Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2013

Av Malin - 15 oktober 2013 20:45

...har jag varit hela dagen!

Upp lika tidigt idag för min del, sambon skulle jobba på förmiddagen, så idag blev jag ensam ut imorse. Ungefär samma väder som igår, dock blåste det lite ilsket höstigt idag. Så jag var glad att jag hade mitt lilla krypin där jag kom undan vinden. Idag var det väldigt dött under hela dagen, tog en liten paus mitt på dagen och passade på att åka till stallet och göra klart. Alltid skönt att slippa ha kvar det till kvällen.

Men när det äntligen var dags att återvända hem efter en lång dag utan mycket happenings, då kommer minsann älgarna ploppande som svampar ur backen. Den ena fick jag syn på när jag var på väg ner från tornet, med ryggsäcken på ryggen och vapnet isärplockat, så det var bara att klättra tillbaka upp lite tyst och smidigt, tyvärr han älgen gå av gärdet för min del. Satt en stund och spanade, men eftersom det var förbi skjutljust så klädde jag på mig och gick ner, å på väg till bilen så hinner jag se ytterligare tre stycken älgar inom skjuthåll för min del....riktigt sugigt!

På vägen hem ser vi ytterligar en och när vi svänger in hemma är vi nära att meja ner en hel skock med vildsvin som piper över vägen...??!!


Jaja, det ör en ny dag imorgon....!


 

Dött var det här....


...tur att man iallafall fick se ett litet rådjur....

 

...innan kvällsmörkret sänker sig...

 

Av Malin - 14 oktober 2013 20:30

Så var årets älgjakt igång. Blev en tidig uppstidning för vår del imorse, klockan ringde redan 04.45 Å i år skulle ju sambon med ut för första gången, så det var trevligt med lite sällskap här på morgonkvisten.

Var hyffsat varmt ute, vilket är ganska skönt om ni frågar mig, jag är så himla frusen av mig. Men dagen blev ganska händelselös, såg en älg under morgontimmarna, men den var utanför skjutavstånd, och sen såg vi ytterligare en när vi var på väg hem. Så det var många timmar med enbart naturen som sällskap! Nya tag imorgon!


Åkte till stallet efter avslutad älgjakt och mockade, fixade maten och borstade på Neroplutt. Han har de övriga verkade ha haft en skojsig dag i hagen med mycket bus, då han var lerig långt upp mellan bakbenen!


Blev lite glad när jag surfade in på denna sidan idag....


Så roligt att se min fina pojke som får agera första sida....världens vackraste! Bjuder på ett par av de helt makalöst fina bilderna som Natalie Lindholm tog på oss i slutet av september! Rekommenderar verkligen att anlita henne ifall ni önskar få oförglömliga bilder på era fina pållar!


     


Jag kanske är partisk...men jag har VÄRLDENS FINASTE HÄST  

eller vad säger ni....  

Av Malin - 13 oktober 2013 22:33

Idag stod så min sista start för året på kalendern. Tråkigt nog utan min stjärna, men gladeligen nog med en annan stjärna. Är så glad att Madde erbjuder mig möjligheten att låna Loffe.

Var på plats i stallet vid 9.30 tiden och hann mocka och lägga in mat åt Nero innan jag plockade in Loffe från hagen och knoppade och borstade honom. Fick med mig Madde som hästskötare idag och vi lämnade stallplanen vid 10.30

Framme i Karlstad vid 11.30, kollade av området och sen lastade vi ur pållis.

På med grejorn och upp med mig i sadeln. Red fram i ca 45 minuter, riktigt varmt och fint väder bjöd dagen på till ära, så både jag och Loffe var ganska svettiga innan det var vår tur att komma in.


Idag stod en LB:1 på programmet och det är ganska mycket häst att rida på en 40m bana. Är väldigt nöjd med travprogrammet, där jag tycker att jag fick bra schvung och tryck i travan, och att han hade en trevlig form och egen bärighet. I galoppen blev han väldigt pigg och stark, plus att han bjöd på ett eget avbrott, å därefter speedade han på ganska bra. Annars förflöt programmet fint och vi red ihop 66,2% och en niondeplats, första utanför placering. Är jättenöjd med vår insats för dagen!


 


Ikväll har jag fixat och donat inför morgondagens älgjakt! Så nu håller vi tummarna för att det blir fint väder, lagom kallt och mycket fina djur att titta på!

Av Malin - 12 oktober 2013 22:15

Ledig dag med massor inplanerat i vanlig ordning. Bjöd mig själv på lite sovmorgon eftersom jag jobbade igår natt. Förmiddagen ägnades åt lite röj utomhus, dvs vi plockade undan inför hösten, rensade lite i förrådet och krattade lite löv. Åkte till stallet efter lunch och idag stod ett lättare dressyrpass med Loffe på planeringen. Så efter att ha mockat och fixat maten till Nero så hämtade jag in Loffe. Borstade och så fick det bli utebanan för vår del eftersom vädret var så härligt.


Riktigt trevlig underlag att rida på idag. Körde en genomkörare i samtliga gångarter och red lite tempoväxlingar och övergångar. Jobbade honom en del i galopp där han kom tillbaka riktigt fint och kändes bärig och trevlig.

Var ett väldigt svettigt ekipage som återvände upp till stallet. Smorde lite läder medan Loffe åt eftermiddagsmat och sen gick vi ner till ridhuset och badade Loffe. På med fleecetäcke med hel hals och sen tillbaka till boxen.


Bjuder på en väldigt suddig bild. Minna har köpt en stor boll till Bosse att leka med i hagen, ni kan ju gissa vems boll det blev....  

 


Ikväll kom det äntligen ut startlistor för morgondagen, och jag startar 12.45


Hem från stallet för en snabbdusch och sen iväg till Örebro för att hämta hem en frysbox som vi köpt på blocket. Därefter vidare till sambons brorsa med barn för födelsedagskalas.

Av Malin - 11 oktober 2013 22:15

Veckorna rullar på i en sådan fruktansvärd fart just nu. Tycker knappt jag hinner andas mellan fredagarna.

Idag sov jag till lunch efter att ha jobbat inatt. När jag vaknade satte jag fart och städade här hemma, åkte sen en sväng till stallet där jag mockade och fixade maten till Nero. Blev även en mysborstning av stjärnan.


Sen for vi vidare till skjutbanan för att skjuta inför älgjakten som drar igång på måndag. Alltid trevligt och nyttigt framförallt. Skjutningen gick bra och sen blev det middagsbjudning med mina föräldrar och min syrra hemma hos oss.


 

Av Malin - 10 oktober 2013 23:41

Idag var det dags för dressyrpass nummer två med Loffe. Åkte till stallet efter frukost och hann med att slänga in en maskin med tvätt och mocka och fixa maten innan jag hämtade in Loffe från hagen. På med grejorna och ner till ridhuset. Hade lite coachning från Madde idag och vi fick till ett riktigt powerpass idag. Loffe kändes pigg och alert men samtidigt väldigt arbetsvillig och positiv. Fick en bra känsla i galoppen där jag fick beröm Madde för att han var riktigt fin i formen och såg väldigt positiv ut. KUL!

I travarbetet jobbade jag med att få till formen och när jag hittade rätt blev känslan riktigt bra. Så känslan inför söndagens tävling är riktigt bra :-)

Trött Loffe efter dagens superpass!

Av Malin - 9 oktober 2013 21:42

Idag blir min älskade Bagheera 4 år....stora pojken   

Har ägnat morgonen åt att mysa med honom och lyxa till det lite extra med godis och till kvällen blir det räkor.


 


Idag stod dressyr på schemat för mig och Loffe. Fick bli ridhuset eftersom vädret inte visade sig från sin bästa sida. Idag var det en väldans pigg och alert herre som verkligen laddade under passet. Körde en genomkörare med lösgörande travarbete med en del sidvärtsrörelser och fortsatte med galopparbete där jag jobbar mycket med att få honom att sätta in bakdelen under sig och mig själv att komma ner i sadeln ordentligt. Fick till en bra känsla allt eftersom vi hittar varandra. Red även igenom programmet idag och kände lite på de olika delarna. Är ju mycket häst att placera in på en 40m bana iallafall när det ska ridas lite ökningar.


 


Idag kom preliminära startlistor ut, och det ser ut som om våran starta blir först efter lunch....skönt med lite sovmorgon.


Ikväll har jag även slutfört det sista på jakttornet, blev riktigt bra faktiskt!


 


Imorgon kör jag ytterligare ett dressyr passs med Loffe och hoppas även hinna med att tvätta lite hästprylar på förmiddagen!

Av Malin - 8 oktober 2013 21:00

Idag var jag uppe hyffsat tidigt och bakade bröd på morgonen, lite mysigt. Hade möte på jobbet 8.30-10.30 och åkte sedan direkt vidare till stallet. Hade inplanerad uteritt på Loffe tillsammans med Madde och Chicago idag. Så efter att ha mockat och fixat Neros mat så hämtade vi in hästarna och begav oss iväg.


Var så konstig värme idag, vi hade 15 grader varmt redan på morgonen, så trots att jag inte tog på mig alltför mycket så vart jag jättesvettig under uteritten. Vi red runt Masten och fick en jättetrevlig tur. Loffe kändes pigg och framåt idag och det blev en tur med blandat innehåll och glada hästar.


Loffe på hemväg...

 


Efter avslutad uteritt gick jag ut i hagen till Nero och myste en stund samt bjöd på lite morötter. Han verkade nöjd efter lite gos och prat.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards