Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2014

Av Malin - 7 oktober 2014 20:45

Idag väntade träning för Ola kl 11.00

Hade sovmorgon hemma och Nero fick gå ut i hagen tillsammans med Bosse ett par timmar på morgonen. Hämtade in honom , borstade och klädde på oss. Idag var ju första gången Ola fick se oss i kandaret, så jag såg med spänning fram emot lite reflektioner från hans sida. Han började med att spänna kindkedjan ett hål, då den inte satt tillräckligt tight utan snurrade omkring. Sen började vi rida och Nero kändes väldigt fin redan från början. Även Ola höll med om att det var stor skillnad. Han känns så nöjd och mjuk i kontakten. Vi fick rida öppna, sluta och förvänd sluta på volten och sen fortsätta med samma övningar på spåret.

Red ganska mycket skänkelvikningar på diagonalen och där har han verkligen utvecklats. Han har hittat flytet och styrkan i övningen, och Ola tycket vi gjorde det riktigt bra.

I galoppen fick vi jobba med fattningar både från skritt och trav, och här har vi en del att jobba med, ffa i fattningen från skritt. Nero tycker det är riktigt jobbigt att sätta under sig i själva fattningen, ffa eftersom han gör så stora fattningar. När han fattar från skritt så sätter han sig verkligen på rumpan och lyfter in hela kroppen i galoppen.


 

Av Malin - 6 oktober 2014 20:30

Så var sista trippelnattssejouren avslutad och jag sov till lunch. Hade inplanerat möte kl 14.00, så det var bara att äta lite frukost, dressa om och sen bege sig tillbaka till jobbet. Var ganska så sövande att sittta och lyssna när man precis vänt efter tre nätter och bara sovit 4 timmar. Mötet pågick till 16 och sen åkte jag vidare till stallet. Blev ett ridpas i ridhuset idag, då vi fortsatte vårt jobb på kandaret. Nero skötte sig riktigt bra och känns fortsatt väldigt nöjd. Vi jobbar vidare med galoppen där han ska lära sig att inte dra iväg ur form och i snabb fart istället för att göra som matte vill, nämligen sätta in bakdelen under sig och lyfta in i galoppen. Så det jobbat vi vidare med, blir mycket galopparbete framöver.


Vi avslutade med en gottebit!


 

Av Malin - 5 oktober 2014 22:02

Fortsatt nattarbete medför att stora delar av dagen sovs bort.

Idag hade jag kvällsfodring i stallet, så dit åkte jag på vägen till jobbet.

Eftermiddagen hemma ägnades åt mys med mina favoritkillar och idag gick vi ut en stund i det sköna höstvädret med kameran i högsta hugg, gäller att föreviga de fina höstfärgerna innan de försvinner.

Så idag bjuder jag på lite härliga bilder på gullpojkarna!


                     

Av Malin - 4 oktober 2014 16:45

Idag stod vila på schemat eftersom jag jobbar flera nätter och Nero gått ganska mycket i veckan. Idag var jag till stallet direkt efter jobbet vid 7.30, och anledningen till det var att vi skulle prova att släppa in Duvel till Nero och Bosse. Anledningen till detta är att han inte riktigt kommer överens med Willia, som han går med nu och har åkt på ganska mycket stryk. Dock gick det inge vidare att släppa honom med Nero heller. Inte för att Nero var dum, men för att Duvel helt enkelt inte uppför sig som en häst i en flock ska. Att Nero är ledarhäst brukar inte gå att ta miste på, han är dessutom en bra ledarhäst som är tydlig men aldrig dum. Duvel ignorerade detta fullkomligt så Nero var helt slut efter 20 min vallning av Duvel som hela tiden sprang ut på egna äventyr, sprang över Nero när han försökte rulla sig osv. Å då hade vi inte ens släppt in Bosse i hagen. Så tyvärr, det blev ingen lösning på problemet den vägen.


Mockade och hängde fram matpåsar och sen väntade sängen för min del!

Nu väntar kanelbullsbak, är ju kanelbullens dag, och det måste firas!

 

Av Malin - 3 oktober 2014 21:00

Sagt och gjort, idag testade vi alltså att sätta på Nero ett kandar. Fick låna en stång av Erika med tungfrihet och rörliga skänklar, vilket ger en mild verkan. Fick bli utebanan idag då vädret var fint och sista dagarnas regn gjort underlaget perfekt. Skrittade fram och Nero kändes väldigt lugn och nöjd i munnen. Var ju lite orolig att han skulle tycka det blev mycket med dubbla bett i munnen, men det verkade inte bekomma honom det minsta.


Å jag säger bara WOW vilken känsla!

Nero kändes så nöjd och avslappnad i munnen, mjuk och följsam, sugandes men på ett positivt sätt. I galoppen fick jag precis den hjälpen jag saknat på vanligt bett, dvs att kunna påverka i själva fattningen utan att han tar bettet och drar det ur handen på mig. Erika kom ner och kikade på mig och vi var överens om att Nero nog är en kandarhäst, för han såg otroligt nöjd och avslappnad ut. Med Erikas hjälp tog vi även våra första stapplande steg mot piff och puff idag. Provade att samla honom i traven och trampa till ett par steg, och Erika gick bredvid och stöttade med röst och spö. Efter ett par försök så trillade polletten en bit ner och han trampade faktiskt till ett par steg, kul!

 

Av Malin - 2 oktober 2014 16:15

Idag väntade så äntligen dressyrträning för Ola igen, har ju gått ett par veckor med mycket tävlingar, flytt osv. Imorse blev det dock nästan inte av då det skedde en frontalkrock precis när jag var på väg till stallet. Fick senare reda på att en tjej som hjälpt till i vårt stall förlorat sin anhörig i den krocken, otäckt och ledsamt naturligtvis!


Så väl i stallet fick vi rappa på lite med rykt och påklädning. Dagens pass för Ola ägnades mycket åt takt och galoppfattningar. Nero tenderar ju gärna att kasta signum form och in i galoppen, varför jag jobbat ganska hårt med själva fattningarna. Det går framåt, men han blir fortfarande väldigt stark och drar gärna upp huvudet i själva fattningen, samt att han gärna ignorerar förhållningen i avbrottet. Även Ola tyckte det var dags att uppgradera oss lite så han lägger av med dumheterna, så nu ska vi introducera kandaret under en tid.


Passet i övrigt gick fint och Ola var imponerad över lättheten i ryggningen, vilket känns kul! Nästa träning blir på tisdag nästa vecka, och tills dess ska vi ha provat kandaret!

Av Malin - 1 oktober 2014 22:35

Härligt höstigt väder idag med strålande solsken och klar luft. Perfekt dag för en uteritt.

Skrittade iväg längs vägen för att rida runt Masten, vilket vi inte gjort sedan vi hade det mindre trevliga mötet med travhästarna, så jag hoppades på att slippa dom just idag!


Jobbade med att få honom att bjuda rakt fram med lika mycket stöd i båda tyglarna och lugnt hänga i steget. När vi svängde av till Masten kändes han lite spänd och trippig, men han bjöd fint framåt och efter en bit provade vi lite galopp. DÅ bjöd Nero återigen på hans senaste trick, dvs att han tar bettet och "sticker".

Han sticker ju inte i den meningen att han skenar, bockar, brallar etc, men han struntar fullkomligt i mina tygeltag och bara galopperar på, så jag tvingas nästan svänga runt honom helt för att han ska stanna. Detta problem kommer när jag inte sitter i sadeln och kontrollerar galoppen med sätet, utan om jag reser mig för att bjuda fram honom. SÅ nu måste vi hitta ett sätta att komma åt detta problem, kanske får prova att byta bett igen när vi ska rida ut, så jag får en kombination med lite mer hävstångseffekt, där han inte bara knäpper av mig och rullar på i sitt egna tempo. För svårigheten ligger ju i att när jag bjuder upp honom i ett friskare tempo och en fyrsprångsgalopp, så är det inte så lätt att komma ner i sadeln igen och sätta honom på plats för sätet, dessutom måste han svara för en förhållning via tyglarna, annars kan det blir farligt om något skulle hända!


Så efter denna lilla skojsighet så ägnade vi istället ridturen åt att fortsätta med galoppfattningar från skritt, där jag verkligen han sätta honom i galoppen för sätet, å då är han jättemjuk och fin i munnen, ingen tendens till att sticka och ignorera mig. Stönhäst!


 


Imorgon väntar dressyrträning för Ola!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards