Chocolicious

Alla inlägg under februari 2014

Av Malin - 20 februari 2014 19:00

Så var vi äntligen tillbaka hemma efter ett par dagars bortavaro.

Lång dag för min del, som förutom hemresan även ska jobba inatt.

Sov till 9 och efter frukost satte vi fart på städningen av stugan och vid 11-tiden lämnade vi Stöten för denna gången. Hemresan tog 4 timmar och jag var ganska så mör när vi landade in hemma. Åt lite och pussade på mina älsklingar som verkade nöjda med att mamma var hemma igen. Bytte om och sen vidare till stallet för att kolla läget med min stora kille.


Nero verkade glad att se mig och vi stod och mös en lång stund. Borstning och på med grejorna för att hinna rida ett pass. Nere i ridhuset fick vi sällskap av Bosse och hade således gott om plats. Nero kändes lite stel och lat idag så det fick bli lite stretching och ett uppvaknande innan han kom på att vilan var över och att vi skulle jobba ordentligt igen.


Red mycket övergångar och öppna på volten idag för att stretcha igenom båda sidorna ordentligt. Allt eftersom mjuknade han och bjöd mer självständigt på jobb. Så efter avslutat pass blev det godisregn i boxen innan jag begav mig hemåt för att duscha innan nattjobb väntar!

Av Malin - 19 februari 2014 19:45

Japp, idag blev det slalom för hela slanten. Inte riktigt lika fint väder idag utan lite mer molnigt. Men det har varit lagom kallt och bra åkväder trots allt.

Kvällen myste vi till med lite ananaspaj på färsk ananas och så lite vaniljglass till detta. Det är mums det!


Hemm verkar allt lugnt både med katter och hästen. Skönt när det funkar när man åker bort ett par dagar.


Imorgon väntar hemresa och sen tre nätter för min del...!

Av Malin - 18 februari 2014 18:29

Fortsatt härliga dagar i Stöten. Idag visade termometern -10 grader när vi gick upp, men solen sken från en klarblå himmel och värmde gott.
Slalom efter frukost med underbara backar och fantastiska åk..

Tillbaka till stugan för lite lunch och sen en tur ut i längdspåret. Väldigt glatta spår och jag drog mig två gånger vilket garanterat mig en snygg lårkaka :-S

Nu väntar middag och sen film i soffan...

Bild på stugans mittenplan där köket befinner sig. Spiraltrappa upp och ner till övriga plan.

Av Malin - 17 februari 2014 22:32

...för här kommer svenska attacken   

Eller nja...nu tog jag väl i ganska i överkant. Är iallafall på plats i Stöten och har idag njutit av sovmorgon följt av en gemensam och trevlig frukost.

Därefter begav vi oss mot backarna för att väcka upp utförsåkningsnerverna igen. Är alltid lika spännande att känna hur kroppen hittar kunskaperna någon stans långt bak. Hade helt makalöst väder idag med mestadels blå himmel och solsken, samt ett par grader kallt.

Så idag blev det utför för hela slanten, och det känns i mina ben vill jag lova. Har dessutom gått omkull ett par ggr, så det kan ju bidra till smärtan. Räknade ut att jag kört ca 1,5-2 mil slalom idag, och det var ju inte i går jag gjorde det sist.


Lite bilder...



Vy från vår stuga....

 


På toppen....med en makalös utsikt....

 

 Å så jag och sambons brorsa förevigade innan vi kastar oss ut för Mormors Störtlopp....  

 


Nu tar vi kvällen och imorgon ska vi få ännu bättre väder och hinna med båda lite utför och lite längdåkning...

Av Malin - 16 februari 2014 21:55

Sov till lunh och sen var det bara att axa hela tiden för att hinna med allt innan det var dags att sätta sig i bilen och åka mot Sälen och Stöten.

Direkt till stallet efter en snabb frukost och lite span på herrarnas stafett där det dessutom blev ytterligare ett OS-GULD!


I stallet mockade jag snabbt ur boxen och hängde fram de redan färdiga höpåsarna och foderhinkarna. Hämtade in Nero från hagen och bytte om på honom. Ner till ridhuset där vi idag var helt ensamma på banan och fick välja helt var vi ville vara.

Å idag fick det bli lite diskussion efter gårdagens tömkörning där Nero spelade Allan halva passet vilket jag fick ta igenom idag istället. Han började med att rinna omkring med huvudt i luften och försökte att fortsätta som han gjorde igår. Men efter att matte hade tillrättavisat honom ett par gånger och visat vart fokus skulle vara så hittade Nero ett riktigt fint flow och jobbade på ordentligt.


Jobbade liknande som tidigare med mycket öppna på volt och längs spåret och sen galoppjobb där vi fokuserade på fattningar och takt och form. Nöjd efter ett ordentligt pass fick Nero återvända upp till stallet och jag kunde åka hemåt och packa det sista, duscha och sen begav vi oss ut i bilen och satte fart mot Sälen.


Resan upp gick bra och nu väntar sängen innan morgondagens pass i backen drar igång. Bjuder på bilder från vårt ställe imorgon.


Godnatt   

Av Malin - 15 februari 2014 23:17

Idag bjöd Nero verkligen på show under tömkörningspasset. Hade ju kapson på även idag eftersom Nero gick så bra på det sist och Stefan ville gärna testa igen. Men idag tänkte inte Nero bjuda på något sådant. Han nonchade totalt och sprätte mest omkring med frambenen i höjd med öronen. Så jag fick gå upp och hämta det vanliga tränset och vips så kunde han minsann skärpa till sig och jobba.

Så efter avslutat pass fick Nero mumsa morötter medan jag fixade stallet.

Säger bara en sak...

OS -GULD!!!

Av Malin - 14 februari 2014 20:26

Sovit bort delar av dagen då jag jobbat inatt, dock ville min minsta pluttis mysa med sin mamma, så sömnen blev det sisådär med.

Ägnade mig åt att göra hemmagjort chokladmousse som vi ska ha till efterrätt ikväll. Så efter att ha varit huslig en stund så styrde jag kosan mot stallet.

Nero verkade nöjd i boxen, och idag var det ju vilodag på schemat så vi pussades och borstade en stund. Passade även på att prova det nya täcket som jag shoppade igår, och det passade perfekt.

Förberedde färdigt inför min planerade bortavaro till veckan. Åker till Sälen på söndag eftermiddag och kommer åter på torsdag. Under tiden ska min pappa bo hos mina björnar och Minna/Madde/Lisa ska sköta om pärlan i stallet. Så det blir säkert bra.

Så nu kör vi ända in i kaklet, imorgon väntar tömkörning och på söndag ska jag rida ett dressyrpass innan vi åker. Sen blir det treledigt för Nero, och jag hoppas hinna rida på torsdag när vi kommer hem.



 


 

Av Malin - 13 februari 2014 19:57

Skulle egentligen ha ridit ut idag tillsammans med Madde, men då Madde låg hemma med feber, och vädret inte var särskilt underhållande så blev det markarbete för vår del idag.

Byggde upp en bana med tre upphöjda galoppbommar längs ena långsidan, två enkla bommar på var sin sida i en volt och sen tre travbommar med ett litet sockerbitshinder efter sig på andra sidan.


Skrittade fram Nero ordentligt och vi passade även på att skritta över markbommarna. Nero kändes lite pigg och ofokuserad i början så vi fortsatte travarbetet med att verkligen ta igenom ställningen på volten samtidigt som vi travade över bommarna. Nyttigt för Nero som mjuknade fint. När vi travat över bommarna så fattade jag galopp och rullade på ett par varv runt på spåret utan bommar. Sen la vi sakta till en markbom i galopp, och när han kändes mjuk och fint i detta så red jag på de tre upphöjda galoppbommarna. Å efter ett par studsförsök så hittade Nero en jämn och fin rytm där han verkligen använde ryggen och mjukt rundade sig över bommarna. Skrittpaus och sen bytte vi och gjorde samma sak åt andra hållet.


Avslutade övningen med att trava över bommarna och skutta över det lilla hindret. Sen var vi nöjda med dagens övningar och känslan var att det verkligen var lösgörande för Nero då han frustade som en tok och verkligen sträckte ut när jag travade av.


Nöjd pålle och nöjd matte som återvände upp till stallet.


Var dessutom förbi Djur&Natur idag och jag rea-shoppade ett täcke till Nero. Ett regntäcke med hel hals för 470kr. Lite lagom om nu frågar mig.


Imorgon ska Nero han en hel vilodag med bara hagmys och borstmys, och själv går jag in i den första av tre nätter....yihaa!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards