Chocolicious

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin - 23 januari 2014 22:30

Idag var ju tanken att jag skulle ha tränat för Ola, men pga att jag inte kunnat rida något alls i veckan sp skippade vi det, och flyttade fram dagens dressyrträning tills på måndag istället, så hoppas vi på att han är bra tills dess.

Idag var tanken att jag skulle skrittat och travat lite, men då termometern visade -15 grader när jag åkte till stallet, så skippade vi ridningen och så fick det blir ett tömkörningspass i ridhuset istället.


Nero såg väldigt fin ut idag och sökte självmant framåt/nedåt. Rörde sig stort och avslappnat i traven och med tryck i galoppen. Blev ett 30 minuters pass där jag fick en riktigt fin känsla.


 


Finaste killen är en hejjare på att stå lös i ridhuset medan jag fixar med lite av varje. Han står helt enkelt där man parkerat honom, å går han någonstans så är det efter mig, för att få stå hos mig. Älskade lilla häst!


Fick även ägna en stund av förmiddagen åt att försöka lösa mysteriet med att strömmen i våra hagar inte fungerar. Nu hr vi snart kontrollerat allt, och idag tog jag bort lite tråd, som såg misstänkt bränd ut, och efter det fick jag strömmen att fungera i vår hage, men fortfarande ingen ström i Maddes hage....suck!

Av Malin - 22 januari 2014 22:30

Trodde att jag kanske skulle kunnat skritta idag, men då Nero var fortsatt lika svullen och värmeökad så blev det promenad samt lite longering för att se om han visade någon hälta. Men nej då. Det var rent, men lite stelt i början. Men sen kom han på att vi kunde busa lite, så då bjöd han på lite av varje, och när stelheten var väck, ja då rörde han sig som vanligt.


Så det blev ett ganska kort pass med lite longering i trav och galopp, samt att vi skrittade av ordentligt. Hoppas kunna rida imorgon igen!

Av Malin - 21 januari 2014 21:15

I vanliga ordning så måste någon sätta kroksben för planeringen så vi får göra om.

Idag stod ju dressyrpass på schemat, men när jag kommer till stallet så har naturligtvis Nero brallat omkring i hagen och fixat till två fina broddsår på vänster bak. Höga sådana då de sitter mellan hasen och kotan. Så han var svullen, öm och värmeökad. Så istället för dressyrpass så blev det 20min skritt i ridhuset så jag fick se hur han verkade och att han fick röra lite på sig. Han var ohalt men markerade lite i steget, så det är säkert ömt och stränande.

Så efter 20 minuters promenix återvände vi, och känslan var ändå att svullnaden la sig något under promenaden. Vi får helt enkelt ta en dag i taget och se hur det artar sig.


Blev erbjuden att rida Loffe åt Madde idag istället, och fick göra något som jag inte gjort på flera år....jag fick rida på kandar. Så roligt att pigga upp minnet lite med Loffe. Så det blev ett pass i gamla ridhuset, där det för övrigt var svinkallt, men det fick gå. Red mycket övergångar, galoppfattningar och ryggningar. Loffe kändes lite seg, men kom sig allt eftersom. Å för egen del kändes det rätt kämpigt, man hinner glömma mellan gångerna hur mycket häst det är att rida. Men fick en ganska god känsla mot slutet.


Idag kom det snygga ridtäcket från Horseware...så det hann jag hämta ut, så får vi inviga det någon dag   

Av Malin - 20 januari 2014 19:35

Efter ett fint tömkörningspass och en härlig uteritt väntade idag ett skrittpass för Nerovännen. Eftersom jag hade förmiddagen fri passade vi på att utnyttja dagsljuset och använda utebanan till dagens aktivitet.

Var perfekt underlag med lagom mycket snö, dvs 1,5dm och dessutom väldigt lätt snö, vilket blir perfekt motstånd för ett skrittpass. Nero trampade på och verkade ganska nöjd och glad, dock inte lika glad som Willia i hagen bredvid ridbanan, för hon bjöd på samtliga skolor ovan mark och for som en räserråtta längs staketet. Å vad gör min stjärna - jo han kikar lite under lugg och undrar vad den knäppa pållen sysslar med. Ingen mening att hetsa upp sig när vi är mitt i ett arbetspass...älskar den attityden hos min stjärna   


Så efter 40 minuters skritt med höga benlyft och lite kringelkrokar och lätt flytt för skänkeln så ansåg vi oss klara. Nero fick komma ut i hagen och mumsa hö tillsammans med Bosse. Jag hann med att tvätta ytterligare en maskin, och så det sedvanliga stallarbetet.


Resten av veckan ser ut enligt följande;


Tisdag - Dressyrpass i ridhuset

Onsdag - Hoppas kunna köra markarbete i ridhuset, men det beror på hur mycket annat folk som är där, annars blir det ett lättare dressyrpass

Torsdag - Dressyrträning för Ola

Fredag - Vilodag

Lördag - Uteritt

Söndag - Dressyrpass eller markarbete beroende på vad det blev på onsdagen


Av Malin - 19 januari 2014 19:49

Idag fick vi äntligen komma ut i snön på en ridtur. Har ju inte varit möjligt under veckan eftersom jag jobbat så träliga pass. Det hinner ju bli mörkt innan jag är i stallet. Men idag hade jag inplanerad uteritt tillsammans med Lisa och Domena. Var på plats innan så jag kunde göra stallfixet innan, så skönt när det är avklarat innan man ska rida.

Hämtade in Nero och klädde på oss. Idag blev det faktiskt termoridbyxor för min del, blåste och snöade rätt rejält och det är väldigt skönt att slippa frysa.


Idag var vi snygga i det oranga schabraket.....

 


Vi skrittade iväg på väldigt pigga hästar, Nero försöker gärna takta iväg om man inte passar på honom. Det blåste ju rätt fint under svansen, och då blir det extra roligt. Var iofs ganska många pigga hästar längs vägen, på ett ställe for dom som raketer i hagen när vi skrittade förbi. Spännande tyckte Nero som flexade nackmusklerna och hummade lite.


Väl förbi dem kunde vi börja trava och då släpper ju en del spänningar. Glada hästar som pinnande på i snön. Blev även lite galopp och där gör Nero mig väldigt stolt genom att galoppera lugnt och luftigt utan att rusa eller springa. Så skönt att bara kunna rulla på i galopp och låta hästarna sträcka ut.


Det var ganska trötta och nöjda hästar som skrittade hemåt på långa tyglar.


För egen del blev det en promenad med sambon i det ganska blåsiga och kalla vädret, skönt att komma ut en sväng till och röra lite mer på sig, kändes att mina ben behövde det efter gårdagens skidåkning   


Har även beställt det ridtäcket som jag så himla länge velat ha....så jag kan fullborda vår utstyrsel...


 


  

Av Malin - 18 januari 2014 19:30

Skön sovmorgon tillsammans med sambo och katter för att sedan avnjuta en härlig frukost i egen takt. Påpälsad till tänderna väntade sedan stallet. Mockade och fixade med maten innan jag hämtade in Nero, som såg ganska nöjd ut med att få komma in lite tidigare.

Borstade och klädde på skydd och fleecetäcke samt träns och begav oss sedan ner till ridhuset där Stefan väntade med tömmarna. Ett riktigt bra pass blev det idag, Nero såg supertrevlig ut och Stefan sa att det var bästa passet hitinitills, vilket känns kul, för då är vi verkligen på rätt väg. Jobbade mycket i trav med att rama in och hitta form, böjning och bärighet. Lite roligt att se att han jobbar väldigt lika som sättet jag rider på. Skönt, för då vet Nero vad vi förväntar oss från honom.


Efter avslutat pass fick Nero smaskiga morötter och sen återvända en stund till hagen. SJälv åkte jag hemåt för lunch innan en tur i skidspåret väntade. Så nu återstår att se hur träningsvärken slår till imorgon. Har kvällsfodring i stallet, så än är inte dagen slut.


På väg ner till dagens tömkörningspass...

 

Av Malin - 17 januari 2014 19:00

Sista arbetsdagen för denna vecka avklarad, så skönt! Avskyr att jobba så många A-turer (07-16) som jag gjort denna vecka. Isch...

Idag hade Nero vilodag, vilket gjorde stallbesöket snabbt avklarat och Nero verkade nöjd i boxen när jag åkte därifrån.

Snabbt hemåt för att inviga löpbandet för detta året. Körde en lagom start idag med 4km löpning på 30 minuter. Kändes lagom och jag kunde därefter glida in i duschen.


Sen väntade middag och spelkväll med familjen, gott och trevligt.

På menyn stod TACOS och Marängsvisch....mums!


Imorgon - tömkörning för Stefan och dags att inviga längdskidorna för året!


Sötnöten myser i sitt 400g vintertäcke med hals....skönt när kylan infunnit sig!

 

Av Malin - 16 januari 2014 18:45

Idag stod ytterligare ett dressyrpass på schemat. Lite träningsvärk från gårdagens superpass, och Nero kändes lite matt och stel idag. Så fokus blev på att mjuka och stretcha igenom ordentligt idag. Red mycket övergångar och flyttade såväl på rakt och böjt spår. Nero mjuknade bra efterhand och vi avslutade när han kändes mjuk och nöjd. Å skrittade av samtidigt som ridskolehästarna tog över manegen för kvällen.


I stallet planerar vi för fullt inför en ombyggnation av sadelkammaren, så nu är planeringen lagd och redan nästa helg kör vi igång. Ska bli kul och spännande att se slutresultatet.


Imorgon väntar vilodag för Nero och själv ska jag starta löpsäsongen tänkte jag!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards