Chocolicious

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin - 7 januari 2013 17:08

Så har Nero fixat sin första tappsko idag.

Åkte ju till stallet vid lunch för att rida ett lite uppmjukande dressyrpass i ridhuset efter gårdagens hoppning. Å när jag fixat stallet och hämtar in Nero från hagen så har han tappat höger framsko med broddar och snösula...borta!


Så det var inte så mycket annat att göra än att plocka in honom för lite ryktning och skicka ett sms till hovis.

Tur att man har en sån klippa till hovslagare som kommer 2 timmar senare och slår på en ny sko.....  


Nero är så fruktansvärt ömfotad så han blir halt så fort skon trillar av, och eftersom det var fruset och hårt ute idag så var det ingen höjdare för en liten pållis. Hann även med att tvätta i stallet idag, så nu är allt rent igen, superskönt!


Så nu blir det ett par dagars vila för Nero eftersom jag jobbar inatt, och även imorgon natt, vilket innebär att jag inte hinner rida imorgon heller, å på onsdag ser det lite tight ut för den delen med. Så vi får väl se hur det blir, annars dör han inte av att vila i tre dagar...han går ju ändå i hagen och där är han allt annat än still, mattes lilla buspålle!


Här hemma har vi äntligen städat ut julen, så skönt att få bort gran och pynt, å dessutom bytte jag gardiner idag. Så nu är allt det röda borta. Det enda som fått respit är adventsljusstakarna och stjärnorna i fönstret, de får vara kvar en vecka till.


Å buskatterna har hjälpt till med det dom är bäst på, nämligen att röja runt bland alla saker...  


   

Av Malin - 6 januari 2013 21:48

Yes... Idag var det äntligen dags för vårt första pass på hoppbanan :-)

Var dock väldigt rörigt i ridhuset när vi först kom dit ner. Flera ekipage som redan var igång och hoppade, där hästarna var lite överallt. Som grädde på moset var det även ett par personer där med sina unghästar i akt och mening att longera och hänga på dem. Kanske inte så välvalt tillfälle med tanke på all övrig aktivitet. Om jag nu ska hänga på min häst för första gången skulle jag månat om att göra det i lugn och ro utan allt annat runtomkring.

Sent omsider blev hinderparken iaf ledig och vi började med att skritta och sedan trava över tre markbommar som låg på ett lite svängt spår. Nero skötte sig superfint och så småningom tog vi oss an en kombination med fyra markbommar och sedan ett halvt kryss, dvs bara ena bommen uppe. Nero var inte riktigt med på noterna utan stannade upp och kikade lite innan han snällt gick över. Men när vi fick lite draghjälp av Linda och Fahrenheit så föll plötsligt polletten ner och Nero insåg att hoppning var ju skitkul :-D

Jäklar vilka pigga öron som vippade igång. Nero bjöd superfint framåt och hoppade ordentligt. Så avslutningsvis red vi an ensamma ett par ggr i galopp och Nero studsade över som en pingpong boll <3

Massor med beröm innan vi skrittade av och återvände till stallet! Riktigt roligt!!!

Trött Nero varvar ner i stallet och berättar om hoppningen för Bosse.

Av Malin - 5 januari 2013 21:00

Helt ledig dag idag vilket innebar lite sovmorgon och sedan tog vi en sväng till mamma och pappa för att fylla transporten med hö. Lite fika innan vi drog vidare till stallet där sambon lastade in höbalarna i ladan medan jag mockade och fixade maten till Nero.


Sen var det hem igen och titta på Tour de ski!

Hann även med en löprunda på eftermiddagen innan vi var bjudna på mat hos mina föräldrar. Trevligt och gott, blev även lite kortspel samt Fia med knuff...en riktigt klassiker   


Imorgon väntar Neros och min första hoppträning.....iiiii...spännande   

Av Malin - 4 januari 2013 19:19

Idag hade vi således planerad uteritt tillsammans med Madde & Loffe så snart jag vaknat. Åkte således direkt till stallet, mockade och sedan plockade vi in Nero och Loffe.


Idag var det dags att prova hoppsadeln efter omstoppningen. Satte en nytt schabrak med vit undersida, så jag lätt skulle kunna se hur sadeln tryckte under passet.

Vi skrittade iväg och tog idag turen runt masten. Nero verkade nöjd över att komma ut och bjöd på fint. Känns naturligtvis lite ovant att rida i hoppsadeln, men Nero kändes mer nöjd än tidigare i den sadeln. Han sökte sig självmant nedåt istället för att trycka upp som han gjorde innan omstoppningen, vilket jag tror berodde på att sadeln tryckte runt manken.


Red mycket trav och ffa galopp idag. Nero bjöd på fint och det blev nyttig konditionsträningen idag då vi låg ganska långa sträckor och bara rullade på i galoppen. Gjorde lite avsaktningar och nya fattningar bortemellanåt för stärka liksidgheten för honom. Vi mötte lite av varje idag, men inget som var särskilt spännande om man frågar Nero.


Avslutade med att skritta av hemåt i lugnt mak på långa tyglar.


Fick nya träningstider för Anis, så det blir träning 15/1 samt en tvådagars 1-2/2. Ska bli jättekul och Nero och jag har anmält oss till alla tillfällena.



Av Malin - 3 januari 2013 18:05

Ja idag hade Nero en välförtjänt vilodag efter gårdagens träning. Var till stallet på förmiddagen och mockade och fixade maten. Träffade även Madde och vi bestämde oss för uteritt tillsammans imorgon.

Vet inte om jag berättat om Neros godisboll tidigare, men det är verkligen en favorit som fungerar super som tidsfördriv och aktivering i boxen. Nästan alla hästar i vårt stall har en sådan och den är mycket populär. Fyller Neros boll med vanliga hippo alfa grov pellets, så blir det inte så onyttig aktivering heller :-)

Av Malin - 2 januari 2013 22:45

Idag var det således dags för vår andra dressyrträning för Anna. Åkte ganska tidigt till stallet idag och ägnade mig åt att smörja läder. Hann med båda sadlarna med tillhörande stigläder och gjordar, samt Neros träns. Alltid lika tråkigt när man håller på, men riktigt skönt när det är klart!

Sen var det bara att klä på oss och vandra ner till ridhuset, där vi var nummer två i träningsordningen. Så Nero kikade nyfiket på ekipaget som red samtidigt som vi skrittade fram.

Dagens träning gick riktigt bra :-)
Vi fick beröm för att vi utvecklats sedan förra passet. Nero gjorde jättetrevliga galoppfattningar som blev rätt idag. Så förutom lite galoppjobn så jobbade vi mycket i trav med att hitta form och ställning. Vi jobbade även mycket vägar för att bättra på följsamhet och stärka Nero liksidigt. Så idag red vi mycket serpentiner, volter, snett igenom och rakt upp. Dessutom red vi innanför spåret i trav för att få honom ordentligt mellan skänklarna och så han inte hänger upp sig på väggen. Kul pass där Nero kändes riktigt fram för skänkeln och jättetrevlig i form och takt.

Jag var noh svettigare än Nero när vi var klara för det riktigt ångade när jag tog av mig hjälmen, medan Nero mest var lite svettig under sadelgjorden :-o

Blev även tillfrågad om jag vill vara med och hoppträna lite varannan söndag, å det vill vi gärna... KUL!

Förhoppningsvis kan det bli lite uteritter nu när isen släppt :-)

Nedan Nero i sitt fina halstäcke <3

Av Malin - 1 januari 2013 17:36

Så var första dagen på nya året snart avklarad.

Å efter gårdagens sammanfattning av året som varit, så tänkte jag här prata om mina planer för året som kommer. Som alltid när man har med levande djur att göra så är det aldrig möjligt att lägga en färdig plan, eftersom det är så mycket som kan hända däremellan. Men man kan alltid dra upp vissa grundstenar för vad vi har tänkt oss...


Planen initialt i år är att fortsätta ridningen med Nero, vi kommer att köra vidare med dressyrträningen och varva ordentligt med mycket uteritter. Målet med uteritterna är att Nero ska bli tryggare och så småningom kunna ridas ensam på ett tryggt sätt bland bilar och allt annat spännande som finns.


Troligen blir det en månads vila för Nero i mars med planen att komma ut på tävlingsbanan lite smått till sommaren om Nero känns mogen för det.


Jag hoppas kunna komma igång och hoppa in Nero under våren, även där med planan att kunna åka ut på Pay n´jump under senare delen av året.


Dessutom är vi anmälda till tömkörningskurs, så även där hoppas jag på att vi hittar flera vägar att arbete Nero, alltid nyttigt att kunna arbeta från backen.


Kommer fortsätta att jobba Nero i 3 månaders perioder med en månads vila däremellan, vilket betyder att det troligen blir vila i juli igen och sedan i november igen


Som fyraåring ligger planen på att stärka Nero i grundarbetet och börja introducera lite mer sidvärtsrörelser. Hoppas kunna starta lite lätta dressyrtävlingar till sommaren innan sommarvilan och sedan mot hösten, där fokus ligger på miljöträningen i att vara på tävlingsplats.


 



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards