Chocolicious

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin - 23 maj 2014 19:45

Vilken medelhavsvärme vi har drabbats av. Idag visade mätaren återigen på 30 grader, helt sjukt!

Jobbade till 15 och åkte direkt till stallet. Nero var ganska så trött och loj av värmen, men efter lite rykt piggnade han till och vi gick ner till det svala, sköna ridhuset för ett kortare pass. Hade ju egentligen tänkt rida ut, men det går inte i denna värmen som är just nu. Då måste man rida tidigt på morgonen eller väldigt sent på kvällen. Iallafall så var det ganska mycket folk i ridhuset, så det blev mest att skritta, trava och galoppera igenom honom. Sen skrittade jag och Nero ut och skrittade av tillsammans med Madde&Chicago.


Imorgon väntar tömkörning för Stefan och jag har morgon och utsläpp i stallet!

Av Malin - 22 maj 2014 22:30

...har guld i mun. Även om det idag mest var torrt i munnen efter dagens ridpass på utebanan. Det var varmt och ganska så gassigt i solen, trots att klockan inte var mycket.

Lånade Erikas sprenger bett idag, ett anatomiskt tredelat i aurigan med fasta D-ringer. Nero kändes väldigt nöjd i munnen på detta bett. Inte enda endaste ryckning eller grejande annat än att mjukt sugande tag. Så det får vi prova lite fler gånger och se om det forsätter att falla herrn i smaken.


 


Passet idag bestod av mjukgörande arbet i skritt och trav, och i galoppen fortsatte vi med samling ett par galoppsteg, bryta av till trav, fatta ny galopp osv. Fungerade ännu bättre idag och Nero kändes mjuk och bärig. Så det blir till att fortsätta arbeta.


Fixade stallet och åkte sedan och hämtade ut mitt nya kandar    Så nu ska vi bara passa in bett och ställa in det efter Nero, så ska vi snart prova det, bild kommer!

Av Malin - 21 maj 2014 22:01

Återhämtningsdag för Nero idag vilket innebar heldag i hagen. Åkte till stallet vid 16.30 och fixade det vanliga jobbet med mockning, höpåsar och mathinkar. Ryktade Nero ordentligt och sen blev det myspromenad längs vägen tillsammans med Madde&Loffe som skrittade av efter sitt ridpass. Hann även med att beta lite mumsigt gräs.

Annars har dagen spenderats hemma med katterna i solskenet. Helt underbart väder idag med 27 grader varmt och strålande solsken.

Månsepojken slappar på verandan tillsammans med mamma <3

Av Malin - 20 maj 2014 22:15

Äntligen hemma efter ytterligare en tävlingsdag.

Idag var det dock kvällstävling på Björkliden så, jag hade förmiddagen ledig hemma. Passade på att mysa med mina katter och läsa en bok ute på trappen. Å så lite sedvanligt plock med tvätt och disk.

Åkte till stallet vid 14-tiden för att bada Nero. Han rullar sig ganska så hårt i hagen, så fredagens bad är inget som går att se på honom längre. Men efter en stund under löddrande schampoo så glänste han återigen. Fick komma in i boxen och äta eftermiddagsmat med de övriga pållarna medan jag mockade och fixade matpåsar. Packade iordning transporten och sist av allt blev det till att knoppa Nero och själv byta om till tävlingsutstyrseln.


Vid 16.30 rullade vi mot Björkliden. Hej och hå, hade lyckan att hamna i massvis med vägbyggen och vägarbeten, så det tog lite längre tid än väntat, tur att man åker med lite marginal. Var på plats vid Björkliden vid 17.30 Lastade ur och klädde iordning Nero. Vid 18-tiden påbörjade vi framridningen som idag var inne i ett ridhus. Många ekipage samtidigt och lite rörigt, men Nero kändes superfin, lyhörd och framåt. Hittade samma fina driv och känsla som gårdagens avslutning.


Å så kommer vi ut till själva tävlingsbanan, en collectingring där vi försökte hålla lite tempo eftersom jag kände att han redan där dog lite. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som händer när vi kommer till tävlingsbanan, men han släpper inte igenom lika fint utan känns spänd och seg. Väl inne på tävlingsbanan kändes han ändå mer avslappnad än han gjort sista gångerna, höll inte på och fjompade för domarhytten eller staket etc. Men likväl så känns han spänd och kommer inte riktigt igenom kroppen ordentligt i arbetet utan blir springig och utan balans. Travprogrammet kändes ok, men galoppprogrammet blev trots rätt galopp hela vägen inte riktigt mjukt och harmoniskt, och han ställer gärna ut från staketet, ffa i hörnen och blir supersvår att ställa igenom, blir istället bara springig.

Vet inte om det är en kombination av att han är trött i kroppen och att han blir trött mentalt när vi byter från framridningen till en ny bana med ny saker att spana på. Å att det är så kort tid man har på sig på nya banan innan det är skarpt läge att han inte hinner komma till arbete igen.


Ska kanske testa att korta ner framridningen ytterligare, rider inte länge nu, 30 minuter, men det är kanske för mycket för skallen?! Att han inte orkar lyssna, vänta och komma till arbete när det blir mycket okänt, och istället väljer att bara gasa igenom.


Iallafall red vi på 60,7% och kommentaren från domaren var; "Jättetrevlig häst med god energi. Försök stämma av honom det går alldeles för fort och han blir låg och obalanserad. Var noga med vägarna, du ger bort poäng där"


Var tillbaka i stallet vid 20.30 och då fick Nero komma direkt in i boxen för kvällsmat. Nu har vi ett litet tävlingsuppehåll till och med 7/6. Så nu blir det till att fundera och jobba vidare med hur vi ska hitta flytet inne på tävlingsbanan!

Av Malin - 19 maj 2014 23:12

Idag körde jag och Nero en riktig genomkörare i det kvava vädret. Fick bli inne i ridhuset då regnet strilar utomhus. Började med lösgörande skolor i både trav och galopp, och fick jobba en del då Nero var pigg efter två dagars vila. Men vi hittade rätt efter en stund och kunde lägga lite fokus på galoppen. Idag jobbade vi i korta sekvenser där jag krävde mer samling och självbärighet i fem -sex galoppsprång och sen bröt vi av till en mjuk, kontrollerad trav utan att flänga, travade ett par steg och sen ny galoppfattning. Mycket nyttig övning som lösgjorde fint. Avslutade med att rida lite mellantrav på diagonalen och hej vilket tryck han fick. Mycket nöjd med dagens pass.

Imorgon väntar dressyrtävling på Björkliden :-)

Bjuder på lite härliga bilder på kattbjörnarna som leker i grönskan!

Av Malin - 18 maj 2014 22:45

...strålade av lycka när jag släppte ut dom imorse. Vi öppnade upp den stängda delen av deras hage och plötsligt fanns det massor med gräs och härliga ytor att springa på. Stod en stund och kika på dem när de for runt i lycklig extas. 


Mockade de och hängde fram Neros mat innan jag begav mig hem för att sova. Är lite slitigt att ha morgon i stallet efter att man jobbat natt, men ibland får det lixom gå!


Ägnade sedan eftermiddagen åt att baka morotskaka och läsa bok ute på trappan i det sköna vädret. Nu väntar ytterligare en natts arbete på mig. Har dessutom äntligen fått ändan ur och beställt ett kandar till Nero. Så nu väntar jag spänt på att det ska komma hem. Tänkte börja promenera/ skritta honom i det under sommarens tävlingsuppehåll, så får vi se vad herrn tycker om att ha två bett i munnen..bilder dyker upp när jag fått hem det!

Av Malin - 17 maj 2014 22:33

Är mellan nätterna och Nero hade välförtjänt vilodag på sitt schema. Verkade ganska nöjd i boxen när jag kom till stallet. Mockade, fixade maten och borstade på prinsen. Sen avslutade vi mysstunden med lite slick i gotteskålen :-)

Av Malin - 16 maj 2014 23:28

Så var det tävlingsdax igen. Idag blev en heldag i stallet för min del. Var på plats vid 10-tiden och gav hästarna lite hö i hagen medan jag mockade och fixade maten. Sen blev det duschdags för Nero som var skitig som få. Smutsvattnet var alldeles cappucino-färgat när det rann i strida strömmar utefter golvet. Sen fick Nero torka i solen medan han mumsade på gräs.

In för knoppningen och sen lastade vi och åkte. Var på plats i perfekt tid och lastade ur stjärnan. Ställde upp honom utanför transporten i sedvanlig ordning, min duktiga kille.

Skrittade till framridningen där det var fullt med ekipage igång. Var ganska tungt och lite halkigt underlag, så Nero fick ganska mycket skrittjobb samt många pauser. När det var vår tur begav vi oss ner till collecting-ringen och red runt en stund innan det blev vår tur. Väl inne på banan dog Nero totalt. Fick driva som en tok för att få fram honom öht. Så det blev väldigt segdraget och utan något tryck alls. Dessutom fjompade han lite för domartransporten. Så allt som allt en godkänd ritt, men utan någon egentlig känsla. Dock skötte sig Nero i vanlig ordning helt exemplariskt med allt annat - min prins!

Hur många andra femåringar står snällt uppbundna mellan två transporter medan matte klär av och vandrar sedan snällt in i transporten.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards