Chocolicious

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin - 15 mars 2013 22:00

Suck...ja så gick ytterligare ett fleecetäcke i bitar. Dumma Lestr som passar på att ge igen för att Nero är ledaren i hagen och biter efter honom när han passerar på väg in i boxen.

Å då blir Nero lite stressad och slänger sig in och fleecetäcket fastnar på vägen in och går sönder.

Så kvällen har jag ägnat åt att sy trasiga fleccetäcken, så nu kan vi faktiskt använda dem igen.


Stallet idag så stod tömkörning på schemat och idag gick det riktigt bra. Nero kändes lugn och trygg, om än lite busig ...


Vi jobbade i skritt och trav med att bli följsam och mjuk, samt lite övergångar där han ska behålla form och bärighet. Nero fottade självständigt galopp idag och det gick väldigt trevligt tillväga. Han var rund och mjuk i galoppen och när han väl hade avverkat det självständigt så var det inga problem att fatta galopp för rösten. Så idag blev det en del galoppjobb. När Nero fick busryck så ser han så himla rolig ut för han flippar och sparkar med frambenen och hingstskakar på huvudet. Så himla söt!


Så återigen nöjd matte och nöjd häst som återvände till stallet. Imorgon väntar tömkörning för Stefan!



Av Malin - 14 mars 2013 16:28

Ja idag hade vi således födelsedag på schemat, vilket Nero firade genom att vila och njuta av massa gottigheter i boxen. Bjöd på massor av både äpplen och morötter samt hela lekbollen fylld med pellets, så nu har han att mumsa på hela kvällen.

Imorgon blir det nog lite tömkörning igen och på lördag är det tömkörning för Stefan...ska bli kul!


Förutom att gratta Nero på födelsedagen så har jag även hunnit med en promenad i det kalla men otroligt vaxkra vädret som vi bjöds på idag. Var hela -25 grader imorse och dröjde ändå förbi lunch innan vi var uppe runt nollgradigt igen.

Eftermiddagen har vi haft busfotografering med katterna i snön. Uppskattades mycket av BagheeraBus...men Måns var inte lika nöjd kan jag säga. Mest nöjd när vi alla gick in igen.


Bjuder på lite härliga bilder på björnarna i snön!



Geeris han älskar att leka och bjöd på några riktigt fina busbilder i snön....älskar uttrycket i hans ansikte när han går in i jakten på leksakerna med 200%

         


Måns däremot var sitt vanliga laidback jag och ägnade sig åt att sura över att det var kallt, eller att sola sig i den varma strålarna...

   


Mattes lilla busbjörn   

 

Av Malin - 13 mars 2013 22:01

Finast, finaste Nero...idag blev jag så stolt över honom att jag kände tårarna samlas i ögonen.

Var i stallet mitt på dagen och hämtade således in honom från hagen, ingen är nöjdare än Nero när jag hämtar in honom före alla andra. Han tycker inte att det är sååå skoj att vara ute i hagen i det tråkiga vädret som råder just nu.

In kom vi iallafall och borstade och lindade benen. Idag stod tömkörning på schemat och vi fick sällis med Jennifer och Embla ner till ridhuset.


Pågick underligt nog lektioner på halva trots att klockan inte var mer än 13.30??

Men på andra sidan var det bara jag och Jennifer så det var inga problem. Började med att skritta runt ett par varv i grimskaftet innan jag kopplade upp tömmarna så att jag drog yttertömen genom en ring i gjorden, men lät innertömmen vara lös och direkt kopplad till bettringen. Detta för att vara lite mer rörlig och flexibel efter hur Nero skulle ta det.


Var ju faktiskt första gången som jag tömkörde honom, och han har ju bara gått två pass för Stefan...så nybörjare är vi verkligen. Men idag visade Nero vilket stort hjärta och vilken underbar tillit han har till mig, för det gick verkligen hur bra som helst. Vi började med att skritta runt på en stor volt, och övade på lite halter och så småningom lite travarbete.


När vi testat detta i båda varven som kopplade jag upp båda tömmarna genom gjorden och Nero verkade såå nöjd.

Han jobbade på och sökte sig så fint till en rund och mjuk form där jag hade sytrådstömmar att styra runt honom med. Jobbade i såväl skritt som trav och avslutade med att skritta runt på fyrkanten, vilket han fixade med den äran. Känns så otroligt roligt och vi fick massor med beröm av Jennifer för att det såg så mjukt och trevligt ut.


Var en mycket nöjd matte och en lika nöjd Nero som återvände till stallet efter avslutat pass. Väl där var resten av hästarna på väg in så Nero fick nöjt slinka in i boxen till sin eftermiddagsmat och massor med pussar och kel från min sida. Han verkade riktigt nöjd med sig själv efteråt vilket känns kul.


Finaste killen   


 


Väl hemma från stallet stod bullbak på kalendern. Blev Pariserbullar idag och dom blev riktigt smaskiga...mumma   


 

Imorgon väntar Neros födelsedag då han ska bli ordentligt ompysslad med massa gott i krubban..sötnosen min!

Av Malin - 12 mars 2013 19:06

En sliten fras om ni frågar mig. Tänk om det inte fanns så mycket roligt som man bara måste ha....  

Idag införskaffade jag en födelsedagspresent år Nero...något som jag suktat efter i flera års tid, men som jag lovade mig själv att vänta med tills vi närmade oss tävlingssäsongen, eftersom jag tänkte använda det just där.


Nu är dessutom färgen på utgång...så det var lite nu eller aldrig om jag skulle få tag på ett i rätt storlek!


Så vad pratar jag om då....jooo....ett älskat Rambo Newmarket Fleecetäcke till Nero att ha som tävlings och fintäcke. Naturligtvis blir det ett gråvitt...kan man tänka sig något snyggare på en skimmel....ahhh....helt salig!


 

Bild från Horseware.com

Nero kommer bli makalöst snygg i detta   


Så vad står mer på önskelistan då...tja...

  • Tävlingsschabrak
  • Lättviktshjälm
  • Pannband till tränsen
  • Transportskydd
  • Rundsydda tyglar i svart läder
  • Ny kavaj i kortare modell

Mnja...det var väl lite som står på listan för min del.

Idag har Nero haft vilodag och jag var endast en kortis i stallet och mockade, fixxade mat och skötte om stjärnan.



Av Malin - 11 mars 2013 20:02

Dagen som Nero har längtat efter var så äntligen här, när han slapp vila mer och äntligen fick göra något. Har nog aldrig träffat en häst som så tydligt visar att han vill komma igång igen. Han sken som en sol när jag hämtade in honom från hagen och ställde honom på gången för att göra iordning.


Tog ett lättare longeringspass på utebanan idag, ville mest kolla hur han rörde sig och att han skulle få mjuka igenom och ev bralla av sig lite överskott. Nero var pigg och glad, men inte särskilt busig, mer showig skulle jag nog säga   

Men det känns så roligt för han är så avslappnad i longeringen nu, han både skrittar och travar mjukt och fin, utan att stressa. Å idag fattade han lite galopp självmant, å det var lugna och kontrollerade fattningar han gjorde.


Han verkade mycket nöjd med sig själv när jag pussade och berömde honom, då kröker han lite extra på nacken och showar till steget!

Härligt väder med strålande solsken och klarblå himmel. Dock är det ganska kallt, för imorse var det -22 grader, men mitt på dagen var det nollgradigt och skönt i solen.


Lite bilder på snyggingen i det fina vädret!




             

Hann även med att smörja träns idag samt planera för tävlingsdebuten. Har beställt tävlingslicens till Nero och till mig själv. Beslutade att endast beställa endagslicens till mig själv, då en seniorlicens kostar ganska mycket, och om jag skulle tävla så pass många starter i år att jag kommer upp i den summan så kostar det ju mig inget extra utan då får jag licensen för de tävlingar som är kvar. Jag kan ju tävla fem ggr på endagarslicenser innan jag är uppe i en seniorlicens, å jag är tveksam till att det blir fler starter än det.

Av Malin - 10 mars 2013 21:30

Så var dagens dressyrtävling över för samtliga inblandade. Verkade vara nöjda miner överlag i stallet bland de som deltog. Alla tävlar ju inte för att vinna, och då kan man vara lika nöjd med ett godkänt resultat eller en bra känsla under ritten.

Tyvärr så sov jag ju bort nästan alla stallkompisarnas starter, så jag hann bara se Maddes sista klass, där jag ansvarade för film och foto.


Stannade även kvar och tittade färdigt på den klassen, där Madde landade på en 7:e plats, utanför placering. Dock kom hon och Chicago tvåa i den första klassen de deltog i, endast 0,5p från första platsen, vilket är jättekul eftersom det var första starten efter skador och långt uppehåll, och dessutom är han bara 6år.


Nero verkade ha haft en mindre bra dag då han nog blev lite stressad över att 6/9 delar av hästarna skulle stå kvar inne i morse. Å han gillar inte att behöva gå ut ensam och inte veta vad de andra gör. Så han hade varvat runt en del i hagen och verkade glad att få komma i när jag kom dit vid 14-tiden.


Bjuder på lite fina bilder på Maddes Chicago som skötte sig med den äran idag;


     



Av Malin - 9 mars 2013 20:28

Åhh... Det bara pirrar i kroppen av tävlingslust när jag ser alla andra i stallet som badar, putsar, knoppar och myser. Nero verkade nyfiken på vad som hände så när jag mockat och fixat färdigt maten så tog vi en lång rykt och så fick även han bli knoppad :-D
Å snacka om att han njöt av att bli ordentligt ompysslad. När jag knoppade honom stod han med halvslutna ögon och hängande underläpp... Pluttisen <3

Imorgon ska jag kika på tävlingarna när jag vaknar och fota och filma Madde och Chicago.

Av Malin - 8 mars 2013 20:00

Stallet på förmiddagen även idag och nu ägnade jag mig åt att lasta in allt hö som jag körde upp till stallet igår. Skönt att få ordning och dessutom sken solen från en klarblå himmel.

Mockade och fixade maten till Nero och fyllde på med nytt strö.

Har kikat på tävlingspannband till Nero, och funderar på att beställa dessa från Paarden Bijoux;


   

Bilder lånade från deras hemsida. Så får vi se om dess passar på pluttispållisen   
     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards