Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2014

Av Malin - 15 oktober 2014 19:00

...och ytterligare en dag som spernderats i älgskogen till stora delar. Fick dock ingen älg idag heller, men jag sköt ju i måndags, så jag får vara nöjd.

Stallet mitt på dagen och även idag blev det ett dressyrpass i ridhuset. Jobbade med fokus på travarbetet idag och det blev mycket öppna, sluta, skänkelvikningar, ryggningar och halter. La bara in lite galoppjobb på slutet och han kändes riktigt fin. Stadig och bärig i travarbetet, så där har han verkligen utvecklats. I galoppen kämpar han på, men skillnaden är ganska så stor mot för bara ett par veckor sedan.


Hittade några härliga bilder som vi tog förra hösten vid den här årstiden...


       

Av Malin - 14 oktober 2014 21:30

Fortsatt älgjaktsvecka, och idag såg jag bara räv, hare och massor med fåglar. Hade en liten paus runt lunch och passade då på att ta stallet.

Idag körde vi ett pass i ridhuset, Nero i den snygga ljungfärgade outfiten. Jag passade även på att premiärrida i mina nya ridstövlar. Fyndade ju ett par Mountain Horse Richmond High rider stövlar häromdagen. De kostar ju i vanliga fall 3200kr, och var nu på rea 50%. Dock så var de omärkta och kassörskan hade noll koll, så hon slog in dom som ett par vintertidstövlar för 799 i normalpris. Så jag betalade 399kr för dessa stövlar...  


 

Av Malin - 13 oktober 2014 21:00

Idag startade således min 10.e älgjakt, så lite jubileum fick det allt bli.

Skönt väder med 8 plusgrader och vindstilla innebar goda förhållanden. Hade en ganska lugn förmiddag på passet där jag spanade på både räv, hare och rådjur.

Vid 13.45 kom det så äntligen ut älg på passet och jag fick möjligheten att skjuta. Så idag på min tionde jubileumsjakt fällde jag min sjätte älg!


 


Nero hade vilodag idag, så dit åkte jag en sväng på eftermiddagen och mockade, fixade maten och borstade pållisen!

Av Malin - 12 oktober 2014 20:30

Började jobba vid 07-tiden imorse och gick hem vid 16-tiden. Därefter väntade stallet och även idag blev det ett dressyrpass. Idag låg fokus på galopparbete och vi jobbade med mängder av fattningar från skritt. Det går framåt, och ffa när Nero förstår att jag vill att han ska ta i och sätta sig istället för att vräka sig framåt in i galoppen. Men det är alltid svårt att bryta en vana, ffa när det rätta sättet är mycket jobbigare.


Efter stallet skyndade jag mig hemåt där middag tillsammans med familjen väntade, samt planering för veckans stundande älgjakt!


 

Av Malin - 11 oktober 2014 22:45

...väntar!

Idag 14-22 vilket innebar stallet på morgonen. Blev ett dressyrpass i ridhuset även idag och Nero känns fortsatt fin. Vi är inne i ett härligt flow just nu där vi arbetar på med ganska tuffa bitar gällande styrka och bärighet, men det är ju detta som ger resultat i slutändan. Idag blev det mycket sidvärtsrörelser och ryggningar i arbetet. Efter avslutat pass ägnade jag och sambon en timme åt lite bakning, glasstårta och öppelkaka, den ena till morgondagens middag med familjen, och den andra till jobbet!

Av Malin - 10 oktober 2014 23:30

Ledig dag med lite av varje. Började med stallet på morgonen och ett dressyrpass i ridhuset med Nero. Kandaret på även idag och vi jobbade ett kortare pass med enbart travarbete idag. Mjukgörande och med mycket sidoförflyttningar fick vi ett kort och effektivt pass idag. Efter avslutad ridning mockade jag och fixade mathinkar för 10 nya dagar.

Sen åkte jag och Madde och hämtade varsitt släp med hö, efter inlastning i ladan fixade jag höpåsar för 10 dagar. Nu när jag har fått system för detta så är det faktiskt väldigt smidigt att göra många åt gången, men inte så ofta!


Efter lunch åkte sambon och jag till Örebro för lite shopping och sen en nysig middag på Drängen för att fira att vi idag varit förlovade i 4 år! God mat och mysig stämning med bästa sällskapet!


 

Av Malin - 9 oktober 2014 21:15

Jobbade till 15 idag och eftersom Nero hade vilodag på schemat så passade vi på att plocka fram klippmaskinen och ta bort all vinterpäls som börjat växa.

Nero är så himla duktig. Han är ju bara klippt förra året vid två tillfällen, och jag tänkte att det nog kanske skulle bli lite diskussioner när jag började. Men han stod som ett ljus och lät mig klippa hela honom, dvs inklusive ben och huvud!

Så nu är hösten officiellt invigd...  


 

Snuttisen nyklippt....å i rosa grimma, det är ju bröstcancermånad i oktober!

 

En massa ludd blir det!

Av Malin - 8 oktober 2014 21:00

Idag var det dags för klinikdag nummer två för min del. Jobbigt att vända runt och gå upp tidigt igen, när man varit inne i nattjobbet under en så pass lång tid. Men även denna dagen passerade utan problem och efter detta så väntade stallet. Fick bli en uteritt idag, red runt skolan med ganska mycket trav och galopp, för att hinna innan mörkret kom. Nero fick jobba en del innan han kom på att vi ska fortsätta med samma jobb ute som inne, och att det inte är valfritt bara för att vi är ute i naturen.


Var dock nöjd när vi återvända hemåt, och även Nero kändes nöjd efter att fått jobba igenom kroppen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards