Chocolicious

Alla inlägg under juli 2014

Av Malin - 23 juli 2014 23:00

Oj vad varmt det var idag.

Ägnade morgon/förmiddag åt att ligga på en filt i solen och läsa bok och bättre på brännan. Katterna njöt av att deras mamma var hemma så dom kunde vara ute i obegränsad omfattning.

Blir dock lite väl varmt ibland, och då är det skönt att kunna njuta av lite skugga för både katter och matte.


 


Till stallet vid 15-tiden, borstade en ganska så trött Nerobus, vilket är förståligt med tanke på värmen. Ner till ridhuset vid 15.45 för att hinna rida fram lite innan det var vår tur för Ola.


Idag blev det ett ganska mycket jobba igenom pass där vi fortsatte med både galopparbetet men ffa med öppna och skänkelvikningar längs hela diagonalen.

Poletten har trillat ner ännu lite mer, och vi får bättre flyt, nu behöver vi snarast jobba med att hitta takten, då Nero nästan springer ifrån sina egna ben i sitt försök att ha lite bjudning och samtidigt tvära, det blir väldigt gärna mycket av både bjudning och tvärning. Var i allafall ett nöjt ekipage som skrittade av efter avslutad träning, med en känsla av att vi fortsätter att utvecklas!

Av Malin - 22 juli 2014 20:30

...fortsätter på samma sätt, dvs åker till stallet tidigt på morgonen så jag slipper ifrån den värsta värmen. Idag blev det ett dressyrpass på utebanan för vår del. Jobbade väldigt mycket med galopparbetet idag, och efter lite uppmjukande arbete på volt så red jag mycket variationer för att få honom smidig och lyhörd i galopparbetet. Red på fyrkantsspåret, la en 10m volt, tillbaka till spåret, vände rätt upp på medellinjen, la en 10m volt och tillbaka på medellinjen. Otroligt nyttig övning som verkligen stärker hästen, men även kräver att vi samspelar för att få ett lyhört och mjukt arbete.


Tycker Nero skötte sig väldigt bra idag, och även om styrkan tryter lite på mindre volter ännu, så försöker han!


Efter en skön dusch fick Nero komma ut i hagen, och för egen del blev det en skön dusch och sen begav vi oss till sommarstugan för att på bästa sätt njuta av sommarvämren. Solade, badade och åt gott!

Det är mumma för kropp och själ!

Av Malin - 21 juli 2014 22:00

Var jag på plats i stallet tidigt på morgonen för att fixa stallet och ha resten av dagen ledigt. Så Nero fick sig en morgonpuss och sen fick han komma ut i hagen tillsammans med Bosse. Just nu kör vi flugtäcke för hela slanten pga värme och massor med flugor.


Passade på att byta vatten i hästarnas badkar och plocka undan lite tvätt...alltid finns det något att plocka med!


Annars ägnar jag dagarna åt att njuta av det helt formidabla vädret som Sverige bjuder på just nu. Strålande solsken och 30 grader varmt, härligt med semester!

Av Malin - 20 juli 2014 21:34

Hunnit med lite av varje idag. Hämtade storbalar med hö till Minna och Lisa och körde upp till stallet. Sen kämpade Minna och jag med gemensamma krafter och fick in båda balarna. Mockade, fixade mat och vek in lite tvätt och rullade benlindor. Ni vet äkta skojgöra. Vid 13.30 begav sig sig jag och Nero ner till ridhuset för tömkörning. Nero funderade en stund innan han kom fram till att han nog skulle lyssna på Stefan. Bjöd även på ett par busskutt.

Imorgon väntar vilodag för Nero och även för mig. Skönt!

En sååååå taggad Nero väntar på Stefan :-)

Av Malin - 19 juli 2014 23:24

Oj vad varmt det har varit idag, iallafall där vi befann oss. Hade ju tidig stalltid planerade imorse, så jag skulle hinna rida ut innan värmen och bromsarna vaknat. Så jag var på plats vid 8, sadlade min ädla springare och så skrittade vi iväg. Blev masten runt idag med ganska mycket fart i form av både trav och galopp. Bygger fint på kondisen.

Trött Nero tillbaka på stallplanen.

Efter stallet blev det sommarstugan med sol och bad för vår del. Härligt, särskilt eftersom det verkar ha regnat och åskat hemma :-D

Imorgon väntar tömkörning med Stefan!

Av Malin - 18 juli 2014 22:45

....har vi besökt idag, och blev jagade av 1 miljon fläckflugor. Men skam den som ger sig. Fanns riktigt mycket blåbär, så vi plockade 10 liter på 1,5 timme, men sen blev fläckflugorna för påträngande och vi gav upp.

På eftermiddagen väntade stallet och ett dressyrpass inomhus pga värmen. Nero kändes lite stel efter tävling och sen vilodag, så jag skrittade fram ordentligt innan vi började jobba. Blev mycket läsgörande i form av öppna och skänkelvikningar i både skritt och trav. I galopparbetet la vi fokus på bärighet och att få honom mer jämnlik i båda sidorna. Han är mycket mjukare i höger än i vänster, så det är en del jobb kvar där.


På kvällen blev det middag hos mamma och pappa med blåbärspaj till efterrätt...smakade mumma!


 

Av Malin - 17 juli 2014 21:31

För Nero är dagen efter tävling vila och återhämtning, men för matte blev det jobb och slit! Var ganska trött imorse när klockan ringde, och fick släpa mig upp till mitt andra jobb som sköterska på ett av kommunens demensboenden.

Direkt efter jobbet blev det en tur till stallet där jag mockade, fixade maten och borstade på min snuttis. Nero såg ganska så efterseg ut idag, och verkade nöjd med lite mys, massage och godis.

Efter stallet blev det veckohandling på ICA innan hemgång och mys i soffan för egen del.


Nu väntar två veckor med mer uppbyggande träning inför väntande tävlingar. Är hitintills anmäld till;


Sörmon 30/3 LB:2

Trossnäs 10/8 LC:! och LB:!

Storfors 23/8 LB:2 och LB:3

Linde 30/8 LB:3


 

Av Malin - 16 juli 2014 23:32

Oj, oj, oj :-D
Vet knappt hur jag ska sammanfatta dagen bättre!
Nero fick vara ute i hagen som vanligt på förmiddagen, och jag hämtade in honom vid 13.30 Knoppade, borstade och packade in både häst och utrustning. Vid 14.20 rullade vi mot Örebro, och idag hade vi sällis av Minna. Väl på plats lastade vi ur, och eftersom jag startade först i klassen fick jag en ganska behaglig framridning, ensam i ett stort ridhus. Nero kändes lite stel och loj, så jag jobbade mycket tempoväxlingar och övergångar. Inne på tävlingsbanan fick jag lite samma känsla, men försökte rida på och jobba igenom. Vi gjorde ganska bra travprogram och i galoppen tog han rätt galopp och visade fin takt och bärighet. Enda egentliga missen var travlängningen där vi fick ett par galoppomslag.

Fick 68,571% för den ritten och det räckte ända till seger :-D Trots en trea på travlängningen med galoppomslagen.

Vår andra vinst och vår andra placering - kul!

Väntade in prisutdelningen och direkt efter ärevarvet var det bara att rida fram till nästa klass. Nero kändes riktigt fin på framridningen och den känslan tog vi med oss in på banan. Nero skötte sig med bravur och jag tyckte vi gjorde vårt bästa LB-program hitintills. Nöjd med min fina häst!

Glädjande nog höll domaren med och vi fick vår hitintills bästa procent i LB 67,759%
Länge ledde vi även denna klass, men blev slutligen omridna av ett par andra ekipage och slutade 4a. Så nu har vi lyckats uppnå ytterligare ett mål, nämligen att placera oss i båda starterna samma dag!

Kunde inte vara mer nöjd med min fina prins!

Imorgon väntar välförtjänt vilodag, och sen har vi två veckors tävlingsuppehåll innan höstens tävlande drar igång på riktigt!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards