Chocolicious

Alla inlägg under september 2014

Av Malin - 14 september 2014 23:09

...ägnade vi oss åt idag. Sov ju till lunch och spenderade eftermiddagen i stallet. Först ut var Nero.
Dressyr på banan stod på agendan och idag blev det ett riktigt genomkörarpass. Började i skritt, där Nero satte emot en del i höger öppna, lösgjorde massor genom att växla mellan öppna och förvänd sluta på volt. Vidare ut på fyrkantsspåret där vi arbetade med öppna och sluta kontra skänkelvikningar längs diagonalen. Nero mjuknar så fint av detta arbete och blir bärig och harmonisk. La in ett par halter med ryggningar och övergick sedan till att fatta galopp ur ryggningen. Mycket nyttig övning där Nero verkligen fick ta i. Blev otroligt bärig och lösgjord i galopparbetet och jag kunde rida endast för säte och med sytråd i handen. Testade ett par ökningar och till min stora glädje låg han kvar i form och kontakt i såväl ökningen som i upptaget :-D
Härligt pass!

Cesar körde vi favorit i repris med lastning och sen longering. Cesar testade en gång om han skulle slippa, men gick sen snällt in. Inne på banan beslutade han sig dock för att testa en ny gräns, när han tvingats släppa lastningen. Så han tvärdrog linan ur min hand och stack när jag ställde lite krav i longeringen. Tror dock han snart ångrade sitt drag eftersom han återigen insåg att han testar fel person. Vill han springa - ja men varsågod!
Det hela slutade med att jag tog udden av det roliga genom att helt enkelt driva på honom framåt, så han fick springa tills svetten sprutade och han istället bad om att få stanna. Ett mycket effektivt sätt att lära hästen varför man gör bäst i att göra som matte säger. Det blir helt enkelt väldigt jobbigt att välja något annat.

Så in i transporten igen och sen blev det en skön dusch innan boxen och eftermiddagsmaten väntade.

Av Malin - 13 september 2014 22:55

Trots nattjobb så har jag hunnit med ganska mycket. Slutade kl 07.30 imorse och åkte till stallet för att morgonfodra och släppa ut hästarna.
Mockade och la in eftermiddagsmaten till mina killar och åkte sen hem för att sova. Sov till 15.30, sen frukost och lite mys med katterna.
Åter till stallet vid 17-tiden då Erika skulle komma förbi och titta på nya stjärnan. Fick hjälp att raspa till framhovarna som blivit lite långa. Blev så snyggt.

Sen lastade vi ett par ggr och idag gick Cesar rakt in utan krångel, duktig kille.
Sen visade jag Cesar på lina för Erika som verkade gilla vad hon såg. Hon berömde hans rörelser och hans coola temperament. Kul att höra :-D

Nero hade vilodag även idag och blev borstad och pussad på. Finaste killen. Imorgon är vi tillbaka på banan igen.

Av Malin - 12 september 2014 23:42

Mellan två nätter så blir det lite lagom med händelser i stallet. Mockade och hängde fram höpåsar och mathinkar. Hämtade Cesar ute i hagen och ställde honom i spolspiltan. Borstade och passade på att mäta Cesar; 160cm i mankhöjd. Å då känns det som om han har en hel del kropp att växa i innan han är klar.
Ut till ridbanan och transporten. Idag testade Cesar om han verkligen behövde gå in, men gav sig snabbt när han mötte på motstånd. Så idag lastade och stängde jag om honom helt själv. När vi lastat ett par ggr blev det longering i trav och galopp, där han skötte sig galant.
Efter avslutad longering fick han gå in i transporten igen som avslutning. Hängde lite på honom inne i stallet innan han fick komma in i boxen.

Hämtade in Nero och han hade vilodag på sin planering så där blev det bara mys och borstning.

Hämtade även ut mina nyinköpta horsewaretäcken idag. Två stycken MIO regntäcken för 750kr, ganska lagom :-D

Av Malin - 11 september 2014 23:22

Japp... Idag hände det :-D
Som att vända blad i en bok så bestämde sig Cesar för att han skulle göra som matte sa idag. Så direkt från stallet, ner till ridbanan och rakt in i transporten utan att blinka B-)
Duktiga killen!!!
Så vi gick in och ut ett antal gånger utan problem, å smaskade på äppelbitar. Sen var vi nöjda för idag och Cesar fick återvända in till boxen. Borstade och pillade en stund så han verkligen kände hur nöjd jag var med dagens jobb.

Sen var det Neros tur och idag blev det en uteritt för vår del. Mycket otäckt att titta på. Först mötte vi kossor som Nero blev väldigt rädd för, så matte fick hoppa av och leda honom förbi det otäcka. Sen kom vi till träbron, då hoppade jag av igen och ledde honom över. Avslutningsvis tjafsade vi om en passage där Nero tyckte att det var ett dike, vilket jag inte höll med om. Efter mycket om och men kunde vi dock passera fram och tillbaka på min inrådan.

Ringde till Karlstads hästsjukhus och bokade tid för borttagning av vargtanden på Cesar. Så nu fortsätter vi att lasta dagligen så vi befäster detta!

Av Malin - 10 september 2014 22:25

Tålamod Malin, tålamod!
Idag stod således lastträning av Cesar på schemat. Så efter mockningen och maten så ställde vi upp transporten inne på ridbanan och stängde om oss.

Skrittade runt ett par varv och longerade sedan i trav och galopp. Sen kändes vi redo för att lasta!
...eller inte om ni frågar Cesar.

Han bjöd på show även idag. Studsade och for omkring. Han stod på bakbenen ett par ggr innan jag kom på hur jag skulle bryta det beteendet. Så efter 1,5 timme, vilket är en klar förbättring mot förra tillfället då vi höll på i 2,5 timme innan han gick in. Å när han väl bestämmer sig för att gå in. Ja då går han rakt in, står helt lugnt och väntar tills jag ber honom backa ut.

Idag gick vi in och ut iallafall 10 ggr och stängde bom och lucka om honom. Duktig kille!
Vi fortsätter lastträningen imorgon!

När vi var klara droppade svetten från Cesar, så vi passade på att inviga duschen. Duschade av hela Cesar med varmt vatten, och jag tror han tyckte det var ganska skönt. Lite fundersam i början, men det släppte snabbt.

Sen var det Neros tur och vi tog ett pass på ridbanan. Jobbade igenom och lösgjorde ordentligt. Kände lite på ryggning även idag, och Nero visade att han kom ihåg och har lärt sig den hjälpen. Kul!

Av Malin - 9 september 2014 23:13

Jobbade natt nummer två och sov till lunch. Lite mys hemma med björnarna och sen stallet. Mockade och hängde fram maten till killarna. Hämtade in Nero mitt i en regnskur, men han hade täcke på sig, så det var lugnt. Borstade och sen på med grejerna. Idag stod dressyrpass på banan på agendan. Lite stel efter tävling och sen två dagars vila. Jobbade mycket lösgörande i vår nya favvokombination. Öppna på volt i skritt och trav. Sen två långsidor öppna och två långsidor sluta. Sen ett par skänkelvikningar och så byter vi varv och kör åt andra hållet. Sen blir det galopparbete med volt /fyrkantsspåret och sen vänder vi ett par ggr på medellinjen i galopp. Idag testade vi även lite förvänd galopp. Avslutade med att känna på ryggningen, vi har ju försökt med hjälp från marken, men polletten har inte trillat ned. Idag gav jag ryggningshjälp från ryggen, och efter ett par försök så trillade den ner. Mattes superduktiga kille ryggade i flera omgångar 3-5 steg, fram i trav och sen ny halt och ryggning igen. Massor med beröm <3

Sen var det Cesars tur att arbeta. Vi började med gårdagens nyhet, att stå uppställd i spolspiltan. Idag var det inga funderingar, utan han verkade helt trygg. Blev rejäl rykt idag, då en viss herre rullat sig fint i leran. Sen väntade ridbanan och longering. Cesar skötte sig superbra och visade att han har utvecklats under sin första vecka. Han skrittar, travar och galopperar på kommando, lugnt och fokuserat. Gör halt när man ber om det. Åter i stallet tog vi tillfället i akt och övade lite hängning på ryggen. Hoppade upp och ner bredvid honom ett par ggr - noll reaktion. Hämtade en pall, klättrade upp och la mig på mage över ryggen på honom. Klappade och strök längs med hela sidan och han var helt opåverkad. Massor med beröm till duktiga killen! Imorgon ska vi försöka lastträna igen ;-)

Cesar på ridbanan...

Av Malin - 8 september 2014 23:00

Riktigt skitväder ute, och jag är mellan två nätter, så idag blev det borstning och lite extra pill inomhus.

Cesar var först ut och fick idag inviga uppställningsplatsen i spolspiltan. Lite otäckt till att börja med. Men han lugnade sig snart. Blev ryktad, kratsade hovarna och redde ut manen. Sen tog vi ytterligare ett steg och provade vattenslangen. Spolade svansen, som jag sen schamponerade och redde ut. Spolade även samtliga hovar utan problem. Duktig kille!

Sen fick han stå kvar medan jag mockade boxen åt honom. Beröm och äpple att mumsa på.

Efter Cesar blev det Neros tur. Även han fick en ordentlig rykt. Nero är väldigt rinnig och irriterad i ett öga. Troligen ilskna flugor. Tvättade rent ordentligt, och nu får det bli flughuva en tid framåt.

Av Malin - 7 september 2014 23:16

Morgonfodring och utsläpp för min del även idag. Men idag körde vi smidiga varianten. Kraften inne och sen ut för att äta höet i hagen. Släppte ut alla utom Cesar som fick frukost inne.
Han tog det ganska lugnt trots att han blev ensam. Vandrade ett par varv i boxen och spanade mot dörren. Men åt vidare medan matte borstade. När frukosten var uppäten och pållisen borstad så begav vi oss ut på ridbanan. En påminnelse om att fokusera på matte räckte, sen struntade han i dom andra hästarna. Vi gick över cavalettibommarna ett par ggr och sen blev det lite longering. Bättre framåtbjudning idag, både i trav och galopp. Körde i 10 minuter och sen avslutade vi med att gå ut längs vägen en sväng. Cesar skötte sig superbra och brydde sig varken om sandlådor, blomsterkrukor eller postlådor.

Cesar spanar lite...

Ägnade mig sedan åt stallfix såsom :
-Mocka ur hagen
-Fylla på strö
-Göra höpåsar för fem dagar framåt
-Göra mathinkar för fem dagar framåt

Var även en sväng förbi stallet ikväll för att klä på täcken för imorgon. Väderprognoserna visar regn imorgon :-( så då gäller det att förbereda. Var osäker på om Cesar haft täcke på sig innan, men han brydde sig föga om när jag la på täcket, så det var ingen big deal.

Nu väntar nattjobb för min del!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards