi jobbade med att Nero verkligen ska ställa igenom och runda sig för innerskänkeln. Efter en stunds skrittpaus jobbade vi i trav med att göra lite volter med bibehållen ställning i bra driv. Vi fick även börja flytta lite föriktigt undan skänkeln. ida in vid A resp C och sedan flytta undan för halva långsidan. Jobbigt så Nero som verkligen kämpade och gjorde det med den äran. Så duktig kille   


Nykrittpaus där vi även fick jobba lite med skritten och att hitta rätt takt och tempo. Avslutade passet med lite arbete i nedsutten trav. Nero kändes riktigt bärig och följsam. Vi red innanför spåret och även en del volter. Nero fick även öva lite på galoppfattningar från nedsutten trav, och han svarar jättefint! KUL!


Imorgon väntar vilodag för pluttishästen!


 

Av Malin - 14 januari 2013 23:59

Så var långhelgen på jobbet avklarad och inatt kommer älsklingen äntligen tillbaka från en veckas semester i Dubai. Ska bli så skönt med en ledig dag imorgon och förhoppningsvis lite välförtjänt sovmorgon.


Nero hade vilodag idag och vi ägnade oss åt en stund borstning och lite kliande, vilket uppskattades av Nero. Kvällen har tillbringats i soffan med en god bok.


Imorgon väntar Anna träning för mig och Nero..ska bli så kul!

Av Malin - 13 januari 2013 17:10

Ja visst är det något speciellt med att åka till stallet tidigt på morgonen och ge hästarna frukost. Det är så mysigt när man stiger in genom stalldörren och hästarna gnäggar lågt till svars. Supa in den härliga hästdoften och när alla hästarna väl fått mat, lyssna till det rofyllda ljudet av tuggande hästar.


Medan hästarna åt fixade jag Neros mat och bytte sedan om på samtliga hästar, fast åt andra hållet idag, dvs från pyjamas till utetäcke! När alla var ombytta så plockade jag med mig ridprylarna och fixade iordning Nero. Han har inte så mycket hö som vissa andra på morgonen, så han var färdigäten en stund innan. Så vi passade på att hinna med ett ridpass innan utsläpp väntade.


Ensamma och hela ridhuset öppet utan mellanvägg. Perfekt!

Vi passade på att utnyttja ytorna och red mycket tempoväxlingar och övergångar längs långsidor och på diagonalen. Red innanför spåret och jobbad emed att behålla framåtbjudning utan att vingla när väggen försvann iväg. Vi jobbade åttvolter över hela ridhuset och serpentiner över hela ridhuset. Nyttigt pass för Nero.

I galoppen utnyttjade vi ytorna till att trycka på lite och få till en bra rytm. I slutet av passet satt jag ner i trav en stund, gjorde lite öergångar skritt-trav innan vi fattade galopp för gick in lite på volt och formade.


Kul pass där Nero kändes framåt och pigg. Nu väntar vilodag imorgon och sedan Anna träning på tisdag...KUL!

Av Malin - 12 januari 2013 21:00

Ja så hade vi en sådan här dag igen, då timmarna bar flyger förbi.

Jobbade 7-15 idag och det gick i ett på jobbet, rätt vad det var så var det eftermiddag och dags att gå hem.

Åkte direkt från jobbet till stallet där jag hade insläpp av samtliga hästar. Hade dock lite tur eftersom tre hästar redan var intagna av sina ägare när jag kom dit, så istället för nio insläpp blev det bara sex stycken.

Men iaf...alla ska ju hämsas, kläs av utetäcke och på med pyjamasen...  

Sen snabbade jag mig på med att mocka och fixa maten åt Nero för att sedan bege mig hem till Madde för stallmöte.

Trevligt med fika och mycket prat...å så lite planering naturligtvis.


Sen var det kvällen och en stunds kollaps i soffan innan det blir sängen!

Av Malin - 11 januari 2013 11:48

Ja det blev tidigt morgon för min del idag. Börjar ju jobba kl 14 idag, och igår kväll kom jag på att det är harvning av ridhusbotten mellan 9-11 idag, så det var bara att ställa klockan på ringning och ge sig upp. Var i stallet vid 8-tiden, borstade och klädde på Nero och satt till häst 8.30

Vi var helt ensamma i ridhuset vid denna arla tid på dagen....inte så konstigt kanske   

Iaf så efter att ha skrittat igång så jobbade vi lite lösgörande i traven med lite övergångar och ett par varv på vardera volt. Sen tog vi galoppen där jag kunde sitta lite mer idag...känns super!

Efter att ha galopperat igenom ordentligt i båda varven så skrittade vi ett par minuter innan jag plockade upp honom lite mer och fortsatte jobba med övergångar, provade även lite nedsuttet och jäklar vilken power han har när han trycker på   



 


Jobbade även här lite innan för spåret längs fyrkanten för att verkligen ha honom mellan skänklarna, och vi jobbade även längs diagonalen där han får länga lite försiktigt. Lite serpentiner och avslutningsvis så fattade vi galopp från nedsutten trav och där fick han oxå jobba lite mer samlad i formen. Jättefint jobb av Nero idag som kändes väldigt stark och bärig. Avslutad med att trava av och sedan skritta på långa tyglar. Prick 9.00 var vi klara och begav oss åter upp till stallet.


Väl i stallet fick Nero fleecetäcke och lite hö samt morötter och äpplen att mumsa på. Fixade maten och släppte sedan ut Nero när han kändes färdig.


Imorgon blir det vilodag för Nero och jag har insläpp efter jobbet samt stallmöte hos Madde efter det!

Av Malin - 10 januari 2013 22:54

Äntligen hade jag lite ledig tid så jag hann med att rida igen.

Sovmorgon idag och sedan en lugn förmiddag hemma med kissarna. Åkte till stallet efter lunch och hittade en nöjd Nero i boxen. Fixade med maten innan jag borstade och klädde på Nero för en sväng till ridhuset.

Väl på plats var det lite ekipage i rörelse, så det fanns lite spännande för Nero att kika på. Märktes att han var lite pigg och stundtals ofokuserad idag, efter tre dagars vila.


Passet idag bestod av att körde igenom gångarterna och jobbade för att få Nero följsam och uppmärksam på mig. Travade mycket vägar, gjorde halvhalter och avsaktningar och igångsättningar. Galopperade igång ganska tidigt och bara låg och rullade ett par varv. Går mycket bättre med galoppfattningarna nu, skönt! Skrittpaus innan vi jobbade lite mer fokuserat i travarbetet och Nero kändes riktigt fin i form och kontakt. Fattade även galopp i båda varven när jag kände att han verkligen var med mig och fin trevliga fattningar med bra bärighet. KUL!


Avslutade med att trava av i rund låg form och sedan skrittade vi på långa tyglar innan vi återvände upp till stallet.


Imorgon blir det ytterligare ett fokuserat pass i ridhuset, då ska vi jobba lite vägar och fortsätta med övergångar.

Av Malin - 9 januari 2013 19:32

Ja i vanlig ordning så har jag en förmåga att klämma in så fruktansvärt mycket under mina 24 timmar. Idag tex jobbade jag ju inatt, hemma och i säng vid strax efter 08, upp vid 12, möte på jobbet 13.00-14.30 och därefter hem och äta lite.

Sen till veterinären med mina bumbibjörnar för vaccination kl 16.00 Inte särskilt poppis om du frågar dem, men skönt när det är klart. Passade på att väga pluttisarna och Bagheera vägde samma som vid förra årets vaccination dvs 4,8kg medans Måns har gått upp 0,2kg och vägde 7,4kg. Lilla katten   


Sen hem och lämna av kissarna och så iväg till stallet för att ta hand om min stora bebis. Mockade, fixade maten och borstade. Hann tyvärr inte med någon ridning idag pga det späckade schemat och att ridksolans lektionsverksamhet redan var igång när jag åkte till stallet. Nero verkar lite smått rastlös över att ha behövt vila i tre dagar. Men imorgon hoppas vi på ridning iaf.


Hem efter stallet och nu blir det lite mat och sen ska jag äntligen sjunka ner i soffan en stund....



Kissarna leker och Månse utövar sitt klassiska Tarzan vrål när Geeris blir för närgången

 

Av Malin - 8 januari 2013 18:30

Ja det sammanfattar dagen ganska bra. Sov ju fram till 15-tiden idag eftersom jag har jobbat inatt, och ska ut och jobba en natt till. Så när jag vaknade ägnade jag mig åt mys med två katter som saknat sin matte som bara sover!

Å efter det åkte jag till stallet och mös med Nero. Snuttepållisen är så söt.

Borstade honom i boxen idag och han vill så gärna vara med och mysa när jag borstar, ska helst stå med huvudet i famnen på mig, så jag kan klia och klappa samtidigt som jag borstar. När vi borstat klart så satte jag mig på kanten till boxen och då kommer Nero fram och nästan lägger huvudet i min famn så jag kan klia och gosa i pannan på honom. Så vi satt där i 20 minuter och bara mös...det är kärlek   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards