Chocolicious

Alla inlägg under april 2014

Av Malin - 6 april 2014 22:01

...får sammanfatta denna tävlingsdag - orsaken i detta fall är travhästar!


Var ju tävlingar på Färjestads Ridklubb för vår del, och där ligger ju även Färjestads travbana med massor av travstall omkring. Å det innebar ju att det fanns massor med travekipage som körde omkring på området.

Nero har nog aldrig sett en travhäst tidigare och reagerade väldigt starkt på detta.


Han blev som förstenad och kunde inte fokusera på något annat än dessa förfärliga djur som genomförde något som han ansåg var sken med en stor skramlande sulky efter sig. Så fort han hörde eller såg ett travekipage oavsett om det var på 100m avstånd så frös han på stället och bara stirrade. Försökte rida fram på alla tänkbara sätt utan att lyckas få till mer än ett spänt, fladdrigt och ofokuserat springande.


Inför första klassen var han inte ett dugg med på noterna och ridningen blev därefter. Han var spänd- spänd-spänd och känslan var i botten. Det enda positiva med den ritten var att han iaf fattade rätt galopp även i höger varv, vilket får ses som en bedrift med tanke på dagens känsla.


Skrittade av och tillbaka tll transporten så han skulle få äta och vila lite. Men det var stört omöjligt för även i transporten så såg och hörde han ju travhästarna. I den andra framridningen fick jag honom att slappna av bättre och han kändes mer som vanligt, tyvärr så kom han nog ihåg obehaget från första klassen för så snart vi kom in i ridhuset och in på tävlingsbanan så spände han till och sprang.


Så dagens procent blev knappats något att hurra över, 55,667% i LB:2 samt 53,03% i LB:#    


Ska vi fokusera på vad som var positivt idag så var det följande;


- Jag åkte för första gången själv med Nero på tävling och han skötte den biten med bravur. Jag lastade in och ur honom själv och han stod fint uppställd utanför transporten medan jag klädde av resp på honom inför tävlingen.

- Han skrittade snällt över en 3m lång träbro med höga kanter flera ggr utan problem.

- Han genomförde trots allt programmena från A till B istället för att helt flippa ur.


Så nu tar vi nya tag inför nästa tävling som blir den 21/4. Så nu ska vi träna på tills dess, men imorgon blir det vilodag eftersom jag ska till Ullared!

Av Malin - 5 april 2014 22:08

Så var det äntligen dags för oss att bege oss ut på tävlingsbanorna igen efter ett långt uppehåll pga skador och vinter. Idag var det tidig morgon som gällde, 05.00 ringde klockan. Var på plats i stallet vid 06 och gav hästarna frukost, mockade och hängde fram maten till Nero samt packade in allt inklusive hästen i transporten. Nero gick snällt in trots den nya transporten och verkade nöjd.

07.15 rullade vi mot Gyttorp och var på plats i exakt tid 08.00 Plockade ut Nero, gjorde iordning honom samt mig och sen begav vi oss upp till framridningen. Var riktigt kallt ute, så jag skippade utebanan till förmån för ridtältet då det var stenhårt och fruset på utebanan. Skrittade fram och Nero kändes pigg men nöjd. Travade med fokus på lite öppna och lösgörande arbete på volt. Galopperade ett par varv åt vardera hållet och Nero kändes fin men pigg.


Skrittade ner till ridhuset vid utsatt tid och väl inne på banan var Nero pigg och lite spänd. Var en skojsig läktare med en del folk, och dessutom en cafeteria där de tappade något i golvet med dunder och brak så Nero blev lite fundersam.


Själva programmet skötte han sig trots allt bra. Lite spänd när vi passerade sargen, fick lite hack och galoppinslag i traven samt att han fattade fel galopp i höger varv. Vi red ihop 63,5% vilket jag är nöjd med och vi slutade på en 13:e plats av 39 startande, tre platser utanför placering.


Som debut skötte han sig bra och vi red ihop 7st 7:or och 2st 8:or öveiga poäng mellan 4-6,5. Fyra fick vi på fel galopp och galoppinslag i traven. 8:orna fick vi på vänster galoppvolt samt sista arbetstraven innan halten. Slutlig kommentar från domaren var:


Mjukt och vårdat! Ibland något hastigt, men du stämde av väl. Trevligt!


Lite bilder från dagen:


                     


Imorgon väntar dubbla klasser i Karlstad...spännande!



Av Malin - 4 april 2014 21:00

Oj vilken lång dag det blev idag med.

Jobbade 7-16 oc åkte därefter direkt till stallet. Tog min an borstning av Nero och så skrittade vi ut en runda i det fina vädret. Nero var pigg och lite på tårna, men lyssnar väldigt fin och hetsar inte upp sig i onödan. Dock hände det en rätt obehaglig sak när vi nästan var hemma. En tjej longerade sin häst på utebanan och rätt som det var så slet den sig och kom rusandes ut på vägen där jag och Nero kom. Som tur var hade jag sinnesnärvaro att hoppa av Nero snabbt som satan och ta tag i tyglarna. Nero ryggade ett par steg men svarade snällt på min förhållning när hästen susade förbi. Usch så otäckt när man tänker på vad som kan hända.


Tillbaka i stallet begav vi oss ner till spolspiltan för en grundlig rengöring och dusch av pållen.


 

Sötnöten ska alltid dricka vatten direkt från slangen när vi badar...  


Medan Nero torkade ägnade jag mig åt att mocka, fixa maten samt smörja lädret inför imorgon. När han väl var torkad och klar så flätade vi svansen och knoppade manen. Så nu är han fit och färdig för morgondagens säsongsdebut på tävlingsbanan!


Av Malin - 3 april 2014 12:58

....Jag klarade uppkörningen och har numera B96 och får köra min bil med mitt släp!

Det gick riktigt bra och jag fick beröm av provledaren för exemplaiskt genomförd säkerhetskontroll och mycket fin körning!

Har vandrat omkring med ett leende på läpparna hela förmiddagen, så skönt med tanke på dubbeltävlingar i helgen!


Åkte till stallet därefter och idag blev det dressyrpass på utebanan där vi passade på att rida igenom programmen. Kändes bra och Nero verkade nöjd. Nu väntar en riktigt mastodonthelg för min del.


Lördag - LB:2 med Valåsens Lag i Gyttorp, startar preliminärt 09.03

Söndag - LB:2 och LB:3 På Färjestads ridklubb, startar preliminärt 12-05 samt 16.15

Måndag - Ullared.....woohoo!


Så nu påbörjar vi uppladdningen!

Av Malin - 2 april 2014 12:45

Ibland blir man lite lätt bekymrad. När jag var hemma igår kväll så ringde dom från ridskolan och informerade om att Bäbis, som står granne med Nero hade lyckats sparka in hans boxvägg, så den stod rakt ut. Så Nero och Bäbis fick sova nere på ridskolan inatt.


Så jag var på plats i stallet tidigt imorse för att inspektera det hela!


Å mycket riktigt så såg det inte så skojsigt ut....


 


Men Nero verkade inte misstrivas nere på ridskolan skönt nog...

 


Så vi tog oss ett dressyrpass inne i ridhuset i arla morgonstund, så skönt när det inte är fullt med folk överallt. Nero kändes fin och jobbade riktigt bra idag, å nu håller vi tummarna för att vi tar med oss den trevliga formen till helgens tävlingar!


DIrekt från stallet vidare till Volvo där jag skulle sätta på en spoarvätsketopp som trillat dän, och sen vidare till vet.kliniken för att köpa kattmat, och sen hästmat på Djur och Natur. Hann även med ett besök hemma hos pappa där vi lastade iordning transporten inför morgondagens uppkörning...usch vad jag är nervös!

Av Malin - 1 april 2014 21:00

Äntligen en ledig dag, och som vanlig en ganska välfylld sådan! Bjöd iaf mig själv på den där sovmorgonen som jag pratade om, och gick upp vid 8.30 Duschade och åt frukost innan jag begav mig mot Karlstad för lite shopping. Idag stod mest praktiska saker på listan så som....


- EN gul "HÄSTTRANSPORT" skylt att sätta på transporten

- En höpåse att hänga i transporten

- En uppsittningspall till transporten

- En gödselplockare, även den till transporten

- Aluminiumskena samt krokar som vi ska montera i sadelkammaren i transporten

- Förvaringslådor från IKEA att lägga Neros täcken i.


Hittade allt jag skulle ha, och även en sak som inte stod på agendan, nämligen ett stalltäcke på Hööks som var nedsatt med 60&, så det fyndade vi!


Väl hemma från Karlstad blev det en sväng till stallet där Nero hade vilodag och endast blev borstad och pussad på idag. Hann även med att plocka iordning alla tvättade täcken i de nya förvaringslådorna...blev superbra!


   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards