Chocolicious

Alla inlägg under juli 2014

Av Malin - 7 juli 2014 21:30

Härligt!

Jag har lediga dagar och solen skiner från en klarblå himmel. 30 grader varmt och alldeles underbart!

Har idag ägnat förmiddagen åt att sola och läsa bok, helt i min smak. Katterna njöt av att vi var hemma och att de fick vara ute i solskenet. Passade även på att fotografera mina älskade en stund...bjuder på en härlig bild...


 
  

Mammas lilla lejon....


Idag var således Neros semestervecka avslutad och vi återgick till lite dressyrinspirerande pass igen. Passade ganska bra eftersom det är så himla varmt ute nu, för så kunde vi smita in i ridhuset där det är betydligt mycket svalare.

Idag fick det bli en genomkörare med fokus på genomsläpplighet och att känna av samtliga gångarter och bärigheten i dessa. Visst fanns det lite stelhet och lite smidighet som behöver jobbas upp igen. Men allt som allt kändes han fin och jag tror vilan har gjort honom gott.


Vi blev dock ruskigt svettiga båda två, så Nero fick en dusch efter avslutat pass och fick sedan mysa in sig i boxen för lite vila. Efter avslutat pass i stallet väntade mer höbärgning hos pappa. Så nu är jag ganska mör av sol, värme och hårt jobb!

Av Malin - 6 juli 2014 22:45

Så var de tre nätterna avklarade och jag kunde gå upp redan vid lunch.

Nero hade sin sista semesterdag idag och verkade njuta av den i hagen tillsammans med Bosse. Hade insläpp på mitt schema idag, och vid 16-tiden fick pållarna komma in och njuta av lite svalka och vila undan från alla bromsar. Borsade av Nero och pussade på honom.


Passade även på att hjälpa Erika med att sitta upp på Duvel för första gången. Gick jättefint och han skötte sig utmärkt!


Efter avslutat stalletbesök väntade en tur till mamma och pappa för att lasta av ett par vagnar med hö. Skönt att se hur mycket vi redan fått in, bådar gott för alla som vill köpa!

 

Av Malin - 5 juli 2014 21:15

Oj vad det är varmt!

Sommaren har verkligen slagit till på allvar, och solen skiner och det är så varmt och skönt....lite väl varmt och skönt när man ska sova dagtid dock! Så efter att jag sovit klart så myste jag med kissekatterna och läste en god bok i solen.

Hade kvällsfodring på min lott idag, så jag åkte till stallet strax innan jobbet, mockade och pussade på Nero innan jag fodrade för kvällen och åkte vidare till jobbet.


Mysbjörnen när jag vaknade....


 

Av Malin - 4 juli 2014 19:30

Första natten avklarad, dock lite svårt att sova eftersom det var ganska så varmt idag. Så gick upp vid 14-tiden och efter en snabb frukost stod stallet på agendan.

Mockade och fixade med maten och sen var Nero redo för en tur till naturen, fick bli runt Masten idag. Hade tur med oss eftersom stora vägen var nyharvad, och ännu bättre, hela varvet runt Masten var nyharvat med toppen underlag. Fick bli ett pass med ganska mycket tempo pga bromsar och äckelflugor som turades om att smaska på oss.


Blev en trevlig tur där vi rullade på i trav och galopp, och Nero visade att han inte glömt bort att man kan bära sig i galoppen, trots avsaknaden av dressyrträning på en veckas tid. Känns skönt att kunskapen sitter.

På hemvägen skrittade Nero med stora steg, och trots att det var bromsar högt och lågt, och jag kände att han helst ville springa ifrån mig, så höll han sig på mattan och skrittade på långa tyglar hela vägen hem.


Finaste rosbusken som blommar utanför stallet....


 

Av Malin - 3 juli 2014 21:00

Vilodag för Nero idag igen, välförtjänt efter gårdagens roliga lilla utetrip!

Ägnade min lediga förmiddag åt att baka tårtbottnar och förbereda fyllningar eftersom sambons pappa fyllde 70år idag, och vi bjöd på middag här.

Efter bakning väntade handling och stallet, där jag mockade, fixade maten och borstade på stjärnan!


Så här blev resultatet av dagens bakning....


 


Nu väntar tre nätter på jobbet för min del!

Av Malin - 2 juli 2014 22:30

Oj, äntligen en dag med solsken och lite värme i luften. Det var ett bra tag sen. Kunde äta frukost på trappan i solskenet och ägnade sedan förmiddagen åt sedvanligt hemmagöra, tvätt, diskmaskin, baka, tvätta bilen osv....

Vid 16-tiden åkte jag till stallet, mockade och fixade med maten. Borstade Nero och packade in honom och lite prylar i transporten. Sen körde jag hela ekipaget upp till min gård. Lastade ut, klädde på och sen skrittade vi iväg.

Hade glädjen att få med mig sambon på cykel som förevigade vår premiärtur här hemma. En superhärlig uteritt med solsken, blå himmel och underbara ridvägar. Red runt med ett stort leende på läpparna och Nero verkade lika nöjd han. Pigga öron och mycket spring i hovarna.


Så bjuder på en härlig bildbomb från dagens uteritt på hemmaplan...något vi lär göra om många ggr i sommar!


                       

Till Neros stora lycka hittade vi även ett pat trädstockar att "skutta" över....eller i Neros variant - hoppa som i världscupfinalen.....  

               

Av Malin - 1 juli 2014 23:45

Vilodag för Neroplutt idag och jag sov av vid lunch. Åkte till stallet på eftermiddagen och mockade, fixade maten och borstade en stund på stjärnan. Pga det riktigt dåliga vädret med spöregn, beslutade jag och sambon att idag var en perfekt bakdag. Blev tre olika sorter idag...

Chokladkladdkakecookies - som är en seg/kladdig liten munsbit.

Ovan nämnda väntar på att få komma in i ugnen.
Sen blev det chocolate chip brownie cookie dough... Mycket mumsiga små bitar...

Sen bakade även sambon en sockerkaka. Å så köpte vi 15 liter jordgubbar som vi har rensat och fryst in. Ett par slank väl även ner i magen ;-)
Tur vi hann med en kvällspromenad efter alla gottigheter!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards