Chocolicious

Alla inlägg under september 2013

Av Malin - 14 september 2013 20:00

Som variation till gårdagens uteritt så stod idag markarbete och lite hoppning på schemat.

Hade insläpp i stallet, så jag var på plats vid 15-tiden och hämtade in samtliga hästar så dom hann äta lite mat innan jag skulle rida. Var både jag, Lisa och Madde som planerat för lite hopp och skutt tillsammans. Började rida fram och la in en de bomarbete från början. Skrittade och travade över såväl enkel som flertalet bommar efter varandra. Hade lagt upp fina galoppbommar, så när vi ridit fram en stund så provade jag att komma på dom, å Nero skötte sig utmärkt. Han galopperade stort och lugnt över alla 6 bommarna utan att dola med massa annat.


När vi kände oss mätta på markbommar så la jag upp en litet travkryss med markbom före och ett litet rättuppstående. Red an mot krysset och Nero visade inte en enda tendens till att tveka, utan skruttade glatt över, så jag fortsatte i galopp och red an mot det rättuppstående. Jättefint språng över. Red dessa ett par ggr med massor av beröm till Nero som skötte sig utmärkt. Eftersom det gick så fint så provade jag även att rida an på en serie med studshinder som låg upplagda. Var en markbom och tre studshinder så vi travade an på detta och Nero ploppade över som ingenting, så vi fortsatte och tog det rättuppstående direkt efter.

Körde detta ett par ggr och han skötte sig lika bra hela tiden. Massvis med beröm och sen travade jag av. Tycker det räcker när han visar god vilja och glädje över det vi gör. Då ska vi inte krångla till det.


Så nöjd med min stjärna idag!   


 

Av Malin - 13 september 2013 19:45

Trots att det faktiskt är Fredag den trettonde idag, så har den varit toppen! Har råkat ut för en del otur just den dagen vid tidigare tillfällen, men idag blev en bra dag!

Upp ganska tidigt imorse och iväg till stallet. Borstade och klädde på Nero eftersom vi hade utflykt planerad. Skulle till Knutsbol och rida uteritt tillsammans med Virre & Skokie så jag stoppade in stjärnan i transporten och så gav vi oss iväg.

Var där strax innan nio och Nero skötte sig fint vid såväl in som urlastning. Klädde på honom sadel och så hoppade jag upp lagom tills sällskapet anlände. Så med Virre i täten så begav vi oss ut på jättefina skogsvägar. Nero trippade på med pigga steg och vippande öron och verkade mycket nöjd över att komma ut i naturen någon annanstans än hemma. Red en trevlig runda med mjuka fina skogsvägar där vi både kunde skritta, trava och galoppera med pigga och nöjda hästar.


På tur....

 

   


Väl tillbaka till stallet så fick vi låna box i stallet till Nero så fick hästarna pusta inne med lite gott hö och betfor till Nero för att han skötte sig bra, medan jag följde med och kikade på Virres mysiga hus och så fikade vi en sväng och snackade skit, innan Nero fick återvända till sitt egna stall och komma ut i hagen en stund...!


Nero och Skokie hälsar....

 


Till min stora glädje så hörde hovis av sig under eftermiddagen och kunde komma och sko Nero, trots bilhaveri under gårdagens. Guld värt med en sådan hovis som verkligen har kunden i centrum!

Nero halvsov sig igenom skoningen, och verkade nöjd med nya skor på plats!


   


Trötta och nöjda var vi båda efter en lång dag....!





Av Malin - 12 september 2013 21:54

Yihaa...jag har ju treledig denna helg och tog således helgen från jobbet redan idag.

Åkte direkt till stallet och mockade och fixade Neros mat. Hjälpte även Erika med sin unghäst Willia. Idag var första gången som hon skulle prova att skritta uppsuttet, så jag följde med som linförare. Imponerad av Willia som skötte förarbetet med glans. Väldigt lyhörd och duktig. Erika hoppade upp och ner ett par ggr och sedan skulle vi prova att skritta ett par steg, men då flög Willia i luften och bjöd på lite krumbuktkonster, så det var nog tur att jag var med och höll i. Det gick bra iaf, och slutligen så skrittade vi runt hela i hela ridhuset och Erika slapp smaka grus!


Väl hemma har vi storstädat och nu ikväll har mamma och pappa varit här på fika.

Imorgon väntar uteritt tillsammans med Veronica och Skokie, så vi ska ut på en liten utflykt till Knutsbol. Ska bli jättekul och nyttigt för Nero att se något nytt.

Av Malin - 11 september 2013 13:00

Idag hade jag ledig förmiddag och åkte till stallet tidigt imorse för att köra ett dressyrpass på banan tillsammans med Jennifer&Embla. Hade regnat under natten, så banan var riktigt trevlig med lagom tungt, sviktande underlag. Precis när vi travat igång så rymmer dock Domena ur sin hage, så Jennifer fick göra en lite utflykt till stallet och stönga in henne under tiden vi red...tokhöst!


Iaf så var dagens pass tänkt som en sedvanligt lösgörande pass, men även att vi skulle känna lite på programmen. LC:2 var ju inte så länge sen vi red, så där var det mest bara att rida igenom för att känna vart vi hade punkter att jobba med, men jag ville även rida igenom LB:2, eftersom det är första gången vi ska rida det, och det är bara en vecka mellan tävlingarna.


  


Jobbade vidare med mycket flytta på volter och längs spåret, jobbade lite galoppfattningar och avsaktningar, vilket faktiskt satt ganska bra idag. KUL!


Skrittpaus och sen red jag igenom LC:2, där var det inte mycket att bråka om. SKa jobba lite med övergångarna, eftersom det är trav-skritt-trav passage i detta program, och jag tycker att han blir lite ofokuserad där. Annars satte han rätt galopper och kändes mjuk och fin på volter!


LB:2 Hade jag coaching av Jennifer som hjälpte oss genom alla delarna. Tycker Nero kändes ganska fin även här, och hittade inga jättesvårigheter som vi måste jobba massvis med, utan det är väl ffa att få till trampet i 10m travvolterna och ha honom med mig i galoppjobbet där vi ska gå direkt ur en 15m volt och snett igenom i mellangalopp....!


Så tanken är att rida igenom programmen ett par ggr till, och sen jobba lite med delarna var för sig.


Snyggaste killen i tävlingsoutfiten   


Efter avslutat ridpass och stallfix så tog Jennifer och jag och körde hela min transport full med utrensade gamla saker från stallet och körde till tippen! Riktigt skitgöra, men skönt när det är klart!


Väl hemma har jag precis bakat en lingonkaka...spännande!



Av Malin - 10 september 2013 22:04

Vi fortsätter med uteritt som tema, skönt att vi fått in lite mer rutin på det nu, har saknat att rida ut flera ggr/vecka för att blanda upp dressyrpassen lite.

Idag hade jag planerat att rida ut tillsammans med Minna&Bosse. Så jag skyndade mig att göra stallet innan Minna kom, så vi bara kunde borsta och klä på stjärnorna när hon väl kom till stallet. Idag blev det turen runt Masten, och den bjöd på lite av varje, men väldigt mycket miljöträning.


Det började redan på första raksträckan ut från stallet, det kommer en bil med hästtransport körandes mot oss, och plötsligt säger Minna att det även kommer en mindre skåpbil med släp bakom oss. Så vi flyttar ut oss mot kanten och skrittar vidare i tron att vi blir väl omkörde av dem i tur och ordning. Men nej då, idioten i skåpbilen gasar till och slänger sig förbi oss med släp, för att sedan gira in strax framför oss, för att inte fronta med bilen med hästtransport som kommer från andra hållet. Så ett, tu, tre så har båda ekipagen dundrat förbi i full fart, tror knappt hästarna hann fatta vad som hände. Massvis med beröm iaf till duktiga killarnan.


Vi skrittade vidare och mötte lite av varje, bilar, cyklister, löpare samt ett par halvtokiga hästar som klättrade på staketet när vi red förbi. Väl framme vid Högåsenkorset så är det en T-vägskorsning där vi skulle svänga vänster. Där bor det ett par med en stor rottweiler som alltid attackerar staketet när man rider förbi. Idag var dessutom staketet öppet eftersom ägaren klippte gräset med en stor åkgräsklippare. Tacksamt nog så visade han lite respekt och gick och stänge grinden, så vi åtminstone slapp ha hunden i hasorna. Men där skrittade vi förbi med åkgräsklippare, hundar och dessutom ett par bilar som kom och skulle svänga runt oss. Nero rörde inte en min!


Travade upp för galoppbacken och vidare på stigen. Längs vägen mötte vi hästar och fler cyklister samt et äldre herre som körde trimmer vid vägkanten. Nemas problemas!


Red runt Masten där vi travade stora delar av turen med god bjudning. Neros favoritvattenpöl var inte mer än lite gegga, så där gick han över på andra försöket. Alltid något.


Vögen hemåt var helt utan missöden och pållarna fick massor med beröm för gott uppförande.


Min duktiga kille!

 


Anmälde oss till ytterligare en dressyrtävling idag. Bellevue ponnyridklubb i Karlstad hade en lämplig täcvling i mitten av oktober, ändrade ju mig lite angående Neros vila, så då passar det.

Hade ju tänkt rida september ut, och sedan vila. Men nu jobbar jag nätter i oktober och är väldigt mycket ledig, och dessutom är November en väldigt trist månad, så då flyttar jag fram vilan en månad istället.

Så nu har vi således tre starter kvar på säsongen;

21/9 Mullhyttan LC:2

29/9 Karlskoga LB:2

13/10 Bellevue LB:1

Av Malin - 9 september 2013 22:53

Ledig förmiddag och lite mysmorgon med katterna. Nero hade vilodag så efter en morgonpromenad och lite frukost så åkte jag till stallet för att mocka och fixa fodret. Satte även upp en ny kliborste till Nero.

Skönt att ha lite tid till att bara plocka undan lite.

Månse njuter av soffmys med matte.

Av Malin - 8 september 2013 18:30

Ytterligare en ledig dag med helt underbart sensommarväder. Idag ahr vi haft 22 grader varmt och strålande solsken!

Ägnade morgonen åt att tillverka äppelmos, så nu har vi så det räcker för en bra tid framöver. Åkte därefter en sväng till Örebro för att shoppa lite nödvändigheter med god lunch på Chinan!


Hittade lite tröjor och ett sopborsthuvud som jag sätta upp inne i Neros box så han kan klia sig på!


Vidare till stallet där uteritt tillsammans Madde och Lisa väntade. Vi red turen runt skolan med ganska så mycket fart och Lisa's Domena bjöd på lite busigheter så även Maddes Chicago bockade, Nero tror jag inte ens fattade vad som hände, men skötte sig gjorde han iallafall.


Beställde ett nytt pannband till stjärnan idag....

Från PS of Sweden, är så sugen på att testa deras click it system så man slipper ta isär hela tränset bara för att byta pannband....så nu är ett sådant här på väg hem till mig...!


 

Tror det kommer blir skitsnyggt på Nero med vita och gråa pärlor med silverinfattningar emellan!


Av Malin - 7 september 2013 23:15

Lång härlig ledig dag....!

Så kan man sammanfatta denna dagen, bjöd mig själv på sovmorgon imorse och åkte sedan till stallet där ett dressyrpass med Nero väntade. Idag fortsatte jag att rida mycket övergångar och lösgörande övningar genom att flytta honom i alla tänkbara skevenser, på volt, snett igenom och längs spåret både inåt och utåt. Å det gav fint resultat då han blir så himla mjuk och följsam i traven.

Galopparbetet fortsatte vi att fokusera på fattningar och avbrott. Jobbigt tycker Nero, som tvingas bära upp sig och jobba igenom, men även här ger det resultat, vilket känns peppande! Var dock redigt varmt idag, så både jag och Nero var rejält svettiga efter avslutad ridning. Nero fick en skön avspolning och jag en dusch när jag kom hem.


Efter en god lunch med pannkakor och hemgjord sylt så åkte vi till sommarstugan. Där väntade mer äpplen på att bli plockade, och jag tror även vi plockade 20liter plommon som var så söta och goda.

Så nu blir det hem och baka och göra lite äppelmos!


Mitt absoluta favoritäpple.....Transparent Blanche!

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards