Chocolicious

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin - 12 februari 2013 21:36

Ja idag har det hunnits med mycket vill jag lova.

Började med en välbehövlig och efterlängtad sovmorgon, sov hela 10 timmar inatt, riktigt skönt! Frukost i lugn och ro med kissarna som sällskap. Åkte till stallet vid 10-tiden och inväntade hovis. Nero skötte sig superbra som vanligt och skoningen gick fint. Mockade och fixade med maten medan hovis ägnade sig åt Nero!


Duktiga killen på gången i väntan på hovis som är ute och bankar rätt någon sko...

 


Efter stallet blev det kvalitetstid med missarna. Jag och Bagheera tog en tur ute i snön...

 


 

Finaste snöpojken   


Måns ville hellre vara inne och mysa, så det ägnade vi oss åt en stund.

Efter en stärkande lunch passade jag på att baka lite bröd - valnötsbröd blev det denna gång och när sambon kom hem firade vi Fettisdagen med att äta hembakade semlor...MUMS!


Kikade runt lite på nätet efter roliga hästprylar...men det tyckte nog inte Geeris att jag skulle ägna mig åt, för han kom och "tog över" vilket är vad han brukar göra när vi fokuserar för lite på honom...sötnöten!


 


Middag och sedan väntade tur nummer två till stallet. Hade Anisträning kl 18.45, så jag åkte dit till kl 18 och borstade och klädde på Nero. Idag var det träning i gamla ridhuset, och där har Nero aldrig varit. Så jag gick ner en kvart innan träningen skulle börja så han fick vandra omkring en stund. När man ska gå in där så är det fört skjutdörrar som låter väldigt mycket när man drar isär dom, å sen är det en träsarg innanför som skall öppnas. Nero såg ganska skeptisk ut när jag började greja, men följde snällt med in. Mykcket att titta på till att börja med, så jag gick ett par varv med honom för hand, Var tre andra ekipage där inne som red nämligen. Nero lugnade snart ner sig och jag hoppade upp. Vi skrittade och travade igång och Nero verkade inte bry sig nämnvärt om allt det nya.


När det var vår tur att börja träna så hade han helt slappnat av och verkade ha glömt att han var på ett nytt ställe. Dagens pass ägnade vi åt travarbete i form av övergångar mellan skritt och trav där Nero ska bibehålla form och tryck i övergångarna. Vi red genom volten och red en hel del vägar i trav, såsom snett igenom, rätt upp, vände över ridbanan och gjorde 10m volter vid X och så vidare. Mycket nyttigt för Nero. Fick även plocka in honom på mindre volt och sedan flytta honom undan för skänkeln ut till en större volt. Nero var jättedukigt och var verkligen trevlig i formen idag.


Fick mycket beröm för vilka framsteg vi gjort och vad stadig och avslappnad han är i sin form.


Galopparbetet fokuserade vi på att få fram honom med lite mer tryck. Red längs fyrkanten och fick trycka på längs långsidorna och plocka upp honom på kortsidorna. Efter ett par ggr föll poletten ner och han svarade fint ffa för ökningarna, men insåg slutligen att förhållningarna var bäst att utföra oxå   


Avslutade med att rida lite längs diagonal och långsidor där vi jobbade med att länga ut traven ordentligt, lite svårt sa Nero som gärna fattar galopp, men tillslut fick vi fram honom rikitigt ordentligt...KUL!


Trött matte och trött Nero som återvände till stallet efter avslutat pass. Nu väntar sista träningen för Anis nästa torsdag, innan Neros inplanerade viloperiod som blir under mars månad. Då väntar två veckors hel vila och sedan en försiktigt igångsättning med arbete för hand. Så ridvila i totalt 4 veckor för pluttisen innan träningen sätter igång igen, då med fokus på vår första tävlingsstart...  

Av Malin - 11 februari 2013 17:32

Jajamensan...idag när jag kom till stallet hade Nero lyckats fiffla bort vänster framsko    Lika glad för det är väl han...!

Jaja, det är tur att hovis kommer imorgon. Mockade, fixade maten och borstade på stjärnan.


Imorgon blir en fullspäckad dag med hovis på besök kl 11.00 och sedan dressyrträning för Anis kl 18.45 Så det blir stallet i dubbla omgångar imorgon. Tänkte fixa klart allting på förmiddagen så jag bara kan borsta och rida på kvällen.

Nu väntar två lediga dagar för min del, vilket ska bli supernice! Är så trött efter att ja jobbat 7 av 8 dagar sista veckan, varav 6 av dessa var A-turer, dvs 7-16. Å jag avskyr så många tidiga dagar i rad!


Såg att jag lyckats publicera dubbla inlägg igår, blir lite knasigt ibland när man bloggar från mobilen   

Av Malin - 10 februari 2013 21:02

Jobb även idag och var skönt nog lugnt på jobbet så jag tog tillfället i akt och kompade ut redan 13.15 :-)

Åkte direkt till stallet, mockade och fixade maten. Fick hjälp av Jennifer att ta in hästarna så det gick rekordsnabbt. Pussade en stund på Nero som fick vila idag innan jag vände bilen hemåt.

Väl hemma bakade jag semlor och bjöd över mamma och pappa på fika!

MUMS...

Av Malin - 9 februari 2013 20:57

Härligt väder och upptaget i ridhuset så var det en perfekt dag för lite dressyrjobb på stora hoppbanan i den 1,5dm tjocka snön. Sagt och gjort, borstade och klädde på såväl mig själv som Nero och så skrittade vi ner till ridbanan. Skrittade fram och Nero fick verkligen lyfta på tassarna i snön. Blev lite spänd till att börja med eftersom det dels var en hel flock med småhundar som rastades lösa på gärdet intill och for fram som missiler i snön, glatt skällandes. Å dessutom kom det två mycket underliga ekipage ridandes på vägen. Först kommer det en islandshäst med ryttare i full kareta i galopp. Å då menar jag full fart - dvs så nära sken man kommer utan att faktiskt skena. Å två minuter senare kommer den en travhäst med ryttare på ryggen i något som liknande den traven som travare visar upp i ett V75 lopp. Nero såg lika förvånad ut som jag kände mig, vadan detta liksom?!


Så efter att ha funderat över detta en stund så kom Nero slutligen till ordentligt arbete. Travade igång och jobbade med att han skulle kännas lösgjord och verkligen trampa till ordentligt i steget genom all snön. När han kändes fin i lättridningen jobbade vi på samma sätt nedsuttet och slutligen i galopp. Nero tog i ordentligt och kändes rund, bärig och satte under sig på ett väldigt trevligt sätt.


Körde inte mer än 20 minuters aktivt arbete med tanke på att det blir tungt att springa omkring i snön. Skrittade av en nöjt frustande häst och återvände sedan in till stallet för det sedvanliga stallarbetet!


 

Av Malin - 8 februari 2013 22:13

Ja idag har verkligen varit en härlig ledig dag för min del.

Började dagen med en skön sovmorgon och frukost med kissekatterna. Sen blev det en skön promenad i det härliga vintervädret. Solen kikade fram bortemellanåt, och det var alldeles lagom kallt med -4grader och massor med snö.

Lite bilder från dagens promenad;


   


Å varje gång jag är ute och går i våra helt makalösa omgivningar så slås jag av en enorm längtan efter den dagen då vårt eget stall står klart. Har helt outstandning med ridvägar som löper såväl genom skogar som över ängar. Vi har tillgång till en stor grusgrop med massor av klättermöjligheter och milslånga ridvägar utan trafik. Så det är verkligen min stora dröm!


Efter promenad och lunch blev det dags att åka till stallet där uteritt med Lotta väntade. Hann med att mocka, fixa mat och tvätta en maskin med smutsiga hästprylar innan det var dags att bege sig. Lotta och jag fick en underbar uteritt i ett snöigt landskap med fint underlag. Hästarna var pigga och på bra humör. Ridturen gick över galoppbacken och så rundan bland husen. Vi varvade skritt på långa tyglar med trav och en liten galopp uppför backen, dock taggade Louie lite väl mycket så vi la ner ytterligare galopper. Som gammal fullblodsgaloppör så kan det blir lite väl roligt ibland   


Vi var ute i 1,5h timme och på tillbaka vägen hade vi en liten incident där en bil med ett litet släp som hoppade och studsade på vägen skrämde Nero så han tog ett jätteskutt åt höger och rakt ut i ett dike i snö. Vet inte vem som blev mest förvånad men Nero var lika snabbt upp på andra sidan diket och tittad sig förvånat omkring på gärdet. Så vi fick helt sonika skritta tillbaka 100m innan vi kunde ta oss över diket på ett mindre fartfyllt sätt. Skönt att man fick känna på ett kaninskutt och att jag satt kvar, var ju ett tag sen jag hade en häst som gjode dylika saker.


Lite bilder på Neros fina svans efter gårdagens bad...tjockaste dressysvansen   

   

Av Malin - 7 februari 2013 21:52

Äntligen en dag med hyffsat varm väderlek, så jag kunde passa på att bada Nero.

Jobbade till 15.30, och idag hade jag utbildning för mina nya kollegor i läkemedelsmodulen, skoj!

Direkt till stallet efter jobbet och så tog jag med mig Nero ner till duschspiltan. Började med att blöta hela hästen, och Nero verkade ganska nöjd med det varma vattnet som sköljde över kroppen på honom. Sen tvålade jag in honom rejält så hela hästen löddrade, och medan det verkade så la jag svansen i blöt i en hink med riktigt varmt vatten och schampo. Åh oh vad smutsig den var...

Vattnet var alldeles brunt när jag tömde ut det i avloppet. Tror jag bytte vattnet till svansen tre eller fyra ggr innan det ljusnade.

Sen var det dags att skölja av hela hästen och få bort allt schampo. Nero verkade rätt förtjust i vattnet och ville gärna dricka, så jag fick spruta med slangen i munnen på honom ett par ggr medan han sörplade i sig det ljumna vattnet   


Skrapade av allt överflödigt vatten och sen på med ett fleecetäcke. Tillbaka upp till stallet där Nero fick en ordentlig hög med hö att tugga på, finns inget bättre sätt att få en häst att torka på, än att ge dem hö att äta så deras egna uppvärmning fungerar.


Mockade och fixade maten medan Nero mumsade hö. Sen tog jag ut honom på gången en stund för att reda ut man och svans ordentligt. Beväpnad med glansspray så blev det riktigt snyggt tillslut. Avslutningsvis fick Neri byta till ett varmt och torrt termotäcke inför natten, så han slipper frysa. Å imorgon blir det 300g vintertäcke med helhals, ifall han är frusen efter dagens bad.


På morgondagens planering står uteritt tillsammans med Lotta och Louie...kul   

Av Malin - 6 februari 2013 21:54

Vilodag stod på schemat för Nero idag, så visiten i stallet blev kort.

Mockade, fixade mat och pratade en stund med Nero. Han verkade nöjd och tillfreds med att smaska hö och innan jag åkte hemåt så fyllde jag på lekbollen med pellets så han skulle ha lite hjärnsgymnastik att pyssla med under kvällen.


Väl hemma tog jag en promenad i snön med Bagheera som tyckte det var jättespännande. Han skuttade och for fram som en snöboll och när vi väl gick in så hade han snö högt och lågt. Snuttisen   


Hoppas kunna få till en uteritt med Lotta och Louie på fredag, och dessutom hoppas jag att det är hoppning på söndag. Kul med lite omväxling för både mig och Nero!

Av Malin - 5 februari 2013 20:23

Så var det väderomslag igen och massor med blötsnö som fallit under natten. Idag var helt enkelt inte min dag.

Började med att spilla kokande havregrynsgröt över handen imorse så jag brännde mig fint, å när det gjorde så ont så släppte jag naturligtvis skålen med gröten i, så jag hade havregrynsgröt och krossadskål över hela köksgolvet.


Så med isomslag på handen försökte jag med den andra att torka upp allt från golvet, samtidigt som jag fixade nya frukost. Sen gick plötsligt strömmen i hela kvarteret lagom tills jag skulle klä på mig för att åka till jobbet, å det går ju inte direkt snabbt att försöka klä sig och ffa att hitta kläderna när det är becksvart.


Sent omsider kommer jag ut för att finna bilen helt insnöad, det hade kommit 1,5dm snö under natten, å dessutom blötsnö!

Så en kvart för sent anlände jag till jobbet   


Som fin fortsättning på dagen så fick jag jobba 15 minuters övertid innan jag kom iväg till stallet.


Väl i stallet var allt blött, dvs täcken, hästar och det mesta. Så fick hänge in både dagens och gårdagens täcke på tork, och hämta fram ett nytt till imorgon.

Sen borsta av Nero lite snabbt och på med grejorna. Fick sällis av Madde och Chicago ner till ridhuset. Tacksamt nog så var det inte fullt med folk i ridhuset utan bara Jennifer och Embla från stallet. Så jag och Madde tog varsin sida och red på.


Nero kändes initialt lite springig och sprättig och hade lite svårt att fokusera. Red mycket övergångar och vägar för att få honom mer på noterna. Galopperade igenom och sen kändes det som att han kom till ro.


Jobbade trav nedsuttet med övergångar mellan skritt - trav och halt -trav. Nero kändes väldigt mjuk och följsam. Fortsatte med att flytta honom lite längs med halva diagonalen och det kändes riktigt trevligt. Avslutade med att galoppera lite mer samlat, och här kändes han lite trött. Så vi avslutade med att trava av i låg och rund form och avslutade sedan passet.


Nu väntar två dagars ridvila för Nero och jag hoppas hinna med att duscha honom någon dag nu när det är milt ute.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards