Chocolicious

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin - 7 maj 2013 22:41

Åh vilken härlig dag!
Sov till lunch och åt sedan frukost ute. Termometern visade på 20grader varmt och solen sken från en klarblå himmel. Åkte till stallet vid 14.30 tiden och var där strax efter att personalen hämtat in pållisarna. Nero hade tydligen slitit sig även imorse vid utsläpp, så nu ska jag vara med imorrn bitti, så får vi se.

Fikade ute i solen med Lisa och Jennifer, tårta som Karin bjöd på :-)

Sen var det dags att borsta av och klä på Nero inför dagens Anisträning. Fick bli hackamore idag, då han verkar trivas bra på det, och jag fortfarande inte vet vad som besvärat honom i munnen.

Visade såväl film som protokoll och vi gick igenom känslan och tankar kring tävlingen. Vi var ganska överens om vad vi skulle jobba vidare med. Så dagens pass ägnade vi åt mycket lösgörande arbete via serpentiner i trav, vi jobbade även med att korta ich länga en del. Avslutningsvis ägnade vi mycket tid åt galoppfattningar och galopparbetet, vilket gjorde underverk. Nero blev jättefin i sina högerfattningar och kom upp och kom loss. Jättefin ridkänsla idag och Nero kändes väldigt nöjd och avslappnad.

Var ruskigt varmt i ridhuset så efter avslutat pass tog vi en tur ner till spolspiltan och duschade Nero. Sen fick han torka under solens strålar medan vi betade lite gräs för hand. Nöjd pållis och nöjd matte.

Älskar den här bilden <3

Av Malin - 6 maj 2013 20:29

Ja efter en natt som gick över förväntning att jobba, var inte så trött som jag trodde, trots att jag var vaken i 26 timmar på raken utan vila.

Men jag har sovit gott idag vill jag lova. Sov mellan 8-16, å när jag vaknade kände jag mig fräsch.

Åt lite frukost i solskenet och tittade på kissebusarna som for omkring ute alldeles lyckliga i solen och värmen.


Åkte till stallet vid 17.30 och hittade en nöjd Nero i boxen. Han såg helt bedårande söt ut med sin lockiga man och pannlugg...  Borstade och pussades med honom en lång stund, och han verkade nöjd!

Läste på tavlan att han hade varit ute på vift en sväng imorse i samband med utsläpp. Hade tydligen låtsas bli rädd för tråden till hagen och ryckt till, å den som släppte ut var inte med på det, så han fick springa lös en stund. Verkar dock ha avlöpt väl och jag hängde fram en kedja som de kan använda närmaste tiden. Nero är en buse på det sättet att han testar bortemellanåt hur väl han måste uppföra sig. Å är man inte med på det, som man måste vara på alla unghästar, så hittar han naturligtvis på lite bus. Men bara för att han är så snäll och lätthanterad i allt, så är det lätt att glömma bort att även han busar ibland.


Imorgon väntar Anis-träning för vår del, skojsigt. Ska ta med såväl protokoll som film från tävlingen för genomgång.

Nu....nattarbete!

Av Malin - 5 maj 2013 16:56

Så var debuten avklarad för vår del, och jag är så fruktansvärt stolt över Nero som skött hela debuten med bravur.


Men vi börjar väl från början. Var på plats i stallet vid 7.15 imorse och började med att fixa iordning vattenhinkar, betfor och att fylla på med strö i transporten. Hämtade ut alla saker och lastade färdigt i bilen. Sedan var det Neros tur. Han hade bara sovit isär en knopp, så det var ganska snabbt fixat. Nero verkade pigg och glad över att matte var där så tidigt och att han fick komma ut på stallgången och få uppmärksamhet.


Borstade av honom och löste upp svansflätan. På med lindor och täcke och sedan lastade vi. Nero gick rakt på transporten och fick en morot som belöning för att han är så duktig.

Sen rullade vi mot Storfors och var på plats vid 8.30 enligt tidplanen. Vixade upp vaccinationsintyget och hejjade lite på Jennifer & Embla som red fram. Träffade även på Jessica som redan ridit sin första klass och nu väntade på start nummer två.


Lastade ut Nero, plockade av lindorna och sen gick jag med honomi ca 20 minuter. Mycket att titta på och många hästar som gnäggade och trampade. Tycker han skötte sig så himla bra. Klart han var nyfiken men han skrittade snällt med mig utan att hetsa eller trampa omkring. Han var tyst och lugn.


   


Vid strax föra kl.9 så bytte vi om på såväl mig som Nero och han skötte även detta med bravur. Stod snällt still hos min sambo medan jag dressade om på såvöl honom som mig.

Gick ner till framridningen där det var många ekipage igång, hoppade upp och skrittade sedan igång. Skrittade i ca 15 minuter och Nero slappnade av fint. Mycket att titta på, och många saker i rörelse, men på det stora hela var han väldigt cool och lugn. De hade även satt upp ett dressyrstaket längs med delar av framridningsbanan, så vi fick möjlighet att vänja oss vid det. Inte så mycket att bry sig om ifall du frågar Nero.


Vid 9.15 travade vi igång och jag ägnade de första 10 minuterna till att bara rulla omkring i trav under lättridning och låta honom känna sig för och hitta tryggheten. Han lyssnade fint och kändes väldigt avslappnad och lyhörd. Jobbade sedan med lite nedsuttet travarbete på volter och serpentinbågar, varvat med lite halter och skrittpauser. Avslutade med att galoppera i båda varven och sen skrittade vi en stund på lång tygel innan det var vår tur att komma in på banan.


Lite bilder från framridningen;


                                                 


Nero gick in på banan utan problem, men uppmärksammade ganska snabbt att det stod en transport med något i där framme. Så vi skrittade fram för att kika. Han blev lite osäker och stannade och försökta vända, gick dock snällt fram när jag bad om det. Så vi skrittade förbi ett par ggr åt vardera håll och han fick även stanna och kika på människorna som satt där inne och pratade. Sen ringde domaren i klockan och det var vår tur att rida.



Där har ni filmen från dagens start. Nero blev ganska spänd och osäker ffa när vi passerade kortsidan där domartransporten stod. Men jag är mycket nöjd med hans insats iaf. Han genomför hela programmet, gör rätt saker på rätt plats och är hela tiden påverkningsbar och aldrig dum.

Mycket nytt tar vi med oss hem och låter smälta in. För varje gång han ser dessa saker kommer han att bry sig mindre och mindre, så det känns jättebra att få introducera honom i tävlingens speciella värld.


Massor med beröm till duktiga killen!

   


För dagen var inte procenten av särskilt stort intresse, men eftersom det ändå ingår så publicerar jag dagens protokoll, så ni kan se bedömningen av vår ritt.


 
  


Glädjer mig åt slutkommentaren från domaren;


"Härlig häst! Tyvärr allt för spänd idag    Ekipage med potential!"

 


Känns alltid roligt att de ändå ser bortom spändheten som han hade med sig idag. Dessutom, fick vi trots att han var spänd 6,5 på gångarterna...  


Är iallafall helt sjukt nöjd med min duktiga kille, å när vi kom tillbaka till stallet fick han göra premiär som nakenfis ute i hagen. Gissa om han njöt av att rulla sig och busa med Bosse!

Livet på en pinne!

Av Malin - 4 maj 2013 21:18

Mycket som skulle hinnas med idag trots allt. Både syrran och föräldrarna är iväg på varsin Bruce konsert, så jag är kattvakt på alla håll och kanter, och har således patrullerat samtliga hem i familjen Anderssons ägo.

Förutom det så hade jag även insläpp i stallet. Var på plats strax innan så jag hann med att mocka till Nero. Sen hämtade jag in pållisarna en efter en, och så av/på med respektive täcken. Medan Nero mumsade eftermiddagsmat passade jag på att göra höpåsar samt foderhinkar både till idag och imorgon, himla skönt att ha det klart eftersom det blir tillräckligt mycket imorgon med tävlingen.



Å sen var det dags för tävlingsprep. Tog med mig plutten ner till spolspiltan och så blev det ett långt bad med varmt skönt vatten och löddrande schampo. Nero verkade njuta av behandlingen och vi hade sällis av Therre och pratade lite häst. Lite roligt att hon trodde att Nero var 6 år och inte 4. Hon blev ganska chockad när jag upplyste henne om hans riktiga ålder...mattes duktiga kille! Han uppför sig som om han vore 6år minst!


Efter avslutad dusch återvände vi till stallet där han fick mysa i fleecetäcket medan jag redde ut svansen och flätade den så vi får så lite smuts som möjligt i den under natten.


 


Sen tog vi itu med manen och knoppandet. Usch vad kort manen fortfarande var, är på gränsen att det gick att knoppa, men med stenhårt knutna flätor så fick vi till hyffsade knoppar. Inte alls så snygg som det kan bli, men det får duga tills manen växt ut lite mer. Återstår att se hur många som sitter kvar i morgon bitti dock   


Avslutade med att borsta av honom och sen på med ett nytt torrt fleecetäcke över natten. Sen fick Nero återvända in till boxen och knapra hö.

Ägnade mig sedan åt att plocka ihop alla grejor som ska med. Det är alltid så mycket som ska packas och göras iordning, men nu tror jag det mesta är klart iaf. Gäller det bara att få med sig allt imorgon bitti med.


Uppdaterade startlistor för morgondagen;


 


Så nu får ni hålla tummarna för oss imorgon bitti. Planerar att vara på plats i stallet vid 7-tiden, åka vid 8-tiden, så borde vi vara på plats vid 8.30 och ha lite mer än en timme på oss att se oss omkring och rida fram. Tanken är att skritta fram honom i 15 minuter och sedan rida fram i ungefär 30 minuter innan vi ska in på banan. Vi får väl se hur han känns!
  

Av Malin - 3 maj 2013 20:28

Njuter av flera lediga dagar efter varandra. Även idag sovmorgon, eller nja det beror väl på vad man tycker är sovmorgon, men vid 8-tiden vaknade jag iaf. Åt frukost och släppte ut kissarna i det fina vädret. Ägnade sedan en stund åt att städa ur stallgarderoben där jag har alla mina ridkläder. Usch vad mycket grejor jag har....rensade iaf ut en del och tog med mig till stallet. Det går som smör i solsken    Så sen ser jag mina tröjor vandra omkring med nya ägare i stallet!


När jag kom till stallet så låg Bosse och Nero tillsammans i hagen och mojade...såg så mysigt ute.

Så jag började med att mocka och fixade maten till Nero. Hann även med att tvätta två maskiner med skitiga grejor. Å då har jag lika mycket till kvar, så jag bokade tvättid även på lördag eftermiddag.


Uteritt blev det för vår del idag tillsammans med Madde och Loffe. Skönt väder så vi kunde rida i bara tröja och utan ländtäcke. Nero fick gå på hacket även idag, och verkade väldigt nöjd. Han var pigg och framåt hela passet. Vi tog en lagom sväng på en timme med såväl skritt, trav och galopp. Efter avslutat pass fick Nero komma ut i hagen en sväng till innan personalen kom för att släppa in dem.


Väl hemma har jag ägnat mig åt lite tävlingsförberedelse, har ju gått tre år sedan jag tävlade sist. Smorde tävlingsstövlarna och sporrarna. Plockade fram tävlingsmappen och fixade med papper och dyl.


Så imorgon väntar dusch och knoppning av Nero-plutten, smörjning av tränset och att plocka fram täcken och annat som ska med. Ska även hämta transporten hos mina föräldrar och göra klart.


Börjar bli lite småpirrigt nu....  


Killen och jag som ska ut på äventyr tillsammans....


 

Av Malin - 2 maj 2013 23:00

Ledig dag för min del och skönt med lite sovmorgon. Började dagen med att köpa lite hästmat och på vägen till stallet så blev jag offer för polisens hastighetskontroll, klarade mig dock på rätt sida gränsen och slapp stanna.... 

I stallet mockade jag och fixade Neros mat. Hämtade in pållis från hagen, där det är så torrt och fint nu, så inga leriga ben alls.

Idag körde vi således programridning och med remontnosgrimma och bett i munnen, så jag fick känna hur han kändes. Var mycket lugnare i munnen idag, så det verkar gå åt rätt håll. Dock var han väldigt taggad och expolsiv, så det blev mycket diskussioner kring när vi ska lyssna på mattes förhållning. Är ju inte så roligt när man försöker rida linjer och han brassar iväg som en tok.


Avslutningsvis fick vi iallafall till en okej känsla i programmets olika delar, men perfektionist som man är så finns det alltid delar att jobba med. Mesta bekymmret är att Nero återigen trasslar lite med galoppfattningarna och gärna fattar vänster galopp hela tiden. Så den risken finns att han gör även på tävlingen, men det är ju inget vi kan träna bort på ett pass, utan händer det, så händer det och då är det bara att bryta av och börja om igen.


Förutom ridning och stallet så har jag även hunnit med bowling med familjen och middag på Strandkanten, mycket god mat, rekommenderas verkligen!


Imorgon blir det uteritt eller kanske bomarbete för Neros del, skönt att göra något helt annat och koppla bort dressyrandet för en dag.

Av Malin - 1 maj 2013 22:30

Idag återvände jag till jobbet igen, är ju fortfarande ganska förkyld, men har ju ingen feber längre.

För att inte ta ut mig fullständigt så fick Nero ha vilodag idag. Borstade och myste en stund på eftermiddagen. Tycker han börjar se lite tunn ut igen, så nu ökar vi på med soja igen då. Det är en svår balansgång att han får i sig tillräckligt, men att han inte blir hyper.

Men den här tiden på året är svårast, eftersom gräset inte riktigt kommit igång än, och de fäller och växer ofta lite på vårkanten. Så då får man vakta. Nu är Nero ganska lätt att se på, han blir lite insjunken vid manken och ser tunn ut över rygg och rumpa ganska fort, så då hinner man fodra på innan han tappar ur för mycket.


Tänkte visa vad jag shoppade på GHS efter många om och men;



En Lamicell Master hjälm blev det...har ju hunnit rida i den ett par ggr nu och är mycket nöjd med passform och att den är så lätt.

 


En ny svart tävlingskavaj med vita passpoaler. Ni får se bättre bilder på helheten på söndag!

 


Två piketröjor med hästmotiv från Horseware.

 



Rundsydda svarta lädertyglar att matcha till mitt rundsydda träns.

 


Svarta och vita benlindor...går alltid åt!

 


Å så mitt nya DYRA blingschabrak från Anna Scarpati....

 


Ett par Pikeur i denna färgkombinationen, fast ett par Lugana och inte Candela som visas på bilden.

 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards