Chocolicious

Alla inlägg under mars 2014

Av Malin - 7 mars 2014 20:09

Så var det fredag igen, helg och slut på jobbveckan för många, men för mig väntar tre nätter på jobbet.

Sovmorgon för min del och efter frukost stod stallet på tur. Mockade och fixade maten innan jag hämtade in smutsgrisen. Spolning och ordentligt med rykt så var vi redo för ridhuset. Idag var mellanväggen borta, vilket innebar ett perfekt tillfälle att rida lite programridning inför tävlingarna som väntar. Ska ju rida LB2 samt LB3 på båda de kommande starterna.

Idag red jag fram lite lättare och Nero kändes fin. Checkade av gas och broms samt lösgjordheten i samtliga gångarter och sen gav vi oss på programmet. Idag fokuserade vi på LB2 och jag red igenom hela programmet två gånger för att känna och uppmärksamma ev svårigheter och vad vi ska lägga fokus på under veckorna som är kvar.

-Galoppfattningen i höger behöver stärkas. Nero har jobbigare här och tar gärna vänster istället, så utnyttja hörnpasseringen ordentligt inför fattningen

-Rakriktningen när vi rider rätt upp, måste trycka på lite mer framåt då Nero lätt blir lite unghästvinglig

-Mellangångarterna måste putsas lite. Tar lite tid innan han hittar rätta tänket framåt och inte sprattlar iväg

-Halterna, stå still är inget problem men att inte komma ur formen måste vi öva mer på

Så där har vi lite att arbeta med fram till tävlingen 22/3. Ska även checka av med Ola på tisdag så vi har samma tänk!

Nero har fredagsmys med nytt strö i boxen, pyjamas på, gottis i krubban och mumsigt hö att tugga på!

Av Malin - 6 mars 2014 17:58

....vet jag väl inte om jag var idag, men med två mjuka björnar som valde att pussas med sin mamma tidigt, så hade jag inte så mycket val.

Så upp och åt frukost innan jag begav mig till stallet. Borstade av min lilla stjärna, som verkade lite missnöjd över att inte få komma ut med de andra, men ibland är livet sådant!

Körde multitasking idag och bar dessutom med mig två höpåsar fulla med smutstvätt ner till ridhuset, så innan jag hoppade upp på Nero, så passade jag på att starta den första maskinen. Skrittade fram i väntan på Ola och sen körde vi igång. Dagens pass bestod av fortsatt lösgörande arbete, Nero har verkligen höjt sin lägsta nivå rejält och jobbar nu mjukt och bärigt i öppnan. Idag red vi dessutom halva skänkelvikningar med både mer takt och bättre tramp än tidigare. I galoppen jobbade i med att samla lite mer och att Nero ska sätta under sig mer och inte rusa på framåt.


Så till veckan blir det fokus på att rida lite vägar ur programmen inför tävlingen 22/3.


Efter avslutat pass bytte jag i tvättmaskinen och begav mig tillbaka till stallet med trött häst och blöt tvätt. Efter ombyte på Nero och utsläpp med hö och morot så hängde jag tvätt, mockade och putsade prylar. Ner och bytte i tvättmaskinen för tredje gången. Tog en sväng till Cheapy och köpte spånpellets, till djur och natur och införskaffade mat och sen tillbaka till stallet för ytterligare ett byte ur tvättmaskinen. Att det aldrig tar slut.....


 


Av Malin - 5 mars 2014 17:45

Idag stod skutt och hopp på agendan och dagen bjöd på en helt ny övning som jag hittade i senaste numret av Ridsport special.


Så här såg övning ut i tidningen....

 

Å min variant i verkligheten....

 


Så efter att ha byggt upp banan så hämtade jag stjärnan och vi skrittade fram. Nero kändes pigg och avslappnad från början idag, men bjöd ändå på lite tveksamheter när vi skulle skritta över markbommarna. Suck, att han aldrig lär sig att det inte leder till något annat resultat än att vi tillslut gör som matte säger trots allt.

Så när han funderat färdigt så skrittade han sen snällt över alla bommarna och vi kunde böja trava istället. Travade runt i flera olika konstellationer, vilket var tanken och fördelen med just den här övning. Att den bjuder på många vägar och olika sätt att arbeta.


Efter avslutat travarbet tog vi galoppen istället, och idag blev det riktigt fint flyt på övningarna. Nero rullade på i galopp över samtliga bommar utan att ta i för kung och fosterland och hoppa. Så när han kändes lagom genomarbetad så provade vi även att hoppa krysset som jag ställt på diagonalen, duktiga killen som hoppade med fina språng och mjuk kontakt...me like!


Avslutade när det gick som bäst och vände tillbaka till stallet....Imorgon väntar dressyrträning för Ola!

Av Malin - 4 mars 2014 23:25

Idag blev det premiär av ytterligare ett slag då jag och Nero begav oss ut på skrittur alldeles ensamma. Skrittade längs vägen bort förbi hundlyckan innan vi vände och skrittade tillbaka. Var ute i 40 minuter och Nero skötte sig i det stora hela väldigt bra. Lite osäker när han plötsligt var solokvist med matte på ryggen, men lyssnade fint och trampade på framåt. Vi både mötte och blev omkörda av bilar utan problem.

När vi vände tillbaka blev han lite taggad och taktade, så då vände vi och skrittade en bit bortåt till, tills dess han skrittade lugnt och jämnt framåt, då vände vi och skrittade hemåt igen.

Så nu var den premiären avklarad och jag hoppas hinna med ytterligare en uteritt under veckan.

Av Malin - 3 mars 2014 20:15

Åh...äntligen lite vårkänsla när jag idag kunde rida på utebanan igen. Var visserligen lite blött och kladdigt, men så härligt att kunna rida i den sköna luften utomhus och slippa väggarna. Ridhus i all ära, men lite tjatigt blir det!


Idag var det dressyr som stod på schemat, perfekt i det lite tyngre underlaget för lite jobb. Nero skrittade fram med pigga steg och vi började försiktigt att jobba lite sidvärtsrörelser både på volt och längs spåret. Travade igång och fortsatte med samma jobb, kändes som jag fick bra gensvar och ett bättre flyt när vi idag hade mer plats att röra oss på. I galoppen fortsatte vi jobbet med att sätta fattningarna för hjälpen och att bibehålla ställning och takt i avbrotten. Jobbigt, men nyttigt. Var en ganska så trött Nero som skrittades av efter 35minuters ridning. Det räcker så när underlaget blir lite tyngre tycker jag!


Nu väntar nattjobb för min del...

Av Malin - 2 mars 2014 19:45

Tjohoo...idag var vi tillbaka i verkligheten igen och efter en sovmorgon och skön förmiddag hemma väntade stallet. Hade insläppet idag, så efter att ha mockat och fixat maten så tog jag in och bytte om på samtliga pållisar....eller nja....det var ju rätt många ägare där, så det var verkligen lindrigt idag.....!


Spolade ben och klädde på oss för uteritt tillsammans med Madde och Chicago, blev turen runt skolan. Nero skött sig riktigt bra, Chicago var något laddad och bjöd på lite spökkonster. Men allt som allt var den ganska skön och trevlig ritt med skritt och mycket trav så vi fick göra av med lite sprallighet. Nero mjuknade fint och kändes väldigt genomsläpplig och trevlig mot slutet.


Snyggpållen på väg ut på dagens äventyr...dagen till ära i det snyggaste ridtäcket....

 

Av Malin - 1 mars 2014 21:15

...har varit dagens utflyktsmål. Startade tidigt hemifrån, då bussen från Kristinehamn avgick redan kl 05.30 Skönt att åka buss och bara kunna slappa på nerresan. Väl på plats 8.30 gled vi in på mässan och jag gjorde mitt första fynd nästan på direkten....


 

Ett 100g regntäcke med hel hals, precis vad jag letat efter. Dessutom till ett riktigt bra pris, 498kr.


Sen trippade vi vidare in till tävlingsarenan där vi tittade på youngrider finalen i hoppningm kul!


 


Sen tillbaka in på mässan för ytterligare några fynd...


 

Ett dressyrschabrak i exakt den rätta beige/gråa nyansen som matchar med mina ridbyxor och min snygga randiga pike i exakt dom färgerna. Bilder kommer.....

 

En skitsnygg softshelljacka från HV-polo....

 

Vinröd/plommon/lila benlindor som matchar med mitt schabrak från Eskadron som är i den färgen...

 

Å så ett par vanliga svarta senskydd...går alltid åt.


Mellan mässbesöken och turerna in till arenan hann vi även med en mycket god lunch på Incontro...den italienska lilla godbiten som ligger precis där....De hade en supergodbuffé som dessutom bjuder på ett dignande efterrättsbord....perfekt!

 


Mätta och nöjda på både mat och shopping var det ganska skönt att glida in i bussen och kunna slappa till en film på vägen hem. Tack för i år - förhoppningsvis på återseende nästa år!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards