Chocolicious

Alla inlägg under december 2013

Av Malin - 7 december 2013 22:57

Fortsatt nattjobb för min del vilket innebär att jag sover bort dagarna. Ägnade eftermiddagen åt att läsa bok i soffan och mysa med katterna. Hade kvällsfodring på min lott idag och åkte således till stallet sent. Var lite glad att jag hade kvällen eftersom det blev så pass kallt som -13 ikväll. Då kunde jag byta till ett varmare innetäcke inför natten och pussa lite extra på honom.
Så när alla hästarna var nattade och lugnet la sig så vände jag bilen mot jobbet för tredje natten på raken.

Imorgon väntar äntligen lite jobb för mig och Nero och sen pepparkaksbak :-D

Av Malin - 6 december 2013 23:31

Jobbat inatt och sov fram till eftermiddagen. Riktigt snöoväder ute så det tog sin lilla tid att skotta fram bilens vindrutor under is och snö.
Åkte till stallet och hittade en nöjd Nero i boxen. Mockade och tog sedan itu med dagens uppgift att befria nallebjörnen från luddet. Nero stod snällt still medan jag skred till verket. Idag ökade vi svårighetsgraden en bit och klippte även hela huvudet. Nero skötte sig fint ända tills jag skulle klippa sista tussen under hakan. Då ballade han ur och gick rakt över mitt vänstra knä :-S
Så nu har jag en extra knäskål och Nero fick en reprimand.

Ludd i massor, dvs det som inte sitter i mitt hår, min mun eller innanför kläderna ;-)

Nyklippt tjockis :-P
Lyckades dessutom klippa i pannluggen så nu fick det bli dalmaslugg igen :-D

Av Malin - 5 december 2013 20:15

Tillbaka till vardagen efter vår lilla trip till Paris.

Igår hade vi hela släkten hemma på födelsedagsfirande och det var mat och tårtor högt och lågt - dock väldigt trevligt!

Idag blev det sosvmorgon och sedan en tur till stallet. Riktigt ruskigt väder ute med regn på tvären och riktigt starka stormvindar när Sven var på ingång.


Mockade och fixade maten åt Nero samt städade undan lite efter min bortavaro. Hade även städvecka i stallet denna vecka, så jag passade på att städa och plocka undan.

Hämtade sedan in en myclet smutsig liten pålle från hagen. Vi gick raka vägen ner till ridskolan där jag spolade av benen samt täcket med hästen inpackad inuti. Skönt att få bort leran. Tillbaka i stallet fick Nero en rejäl rykt och sen på med tömkörningsgrejorna och fleectäcke över det. Vi vandrade ner till ridhuset och satte igång. Skrittade fram ordentligt i 20 minuter idag där vi jobbade lite sidvärtsrörelser. I travarbete jobbade vi med att få en jämn rytm och stabil form. Flyttade även lite på både volt och rakt spår och Nero såg riktigt trevlig ut. Blev lite galoppjobb på volt där vi jobbade med att få stödet på yttertömmen och sedan flytta undan lite för innertömmen. Märks att han är stel och har lite att komma igång med, men allt eftersom så mjuknade han och frustade nöjt. Avslutade med att flytta lite mer i traven innan vi skrittade av för dagen.


Avslutade med att duscha Nero och schamponera honom då han var riktigt skitig och jag tänkte klippa honom imorgon igen. Å det är alltid skönt att klippa en ren päls, skären håller lite längre då. Så det var en nybadad och ganska nöjd Nero som fick komma in i boxen och äta eftermiddagsmaten!


 
  

Av Malin - 4 december 2013 18:30

Oj vad fort tiden går när man har roligt. Har ju inte bloggat på snart en vecka och anledningen till det är att jag firat min 30:e födelsedag med en överraskningsresa till Paris som min sambo ordnat åt mig. Så vi åkte tidigt fredags morse och kom hem igen på tisdag kväll.

Har haft en helt fantastiskt vistelse där jag upplevt de flesta av Paris sevärdigheter och ätit och druckit mycket gott. Bjuder på lite blandade bilder från vår trip....


                             

Här hemma har Lisa och Minna ställt upp som tillfälliga vårdnadshavare åt Nero, och det verkar inte ha gått någon nöd alls på honom   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards