Chocolicious

Alla inlägg under juni 2013

Av Malin - 14 juni 2013 20:15

Yes...sista dagen på jobbet avklarat och nu väntar 4veckors semester för min del.

Stallet efter jobbet och vilodag för Nero. Han hade rullat sig rejält i de leriga hagarna efter gårdagens regn, så han var väldigt skitig. Ägnade en timme åt att få honom ren. Han verkade njuta av behandlingen iallafall, och stod och halvsov på gången.


    

Fixade med maten och mockade innan Nero fick återvända in. Han är väldigt förtjust i att stå och kika ut i sitt fönster...mycket spännande som händer där. Satte även upp en boxskylt på Neros dörr idag, så det framgår vem som står där. Är ju alltid svårt när man hyr i andra hand, men nu ska jag ju stå där ett tag, så jag klämde dit en, får väl flytta på den när det blir dags att flytta på sig!



Efter stallet blev det lite fart under fötterna hemåt, för kvällen var vikt åt grillkväll med föräldrarna och min syster+pojkvän. Så blev en sen kväll, med mycket god mat och trevliga spel.

Av Malin - 13 juni 2013 22:27

Usch vilket väder vi har haft idag. Har sett hur regnet har vräkt ner hela dagen genom fönstret på jobbet. Å lagom tills det var dags att gå hem blev det värre än någonsin. Regnet stod som spön i backen och det var nästan omöjligt att se något när man tittade ut. Sprang till bilen men hann ändå bli riktigt blöt på den lilla turen. Ridbyxorna satt som limade över benen, vttnet vällde in ovanifrån i skorna, så även om det var goretex i skorna, så fungerar ju inte det om vattnet kommer uppifrån och rinner ner lägns med foten. Jackorna var bara att slänga i bagaget, helt dyngsura.


Vy från bilfönstret över floden som forsade fram på parkeringen!

 


Å när jag skulle åka från jobbet till stallet så var det som att åka båt. Bilen gled fram mellan enorma vattenmassor. Väl på plats i stallet var det bara att byta om igen, och åter ta på sig de vanliga jeansen och ett par ridstövlar, som var det enda torra som fanns att tillgå. Mycket snygg kombo iaf...  


Nero hade haft täcke på sig i hagen idag, så han såg torr och nöjd ut i boxen. Så jag ställde ut honom på gången och mockade därefter. Sen borstae jag av pärlan och lagom tills jag var klar så upphörde regnet, så vi klädde på oss och begav oss ner till ridhuset för ett tömkörningspass. Fick sällskap av Lisa/Domena.


Nero kändes väldigt lugn och trevlig trots den långa vilan. Fick börja med att skritta fram längs spåret under ca 10 minuters tid utan att jag kunde så något avvikade. Så vi provade lite trav och det såg jättebra ut. Kunde inte urskönja någon hälta alls, utan han klev på bra och såg avslappnad och nöjd ut. Så han fick traa på i båda varven under ca 10 minuters tid och sen skrittade vi av. Nero nöjd och matte väldigt glad över att det ser så bra ut  


 

Av Malin - 12 juni 2013 22:15

Åh så hörligt att få bjuda mig själv på en sovmorgon mitt i veckan. Sov till 9-tiden och efter en frukost i lugn och ro, samt lite plock här hemma medan kissarna var ute, så bar det av till stallet.

Nero verkdae nöjd i hagen med Bosse, stod och kikade på dem en stund. De är så söta, en stunden går de och betar i lugn och ro, för att i nästa busa och leka som två föl.


Mockade och fixade maten till Nero. Sen var det bara att bege sig hemåt för att hinna till jobbet kl 14.

Imorgon väntar tömkörning för att se hur det ligger till med hältan!

Av Malin - 11 juni 2013 21:24

Ja idag har jag fortsatt att återinstallera mig i stallet, och idag stod sadelkammaren på tur. Så nu har jag packat upp mycket av det jag packade ner sist. Blev bra iaf.

Nero verkade nöjd i sin nya box, och åt och drack med god aptit. Mockade och fixade maten medan Nero fick öva på att stå på gången på nya stället. Sen blev det rykt och en liten promenad. Gick en sväng på hoppbanan, men det var väldigt tungt underlag, så jag fortsatte ut på vägen och gick sedan upp till dressyrbanan och tillbaka. Avslutade med att trava lite för hand på stallplanen, och det såg riktigt bra ut idag. Ska kolla imorgon igen, så kanske det snart är dax att tömköra lite igen!


Jobbar kväll imorgon, så då blir det lite sovmorgon för min del...skönt!


Bjuder på en bild på Nero och mig för ett år sedan, då han nyss hade anlänt och vi precis hade avverkat första ridpasset tillsammans på hemmaplan!


 

Av Malin - 10 juni 2013 21:19

Jobbat 7-16 idag och åkte direkt till stallet efter det. Hämtade Nero från hagen och gick ner med honom till boxen för att äta eftermiddagsmat. Sen släppte jag in Bosse och började med att städa ur Louies box. Torka krubba, vattenkopp, sopa väggarna från spindelväv och sopa golvet. Sen in med 6 påsar pellets och på med varmt vatten så det sväller och jag kunde bilda en nya bädd till Nero. Sen gick jag ner och hämtade täcken och foderpåsar och slutligen hämtade jag upp Nero och släppte in honom i den nya boxen. Han kikade lite nyfiket omkring sig och verkade nöjd med sitt nya spanfönster.


Plockade in fodertunnorna och ställde iordning, och sen fixade jag maten till Nero. Imorgon blir det till att plocka iordning i sadelkammaren med alla grejor, så nog finns det att göra.


Sen var det dags för stallmöte och planering inför sommaren och avslutade med middag hos mamma och pappa!

Av Malin - 9 juni 2013 20:45

Tidig morgon i stallet även idag, då jag var på plats vid 7.30 för att släppa ut Nero. Eftersom vi var ganska tidiga så passade jag på att borsta Nero först och sedan gick jag upp till hoppbanan och promenerade honom i 15 minuter. Fick påminna honom om lite grundregler innan han höll sig på mattan och uppförde sig.


När vi var färdigpromenerade så släppte jag ut honom i hagen och gick för att hämta Bosse. När jag kommer in i stallet så inser jag att hästarna har inte fått sin frukost....å klockan ör 08.15 Vi frukostfodrar alltid vid 7.30, så det var ju ganska mycket försenat. Så jag skyndade mig att slänga till hästarna deras frukost innan jag försökte få tag på Lovisa som skulle ha morgon och utsläpp. Fick ta hjälp av Madde, som tillslut fick tag på henne, så hon kom till stallet efter en stund.


Så jag fick ägna morgonen åt att vara med Nero i hagen och mata honom med gräs och prata och mysa så han glömde bort att han var ensam ute. Han vrålar ju och springer som en tok ifall jag går därifrån.


 


När väl de andra hästarna kommit ut lugnande han ner sig och jag kunde gå tillbaka till stallet och mocka Neros box, samt fixa med maten. Sen gick jag tillbaka upp till hagen och släppte ut Nero i den stora hagen igen. Han lunkade lugnt ut och verkade väldigt nöjd när han fick vara med Bosse och äta hö. Sen plockade jag ner sjukhagen och ägnade säkert en timme åt att rulla ihop allt elrep på en stor spole. Men det är ju skönt nästa gång man ska ha dem, för då slipper man trassla.


Å när jag mockade Neros box idag så hittade jag en sådan äcklig styngflugepuppa....usch...den måste ha dött av fredagens avmaskning...men dom ser så snuskiga ut!


 


När stallet var avklarat åkte jag hem för att röja lite hemma.

Å rätt vad det är så ringer Lotta, Louies ägare, och vi pratade lite om hur det gått sedan torsdagens tragiska händelse. Hon berättade att det inte var aktuellt med någon nya häst just nu, och erbjöd mig att ta hennes plats i privatstallet under sommaren. Å det tackar jag ju inte nej till, för så slipper vi springa med Nero upp och ner. Så nu blir det att flytta tillbaka Nero och alla grejorna till privatstallet igen!


Kvällen bestod av grillkväll tillsammans med sambons brorsa och familj!



Av Malin - 8 juni 2013 19:31

Åhhh vad härligt med en ledig dag!

Var uppe tidigt imorse eftersom jag hade utsläpp av Nero, och var på plats i stallet redan vid 7.30 Nero mumsade förnöjt på sitt hö, så jag tog en sväng upp till privatstallet där Madde hade morgon, och snackade lite skit. Sen gick jag ner och hämtade med mig Nero och släppte honom i hagen, sen släppte vi ut de andra hästarna. Nero verkade ganska nöjd i sin hage, och såg inte särskilt stressad ut, men det ska bli skönt att släppa ut honom på stor hage igen. Hoppas kunna göra det imorgon igen!


Gick tillbaka ner och mockade ur Neros box och fyllde på med vatten. Han har ju vattenkopp, men den är så hårdtryckt, och hitills har jag inte sett honom trycka på den, trots att han är van med vattenkopp från privatstallet. Så jag har säkrat upp med en hink oxå.


Sen blev det att knata upp till transporten och fylla på foderhinkar och höpåsar. Idag åkte nämligen Nybyggets hästar hem för sommaren, så förhoppningsvis kommer jag att kunna ställa ner min saker i en av de lediga boxarna imorgon.


Resten av dagen har spenderats utomhus i det strålande solskenet på mitt favoritsätt....gäller att jobba på lite bränna medan solen skiner!


   


Blev en ny tur till stallet i eftermiddag för att släppa in Nero igen, eftersom Minna jobbar i helgen så har jag alla in och utsläpp. Nero verkade nöjd över att få komma in i boxen och tuggade förnöjt på sin eftermiddagsmat!


Kvällen blev det premiärgrillning för vår del, och vi grillade jättefint grillskivor av vildsvin, blev mycket gott och en toppenstart på grillsäsongen!

Av Malin - 7 juni 2013 19:15

Så var äntligen denna vecka till ända och lite lediga dagar väntar för min del, innan jag går in i sista arbetsveckan innan semestern.

Jobbade till 16 och hämtade sedan ut maskmedlet till Nero och Bosse.

På plats i nya stallet väntade Nero i boxen, då han hade blivit väldigt upprörd när ridskolan tog in de andra hästarna, så de hade fått ta med honom ner iaf. Suck....!


Borstade och pillade en stund med honom, och sedan tog vi en promenad i det sköna vädret och betade lite gräs. Bad även Minna kika när jag gick/sprang med honom för att kontrollera hältan. Å det går åt rätt håll, men långsamt.

Mockade och plockade fram mina förberedda foderhinkar/påsar och bar ner till stallet.


Så här ser det ut i min provisoriskt inredda transport...Där jag just nu hade både foderutrymme och förvaring av diverse prylar! Men det funkar förvånansvärt bra!

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards