Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin - 15 augusti 2013 21:30

Idag stod det lite dressyrjobb på planeringen för min och Neros del. Hade tur med fint väder, så vi passade på att rida på utebanan. Tanken var lösgörande arbete och avsluta med att rida igenom programmet.

Skrittade fram och travade igång. Kändes ganska fin i traven från början idag, så vi red på stora volter och flyttade undan på öppna delen, varvat med att bara följa spåret. Nero lossnar så fint i bogen av denna övning. Red öppna längs fyrkanten och ställde såväl inåt som utåt, nyttigt, då långsidorna är väldigt långa, så passar det att rida halva i öppna inåt, rakrikta och sedan rida öppna utåt andra halvan.


Galopperade igång på en stor volt där jag flyttade honom lite, vilket fick Nero att komma ihåg bakdelen ordentligt. Tog ett par varv på volten och sen ett par varv på fyrkantsspåret och sen in på volten igen. Nyttigt för att få honom följsam och smidig. Skrittade en stund på lång tygel och sen travade vi igång igen. Nu var planen att känna igenom programmet. Är lite svårare ute, då vi inte har några avgränsningar, så storleken på den tilltänkta banan blir inte riktigt exakt. Men men....


Kändes fin i början, men trasslade lite i galoppen, skulle absolut fatta fel galopp och dumma sig, så då blev det lite uppläxning med galopparbet på volt och flytta undan honom igen så han verkligen tar igenom. När vi diskuterat färdigt red jag om programmet med mycket bättre resultat denna gång. Avslutade med att trava och skritta av honom....


 

Av Malin - 14 augusti 2013 20:30

Fick svar på Neros senaste Kolla Masken, och den hästen måste vara utsatt för maskangrepp, för han hade mask igen, trots att vi avmaskade för 2 månader sen. Troligen resistenta äckeldjur.

Nero hade 1300 i början av juni, avmaskades med Noromectin enligt alla konstens regler. Men eftersom han hade så mycket mask, så föreslog vet att jag skulle göra en ny koll efter två månader, för att se att avmaskningen hade tagit ordentligt.

Å nu hade han 550 EPG, så således inte godkänt resultat.


 


Så nu blev det en kur med Cydectin, så hoppas vi att det tar skiten bättre.

Nero hade vilodag så jag passade på att maska honom idag. Borstade och pillade en stund utöver det vanliga stallfixet.

Av Malin - 13 augusti 2013 12:30

Idag körde vi en repetition på förra veckans markarbete. Hade stallet på förmiddagen även idag, så jag fick hämta Nero längst ner i hagen. Efter att ha borstat och klätt på honom så la jag ut markbommar över nästan hela hoppbanan och så skrittade vi ner.

Skrittade fram på långa tyglar och passade på att ta ett par bommar här och där i skritten. Hade idag utökat antalet till tre styken i rad. När han kändes fin i skritten så travade vi över och även det gick jättefint. Fick till en bärig och avslappnad trav över samtliga bommar. Sen är han lite klumpeduns, för rätt vad det är så tittar han inte var han sätter fötterna, och går rakt på bommen....knäppis!


Galopperade även idag endast över enkelbommar eftersom jag inte vill trigga honom för mycket. Men han gjorde ett jättefint jobb och rullade över bommarna i samma galopp som innan, inga superskutt på 1,10m.


Sen kom Madde ner och hjälpte mig att korta avståndet på bommarna så vi fick till en vanlig längde, eftersom jag haft lite förlängt, så han inte ska bli så stressad. Även det gick fint, så nu är vi förhoppningsvis på det klara med hur man ska tackla markbommar. KUL!


Imorgon blir det vilodag!

Av Malin - 12 augusti 2013 13:00

Jobbar 14-22 idag så det var stallet på förmiddagen som gällde. Lät Nero gå ut som vanligt och passade på att köpa hästmat på DJur&Natur innan jag åkte till stallet. Mockade och fixade med maten innan jag plockade in stjärnan.

Idag stod dressyr på schemat och vi gick ner till ridhuset eftersom det regnade och såg ganska eländigt ut på hoppbanan. Fokus idag var lösgörande arbete, och det blev det verkligen. Skrittade fram och jobbade sedan i traven med att flytta honom för skänkeln på volten såväl utåt, som inåt. Mycket nyttig övning där han verkligen fick ta i. Red längs fyrkantspåret och även där jobade vi lösgörande med öppna längs spåret, samt red även upp längs medellinjen och red öppna, la en volt och sen fortsatt öppna.


Skrittpaus där jag avslutade pausen med att ta in honom på en liten volt och få honom att spåra ordentligt. Avslutade passet med galoppjobb där förarbetet verkligen givit resultat. Han var bärig och väldigt rund och fin i galoppen. Red på volt och flyttade även här lite inåt och utåt, red sedan rakt ut och vände upp längs medellinjen för att få med yttersidan ordentligt. Nyttig övning.


Nero var trött efter avslutat pass och verkade nöjd med att få gå ut i hagen igen   

Av Malin - 11 augusti 2013 21:30

Idag fick Nero en välförtjänt vilodag efter gårdagens tömkörning. Har ju varit en ganska intensiv vecka med Anisträning, dressyrtävling, markarbete och tömkörning.

Var till stallet på eftermiddagen, myste med grålle en stund och borstade honom tills hans glänste. Skönt med lite kvalitetstid ibland, utan ridning.


Nu tar vi nya tag till veckan, dags att börja fila på tävlingsprogrammet för nästa start den 25/8. Då är det LC:2 som gäller   

Av Malin - 10 augusti 2013 22:40

Sov till 15 efter nattens jobb och åkte till stallet direkt efter frukosten. Hästarna var redan inne och Nero hade mumsat i sig det mesta av eftermiddagsmaten. Borstade lite snabbt och sen invigde vi de nya catago dressyrskydden. Satt riktigt bra faktiskt :-)

Passet idag fokuserade Stefan mycket på sidvärtsrörelser och flyttade Nero undan för tömmen. Jobbigt sa Nero som protesterade en del när det blev jobbigt. Men där är Stefan himla bra för han hetsar inte upp sig trots att Nero blir lite taggad och på tårna, utan fortsätter helt lugnt att be honom flytta undan för tömmen.

Lite bilder från dagens pass..

Av Malin - 9 augusti 2013 18:41

Tog en skön sovmorgon idag och en lugn förmiddag hemma där jag passade på att plocka lite.

Åkte till stallet på eftermiddagen och när jag kom dit var hästarna inne och mumsade i sina boxar. Mockade och fixade med maten så Nero fick mumsa en stund till.


Plockade ut honom på gången och uppmärksammade ett par otrevlig bett på hals och mankam. Verkade klia väldigt om ni frågar Nero. Borstade och dolade en stund, och hittade sedan den lilla pluppen som han haft på skapet en längre tid, och som jag brukar provdra lite i, för att se om den ska ramla bort. Idag när jag drog i den så lossnade plötsligt pluppen och det rann ut gult var som luktade blä...  

Så jag klämde ut allt som fanns och tvättade nog med alsolsprit och jodopax innan jag sprayade det hela med blåspray för att hålla flugorna borta. Så får vi se hur det utvecklar sig. Nero verkade helt oberörd när jag tvättade och klämde, så det är ju bra!


Sen klädde jag på Nero för ett pass på utebanan med markarbete. Hade fixat lite markbommar, flera stycken som jag lagt som enkla, och så ett ställe där jag la dubbla med bra avstånd emellan. Hoppade upp och började skritta fram. Lät Nero skritta över de enkla markbommarna och berömde massor när han skrittade sansat över. När vi gått ett tiotal ggr över de enkla så la vi till de dubbla, och även där gick det jättefint. Massor med beröm till fina killen.


Travade igång och jobbade på samma sätt i traven, dvs först med de enkla och sen med de dubbla. Å döm om min förvåning när poletten trillar ner och han skötte sig med den äran. Travade med fint steg även över de dubbla utan att bli stressad. Skrittpaus och sedan galopperade vi igång och kom i galopp över de enkla bommarna. Här var meningen att det inte skulle bli mer än som ett något större galoppsprång över varje bom, och även det lyckades vi med. Skippade de dubbla, eftersom jag inte ville pressa och förstöra när han varit så duktig. Så vi travade av över bommarna igen och sen avslutade vi passet. Massvis med beröm till duktiga killen   


Imorgon väntar tömkörning för Nero. KUL!!

Av Malin - 8 augusti 2013 18:30

Nero hade en välförtjänt vilodag på sitt schema idag och skrotade runt i hagen tillsammans med Bosse. Själv ägnade jag dagen åt att hämta hö tillsammans med Madde och Lovisa och köra upp till stallet. Fixade med det sedvanliga stallarbetet och hann även med att putsa alla grejor från igår.


På eftermiddagen var jag en sväng till Kristinehamn och hälsade på Jessica och hennes pålle Poa.

Är väldigt fina omgivningar där han står uppstallad, vid Christinehamns Ridklubb, så vi gick en sväng på området och kollade olika ställen att fota på. Så det lutar åt att det blir där fotograferingen blir av. En stor och jöttefin ridbanan med härlig utsikt. Å dessutom fina omgivningar med långa allér och charmiga byggnader, grindar och murar. Som gjort för fotografering.


Försökte fixa iordning videon idag, men sambons dator, på vilken vi har redigeringsprogrammet ballade ut, så videon får vänta tills den är lagad.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards