Chocolicious

Alla inlägg under november 2013

Av Malin - 19 november 2013 23:45

Lång dag för mig idag. Började med att jobba 7-15.30 och åkte därefter till stallet och gjorde en supersnabb visit där jag mockade och hängde fram de färdiga matpåsarna till Nero. Pussade på honom och kollade så han inte var skadad. Sen var det vara att hämta upp de övriga och påbörja färden upp till huvudstaden och Friends Arena.

Krångligt att hitta parkering, så med några få minuter till godo hittade vi våra platser!


   


Hur matchen gick....ja det vet ni ju redan. Men det var både underhållande och spännande att se den på plats, även om man naturligtvis önskade att Sverige skulle ha vunnit! Nu väntar en lika lång bilresa hemåt!

Av Malin - 18 november 2013 22:40

Ledig dag igen för min del, inte illa med treledigt och slippa måndagen på jobbet. Har hunnit med en hel del idag, bla morgonpromenad, städat hemma, lunch med mamma och pappa och gosat med deras nya kattungar, tvättat bilen in och utvändigt och slutligen även stallet.

Tog mig an Nero så fort jag kom dit. En ordentlig rykt och sen på med skydd, tömkörningsgjorden och slutligen tränset. Vi vandrade ner till ridhuset där vi fick hålla till helt själva. Skrittade fram ordentligt och sen tog vi tag i travarbetet. Blev mycket fokus på att få ett jämnt stöd med bra bjudning och lite mera tryck i arbetet. Flyttade honom en del längs diagonalen samt genom att kapa av hörnen på spåret och flytta ett par steg och sen fram igen. Blev lite mer voltarbete idsge och även här flyttade jag undan bakdelen lite så jag fick ordentligt stöd på yttersidan. Passade även på att jobba lite övergångar och att vända över ridbanan och byta varv i trav. Nero skötte sig superbra idag och vi återvände nöjda till stallet efter avskrittningen.

Mockade och fixade maten för både idag och imorgon i väntan på att Pia skulle komma. Nero verkade väldigt förtjust när hon väl kom och visade tydligt att han kom ihåg precis vad som skulle hända.

Pia tyckte att han såg fin ut och kändes fin. Han hade någon liten stelhet/spänning vilket inte är så konstigt efter hältan. Så Nero fick njuta av en timmes genomgång och verkade mycket nöjd.

En mycket nöjd och trött pållis fick återvända in i boxen. Nästa tillfälle blir om en månad när jag ridit igång honom lite.
Imorgon får Nero vilodag eftersom jag ska till Sthlm efter jobbet.

Av Malin - 17 november 2013 23:27

Ytterligare en ledig dag som börjades med sovmorgon och sen en skön promenad i solskenet innan frukost. Hade lyckan att få njuta av ugnsvarmt nybakat bröd till frukost och sen väntade duschen. En tur till Örebro tillsammans med sambon för att shoppa lite. Idag höll jag mig dock lugn på hästfronten och shoppade enbart en Mountain Horse Crew jacka på rea 350:-


Direkt till stallet när vi kom hem och idag stod insläpp av samtliga hästar på min lista. Skyndade mig att mocka Neros box och hämtade sedan in honom. Han verkade nöjd över att få komma in först och de verkade trivas i sin tillfixade hage med rejält underlag i. Idag är första dagen på hela hösten som jag inte behövt spola benen på Nero. Han var inte det minsta kletig. SKÖNT!


När alla hästar var insläppt och ombytta på sig borstade jag och dressade mig och Nero med reflexer. Promenad längs vägen stod på schemat idag, och eftersom det börjat skymma så ville jag att vi skulle synas ordentligt. Var ute i 40 minuter och Nero skötte sig fint. Mötte en annan häst på promenad som blåste upp sig och dansade lite. Nero växte väl ungefär 10cm över manken, men höll sig fint på plats bredvid mig. Han blir riktigt stor när han blåser upp sig, då är det tur att han är så snäll och väldigt lätthanterlig.


Imorgon väntar massagebehandling med Pia för Nero. Hoppas hinna tömköra en sväng innan med, så blir det vilodag på tisdag då jag tillsammans med sambon, pappa, syrran och hennes kille samt sambons brorsbarn med pojkvän och sambons bror ska till Stockholm och gå på

......SVERIGE-PORTUGAL.....  


Det blir nog spännande!

Av Malin - 16 november 2013 18:26

Ledig dag med skön sovmorgon och en förmiddag som innebar promenad i det fina vädret och massvis av detta...




Åt en god lunch tillsammans med sambon och sedan bar det av till stallet. Mockade och fixade Neros mat innan jag hämtade in honom från hagen och gick direkt ner till ridhuset för att spola dom smutsiga benen. Sen fick Nero komma in i boxen och äta eftermiddagsmaten medan jag och Minna ordnade med det som var kvar på deras hage. Så imorgon släpper vi tillbaka dem i sin nyfixade hage!


Borstade därefter på pluttisen, som gärna vill se vad matte sysslar med...


 


På med grejorna och sen ner till ridhuset. Tömkörning stod på dagens schema, och idag hade vi sällskap av två ridande ekipage på samma halva, Linda med Casino och Jennifer & Embla. På andra halvan var det en unghäst som flöjtade omkring och frustade högljutt medan den blev promenerad, longerad och slutligen riden. Spännande om ni frågar Nero.


Han skötte sig dock som han brukar, dvs superbra! vi skrittade runt en lång stund medan de andra ekipagen red omkring oss, och sen travade vi på både volt och fyrkantsspår och Nero såg så fin ut idag. Ingen synlig eller märkbar hälta eller orenhet.     


 
  

Av Malin - 15 november 2013 22:23

Idag bjöd vädergudarna verkligen på en show. Det var ganska lugnt på förmiddagen när jag var på jobbet, men i samma stund som jag anländer till stallet så brakar helvetet ut. Det drog igång att storma och blåsa hysteriskt och sen kom regnet i kastbyar. Eftersom ridskolan har lektioner tidigt på fredagar så satte jag fart med att borsta Nero och bege oss ner till ridhuset för att spola benen och sen promenera en stund inne i ridhuset.


Vi hann väl gå omkring i kanske 10 minuter innan det var dags för dagens första lektion och ponnysarna och med sina små ryttare klev in i manegen. Kan inte säga annat än att jag blir fullkomligt tokig på alla oansvariga föräldrar som befinner sig i stallet med sina barn. Idag bevittnade jag en sk "kontorspappa" som gick omkring i finkläder med långrock konstant pratandes i mobiltelefon medan hans 2-3åriga son rände runt i hela stallet, runt hästar och genom spolspiltor med hästar i. Hur kan man vara så fruktansvärt ansvarslös som förälder att man släpper sitt lilla barn vind för våg. Väl inne i själva ridhuset, där samma pappa och son tydligen ska titta på dottern som ska rida, med mamman som ledare, så fortsätter pappan att prata i mobiltelefonen och vandra omkring efter sonen som stampar och hoppar runt på läktaren, vilket gör samtliga hästar lite nervösa eftersom dom inte ser något utan bara hör detta oljud. Linda, ridläraren, säger med hög röst ifrån att "inget spring på läktaren".....tror ni pappan ens reagerar??!!!


Nästa idiot är en ytterligare en pappa med en btydligt yngre son som sitter innanför pappans jacka, medan mamma och dotter befinner sig med hästen i manegen. Där bär pappa runt på en käpphäst som han går och sticker upp över sargkanten lite då och då. Dessutom gör han små hoppa runt i ring med sonen på läktaren, återigen så att alla hästarna tappar fokus och blir på tårna.


Är man så totalt omedveten om vad man håller på med? Bryr man sig inte mer om sitt eget barn som är en av de ungarna som sitter på hästryggen?! För det underliga är ju att om just deras unge skulle trilla av under en sådan här idiotgrej, då skälls det ilsket över ouppfostrade ponnysar och dålig kontroll hos ridläraren....suck!


Jajja....nu har jag fått gnälla av mig lite och är glad att jag har en väldigt orädd och ickeskvättig häst. För Nero brydde sig inte nämnvärt!


Nerobus för ett år sedan....luddig och oklippt, men lika söt för det!

 

Av Malin - 14 november 2013 21:32

Idag var det dags för ett nytt pass med tömkörning för Nero. Han hade dagen till ära inte smutsat ner sig fullständigt idag, utan det räckte med att borsta bort lite lera på benen och sen kunde vi klä på oss. Vandrade ner till ridhuset där det inte var någon direkt stor aktivitet utan vi hade en halvan av ridhuset för oss själva.


Skrittade fram honom och han verkar redan mycket nöjdare och lugnare över att vara igång. Eller som Erika sa när hon kikade på medan jag klädde på honom gjorde; "Hela hästen växer när du kommer med prylarna och det märks att han älskar att ha en uppgift"

Jobbade lite med volter och rakt spår och flyttade även honom lite innan vi gick över i travarbetet. Idag fokuserade vi på att trava längs fyrkantsspåret eftersom vi var ensamma och inte behövde visa hänsyn. Nero trampade på och jag försökte hänga med genom att småjobba lite snett bakom honom. Plockade in honom på en volt och flyttade lite försiktigt undan så han trampade in under sig ordentligt. Nero skötte sig väldigt bra idag och jobbade med vippande öron och små frustningar.


Avslutade med att skritta av på långa tömmar ovh Nero verkade nöjd med dagens arbete.

Av Malin - 13 november 2013 19:44

Idag när jag sent omsider kom till stallet så fann jag till mina stora lycka att någon vänlig själ hade mockat Neros box åt mig    Det är guld värt ibland när man blir försenad från jobbet och funderar på hur man ska hinna med att göra något med Nero och ändå hinna med allt i stallet. Men idag hann jag ägna mig åt Nero eftersom jag hade den lyxen att få mockat. Så Nero fick sig en rejäl rykt och verkade väldigt nöjd med uppmärksamheten.

Ordnade med mat och sen hjälptes jag, Lisa och Erika åt att bära in en stor trälåda som Minna skulle ha, den vägde ett halvt ton, men nu är den på plats inomhus iallafall!


Imorgon hoppas jag komma ifrån lite tidigare så jag hinner tömköra Nerobus en sväng!

Av Malin - 12 november 2013 20:19

Idag var det äntligen dags att ta ytterligare ett steg framåt i rehabiliteringen av Nero. Kom från jobbet i bra tid idag, och började med att spola ben och svans på Nero. På med benskydd, träns och tömkörningsgjorden och sen ner till ridhuset. Idag blev det ytterst okomplicerat och vi skrittade fram längs spåret i 10 minuter, travade ett par varv åt varje håll och Nero såg ren och fin ut i gången och sen skrittade vi av i 10 minuter till. Nero verkade nöjd och glad när vi avslutade och gick tillbaka till stallet.


 


Nu blir det TV-mys och lite lugnt och ro innan sängen lockar! Jobbig vecka med fyra stycken A-turer på raken, dvs att jag jobbar 7-16 fyra dagar i rad....blähä!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards