Chocolicious

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin - 15 maj 2013 19:15

Sov till lunch idag och hade sedan inplanerat möte mellan 14.30-16.30 Så därefter blev det dags för stallet.

Fint väder när jag kom dit, så det fick bli en skön skrittur med Nero på utebanan.


Hade sällskap av Alwa/Chicago som red samtidigt, och rätt vad det är så får vi syn på att en häst ifrån grannstallet kommit lös och far omkring på vägen utanför.

Både jag och Alwa hoppade av snabbt som satan, så vi slipper rodeoshow ifall pållisen kommit in på utebanan. Dock fick de ganska snabbt tag på den så vi kunde sitta upp igen och fortsätta rida. Nero kändes avslappnad och lugn idag, skönt att kunna skritta på långa tyglar och verkligen skritta igenom hela kroppen ordentligt.


Fick äntligen besked angående stallplatsen som vi hyr i andra hand, och vi kommer att få fortsätta hyra efter sommaren och i minst ett år till, troligen två. Känns jätteskönt då vi trivs himla bra och jag tycker det är bra folk i stallet och skönt med tillgången till ridhus på ffa vinterhalvåret. Så nu återstår bara hur det blir i sommar, då Sessan, vars plats vi hyr, kommer hem på sommarlov mellan 6/6 - v.34 Så lite beroende på vad som händer med övriga hästar så får vi antingen låna en annan box under sommaren, alternativt flytta ner Nero till ridskolestallet. Återkommer när jag vet hur det blir.


Bjuder på lite härliga bilder som pappa tog på rävungar som leker på deras gård....helt bedårande - vill ha!


     

Av Malin - 14 maj 2013 20:21

Dagen började med en skön sovmorgon, promenad innan frukost och sen en lång frukost medan kissarna var ute och lekte. Har annars haft en ganska lugn och skön dag som ägnats åt att tvätta och plocka undan ren tvätt.

Hade dressyrträning planerd till 17.30, så jag var på plats vid 16-tiden och hann därför med att mocka och fixa maten till Nero innan det var dags att göra oss iordning.'


Nero hade rullat sig en del, så vi fick gnugga lite lera och putsade sedan upp honom så han blev så snygg. På med lindor och övrig utrustning och så gick vi ner till ridhuset. Regnade när jag skrittade fram, så det klonkade så härligt på plåttaket.

Vi var först ut, vilket innebar att vi fick rida fram ensamma för ovanlighetens skull. Skönt att kunna nyttja hela ridhuset. Nero var pigg och alert även idag, och passet ägnade vi åt att jobba med följsamhet genom volter och serpentiner. I galopparbetet jobbade vi vidare med fattningar, och att få Nero att vänta i galoppen, då han lätt ångar på. Testade även att fatta galopp från skritt idag, vilket gick fint. Nero fattade jättefint åt båda håll, kul!


Avslutade med att jobba lite mer travökningar längs diagonal och längs fyrkanten. Gäller att jag sitter emot så han inte bli snabb utan länger istället, klurigt!


Efter avslutat ridpass fick Nero återvända in i boxen, fick bli fleecetäcke på inatt då han var fuktig efter ridpasset och det ska bli kallt inatt, inte mer än någon enstaka plusgrad....brrr!

Av Malin - 13 maj 2013 20:28

Japp, idag fanns den då äntligen här, en helt ledig dag utan några planer och all tid i världen att göra vad jag kände för. Å det har varit så himla skönt! En riktig ladda batterierna dag!


Började med en hyffsat tidig uppstigning imorse för att åka till stallet och vara med vid utsläppet av Nero. Var Emma som tog ut idag, och hon drog bara grimskaftet genom grimman, ledde ut honom, vände runt och drog försiktigt bort grimskaftet. Sen stack Nero iväg och brallade. Så det verkar fungera fint, och allt känns bra för min del! Så jag mockade och fixade Neros matpåsar och hinkar. Var hemma från stallet vid 10.tiden och ägnade mig då åt diverse pyssel.


Bjuder på dagen i bilder;


Tog ett röj bland alla ridskor och stövlar och gav dem lite kärleksfull omvårdnad. De står ut med det mesta, men ibland är det dags att sköte om sina mest slitstarka ägodelar. Så jag putsade, smorde in och impregnerade!


   


Å sen blev det lite bakning, gjorde två sorter, den ena är som en kärleksmums, fast en ljus kaka med coccos ovanpå, blev mycket saftig och god. Den andra är succékaka, chokladkladdig med mumsig glasyr...  


 


Å så ägnade jag mina största kärlekar lite kvalitetstid. Myste ute i solskenet där Bagheera älskar att rulla runt i sanden och gno in sig...sötnosen!

 


Tog även med mig Bagheera på en promenad och tittade på lite vårtecken....älskar vitsippor, det är VÅR!


   



Å jag hittade några älskade rabarberknölar som är på väg upp...

 



På eftermiddagen kom svärföräldrarna på besök och vi bjöd på godfika och spelade kort en stund. Har även hunnit med en skön promenad ikväll.


Livet är härligt!

Av Malin - 12 maj 2013 22:33

Så var äntligen de tre nätterna till ända, och jag sov bara til lunch idag.

Till stallet på eftermiddagen för att hoppa utomhus tillsammans med Madde. Fick äntligen med mig sambon för lite fotografering...kul!

Hade fått sms medan jag sov om att Nero även slitit sig imorse när Karin skulle släppa ut, så imorgon får det bli ett nytt besök i stallet vid utsläppet, men då får någon annan ta honom, så jag får se vad han hittar på.


Åter till dagens pass. Skrittade ner på hoppbanan där hindrena redan står uppställde, fick med oss Lisa som ändrade lite höjder och sen lyckades vi även övertala Jennifer och Embla som red dressyr att vara med och skutta lite. Kul när det är flera som deltar.


Första gången Nero hoppar utomhus, och första gången vi hoppar på hackamore. Å det gick alldeles strålande. Nero kändes nöjd och lugn, och blev inte alls tung i framändan, eller springig, vilket jag var lite orolig för innan. Att han skulle hänga sig på och bli urstark.


Idag började vi med att trava och galoppera över bommar...eller jag inte för att Nero travar, utan han hoppar som om det gällde livet, så alla andra travade och Nero och jag vi hoppade....  


           

Vad gillar ni det frambenet...  


Äntligen se Nero när vi sedan höjde så det faktiskt blev lite hinder att hoppa över. Dock ägnar vi oss fortfarande åt att hoppa som om hindrena vore 1m högre än vad de egentligen är....


Liten stilstudie på Neros teknik...  


                     


Därefter blev det en liten paus då vi pustade och sedan la vi upp samtliga hinder till rättuppstående och hoppade en liten bana;


   


Notera den fokuserade anridningen....  

       



Världens bästa Nero som är så himla duktig! Avslutade när det gick som bäst och Nero fick massor av beröm för ett fint pass. Det märks att han tycker det är så kul att hoppa för öronen är spetsade till varenda hinder och han bjuder med glädje och hoppar med massor av vilja och scoop!


Avslutar med dagens favoritbild....fokuserad matte och fokuserad och glad Nero!

 


  Imorgon väntar välförtjönt vilodag med mysmorgon för Nero. Själv ska jag hinna med lite av varje...!

Av Malin - 11 maj 2013 20:22

Japp, idag var det återigen dax för ett pass framför tömmarna för Neros del. Hade tid kl 15.00, så jag fick offra lite av min sovtid idag, men det känns ok.

Hämtade in Nero från hagen, borstade och på med lindor och träns. Fick bli remontnosgrimman och det raka bettet idag. Informerade även Stefan om att han är lite orolig i munnen och att vi skulle iväg på torsdag för kontroll.


Nero var pigg och glad när vi körde igång, även om Stefan, precis som jag kände att han inte riktigt var tillfreds i munnen. Så det blev ett kortare pass än vanligt idag, där Nero bara fick flyta på och flyttas undan lite. Jobbade i såväl skritt, trav och galopp, men avslutade innan han blev missnöjd och irriterad i munnen.


Stefan tyckte han såg fint ut, och det är glädjande att höra.


Känns så skönt att ha möjligheten till att få hjälp med tömkörningen, då det är nyttigt för unghästar att jobba utan ryttare, och då Stefan är så himla duktig så blir ju resultatet därefter.

Imorgon ska vi förhoppningsvis skutta lite hinder på utebanan, hoppas få med mig sambon för lite fotografering.


Måndag blir vilodag för pluttisen och på tisdag väntar dressyrträning för Anis, tänkte rida ut på onsdag, och på torsdag ska vi till kliniken för tandkontroll. Fredag håller vi lite öppet beroende på vad som sägs på veterinärbesöket, men är han ok så blir det nog ett dressyrpass på fredag.


Är ju toppen att han fungerar så bra på hacket, för då kan vi hålla igång utan att belasta munnen med bett.


 

Av Malin - 10 maj 2013 23:14

Tillbringat stora delar av dagen sovandes efter att ha jobbat inatt. Vaknade iaf upp till ytterligare en dag med strålande solsken. Njöt på trappan med senaste numret av Equipage och tittade på buskissarna som jagade insekter och varandra.
Stallet vid 17-tiden och idag blev det lite mys på stallgången med Nerobus. Passade även på att mäta honom idag när jag fått tillbaka min mätsticka som varit utlånad, och döm om min förvåning när han faktiskt växt sedan sist. Det är första gången på det dryga året som jag haft honom som det har hänt. Han har ju breddat sig massor och växt på alla upptänkliga sätt, utom just på mankhöjden, så det var ju lite roligt att se.
Nero mätte idag 164cm över manken och 162cm över rumpan.


Bjuder på lite då och nu bilder, så får ni se vilken enorm skillnad det är   


         

Av Malin - 9 maj 2013 23:05

Japp, idag blev det uteritt för min och Neros del. Var i stallet vid 10-tiden och hämtade in stjärnan från hagen. Fick sällskap av Madde/Loffe och vi red en tur på en timme. Nero var sjukt pigg idag och var mest överallt. Red på hacket även idag och han verkar trivas med det. Skulle absolut ligga först och bjöd på lite skutt och bus. Vi galopperade en hel del och det var en ganska svettig Nero som återvände efter ridturen. Blev ordentligt avsvampad med vatten innan han fick återvända ut till Bosse i hagen. Ägnade en lång stund åt att rengöra vattenhinken och sedan fylla på med färskt vatten, vilket är behövligt i den kvava värmen som är just nu.

Bosse och Nero - best friends <3

Av Malin - 8 maj 2013 17:32

Yep...började med en underbart varm och solig morgon där jag endast hade kortärmad tröja på mig när jag åkte till stallet vid 8.30 imorse. Var ju behjälplig med utsläppet av min prins eftersom han stuckit de sista dagarna. Å gör han något när matte släpper ut??!!

Näe...självklart så gör han ingenting, det har han aldrig gjort med mig! Så det var inte mycket jag kunde göra, annat än visa hur duktig han är på att gå ut snällt...  


Mockade och fixade Nero's mat och ägnade mig sedan åt att sortera tvätt och rulla upp benlindor i solskenet. Fick ta av mig till enbart linne, så varmt blev det i solen. Sen satt jag i solskenet och njöt av solen. Fick sällskap av Madde och Arven en stund, så vi fikade lite.


Vid lunch började det blåsa upp, och nu spöregnar det ute....yiha!


Har iaf hunnit med att vårstäda bilen innan regnet drog in.


Imorgon blir det antingen uteritt eller hoppning inne tillsammans med Madde, vad vi väljer beror på vädret.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards