Chocolicious

Alla inlägg under maj 2014

Av Malin - 7 maj 2014 22:51

Ytterligare en ledig dag med lite av varje, bla en skön sovmorgon även idag. Stallet efter frukost, och idag var Nero verkligen glad över att matte var där lite tidigt, för det innebar att han fick komma in istället för att stå kvar ute i spöregnet.

Fick gå direkt ner till spolspiltan där både ben och täcken fick sig en sväng under vattenstrålen. Tillbaka upp i stallet för att torka och borsta på plutten. När vi var torra och nöjda återvände vi till ridhuset för ett dressyrpass. Nero kändes väldigt fin från start idag och jag passade på att rida ett pass med lite mer tryck.


När jag lösgjort en Nero med hjälp av öppna på volt och att direkt ur öppnan rida på framåt så blir han jättefin med storta tryck och bra längning i steget. Så idag behöll jag det trycket och fortsatte passet i samma anda. Det är sjukt vad mycket bättre trav han får när jag vågar trycka på lite och inte mesrider. Tror och hoppas att jag vågar behålla samma tryck på lördagens tävling om han fortsätter att kännas lika lösgjord och fin. För jag tror det är nyckeln till framgång och även en stor del i att få till mellantraven. Red nämligen ett pat travlängningar idag när han gick fram i bra tryck, och då blev mellantraven av en helt annan kvalitet.


Så nu lärde vi oss något nytt idag, och jag hoppas att jag klarar av att ta med mig det på tävlingen framöver.


Efter stallet blev det en sväng till Örebro tillsammans med sambon. Tog en snabb sväng in på Hööks och fick i vanlig ordning med mig ett par saker   


 


Supersnygga som kommer att matcha resten av vår rosa/grå outfit med.

Å dessutom fler höpåsar i en ny turkosgrön nyans.....

Av Malin - 6 maj 2014 20:48

Japp, äntligen en helt ledig dag som jag firade med en lång sovmorgon och lugn start tillsammans med katterna. Nero hade vilodag på sitt schema idag och jag ägnade dagen åt att plocka ihop ren tvätt som sedan förpackades ner i rätt förvaringsbox. Å så 2000 benlindor som skulle lindas ihop pch återföras till sina lådor    Men nu är det ju gjort.

Skickade även iväg kolla masken på Nero, Bosse gjorde ju häromdagen och det visade på 1100 EPG i hans prov, så nu ska det bli spännande att se hur Neros provsvar ser ut. Dock får avmaskningen vänta tills på lördag kväll eftersom det är tävlingskarens på avmaskningsmedel, de flesta medel 96 timmar. Så ger jag på lördag kväll, så hinner karenstiden gå ut inför nästa tävling som är den 16/5. Suck....det är inte bara att passa in detta mitt i tävlingssäsongen!



Av Malin - 5 maj 2014 17:00

....stod på schemat idag inför lördagens tävling. VAr på utebanan idag för att ha tillgång till full längd på ridbana och kunna rida igenom hela programmet. Red igång först med lite lösgörande arbete i samtliga gångarter och red även idag lite förvänd galopp vilket är nyttigt arbete för Nero. Jobbade även lite med galoppfattningarna där jag vill att han ska svara kvickar för hjälpen och inte sega sig in i fattningen. Blir bättre med lite jobb och mer styrka.


SJälva programmen red vi igenom utan några större missar. Är ju LB:2 och LB:3 även denna gång och det red vi ju för inte så länge sedan. Svåraste bitarna för vår del är mellantraven där Nero gärna antingen blir snabb eller fattar galopp. Det är verkligen att balansera på en knivsegg de gångar vi får till det.


Har kommit preliminära startlistor och jag tycker det ser bra ut. Första start vid 13-tiden och andra strax före 15. Skönt att slippa gå upp 05.00 på morgonen, men även skönt att slippa vara borta långt in på kvällen.


Kvällen har vi ägnat åt att fira mamma som fyllde år, blev middag på strandkanten, trevligt och väligt god mat. Avslutade kvällen med fika hemma hos oss.

Av Malin - 4 maj 2014 20:04

...stod på mitt schema idag, blev dock lite senare idag eftersom jag blev utringd att jobba ytterligare en natt och istället för att avsluta helgen idag så fick det blir ytterligare en natt på jobbet. Så jag åkte till stallet vid 15-tiden och mockade och fixade maten innan det var dags att plocka in dem. Dock var det ganska många andra på plats i stallet idag, så det gick fort att ta in de hästar som var kvar ute.


Idag blev det ett dressyrpass inne i ridhuset för vår del. Nero kändes väldigt mjuk och fin idag. Jobbade ett skönt pass med att flytta lite i öppna, lite skänkelvikningar och även idag kände vi på den förvända galoppen. Nero kämpade på fint och resultatet blev att han vart jättefin i den rättvända galoppen.

Avslutade med att rida lite linjer inför tävlingen, red 10m travvolter, serpentiner samt fattade galopp på rakt spår, red 15m volt och sen vidare snett igenom med lite ökning.


Tävlingen förra året...vår debut i Storfors....

 

Av Malin - 3 maj 2014 19:45

Idag hade Nero vilodag vilket passade eftersom jag jobbar nätter under helgen. Åkte således till stallet efter att jag vaknat och Nero med kompisar var på plats inne i stallet. Idag var det inget strålande väder, så hästarna fick komma in i vanlig tid.


 


Nero tog tillfället i akt och låg i boxen och vilade när jag kom dit. Så skönt att se att han passar på att vila när han har möjlighet. Så jag fixade med maten och mockade när Nero väl hade ställt sig upp igen. Sen blev det lite mysborstning och allmänt gos och så avslutade vi stunden med lite gottis.



Av Malin - 2 maj 2014 23:33

Idag hade jag sovmorgon tillsammans med sambon och katterna och lång frukost. Sen gjorde vi gemensamma aktiviteter i form av ett besök hos mina föräldrar där vi var kattvakter och matade och pussade på dem. Vidare till stallet där det blev ett dressyrpass på utebanan i det soliga men ack så blåsiga vädret. Idag var Nero riktigt fin, lyhörd, mjuk och väldigt lagom. Bortblåst var den turboladdningen som han haft sista dagarna och idag var det bara en lagom känsla.

Blev ett 30 minuters pass där vi red igenom i alla gångarter och jobbade med öppna, skänkelvikningar och även lite förvänd galopp. Nero klarar det jättefint och bjuder på fint i den förvända galoppen. Nyttig styrketräning.

Eftermiddagen ägnades åt veckohandling och städning, skojsiga måsten!
Nu - nattarbete!

Av Malin - 1 maj 2014 21:46

Äntligen....efter 1000 timmar med tårar och slitet hår så har jag iallafall fått en film att fungera. Blir vansinnig på konstiga program och ännu värre kameror som spelar in i format som ingen hört talas om. Suck!


Dessvärre så fick jag inte helt ordning ens på denna film, så det är både skakigt och väldigt ihopdragen bild. Nero ser ut som en tjock lite B-ponny, men det är inte så mycket att gåra något åt. Hoppas kunna få ordning på den andra filmen som är bättre. Men håll till godo så länge...



Dagens dressyträning för Ola gick sådär. Nero var fortsatt väldigt turboladdad och hade inte riktigt tid eller lust att lyssna på matte. Han sprang mest omkring och showade för egen del. Tror det är lite vårkänslor tillsammans med att han ligger lite högt i energiintag efter vintern. Nu finns det ju faktiskt en hel del gräs att knapra i sig i hagen. Så dagens pass blev det mycket fokus på att få honom mer reglerbar och mindre springig. Fick iallafall till väldigt fina öppnor i traven när han var med på vad vi skulle göra. I galoppen blev det mycket jobb med att sätta tillbaka och inte springa ifrån matte.

När han väl kommer till arbete travar han stort och luftigt, men gränsen mellan att han gör det eller att han slår över och springer ifrån mig är hårfin.  Nya tag imorgon!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards