Chocolicious

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin - 15 januari 2014 19:30

Mera jobb och sena stalltimmar. Å då gäller det att speeda på när man kommer dit, så man hinner med att rida innan lektionerna drar igång. Idag var planen att rida ett dressyrpass med mycket fokus på att få Nero låg i formen och komma upp över ryggen. Å som han gick idag. Är sjukt nöjd med dagens pass.


Efter att ha skrittat fram så fokuserade jag på att få honom ordentligt eftergiven och rörlig i nacke och hals. Så böj igenom och flytta honom lite så han svarar undan för skänkeln utan att slänga ut bogen. Travade igång och där jobbade vi på samma sätt, ställer även om utåt så han hittar inramningen ordentligt. I galoppen la vi mycket fokus på fattningar och inramning, och här blev han såå fin och bärig i vänster galoppen. Kände riktigt hur han satte sig och kom upp i hela framkärran. Höger är lite tyngre, men han kämpar och blir bara bättre och bättre.


Skrittade av och sen fick han komma upp i ren box och mumsa lite gottis.



Idag kom äntligen sambon hem från Dubai, så härligt att ha honom hemma igen!

Av Malin - 14 januari 2014 21:32

...i ridhuset under glada former idag. Var flera andra ekipage som red samtidigt i olika gångarter, vilket gjorde det hela väldigt spännande. Ffa en liten ponny som frustande lite roligt i galoppen, väldigt fascinerande enligt Nero. Så efter 30 minuters skritt återvände vi till stallet för övriga sysslor. Fick köpa ett av Minnas oanvända vintertäcken med hals till Nero då det blivit för litet åt Bosse, toppen, nu har vi ett extra att byta med.

Sovdags sa Bagheera som tagit plats i sängen...

Å Månse myser i kattbädden bredvid mitt nattduksbord <3

Av Malin - 13 januari 2014 17:30

Idag vaknade jag på ett fruktansvärt sätt - dvs av att samtliga brandvarnare i huset drog igång och tjöt. Jäklars, jag stod som en stålvajer upp ur sängen och sprang runt som en tok för att se vad som var fel. Hittade dock igen, så jag vet inte riktigt vad som orsakade ståhejet. Tillbaka i sängen, å efter fem minuter går billarmet....hittade ingen direkt orsak där heller...suck!


Ja det var bara att gå upp efter allt oväsen och bege sig till stallet. Hade ju bokad dressyrträning för Ola kl 10.00 Idag visade termometern på -17 grader när jag gick upp. Så hästarna fick lite sovmorgon inomhus, och fick stå kvar tills jag hade ridit klart. Så Nero och jag skyndade oss ner till ridhuset i den något bistra morgonsolen. Skrittade fram och sen kom Ola och vi körde igång.

Jobbade vidare på samma sätt som förra passet, men idag hittade Nero lugnet och jobbet på direkten. Så vi utökade med att rida öppna längs spåret samt på volt, med god effekt för Nero bärighet. Han blev ritkigt fin i galoppen av detta. Även Ola tyckte att det hade hänt mycket på så få dagar, och det känns naturligtvis roligt att höra. Skrittade av riktigt ordentligt innan vi återvände upp för att ta på oss det varmaste vintertäcket och sen gå ut. Nero och Bosse fick med sig hö ut i hagen och verkade ganska nöjda i kylan där de stod och mumsade.


 


Väl hemma igen så har jag ägnat mig åt mina björnar. Varit ute en kort sväng i snön och sen myst i soffan med en god bok. Bagheera verkade tyckte det var kul ute i snön, men bara en kort stund för sen blev det kallt om tassen...

 


Nu väntar fyra dagars jobb för min del, å Nero ska skrittas imorgon, sen blir det nog dressyrpass ons-tors och vila fredag. Till helgen väntar tömkörning på lördagen och uteritt eller markarbete på söndagen!

Av Malin - 12 januari 2014 13:00

Ledig förmiddag för min del, men inge sovmorgon då jag hade hand om morgonfodring och utsäpp idag. Så jag var på plats i stallet vid 7.30 för att morgonfodra, och ägnade mig åt att göra höpåsar och fixa foderhinkarna medan Nero mumsade frukost. Hann även med att byta om på övriga hästar till utetäcken innan han ätit färdigt så vi kunde borsta och klå på oss.


På väg ner för dagens ridpass i det fina vinterlandskapet....


Ner till ridhuset, där vi mycket riktigt var ensamma så tidigt på morgonen. Idag körde vi en repetition på det passet vi red för Ola. Å det märktes stor skillnad idag, Nero hittade rätt i bärigheten och kändes nöjd och avslappnad passet igenom.

Jobbade i skritt och trav på samma sätt, dvs med att lösgöra honom i sidorna och få en stor och bärig rörelse genom hela ryggen.

I galoppen jobbade jag med fattningar och ställde lite utåt så han verkligen kommer igenom ordentligt med inner bak. God effekt av detta då  Nero blev rund och mjuk i galoppen. Travade av och sen återvände vi till stallet för utsläpp.

När alla hästarna var ute var det bara att mocka och plocka undan innan jag återvände hemåt för jobb.


Loffe och Chicago bjöd på en sprakande show i hagen när jag skulle åka hemåt....knäppisarna!

    

Av Malin - 11 januari 2014 21:05

Äntligen anländer det lite vinterkänsla med snö och kyla. Hade snöat lite lätt under natten, men sen har det fortsatt hela dagen, så när jag åkte från jobbet var det faktiskt ett par cm med snö på backen.

Härligt, det blir så mycket ljusare och trevligare ute på direkten!


Till stallet efter jobbet och eftersom det inte riktigt frusit än så fick jag spola benen på Nero. Annars verkar de ha haft en bra dag i hagen i snöovädret. Efter spolning av benen blev det mysborstning och lite manvård med klipp och fix. Så nu ser han lite mer vårdad ut i manen igen. Sen fick Nero gå tillbaka in i den nymockade boxen med sin horselyx slickbalja och underhålla sig själv en stund medan jag  fixade höpåsar och mathinkar.


Imorgon har jag morgonfodring och utsläpp, så tanken är att rida Nero medan de andra avslutar frukosten. Nero är ganska snabbäten på morgonen, och dessutom får han ju mer hö i hagen när han kommer ut. Så det blir perfekt! Tror jag kommer vara ganska ensam i ridhuset vid 8-tiden en söndag morgon, men vi får se   


 

Av Malin - 10 januari 2014 22:30

Morgon i stallet och uteritt på schemat tillsammans med Lisa och Domena.

Idag hade vi äntligen minusgrader, underbart. Dessutom lite snö i luften - härligt!


Vi skrittade iväg i lugnt mak, tror båda hästarna var lite mindre taggade idag. Skrittade fram ordentligt och tog samma sväng som senast, dvs runt skolan. Red mycket trav även idag. Jobbade Nero som Ola-träningen, dvs ställde igenom ordentligt åt båda hållen i såväl skritt som trav och fick samma fina känsla som igår. Trevligt!

Idag blev det även en liten galopp, jobbigt sa Nero som fick jobba lös ordentligt. Så det var två ganska trötta pållisar som skrittade på lång tygel hemåt. Nero stretchade ut ryggen ordentligt även idag, vilket jag ser som positivt. Då det jag att jag kommit åt rätt muskler och att han jobbat på ett korrekt sätt.


Sen var det bara att vända hemåt för en kväll på jobbet.


Älskar Sara Bareills text i låten Brave.....


You can be amazing
You can turn a phrase into a weapon or a drug
You can be the outcast
Or be the backlash of somebody’s lack of love
Or you can start speaking up
Nothing’s gonna hurt you the way that words do
And they settle ‘neath your skin
Kept on the inside and no sunlight
Sometimes a shadow wins
But I wonder what would happen if you

Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave....!


Av Malin - 9 januari 2014 22:39

Fullmatad dag i vanlig ordning. Upp tidigt imorse för att lämna bilen på verkstad för jag vet inte vilken gång i ordningen... Suck!
Vidare till stallet där jag rullade benlindor och fixade maten samt mockade till Nero i väntan på att klockan skulle närma sig 10. På plats i ridhuset en kvart innan och skrittade fram innan Ola kom in.

Fick börja med att jobba igenom i skritt, dvs ställa igenom och hitta takten och lugnet. Travade igång även här med fokus på att kunna böja och ställa ordentligt i sidorna. Forma för innersidan och möta med ytter för att få Nero att spåra ordentligt och rama in kroppen. Efter hand blev travens kvalitet bättre och bjudning ärligare och vi fick beröm för förändringen. Fortsatte med galopparbetet på samma sätt, runda för innersidan och möta upp och rama för ytter. I vänster varv blev han bärig och luftig i fram och satte in bakdelen under sig. Höger är jobbigare och där fokuserade vi på att forma ordentligt utan att bli framtung. Ett lagom och väldigt givande pass. Det märktes att han jobbade fint genom ryggen för när vi skrittade av gick Nero självmant med huvudet mot backen och stretchade.

Sammanfattning från Ola var att det var roligt att se förändringen under ett helt pass och att får vi bara till styrkan och bärigheten i höger varv som den är i vänster så är vi redo för LA betydligt tidigare än i slutet av säsongen :-)

Nöjd med dagens träning och nästa bokad redan på måndag.

Sedan var det bara hem och byta om inför katternas årliga vaccination. Ingen höjdare hos någon av dem, men det förlöpte väl även denna gång. Båda björnarna blev vägda och Månse vägde 7,6kg och har således gått upp 0,2 från förra året.
Geeris vägde 5,1kg och har ökat 0,3 sen förra året.

Noonin helt slut efter veterinärbesöket :-P

Av Malin - 8 januari 2014 22:16

Idag var det enbart skritt som gällde för Nero för att arbeta bort lite slagg efter gårdagens pass. Hade från början tänkt skritta honom, men eftersom det var lite väl skitiga ben, och lite väl kort om tid, så gick jag ner och spolade benen, och sen blev det en skrittpromenad för hand istället. Nero skrittade på i fin takt och det kändes som han kom igenom fint i kroppen. Avslutade med att flytta honom lite för hand för att på så sätt stretcha ut ordentligt.


Så nu laddar vi inför morgondagens dressyrträning för Ola. Ska bli spännande   


 


Har ägnat kvällen åt bus med småkillarna. Väldigt uppskattat verkade det som. Imorgon ledig dag med massor av inplanerat....

På återseende!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards