Chocolicious

Alla inlägg under mars 2014

Av Malin - 23 mars 2014 20:30

Oj vad fort veckorna rinner förbi, ena stunden är det måndag och sen är veckan plötsligt slut igen.

Idag var det lite sovmorgon för min del iallafall, även om katterna gjorde sitt bäst för att väcka mig så snart solen gick upp. Ägnade förmiddagen åt hemmavistelse och mys med katterna, å efter lunch fick det bli en tur till stallet. Idag fick det bli ett dressyrpass i ridhuset tillsammans med Nero. Skrittade fram och jobbade sedan igenom lite lätt i samtliga gångarter. Han kändes mjuk och följsam, även om det naturligtvis är lite stel efter en veckas vila med halva benet i bandage.

I skritten fick han flytta undan lite för skänkeln, nyttigt men lite jobbigt blev det allt. Travade mycket lösgörande och ställde åt båda hållen så han tar igenom jämnt. I galoppen kände vi mest av gas och broms samt att han rundade sig för skänkeln.


Red i totalt 30 minuter med fram och avskrittning, så det blev inget långt pass så här efter vilan!


Trött Nero trots allt....

 

Av Malin - 22 mars 2014 23:00

...för många, men inte för mig!

Var på plats i stallet vid 8-tiden och mockade och fixade maten till Nero och gav honom hö i hagen eftersom Bosse skulle tävla och inte fick gå ut i hagen idag. Sen var det bara att bege sig ner till ridhuset för att vara på plats när tävlingen skulle starta. Till min stora lycka så var Degerfors hästaffär på plats och sålde lite av varje..


Detta är vad jag shoppade...


en schockemöhle tröja i den snygga azurblå färgen. Perfekt att använda till överdragströja på tävlingsplatsen och till mina jeansridbyxor. Dessutom nedsatt med 70% så jag betalade strax över 200kr för den

Köpte även denna snygga vändbara jacka från samma tillverkare. Det blir ju två jackor i en, och även denna nedsatt med 70% och blev min för 250kr. 


     

Tävlingarna flöt på fint och i pausen passade jag även på att shoppa lite snygga hårprydnader att ha till tävlingsoutfiten. Dessa köptes från Ryttarsmycken.se som var på plats på tävlingen...visar bild när det är på plats i håret. 


Var hemma från stallet vid 14.30 och då duschade jag och sen begav vi oss tilla mamma och pappa för en fika. Shoppade lite mer....  


  Sötaste Rasmus fick plats i min handväska! Kvällen bestod av bowling tillsammans med familjen i Kristinehamn. Trevligt, även och min bästa bowlinform inte infann sig idag..



Av Malin - 21 mars 2014 17:15

Ledig dag och ändå vaknar jag strax efter 7 på morgonen. Upp och iväg till stallet för ett skrittpass med Nero. Begav oss ner till ridhuset och naturligtvis hade jag missat att det var harvning av ridbanan både nu på morgonen och ikväll. Så vi hann skritta 10 minuter i ridhuset innan harven kom åkandes. Nero kändes dock väldigt fin och avslappnad. Så jag hoppade upp utanför ridhuset och skrittade ner till hoppbanan och skrittade ytterligare 10 minuter där. Var ganska kletigt och blåste storm, så vi var rätt nöjda både Nero och jag  Bytte om på Nero och han fick komma ut till Bosse i hagen. 


 

Mockade de och fixade maten innan jag begav mig hemåt för dusch och sen en sväng in till Örebro. Började på förarprovets kontor för att fotografera mig till uppkörningen. Sen blev det fortsättning ut till Hööks. Skulle mest se om de hade fått in något nytt roligt, men det slutade faktiskt, för ovanlighetens skull, bara med tre stycken höpåsar. De hade fått in oranga påsar, och den färgen har vi inte så det passade ju bra. 


Gick en sväng på Marieberg och shoppade ett par beiga jeans till våren, och en kajalpenna. Ovanlig lite för att vara mig. Hem igen och städade och tvättade bilen tills den glänste. Så skönt att få göra ordentligt rent även invändigt efter all smuts under vintern. 


Kvällen innebar middag hos mamma och pappa då vi hade födelsedagsfirande. Hann även med att spela två omgångar med Ticket to Ride.


Imorgon väntar tävlingar i stallet, och när jag inte kan delta som ryttare så får det bli som funktionär. Ska sitta som speaker i första klassen imorgon så det blir spännande

Av Malin - 20 mars 2014 11:15

Äntligen sista dagen på jobbet för denna vecka. Stallet direkt efter jobbet och Nero verkade nöjd i boxen där han mumsade på  sitt hö. Eftersom Nero såg och kändes fin ut på sitt ben så klädde jag på ett träns ochd en longerlina och gick ner till ridhuset för att se hur han rör sig. Skrittade fram först under 15 minuter och Nero var pigg och lite på tårna men skötte sig riktigt bra iallafall. Såg helt ren ut i skritten så vi började trava på en stor volt. Till en början var det mest lattjolajban och idel skutt, men allt eftersom slappnade han av och travade på med mer bjudning och korrekt takt. Såg fint ut även i traven, så vi skrittade av och återvände till ridhuset. 


Är ju ledig imorgon och tanken är att hoppa upp och skritta en stund, så får vi se hur det känns. Ska även en sväng till Örebro imorgon och ta kort inför uppkörningen av B96. På kvällen blir det middag hos mamma och pappa då vi ska fira pappas födelsedag!

Av Malin - 19 mars 2014 11:56

Ja hur spenderar man sin lediga förmiddag när jag inte kan rida. Jo jag har kvalitetstid med samtliga mysdjur. Stallet på morgonen där jag pussade på Nero som redan var ute i hagen. Han är så söt och lägger sin mule mot min kind, å så står vi bara där en stund. Han var mycket mindre svullen över senan idag, så ut i hagen och röra på sig som gällde.


Åkte ju till stallet innan jobbet och tar in honom för att spruta Penovet, och dessutom smörja på lite mer isbalsam på benet, så hoppas vi att det ger med sig helt, vad det nu var.


Väl hemma har jag dolat med lite av varje, borstat och pussats med mina kattbjörnar, något som verkligen uppskattas. Har även hunnit med att läsa lite inför uppkörningen av utökad B-licens som väntar om ett par veckor. Spännande!


Nu väntar en kväll på jobbet och sen dagpass imorgon med en skön avslutning på veckan i form av treledighet....mumma!


Å idag snöar det igen...suck...jag som längtar efter sommaren.....

 

Av Malin - 18 mars 2014 20:30

Ja äntligen hoppas vi att vi är på väg åt rätt håll. Idag var svullnaden nästan helt borta och endast minimalt med värmeökning kvar. Ingen temp och idag är ju sista behandlingsdagen med Finadyne. Dock har han idag en liten svullnad på senan som löper från knäet ner till kotan, vet inte om det är tryck från förband eller om han fixat det på annat sätt, han var redigt skitig idag och verkar ha farit omkring i hagen. Så jag masserade på lite isbalsam innan han fick nattas i boxen, så får vi se hur det verkar imorgon.


Snälla Minna hade införskaffat lite nya vetflex lindor så jag fick fylla på i lådorna, är alltid stor åtgång så snart det händer något med hästen. Har ju själv en inplanderad resa till Ullared den 7/4, så dår ska jag införskaffa lite ytterligare saker.


Om allt fortsätter gå åt rätt håll hoppas jag kunna börja rida lite försiktigt till helgen igen, och i så fall bibehåller vi inplanerade tävlingar 5-6/4. Då har vi ju drygt två veckor på oss att komma i form igen, så det borde fungera fint.


Så i helgen får jag helt enkelt heja på mina stallkamrater som ska tävla, och hålla tummar och tår för deras del!


Av Malin - 17 mars 2014 12:29

Då får vi se vad denna vecka för med sig. Skulle ju ha varit dressyrdebut på lördag, men det blir det ju inget med. Istället avvaktar jag för att se om han svarar tillräckligt på behandlingen, annars får det nog bli en tur till kliniken under veckan för att ultraljuda så det inte sitter något skit i såret som gör att det inte lägger sig, alternativt en avstängd böld som måste dräneras.


Har varit i stallet nu på morgonen, la om benet, mockade och fixade maten. Hade även hand om Bosse idag då Minna är till Ullared...skojsigt!

Så nu är jag bara hemma för lunch och dusch innan det blir en sväng till stallet igen för att spruta Penovet innan jag åker vidare till jobbet. Ingen rast och ro, bara massa flängande! Men vad gör man inte för sina älsklingar!


Katterna njuter utomhus av nästan våren som har kommit, det kom lite snö inatt, men den tinar ju bort så snart solen börjar värma lite....härligt!


 

Av Malin - 16 mars 2014 21:30

Är alltid skönt att vara ledig, och idag har jag pysslat med lite av varje.

Åkte till stallet imorse för att lägga om Neros ben inför dagens hagvistelse, så när vi var klara fick han gå ut i hagen och jag mockade och fixade maten.


Såret ser i det stora hela likadant ut, lite mindre svullet omkring kanske. Fick därefter åka till Apoteket och hämta ut Finadyne på recept! Hem till mamma och pappa och invänta Erika som skulle hämta hö idag, passade även på att ta en transport full för egen del, så nu klarar vi oss ett bra tag. Så vi var lagom trötta och varma efter att ha lyft balar in och ut från transporterna!


Avslutade med att ge Nero Penovet injektionen, när jag ändå hade sällis. Gick fint även idag, och nu är vi ju halvvägs in i behandlingen.


På kvällen blev det mat och sällskapsspel tillsammans med mamma, pappa och syrran med kille. Trevligt och gott. Testade att baka en ny kladdkaka med en kanel/kardemummafudge ovanpå. Å den var inte dum....mumma!


  Finaste killen....tagen för ett år sedan!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards