Chocolicious

Alla inlägg under september 2013

Av Malin - 22 september 2013 20:45

Idag har jag ägnat mig åt det superskojsiga arbetet att hämta hem hö till Nero. Först till mamma och pappa för att lasta hela transporten full, tacksamt nog bjöd dom på lite fika så jag fick en paus iallafall. Sen vidare till stallet och bära in allting på ladan istället. Suck, har så ont i händerna nu!


Passade även på att skicka iväg för analys, så får vi se vilka värden vi har att tampas med iår.


I stallet mockade jag och fixade Neros mat, borstade på stjärnan och så blev det en skön skrittur på 30 minuter tillsammans med Minna och Bosse. Bra för Nero att röra på musklerna efter gårdagens tävling, och skönt att helt kravlöst skritta fram på långa tyglar och bara mysa. Nero skötte sig superbra, trots flertalet obehagliga bilister som kör på tok för fort. De har inte mycket innanför pannbenet vill jag lova   


Nu väntar nattarbete och Nero har helt ledig dag att bara skrota runt i hagen imorgon.

Av Malin - 21 september 2013 22:30

Idag stod således vår fjärde dressyrtävling tillsammans på schemat och värd för det hela var Mullhyttans Ridklubb som lånat in sig på Kvinnerstas anläggning. Var på plats i stallet vid 8-tiden imorse och Nero hade ätit klart frukosten när jag kom dit. Madde skulle iväg till Hammarö och tävla med Chicago, vi hade samma starttid, så hon var redan där och fixade. Nero hade lyckats pilla loss ett par knoppar, så jag fixade om dessa, löste upp svansflätan och borstade av honom. Fixade iordning hinkar med dricksvatten, betfor och vatten att svabba av Nero med efter avslutad ritt. Fyllde på med hö i en påse och la dit lite äpplen. Hann även med att mocka Neros box och lägga in eftermiddagsmaten innan det var dags att lasta och åka.


Nero gick direkt in i transporten och belönades med ett äpple. In med övriga saker och sen var det bara att åka.

Råkade ut för en mindre incident på vägen in, då en bil körde om oss och både jag och sambon tycket det såg ut som om han hade punka på ett bakdäck. Samtidigt blir vi omkörda av en bil som åker in precis framför oss och sen lägger sig en stor minibuss med släpvägen på utsidan om oss, och då går däcket totalt sönder för bilen och skär loss från bilen och kommer rullandes bredvid bilen. Alla tvärnitade och jag fick försöka mig på en lagom snäll tvärbromsning med tanke på Nero. Allt gick bra, men det är inge trevligt när det händer!


Väl framme på Kvinnersta så lastade vi ur Nero som numera är som en rutinerad herre på tävlingsplatsen och varken stampar, skriker eller irrar omkring. Han tittar sig bara nyfiket omkring men är helt lugn och avslappnad. Klädde på honom och hoppade upp för framridning inne i ridhuset. Första gången vi var i ett nytt ridhus på tävling, och Nero kunde inte ha skött sig bättre, helt lugn och avslappnad, skrittade fram utan att bry sig om att det låg klossar på kanten till sargen och dylikt. Mycket beröm. Han kändes lite stel idag, så det blev mycket lösgörande ridning även här. Red fram i ca 30 minuter innan vi begav oss till collectingringen där man fick rida runt medan ekipaget före red sitt program.


Pga dålig belysning i ridhuset så fotade endast sambon oss i collectingringen och på tävlingsbanan, så bjuder på lite bilder därifrån;


Väntar på att få komma in....

 

I collectingringen...

                           

Inne på tävlingsbanan innan start...

         

Efter avslutade ritt....

 


Så hur var känslan idag då.....mnja....han uppförde sig bra idag och den enda egentliga missen var att han fattade fel galopp när vi skulle fatta högergaloppen, dvs samma fel som sist, korrigerade sig dock snabbt när jag bad om det. Annars inga stora missar, dock var ju domaren otäckt som satt i en bil, och vid det hörnet så blev det väldigt spänt och lite dålig kontakt. Spändheten påverkade ju hela ritten, så jag fick inte den där härliga känslan av samspel, utan spänt och lite forcerat. Är dock nöjd med att han ändå genomför hela ritten utan några dumheter, trots att det blir lite otäckt.


Å vad tyckte domaren?

Jodå...idag fick vi äntligen vår första godkända ritt, vi red på 63,93% och hade en dip på en 4;a på fel galopp, men annars en jämn blandning av 6;or, 6,5;or och 7;or. Så inga större missar, men inte heller riktigt bra! Är jättenöjd med att vi fick till jämnheten idag, även om jag saknar den riktiga wowkänslan som vi ofta hittar på träning. Å då är det inte så konstigt att min känsla för ritten inte riktigt blir 100%


Vi låg placerade på en femte plats ändå tills sista ekipagets resultat petade ner oss, så vi hamnade på en sjätte plats av 18 startande och första utanför placering. Är jättenöjd med dagen som helhet och även kommentaren från domaren;


"Positiv häst med god bjudning"


Alltid trevlig att höra!


 



Lite fler bilder från dagen...


Skrittar av efter avslutad ritt...

     

Finaste killen...

 

Tycker verkligen att han är så snygg i sitt rundsydda träns.....

     


Nero i sitt snygga tävlingstäcke från Horseware.....

 


 

Fina blingbling pannbandet... 

 


Så nu laddar vi om för tävlingen hemma nästa helg....börjar med två välförtjänta vilodagar för Neros del, eftersom jag jobbar natt med start imorgon kväll.

På onsdag väntar den sedan tidigare planerade fotograferingen av Nero med fotograf Natalie Lindholm...ska bli spännande!

Av Malin - 20 september 2013 23:15

Ledig dag för min del, vilket innebar ganska mycket olika saker inplanerat. Började dagen med en skön promenad i det fina men ganska kalla vädret. Plockade och fixade en del inne medan katterna fick vara ute en stund.

Åkte därefter tillsammans med pappa till Volvo för att avsluta affären tagit en del av min tid i anspråk sista veckan. Har således skrivit på papprena för en ny bil idag, så nu får jag äntligen min drömbil, den jag velat ha hela tiden, men som jag inte riktigt tyckt att jag haft råd med tidigare.


Så nu är papprena skrivna och det är bara lite extrautrustning som ska fixas så får jag hämta den...min snygga Volvo XC60!

 


Kommer åka runt som en drottning i denna bil, så nu väntar bara att ta utökat B-körkort med, så jag får dra med den!


På väg hem från bilköpet så storhandlade vi på ICA och sen väntade stallet för min del.

Idag blev det flera timmar för min del, eftersom jag förutom det vanliga mockandet och matfixandet så stod ett dressyrpass på schemat för vår del. Blev utebanan idag och underlaget var perfekt. Lagom tungt och betydligt mindre blött än häromdagen. Så jag jobbade igenom som vanligt med mycket flytta undan för skänkeln både på volt och rakt spår. Jobbade med galoppfattningar och avsaktningar. Fick en bra känsla och jag hoppas att jag får behålla känslan till morgondagens tävling!


Därefter väntade dusch av Nero. Efter avslutad dusch fick Nero ha pyjamas på sig...  

    

Han såg till att även använda den som mössa, så han inte skulle bli kall om öronen!

Medan Nero torkade så passade jag på att smörja allt läder och packa ihop inför morgondagen och slutligen så var det dags att knoppa och fläta svansen på Nero. Så här snygg blev han när vi var klara...


 


Nu är det sovdags för imorgon blir det uppstigning hyffsat tidigt!


Av Malin - 19 september 2013 22:30

Idag hade Nero vilodag och jag gjorde en snabbis i stallet. Mockade, fixde maten, borstade på Nero och plocka ihop massvis med rena tvättade benlindor och schabrak. Så nu är allt ordning och reda igen, eller ja...tills nästa maskin med tvätt är körd.


Hemma passade vi på att storstäda hela huset, vilket är sååå skönt när det är klart. Kvällen innebär mys i soffan med Irene Huss på TV. En alldeles lagom dag.


Busungarna leker på grästmattan....!

 

Av Malin - 18 september 2013 20:19

Hade verksamhetsdag på jobbet och slutade vid 15.30 idag. Stallet efter det och idag blev det ett dressyrpass i ridhuset för vår del. Skyndade oss lite eftersom vi trodde det var lektioner på båda, men ena gruppen hade nog teori så det var lugnt. Skrittade fram och Nero kändes ganska mör i kroppen efter gårdagens pass, mör men väldigt mjuk. Travade igång och red lite övergångar, vägar och flyttade honom lite på volt och han svarade superfint. Galopperade igång på volt och han bjöd på superfina fattningar och en rund och fin galopp. Så gårdagens lite tyngre pass på den blöta utebanan gav väldigt fint resultat idag.


Skrittpaus och sen red vi igenom lördagens program en gång, han kändes superfin och skötte ritten med bravur, så jag övade lite ökningar innan jag travade av och sen skrittade honom en stund. Massvis med beröm eftersom han skötte sig superbra och kändes såååå fin!


Tillbaka till stallet där jag bjöd älsklingen på äpplen, vilket han njöt väldigt av då han stod och snuttade och sög på dom både länge och väl. Finns ingen sötare än Nero när han gör så!


    
  

Imorgon blir det vilodag och sen ytterligare ett dressyrpass på fredag inför lördagens tävling. Har preliminär starttid till 10.30 på lördag, vilket känns skönt för då blir det inte så tidigt!

Av Malin - 17 september 2013 22:48

Idag blev jag lite sen i stallet pga olika omständigheter, så jag hann inte med att rida i ridhuset innan lektionerna drog igång, så då fick det bli utebanan för vår del. Regnade ju en hel del igår, så det var riktigt klafsigt och tungt där nere. Fördelen är att det var mycket stora vattensamlingar som Nero fick gå igenom, och han skötte sig jättebra, så det var nyttigt.

Själva passet blev en rejäl genomkörare med mycket flytta undan för skänkeln och lossa bogen. Nero mjuknade fint och jag avslutade med lite galoppfattningar och avsaktningar innan vi travade av. Imorgon hoppas jag hinna in i ridhuset så vi kan rida lite programridning.


Eter avslutat pass hade Nero lera ända upp över ryggen, så det blev en tur till spolspiltan och jag fick ägna en halvtimme åt att göra rent utrustningen från all lera. SUCK!


Såg att preliminär startlistor kommit upp för lördagen, vi ser ut att starta vud 10.30, så det känns ganska lagom och ingen supertidig uppstigning!


Fick sms om Anisträningar idag, men det krockade helt för min del. En var på lördag när vi ska tävla, och sen var det planerat tvådagars nästa helg när jag jobbar natt, så det var bara att glömma    Jaja, nya tag framöver!

Av Malin - 16 september 2013 22:30

Ledig förmiddag och vad kunde passa bättre än en tur tillsammans med Madde till Karlstad och rid och travshopen dom har där. Fick ju presentkort från jobbet där för att jag fyller jämnt iår, så jag tog med mig det in för att se vad som fanns. Å mkt snyggt fanns det.


Har ju dock lite annat på gång, så jag bestämde mig ganska snart för att jag fick bestämma mig för en sak. Å inte helt otippat så blev det ett par ridbyxor, och inte vilka ridbyxor som helst, utan naturligtvis mina älskade trotjänare PIKEUR  Lugana....hittade äntligen den snygga mörkbruna nyans som jag letat efter så länge. Så jag är mycket nöjd med mitt köp!


 

Hittade även en helt underbar Pikeur softshelltröja som jag ska försöka få tag på utomlands ifrån, för den var lite väl dyr för min smak här hemma.


 


Nero hade vilodag och fick skrota runt i hagen, å jag körde en snabbsväng i stallet, lite skönt ibland!

Av Malin - 15 september 2013 20:20

Nu blev det tredje dagen på rad för Nero, men ibland så är det nyttigt att tänja lite på ridandet, han blir ju fem till våren trots allt! Har ju dessutom ridit olika saker varje dag, och idag stod det lite dressyr och trimning av dressyrprogram på schemat. Var riktigt trist väder ute, så det blev ridhuset för vår del. Märks att vi inte ridit där på ett tag, för yises vad trångt det kändes när man är van vid utebanans space. Så nu får det nog bli lite mer ridhus för vår del, inför stundade tävlingar.

Red fram ordentligt med mycket lösgörande arbete i såväl skritt som trav och galopp. Var lite stelt både här och där, troligen efter hoppningen igår, men det släppte allt eftersom. Jobbade en del med galoppfattningar och avsaktningar vilket blir lite bättre för varje gång.

Avslutade med att rida igenom programmet och känna på vissa delar. Å som tidigare så är det svåraste när vi ska fatta höger galopp, som är Neros svagare galopp, och han fattar gärna fel. Gjorde ett par fattningar för att få in honom på rätt väg, och mycket beröm när han gör rätt. Avslutade med att rida lite ökningar både länga långsidor och diagonal med god känsla. Travade och skrittade av innan vi återvände till stallet.


Imorgon är det en välbehövlig vilodag på Neros schema!


Resten av dagen har varit ganska lugn och skön i stil med Månses soffmys....  


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards