Chocolicious

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin - 4 februari 2013 12:10

Stallet på morgonen så vi borstade och klädde på oss grejorna för att bege oss ner till ridhuset, bara ett litet problem, att när vi kommer ner dit så upptäcker jag att det pågår harvning efter gårdagens hundutställning, så ridning där inne var bara att glömma :-S

Så vi tog en skrittur på utebanan samt en liten kort sväng i skogen innan vi återvände till stallet. Var inget supertrevligt väder ute eftersom snön vräkte ner. Så in och av med utrustning och på med ett heltäckande halstäcke, så verkade Nero rätt nöjd när jag släppte ut honom i hagen tillsammans med Bosse.

Fixade stallet och mockade medan jag fnissade åt stallkatten Häxans udda sovstil :-D

Av Malin - 3 februari 2013 21:22

Äntligen en helt ledig dag utan några planer eller måsten!

Sovmorgon och långfrukost, å efter det en promenad i solskenet. Väldigt skönt väder, även om det var lite väl halkigt på sina ställen! Efter promenaden mös vi i soffan en stund och tittade på skidorna på TV. Fixade lunch och sedan en sväng till stallet. Nero hade välförtjänt vilodag och efter att ha mockat och fixat med maten så var det dags för hästarna att komma in, så jag hämtade in Nero, pussade och kände igenom honom innan vi satte på innetäcket och Nero fick fokusera på eftermiddagsmaten.


Väl hemma blev det blåbärspaj och marsansås när mamma, pappa och syrran kom på fika. Gott!


Kvällen ska spenderas framför TVn med en bra film och som en trevlig avslutning på en underbar helg!


 

Av Malin - 2 februari 2013 22:49

Sådär ja, då har vi klarat av vår första tvådagars clinic   

Så dagen bestad av sovmorgon och en lugn förmiddag hemma. Åkte till stallet vid 14.30 tiden för att mocka och fixa maten innan jag hämtade in Nero från hagen så han skulle hinna äta lite eftermiddagsmat innan ridpasset.

Erika kom förbi en stund och hämtade mätstickan för att mäta sina unghästar, så vi snackade skit en stund och hon lovade att komma tillbaka en stund senare för att titta när jag tränade.


Sagt och gjort, klädde på Nero och så begav vi oss ner till ridhuset i god tid så Nero verkligen fick skritta fram och mjuka upp muskler och arbeta bort lite mjöksyra från gårdagens pass.

Dagens pass bestod av mer travarbete och fokus på lite sidvärtsrörelser.

Till att börja med kändes Nero lite loj och tagen efter gårdagen, men när vi väl värmt igång så kom han in i andra andningen och kändes pigg, men mer sansad och lyhörd för mig. Galopperade en liten stund mest för att känna igenom och komma igång och Nero kändes riktigt trevlig idag. Lugnare, men ändå kraftfull och bärig.


Travarbetet fokuserades som sagt på mycket sidvärtsrörelser, och förutom det vi redan provat på så flyttade vi lite längs hela diagonalen och även längs långsidorna genom att ställa Nero mot väggen och flytta rumpan innanför spåret!

Jobbigt tyckte Nero som kömpade på!


Avslutningsvis jobbade vi en del på volten och innanför spåret med att göra halt. Nero var superfin i formen, bärig och avslappnad!


Så jag är ruskigt nöjd med helgen och tycker verkligen Nero har skött sig med den äran! Så nu väntar en välförtjänt vilodag för älsklingspållen imorgon!


Bjuder på ett filmklipp från gårdagens träning som visar ungefär vart vi befinner oss just nu träningsmässigt. Mycket nyttigt att se sig själv rida, å tillsammans med tränarens kommentarer är det som en självinstruktionsvideo!


Av Malin - 1 februari 2013 22:30

Så var det då äntligen fredag och veckan på jobbet slut!

Åkte för ovanlighetens skull hem direkt efter jobbet och tog itu med storstädningen av huset. Efter lite kvällsmat var det bara att klä på sig och bege sig till stallet.

Mockade, fixade mat till Nero och sen påklädning. Innan vi gick ner till ridhuset passade jag på att ge resten av hästarna kvällsmat.

Skrittade fram och Nero var riktigt på tårna idag. Kissade med mig i sadeln för första gången och när han skulle resa upp sig igen så var det tydligen väldigt otäckt så han for iväg som skjuten ur en kanonkula, tur att matte har hyffsad balans. Sen var det idel spralligheter och taktande från Neros sida innan vi kom till arbete och Nero fick annat att fokusera på.



Sambon var med och filmade och fotade idag, SKOJ!

Passet idag valde vi att fokusera på mycket galopparbete och utnyttja att Nero var pigg och hade mycket energi. Fick rida myclet galoppfattningar och jobba med att plocka upp Nero bättre, så han verkligen sätter sig. Nero blir gärna väldig framåt, utan att bli tung i handen, men med mycket power, så då gäller det att förvalta alla power på rätt sätt, så vi får in energin och kraften i att sätta under sig istället.


Jobbade mycket vägar och att få Nero mer vaken och med mig, dvs svara snabbare för hjälperna. Vi red en nyttig övning där jag fattade galopp vid H eller M för att sedan ett varv på stora mittvolten i galopp, bryta av till trav vid K eller F och sedan rida snett igenom i trav och så återigen fatta galopp vid K eller F, ett varv på stora mittvolten, bryta av vid H eller M och sen snett igenom i trav. Mycket happenings och nyttigt tänkt för Nero som blev mer vaken för hjälperna.

Nero gör väldigt mjuka och fina fattningar och bryter av duktigt när man ber honom. Sen har vi mycket att jobba på med att få honom mer inom ramarna och bli stadigare.


Bjuder på lite bilder från dagens pass och så dyker filmen upp imorgon förhoppningsvis när jag hunnit redigare den lite.


Morgondagens pass skall fokuseras mer på travarbete och sidförande arbete!


                                     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards