Chocolicious

Alla inlägg under december 2013

Av Malin - 15 december 2013 23:05

Så var helgens nätter förbi och efter ett par timmars sömn så var det bara att stiga upp och ta tag i dagen. Efter frukost väntade stallet vid 14.30, dock hade jag helt missat att det stod Luciashow på schemat på ridskolan, vilket innebar att ridhuset var bokat.

Så Nero fick mumsa eftermiddagsmaten medan jag tittade på showen som bestod av luciatåg till häst, uppvisning av Madde&Loffe som dressyrade och hoppade såväl banhoppningshinder samt lite terränginspirerat över utemöbler o dyl.
Sen bjöd ridlärarna på en uppskattad uppvisning och hela dagen avslutades med prova på ridning för barnen.

Sen var ridhuset ledigt så att jag och Nero kunde bege oss ner. Nero kändes väldigt pigg idag, men höll sig fint på mattan. Skrittade fram fint och kändes jämn och mjuk. I traven jobbade vi med att hitta en jämn kontakt på båda tyglarna och att han skulle spåra inom ramen. Fick honom jättefin idag och vi red åttvolter och serpentiner med fin bjudning. Skrittpaus och sen lite galopp. Även här kändes han jämnare och bärigare idag. Galopperade fint på fyrkanten utan att sladda och när vi tog ett par varv på volt så spårade han bättre och mjuknade fint på innersidan. Avslutade med att trava och slutligen skritta av. Beröm till finaste stjärnan <3

Imorgon ska vi rida lite övergångar tänkte jag och på kvällen kommer Pia och masserar Nero.

Stjärnan i sitt stjärntäcke efter avslutat pass ;-)

Av Malin - 14 december 2013 22:52

Sovit till 14.30 idag efter nattens jobb och hade en lugn eftermiddag hemma med sambon katterna. Vi drack lite glögg och planerade inför julen. Hann även med att byta gardinkappa i köket och skriva årets julkort.

Hade kvällsfodring i stallet och när jag kom dit hade Minna mockat åt Nero så det gick snabbt att fixa maten och sen ge samtliga pållar kvällsmaten och hänga in Neros blöta täcke på tork.
Imorgon väntar ett ridpass igen :-)

Längtar efter rejält med snö så vi kan rida utomhus igen :-S

Av Malin - 13 december 2013 18:30

Lång kväll igår, i säng vid 02, vilket innebar att jag sov till 11.30 idag. Således inte så mycket förmiddag kvar för min del. Så jag åt frukost, eller lunch beroende på hur man ser det, städade övervåningen på huset och sen blev det en sväng till stallet.

Nero skulle motioneras och ridhuset väntade på oss.

Körde ett liknande pass som i onsdags, dvs vi skrittade fram ordentligt, travade sedan på lite fyrkantsspår och på volter där jag ber honom att forma sig runt innerskänkeln lite lätt, utan att tappa yttersidan, flyttade honom ett par steg undan innerskänkeln och sen plockade jag upp honom igen. Jobbigt sa Nero som kämpade på.

Som i onsdags så tog vi en kort sväng med galopp i båda varven där vi jobbade med att han ska bibehålla bjudning och tempo, dock utan att rusa iväg och tappa takt och balans. Jag stod lite lätt i sadeln för att underlätta för honom. Märks att han är mycket starkare i vänster galopp än i höger nu efter skadan, så där har vi en del att jobba med!


Travade och skrittade av innan vi återvände till stallet där beröm med morot väntade.


Friserade till manen lite idag, han blir ju så himla långhårig fort, precis som sin matte!

Nu väntar nattjobb för min del under helgen, så imorgon vilar Nero och jag har kvällsfodring i stallet!

Av Malin - 12 december 2013 23:45

Äntligen en ledig dag med lite sovmorgon och tid för mig själv. Började dagen med en tur ner till stan för att se om jag kunde hitta något att ha på mig ikväll, när vi ska på Julgalan med jobbet. Hittade en snygg klänning på Jon&Jonna för det fashionabla priset 350:-......me like!

Hittade även in på vår nya ridsportsbutik som har öppnat och shoppade naturligtvis en tröja....  

En snygg ANKY-tröja blev det!


Vidare till stallet där Nero hade vilodag idag, vilket nog passade med tanke på att han smutsat ner sig något kopiöst, så det tog mig redigt lång tid att borsta honom ren....för att inte tala om hur täcket såg ut.... Men Nero såg iallafall nöjd ut när han fick smaska på lite gottis...


   


Sen var det bara att bege sig hemåt för att göra sig iordning och sen hämtade Hanna mig för en tur in till Örebro tillsammand med delar av jobbet för årets Julgala på Conventum. Julbord och uppträdanden och efterfest...bjuder på lite bilder...

 

Årets konferencier - GIna Dirawi......


Å så Andreas Johnson och Brolle...

 

Agnes...

   


Å Darin...

 


Å slutligen en idolbild på mig själv....  

 


Av Malin - 11 december 2013 16:15

Sov till lunch idag efter att ha jobbat enkelnatt och åkte direkt till stallet när jag vaknade. Mockade och fixade maten och sen blev det en sväng ner till ridhuset med Nero tillsammans med Lisa och Domena. På schemat för dagen stod uppsutten ridning och planen var att prova att trava lite om han kändes fin. Skrittade fram och Nero kändes superfin och avspänd. Flyttade lite sidvärts både på volt och längs diagonalen och när vi jobbat i skritt i ca 15 minuter så travade vi igång. Lite vingligt till en början men snart hittade han bjudningen och tänket framåt och då gick det bättre.

Travade runt på fyrkantsspåret och la lite volter. Eftersom han kändes så himla fin och lyhörd så provade vi även på lite galopp när jag nu hade sällis ifall han skulle hitta på skojsigheter. Men han gick som en dröm. Fattade fint galopp för skänkeln i båda varven och galopperade ett varv utan konstigheter.

Travade av och sen skrittade vi av ordentligt. Så himla nöjd och lycklig över att vara igång igen och att det känns som himlans bra.

Red totalt 30 minuter idag med fram och avskrittningen inräknat, så det är ju inga långa pass än så länge, men vi går långsamt framåt och skyndar långsamt.


Ikväll väntar födelsedagsmiddag hemma hos Raymonds brorsa, hoppas vi blir bjunda på något gott!


Å så till dagens huvudperson.....Månseman som fyller fem år   

Världens mysigaste och vackraste kille blir stor idag!


 

Underbar och älskad av alla!

Av Malin - 10 december 2013 18:20

Usch..idag var det väderomslag och således plusgrader och slaskigt och vidrigt utomhus. Värsta vädret om ni frågar mig. Har varit en mellandag med lite av varje. Åkte till Djur och Natur och köpte foder till Nero, till djurkliniken och köpte mat till katterna.

Vidare till stallet där jag slängde in lite täcken i maskinen, ägnade mig sedan åt att mocka och fixa Neros mat. Nero hade vilodag idag och verkade inte misstrivas i hagen tillsammans med Bosse, trots skitvädret.

Hem, äta lunch och duscha och sedan vidare in till Örebro för ett möte.

Å nu är jag hemma en sväng för middag och lite avkoppling innan nattjobb väntar. Dock bara en enkelnatt denna gång, lite skönt faktiskt!


Bjuder på lite bilder på mig och Nero som är tagna för ett år sedan...noterar för egen del att jag denna vecka har exakt samma kläder på mig i stallet...  

       

Av Malin - 9 december 2013 19:44

Idag var det äntligen dags för lite uppsutten ridning igen, visserligen bara skrittandes, men ändå!

Stallet på eftermiddagen och började med att fixa maten och mocka medan Nero mumsade eftermiddagsmat. Sen blev det rykt inne i boxen idag och så slutligen på med alla prylarna.

Kan säga att Nero är ganska så rund och fin och ryggen just nu, tror vi behöver göra oss av med lite extra stoppning efter alla vila. Ner till ridhuset och sen upp på ryggen. Nero skötte sig fint och vi skrittade igång. Dock fortfarande med lite känsla av att sitta på en flodhäst med mycket bred rygg, känns som om mina ben står rakt ut. Skrittade runt på lång tygel och red lite serpentiner och volter. Plockade sedan upp honom lite mer i skritten och passade på att flytta honom lite undan för skänkeln både på volt och över ridbanan. Gick superfint och det märks att vi haft god nytta av allt jobb med tömkörningen, för han var så mjuk och följsam idag.

Skrittade sedan av och vi begav oss tillbaka upp till stallet.


Har dessutom glädjen att kunna meddela att vi fått en fast stallplats där vi redan står, jag har ju haft ett andrahandskontrakt sedan vi flyttade dit i september förra året, och nu har vi således fått en egen plats. Skönt och väldigt kul eftersom Nero och jag trivs så himla bra!


Nero och Bosse får fortsätta som Knoll&Tott   

 

Av Malin - 8 december 2013 19:15

Äntligen var de tre nätterna avklarade och jag sov till lunch idag. Stallet efter frukostintaget och där hade jag insläpp på min lott idag. Då det snörade som skrutt ute, så såg hästarna ganska glada ut över att få komma in.

Så jag skyndade mig att mocka Neros box och la in maten till samtliga pållisar Sen var det bara att påbörja hämtningen av 8st mycket blöta och snöiga hästar. När alla var inne, så var det dags för rond två, dvs att klä av alla snöiga och blöta täcken och sen på med torra innetäcken. Under tiden mumsade hästarna glatt i sig eftermiddagsmaten och så ganska så nöjda ut.


 


Borstade Nero och sen begav vi oss genom snöstormen ner till ridhuset där ett tömkörningspass väntade. Skrittade fram ordentligt och sen jobbade vi fortsatt med att flytta både i skritt och i trav, å det går väldigt fint framåt!

Jobbade även lite galopp där Nero fick rulla på och röra sig i en ganska fri form och utan större krav. Vill bara att han ska jobba upp lite flås och bli av med lite överskottsenergi.


Avslutade med att trava och slutligen skritta av innan vi återvände upp till stallet.


Direkt vidare från stallet till mamma och pappa för att baka årets omgång med pepparkakor. Mumsigt med deg, och trevligt med lite julstämning.


 

Ägnade mig även åt att pussa på mamma och pappas småbjörnar Svante och Rasmus...såna små råttor   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards