Chocolicious

Alla inlägg under februari 2014

Av Malin - 12 februari 2014 19:11

Helt ledig dag som bjudit på lite av varje. Började dagen med sovmorgon och frukost i lugn och ro. Sen väntade stallet på mig och jag började med att hämta in Nero för att rida. Idag blev det nypremiär med vanligt bett efter tandis, ja om man bortser från gårdagens skrittur.

Å som han gick idag. Lite tveksam i munnen först, ungefär som väntat, dvs att han förväntade sig att det skulle göra ont, men när det sen inte gjorde ont så la han sig tillrätta och visade verkligen upp hur bärig och lösgjord han blivit.

Red ett nästan identiskt pass med senaste Ola träningen och han gick ännu bättre idag. Fint flyt i öppnan både i skritt och i trav. Lugn och bärig i galoppen där jag idag provade att rida lite lätt början till öppna med gott resultat. Avslutade med lite öppna länga långsidorna och skänkelvikningar åt båda håll. Riktigt nöjd :-D

Trött och nöjd Nero efter avslutat pass.

När Nero var åter ute i hagen med hö att mumsa på så tog jag itu med resten. Slängde in en maskin med smutstvätt, förberedde foderhinkar inför nästa veckas Sälen -vistelse, fixade inre ledet i Nero och Bosses hage som gått sönder.

Så jag hann ganska mycket idag. Väl hemma har jag fortsatt att förbereda kläder och matlistor inför Sälen. Mycket att plocka med.

Av Malin - 11 februari 2014 17:45

Så var första natten i denna period avklarad och jag sov till lunch idag. Sen blev det en spännande stund i TV-soffan med svenska medaljer i sprint   


Åkte till stallet därefter, och idag stod endast skritt på schemat för Nero. Så efter att ha borstat och klätt på oss, så passade vi på att inviga det nyaste skritttäcket som oxå är min favorit. Ack så snyggt med dessa randiga Horsewaregrejorna på min snygga skimmel...


 


Nere i ridhuset var vi helt ensamma utan mellanvägg, vilket var perfekt när vi pga vädret inte kunde skritt utomhus. Då blir det inte så tjatigt att gå runt runt . Så Nero skrittade på med lugna, fina kliv och kändes avslappnad och mjuk. Idag blev det dessutom med träns och bett i munnen igen, efter gårdagens korrigering hos tandis. Nu skrittade vi ju bara på långa tyglar och då blir det ju inte så stor skillnad eftersom jag inte tar i bettet, men han kändes avslappnad och nöjd i munnen.


Nu väntar ett par lediga dagar med mer tid i stallet för min del, och sen jobbar jag natt hela helgen!

Av Malin - 10 februari 2014 20:38

Ja idag har vi minsann utnyttjat förmiddagen maximalt. Väckarklockan ringde 07.30 och efter frukost åkte jag till pappa och hämtade bil och transport. Vidare till stallet där jag mockade och fixade med maten innan Nero fick en omgång med ryktborsten. På med grejerna och ner till ridhuset där träning för Ola väntade. Skrittade fram ordentligt så vi var varma och mjuka när Ola anlände.

Dagens pass var en riktig höjdare. Nero var lugn och otroligt lyhörd idag vilket medförde att vi kom till arbete på direkten. Började med skrittarbete där vi fortsatte med öppna på volt. Nero kändes mjukare och rörligare än tidigare. Fortsatte jobbet i trav där vi varvade med att runda igenom ordentligt och flytta ett par steg i öppna. Fick mycket beröm av Ola för hur vi utvecklats. I galoppen jobbade vi med att runda honom och sätta honom mer på bakdelen och komma upp i fram. Avrundade passet med öppna längs fyrkanten och lite skänkelvikning längs diagonalen.

Sen var det bara att skritta av och återvända till stallet för lite hö, vatten och återhämtning. Sen var det bara att dressa om, lasta och bege oss mot Karlstad för dagens planerade besök hos tandis.

Snygga Nero i reseoutfiten <3

Sötaste Nero med lite lugnande i blodsystemet och sötaste mössan över öronen.

Hos Karin (tandis) gick det jättebra och Nero skötte sig fint. Han var vass och hade lite hakar som säkert irriterat honom. Dessutom hade han fått två nya tuggtänder i bakre delen av bettet, och höll på att byta lite framtänder. De bakre tuggtänderNa var dock lite sneda och vassa, så där fick hon slipa lite. Efter 30 minuter var vi klara och medan Nero vaknade till i boxen tog jag och medföljande Madde och Arven en sväng upp till Färjestads rid och travshop. Hittade mycket fint, men idag höll jag i plånboken. Kan ju inte alltid shoppa :-o

När vi kom tillbaka hade Nerobus vaknat till och vi kunde lasta och återvända hemåt. Trötta efter en lång dag men nöjda med resultatet.

Nu väntar nattarbete för min del :-/

Av Malin - 9 februari 2014 21:42

Idag stod hopp och skutt på schemat för mig och Nero. Hade även insläpp på min lista, och det fick jag ta itu med så snart jag anlände. Var en hel flock med dyngsura och ledsna pållar som längtade in till en torr box full med mat. Så när alla hästar var inne och alla blöta täcken var av, så var jag nästan lika blöt själv.

Sen gick Minna och jag ner och byggde bana..


 


Började med grunden, dvs markbommar att skritta, trava och galoppera över. Nero var supertaggad men lyhörd, så det var en helt ok kombination. Skojsigast var ju när han fick galoppera över bommarna, då brände han på rätt fint.
När vi ridit markbommar tills jag var nöjd så la vi först upp ett kryss på diagonalen med travbom framför. Nero hoppade lydigt och lugnt, men bjöd på lite bensprattel efteråt. Sen plockade vi på och byggde ett räcke och ett kryss på ena långsidan och sedan la vi upp studsserie längs den andra långsidan. Hoppade sedan samtliga hinder både i delar och som en bana. Nero skötte sig superbra med god bjudning och pigga öron. Inte en enda tvekan eller vägring. Så vi avslutade när Nero gick som bäst och skrittade sedan av.

Sen fortsatte vi vår parkeringsövning och Nero utför den med glans. Jag ställde honom helt sonika utanför dörren till hinderboden och gav honom en morot. Sen stod han där och rörde inte en fena under de 10 minuter som det tog mig och Lisa att bära undan allt material. Å då var vi stundtals mer än 20m bort.

[Bild]

Världens duktigaste kille <3

Av Malin - 8 februari 2014 16:25

Lördag morgon, skönt att sova ut en stund och veta att man har en hel dag framför sig där man gör precis vad man känner för.

Idag åkte jag till stallet direkt efter frukost, hästarna var redan ute, men Nero verkade glad över att få följa med in igen. Borstade och klädde på oss innan vi begav oss ut för att halka ner till ridhuset. Så fasansfullt halkigt idag, då det har regnat och frusit om vartannat sista dagarna. Väl på plats, tillsammans med Minna/Bosse så väntade ett dressyrpass idag. Vi var de enda ekipagen i ridhuset, så vi kunde välja varsin sida och rida precis som vi önskade. Skrittade fram Nero som kändes pigg och framåt. Jobbade lite i skritt med öppna på volten för att väcka liv i muskler och lägga ribban så Nero är fokuserad och med på vad som väntar. Travade igång på volten där vi la fokus på att spåra och forma ordentligt. Red även här väldigt mycket öppna och Nero kändes riktigt mjuk och följsam idag. Han hittar mer och mer tempo och ork, samtidigt som han bibehåller form och flyttar sig fint. Gick direkt från öppna in i galopp och jobbade liknande här. Han har hittat bjudning och form så det inte blir lika hetsigt och springit som tidigare.

Så det var en trött och nöjd pålle med läppstift runt hela munnen, även fast vi rider på hacket, vilket för mig talar för att han verkligen kommer till arbete ordentligt även på bettlöst. Å det känns bra!


Det känns lite overkligt att vi hade dessa väderförhållanden i januari när man tittar ut på dagens väder! Saknar underlaget....

 

 


Imorgon planerar vi för hoppning tillsammans med Minna/Bosse och på måndag är det både dressyrträning och tandisbesök på agendan!

Av Malin - 7 februari 2014 22:17

Så var äntligen denna vecka till ända och med den även mina dagveckor. På måndag kväll går jag nämligen på nattpassen igen. Ska bli skönt med lite mera luft i veckorna.

Stallet direkt efter jobbet, och fredagar är alltid en väldigt tight dag att hinna rida eftersom när jag slutar vid 16-tiden och lektionerna går igång 16.30 så hinner man i princip inget alls. Kom ifrån lite tidigare idag och då Nero hade skrittdag på schemat så gick vi direkt ner för 30 min skritt för hand.

Var ganska lagom idag, då jag skulle till Ica och storhandla direkt efteråt och klockan blev tillräckligt mycket innan jag kunde ta kvällen här hemma. Så nu säger vi godnatt!

Av Malin - 6 februari 2014 21:27

Återigen en dag som består av jobb hela dagen och sen stallet. I sedvanlig ordning är det ju fullt ös medvetslös när man väl kommer till stallet, för att man ska hinna rida innan lektionerna drar igång.

Så borstade av Nero lite snabbt och så begav vi oss ner till ridhuset. Skrittade fram, och Nero kändes pigg trots gårdagens mjölksyrepass. Jobbade lite med öppna och att flytta honom i skritten. Travade igång och jobbade liknande som sista Ola-träningen, dvs att verkligen runda till honom för innerskänkeln och få honom att trampa igenom ordentligt.

Nero mjuknade fint och hittade rytmen. Red även lite öppna längs fyrkanten och sen tog vi oss an galopparbetet. La idag mycket fokus på korrekta fattningar utan att tappa form och ställning i fattningen. I början var Nero lite springig och på, men allt eftersom överskottsenergin la sig så blev han lättare i framdelen och kom ner på rumpan ordentligt, och då blir även galoppen mindre springig och mer rund.


Avslutade med att flytta honom lite på volten innan vi skrittade av för idag.


Tillbaka i stallet så ägnade vi oss åt vår nyaste inlärda grej, dvs att stå still på stallgången utan att sitta fast. Nero har blivit jätteduktig på kort tid och står som en staty på gången och njuter av moroten som jag gav honom. Under tiden kan jag plocka undan alla ridgrejor, mocka och fixa nytt stallströ. Å Nero står som en stjärna och tittar på vad jag sysslar med. Å detta trots att det är flera andra personer i stallet som pysslar med lite av varje och passerar runt honom. Så stolt över att han blivit så duktig   


 

Av Malin - 5 februari 2014 12:24

Ja det var vad som vöntade Nero idag.

Ledig förmiddag vilket innebar dagsljus och en möjlighet att rida utomhus. Så idag tog vi tillfället i akt och red på gärdet, i den djupa snön. Blev naturligtvis ett kort pass eftersom vi alla vet exakt hur jobbigt det är att pulsa i snö. Så jag skrittade fram i 10 minuter, sen travade jag två varv åt vardera håll, och galopperade två varv åt vardera håll. Sen var mjölksyran ett faktum och vi travade av och skrittade sedan hemåt. Nero verkade uppskatta det busiga i att få galoppera i snön, och vippade hemåt med glada öron.


Bjuder på en bild från ett liknande snöpass förra året...

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards